Preskočenie raňajok
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Prečítajte si pravidlá používania fóra.


⇒ PRIHLÁSENIE | REGISTRÁCIA

Preskočenie raňajok

Táňa
(@tania)
PLATINOVÝ ČLEN PLATINOVÝ ČLEN

Ahoj Jaro, mám len rýchlu otázku.

Myslíš, že je úplne potrebné vždy jesť raňajky? Aj keď je človek "oukej", nemá nejaké problémy a tak? Niekedy sú raňajky len tak tak, no chcem mať dlhší čas pauzu od jedla cez deň tak by som radšej jedla asi neskôr. Vďaka 

OdpovedaťCitácia
Zakladateľ témy Publikované : 06/06/2022 11:52 am
Značky témy
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Administrator

@tania

Ahoj. Keďže rýchla otázka tak ti dám pre teba aj rýchlu "prémium" odpoveď 😃
Ked neberieme v úvahu iné faktory, problémy, atď., a predpokladám že u teba je všetko fajn (ak si dobre pamätám), riadil by som sa HsCRP

Ak je pod 1 (no ideálne pod 0,5), tak v kľude raňajky preskoč. Ako ti vyhovuje, v rámci tvojho životného štýlu, kľudne skus niečo v zmysle 16/8 apod., no raňajky ako prvé a skoré jedlo po zobudeni vtedy nemusia byť. 👍  

OdpovedaťCitácia
Publikované : 06/06/2022 12:05 pm
Táňa sa páčilo
Táňa
(@tania)
PLATINOVÝ ČLEN PLATINOVÝ ČLEN

@jaroslav-lachky vďaka  

OdpovedaťCitácia
Zakladateľ témy Publikované : 06/06/2022 12:46 pm
Vladdo
(@vladdo)
BRONZOVÝ ČLEN BRONZOVÝ ČLEN

Takze s chladom to az ak nesuvisi resp. - telo oxiduje MK aj v horucavach (pri aerobnych cinnostiach) myslim - ale skor tie s potravy/krvneho obehu.

S podkozneho tuku- tam uz treba asi chlad?

 

Ak je HsCRP pod 0,5 znamena ze je aj nizky kortizol - ci podla situacie?(ranny nahlenie a pod..)

Dakujem

 

OdpovedaťCitácia
Publikované : 09/06/2022 9:10 am
Jaroslav Lachký
(@jaroslavlachky)
Admin

@vladdo Samozrejme Vlado, tvoje telo oxiduje MK neustále, ak na tom nie si extra zle. Aj na spiroergometrii alebo na Chem 7 teste to spoznáš. To, či idú z podkožia alebo zo stravy závisí prioritne na organizme a na tom, ći si najedený alebo nalačno. 

Chlad tvoju oxidáciu tuku zvyšuje. prirodzene.

Chlad = vyšší magnetizmus = viac pritiahnutého kyslíkana štvrtý komplex = vyššie vyvinuté napätie (sila), ktoré tiahne elektróny z 1. a 2. komplexu = vyššia donáška vodíka na membránu = vyššie spaľovanie tuku.

 

 

OdpovedaťCitácia
Publikované : 09/06/2022 8:57 pm
Jaroslav Lachký
(@jaroslavlachky)
Admin
Publikoval: @vladdo

Ak je HsCRP pod 0,5 znamena ze je aj nizky kortizol - ci podla situacie?(ranny nahlenie a pod..)

Dakujem

Nie. HsCRP ti ukazuje na to, čo sa deje v pečeni a množstvo zápalu (stratu elektrónov). Kortizol sa mení v závislosti od časti dňa a situácie. Niekedy je nižší, inoéedy vyšší. Problém nastáva pri chronickom strese a zápale, kedy telo pomaly tvorí viac kortizolu. 

Viac kortizolu a po dlhšiu dobu= strata kyslíka = strata magnetizmu = strata elektrónov = strata steroidných hormónov = hypoxia. 

 

https://jaroslavlachky.sk/hormony-7-strata-elektronov-kortizol-a-vycerpanie-nadobliciek/

OdpovedaťCitácia
Publikované : 09/06/2022 9:01 pm
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Administrator

Zaujímavá to nedávna štúdia s ešte zaujímavejším výsledkom. 

Parafrázujem:

Výsledky: Neštíhli jedinci (tí čo majú vysoký telesný tuk) skonzumovali väčšinu svojich kalórií o 1,1 hodiny bližšie k nástupu melatonínu, ktorý je predzvesťou začiatku biologickej noci, než štíhli jedinci (tí čo mali nízky obsah telesného tuku).

Na rozdiel od tohoto neboli žiadne rozdiely medzi chudými a neštíhlymi jedincami v hodine konzumácie jedla. Viacnásobná regresná analýza ukázala, že načasovanie príjmu potravy vo vzťahu k nástupu melatonínu bolo významne spojené s percentom telesného tuku, zatiaľ čo medzi hodinou príjmu potravy, kalorickým množstvom a makro živinami v jedle sa nenašli žiadne vzťahy. 

Záver zo štúdie znie:

Tieto výsledky poskytujú dôkaz, že konzumácia jedla počas cirkadiánneho večera a/alebo noci, nezávisle od tradičnejších rizikových faktorov, ako je množstvo alebo obsah príjmu potravy, množstvo zkonzumovaných kalórií a úroveň aktivity, hrá dôležitú úlohu v zložení tela.

 

Inými slovami jedzte vtedy, kedy sú Diurnálne cicavce ako sú ľudia uspôsobené jesť a to je vtedy, kedy je vonku slnečné svetlo, Ktoré ovláda SPIN elektrónov, ktoré sa z jedla na mitochondriálnu membránu uvoľnia. 👍

OdpovedaťCitácia
Publikované : 10/06/2022 6:57 am
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Administrator

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28877894/

 

 

OdpovedaťCitácia
Publikované : 10/06/2022 6:57 am
Zdieľať: