Adaptacia na chlad
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Adaptacia na chlad

3 Príspevky
2 Užívatelia
0 Reactions
12 Videní
Naďa Kraic
(@nada)
Príspevky: 30
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jari,

konecne som sa odhodlala a zacala si davat ladove vane kazdy den od zaciatku septembra. Dnes som si vodu zmerala teplomerom a v Ba tecie z kohutika zatial najmenej 20 stuponova voda 😁😁 no bola som sklamana lebo na pocit mi prisla ako 10 🤣 myslis ze aj "otuzovanie" v takejto tepluckej vode ma nejake benefity ? Alebo mam zvolit otuzovanie v nejakom jazere ? nemas nejaky typ kde najlepsie v BA ? 😁 

A este jedna otazka, momentalne je este obdobie sacharidov( hrozno a jablka akurat dozrievaju a su mega sladke. 😅) takze je v pohode otuzovat sa a zaroven si davat aj taketo dacharidove bomby ? alebo je najlepsie nechat otuzovanie az na loniec jesene kedy uz prirodzene v prirode nie je pristup k sacharidom

Dakujeem 

Nada 


 
Publikované : 10. septembra 2025 19:18
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 4369
Admin
 

Publikoval: @nada

Ahoj Jari,

konecne som sa odhodlala a zacala si davat ladove vane kazdy den od zaciatku septembra. Dnes som si vodu zmerala teplomerom a v Ba tecie z kohutika zatial najmenej 20 stuponova voda 😁😁 no bola som sklamana lebo na pocit mi prisla ako 10 🤣 myslis ze aj "otuzovanie" v takejto tepluckej vode ma nejake benefity ? Alebo mam zvolit otuzovanie v nejakom jazere ? nemas nejaky typ kde najlepsie v BA ? 😁 

To rád počujem, hlavne postupne a primerane, netreba hneď "síliť", nech to nepreženieš a áno, určite má aj toto benefit. Nenazval by som to teplou vodou, väčšina ľudí má aj toto ako ľadovú 😀 Ono keby ideš úplne na "top", tak časom cieliť naozaj na tých 15 max 19°C, ale všetko čo je chladnejšie ako tvoje telo je chladné, takže benefit to pre teba má. Aspoň môžeš začať pekne postupne a sledovať ako zvládneš a s príchodom zimy vám pôjde studenšia, tak ak sa budeš cítiť, môžeš aj takúto vyskúšať. 

Tiež veľmi záleží kedy vodu napúšťaš. U nás napr. máme väčŠinou teraz v lete 14 až 16 °C ale niekedy sa teplota mení že ráno je pochopiteľne studenšia a poobede teplejšia. Vy máte asi predpokladám nejakú kotoľnu, alebo niečo centrálne (tam sa tiež dá pozrieť aká cca teplota je nastavená), no vyskúšaj niekedy ráno napustiť aká bude! 

Prípadne pozri aj sem, Jakub pár dní dozadu písal svoju skúsenosť, aby si videla že aj malá zmena môže byť z dlhodobého hľadiska super na adaptáciu:

https://jaroslavlachky.sk/forum/osobne-skusenosti-pribehy-premeny/vystavovanie-sa-chladu-vs-otuzovanie-vo-vode/

Inak v BA ti veru presne neporadím, všetky miesta tam nepoznám, no viem že je tam klub ľadových medveďov, ak by si chcela chodiť takto v skupine (určite nájdeš aj cez Google alebo nejaký FB) a potom je tam jedno, neviem ako sa volá ale kúsok od starej tržnice, tam som v minulosti pár krát bol a dokonca som tam aj raz Wima myslím raz videl nejaký kurz robiť a tiež tam aj ľudia chodia takto, celkom fajn prístup a voda. 


 
Publikované : 10. septembra 2025 19:36
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 4369
Admin
 

Publikoval: @nada

A este jedna otazka, momentalne je este obdobie sacharidov( hrozno a jablka akurat dozrievaju a su mega sladke. 😅) takze je v pohode otuzovat sa a zaroven si davat aj taketo dacharidove bomby ? alebo je najlepsie nechat otuzovanie az na loniec jesene kedy uz prirodzene v prirode nie je pristup k sacharidom

Dakujeem 

Ako prvé samozrejme pozri posledný webinár o Inzulíne, prípadne aspoň poslednú časť kde hovorím aj o pár krvných testoch ako otestovať svoju citlivosť a potom budeš mať lepšiu odpoveď. Ale vo všeobecnosti u teba áno, nie je na tom nič zlé. Je len výhoda, keď sa budeš trochu takto vystavovať chladu (opakujem - postupne a s mierou), telo si ľahšie zvyká a dokonca aj lepšie využíva glykogén a samozrejme v zime už podľa možností vysoko sacharidové jedla fajn obmedziť 🙂


 
Publikované : 10. septembra 2025 19:38
Zdieľať: