BLOG

Adaptácia na chlad #4 Melatonín a magnetizmus
16.5. 2021

Adaptácia na chlad #4 Melatonín a magnetizmus

Vieš prečo je CHLAD, SPÁNOK, MELATONÍN a KYSLÍK evolučne prepojený? Odpoveď je magnetizmus. CHLAD a spánok náš magnetizmus zvyšujú, zatiaľ čo melatonín s kyslíkom sú magnetizmom ovládaní. V dnešnom článku sa pozrieme, ako toto čaro prebieha, ako do toho zapadá DHA a aký je skutočný dôvod, že sa kyslík z krvi uvoľní. (P.S. možno po prečítaní článku aspoň trochu pochopíš, prečo moderné wim...

Obrázok hnedého tuku z knihy SPOZNAJ SVOJU BIOLÓGIU
8.5. 2021

Adaptácia na chlad #3 Hnedý tuk a UCP (rozpojenie)

Čo je to hnedý tuk? Hnedý tuk je diametrálne odlišný od toho bieleho v tom, že má tzv. schopnosť „odpojenia“. To znamená, že z vodíka z potravy netvorí ATP, ale voľné teplo. Dokáže to vďaka množstvu aktívnych mitochondrií, ktoré v sebe dokážu tvoriť tzv. „rozpojovací“ proteín (z angličtiny Uncoupling protein, skratka UCP). (Článok si teraz môžeš vďaka Filipovi Jekkelovi...

ADAPTÁCIA NA CHLAD #2 PROTOKOL Ako sa adaptovať na chlad
24.4. 2021

ADAPTÁCIA NA CHLAD #2 PROTOKOL-Ako sa adaptovať na chlad

Ako začať s chladom, ako sa naň adaptovať a aký postup zvoliť? Využiť pri tom sprchu, vaňu alebo rovno jazero? Stačí sa iba menej obliekať? Ako dlho byť vo vode, koľko má mať voda stupňov a ako rozoznať, že si vediem dobre? Získam rovnaké benefity, keď sa budem iba sprchovať alebo musím vliezť celý do vody? Aj na tieto odpovede v dnešnom článku nájdeš...

ADAPTÁCIA NA CHLAD #1 CHLAD verzus OTUŽOVANIE
17.4. 2021

ADAPTÁCIA NA CHLAD #1 CHLAD verzus OTUŽOVANIE

Týmto krátkym článkom otváram novú sériu, ktorá bude pre teba veľmi dôležitá a to z toho dôvodu, pretože ti chcem „odovzdať“ do rúk ďalší silný NÁSTROJ. Za posledné takmer 2 roky blogovania som napísal 2 pre mňa dôležité postupy/protokoly, ktoré sú verejné pre každého a verím, že pri správnej aplikácií môžu mnohým pomôcť. Sú nimi STRAVOVACÍ PROTOKOL a AKO SI VYTVORIŤ...

Jaroslav lachký PODCAST
11.4. 2021

QaA podcast #02 na tému sacharidy, UV svetlo, okuliare, filtrácia vody a viac

Vítam ťa pri mojom druhom QaA podcaste. Odpovedám v ňom na otázky, ktoré mi prišli od čitateľov v anonymnom dotazníku a z Instagramu. Ak sa ti takáto forma doplnenia blogu páči, budem vďačný za zdieľanie, lajk alebo akúkoľvek spätnú väzbu, či návrh na zlepšenie. Všetky podcasty nájdeš aj na samostatnej stránke: www.jaroslavlachky.sk/podcast a vypočuť si ich môžeš aj na známych platformách ako Spotify, či...

Prečo ti umelé modré svetlo (ALAN) zväčší mitochondrie
3.4. 2021

Prečo ti modré svetlo (tzv. ALAN) zväčší mitochondrie

Mitochondria je ako záhradná hadica. Keď je otvor malý, voda strieka rýchlo a udržuje plynulý flow, všetko je ako má. Keď sa však hadica upchá, jej priemer sa zväčší, zvýši sa tlak, voda začne iba kvapkať a hadica môže prasknúť! …schválne, nepripomína ti to niečo? Premýšľaj 🤔 (Článok si teraz môžeš vypočuť už aj ako nahovorené AUDIO....

Nízky vitamín D, cukrovka a UV svetlo
25.3. 2021

Nízky vitamín D, cukrovka a UV svetlo

„Je cukrovka iba vhodná evolučná adaptácia na chronicky znížené množstvo UV a IČ svetla, aby živočícha dočasne ochránila, pokým sa slnečná sila v jeho lokalite vráti do normálu alebo pokým nastúpi CHLAD?„ Myslím, že na úvod článku je to zaujímavá otázka, na ktorú po dočítaní článku dostaneš odpoveď a veľa vecí ti dôjde (a samozrejme, chcem v tebe zanechať aj ďalšie otázky). A zase ten...

Prečo umelé modré svetlo dehydratuje a zníži vitamín D
18.3. 2021

Prečo umelé modré svetlo dehydratuje a zníži vitamín D?

Môže ťa umelé modré svetlo dehydratovať podobne ako sa dehydratuje steak v mikrovlnke? A môže umelé modré svetlo znížiť náš vitamín D a zároveň zvýšiť riziko rakoviny? Môže byť teda aj umelé modré svetlo, pod ktorým ľudia žijú jeden z dôvodov, prečo dnes trpíme pandémiou nízkych hladín vitamínu D a vyššej chorobnosti? (Článok si teraz môžeš vypočuť už aj ako...

Prvý QaA PODCAST na tému svetlo, morské riasy, tipy na večere, svačinky a viac
13.3. 2021

Prvý QaA PODCAST na tému svetlo, morské riasy, tipy na večere, svačinky a viac

Vítam ťa pri mojom prvom QaA podcaste. Odpovedám v ňom na otázky, ktoré mi prišli od čitateľov v dotazníku. Verím, že sa ti aj takáto forma doplnenia blogu bude páčiť a budem rád, ak mi dáš najavo, že v tom mám pokračovať. V dnešnom podcaste odpovedám na tieto otázky (pripájam otázky aj s popisom v minútach): 0:00 – ÚVOD a privítanie 2:30 –...

MITOCHONDRIE #11 DEUTÉRIUM v POTRAVE
6.3. 2021

MITOCHONDRIE #11 DEUTÉRIUM v POTRAVE

Prečo môže človek pribrať viac z nízko kalorického MELÓNU plného „obyčajnej“ VODY ako z vysoko kalorickej SLANINY? A prečo TUK neobsahuje mnoho vody, no glykogén a ovocie áno? Prečo máme v lete väčší smäd a potrebujeme viac piť, no v zime smäd nemáme, a žiada sa nám jesť mastné potraviny? Odpoveď na všetky tieto otázky je DEUTÉRIUM ! (Článok si teraz môžeš vypočuť už...

  • Hľadať na webe
  • Prehľadaj fórum...
  • Staň sa členom!
  • ...E-KNIHA ZDARMA!
  • Stiahni si zDARma NÁVOD, ktorý ti ukáže AKO eliminovať RIZIKO, ktoré predstavujú dnešné technológie.

    Zisti viac >>

  • KRÁTKE INŠPIRÁCIE
  • Moje KNIHY
  • Prvá časť knihy, v ktorej spoznáš ZÁKLADY CIRKADIÁLNEJ BIOLÓGIE.

    Viac o knihe >>

  • NEW OPAĽOVACÍ PROTOKOL
  • NEUROTRANSMITERY, HORMÓNY, OPAĽOVANIE a viac.

    Viac o PROTOKOLE >>

  • Dlho očakávaná kniha
  • Druhá kniha KVANTOVÁ BIOLÓGIA

    Viac o KNIHE >>

  • Kategórie blogu:
  • Kategórie
  • Archív:
  • Archív
  • Kto je Jaroslav Lachký?
  • Jaroslav Lachký
     

    Som autorom kníh SPOZNAJ SVOJU BIOLÓGIU, ktoré vznikali postupne a dá sa povedať nevedomky. Dlhé roky sa zaujímam o MITOCHONDRIE a moja vášeň a túžba ma viedli k zhromažďovaniu množstva informácií, študovaniu, experimentom a postupne chcem svoje nadobudnuté VEDOMOSTI posúvať von.

    Zisti o mne viac >>

  • Buďte so mnou v kontakte:
  • Registruj sa na newsletter >>>

  • VIDEO BLOG:
  • Nedávne TÉMY vo fóre
  • Online návštevníci:
  • MOMENTÁLNY POČET NÁVŠTEVNÍKOV: 49
    ČLENOVIA: 3
    HOSTIA: 41
    ROBOTI: 5

  • NEW STAŇ SA ČLENOM!
  • Jaroslav Lachký
     

    Chceš načerpať z informácií na BLOGU, KNÍH, a WEBINÁROV najviac?
    STAŇ SA ČLENOM !
    PRIDAJ SA >>