Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Veľký chladený mastný bôčik (čím vyšší, tým lepšie)
Bardy kozí kefír(v kauflande)
Soľ
Bobek listy aspoň zo 4ks
Domáca cibuľa 3-4ks
Šmalec biely bez soli
Prášková rasca(zomletá krásne na púder-rímska je aromatickejšia)
Mangalica slanina bez éčiek(viď etiketa)
- Postup je ľahký.vymastíš šmalcom jánsku misu.dáš tam na kolieska nasekanú cibuľu, bobky,rímsky kmín, umytý a osušený bôčik(kožou nadol a bez prekrajovania kože,krásne vcelku),strany a vrch bôčika potri šmalcom a posyp výdatne soľou a premasíruj na vrch naukladaj slaninu chrbtovú a kožou nahor.podlej kefírom. Zakry vrchnákom ján.misy. Naň rozukladaj mokrými rukami pokrkvaný papier na pečenie tak aby prekrývali minišpáry ,lebo jánska misa sa v strede nespojí. A to celé výdatne zaalobaluj do chalupárskeho alobalu. Ide o to,aby ten nešťastný hliník nebol v kontakte s otvorom medzi misami.lepší je teda papier na pečenie vcelku popravde. Lebo tam ideš na lepšiu istotu..a alobal krásne uzavrie celok nech sa to pečie vo svojom kúpeli vlastnom bez prístupu externého vzduchu. Daj do zimnej rúry. chvíľu nastav 200 celsia,potom 180. A potom dlhodobo zo 150-160..a pomalinky dlho peč.keď zacítiš vôňu upečeného bôčika vypni a nechaj ešte v rúre aspoň hodinu kľudne aj dve.udus k tomu hlávkovú kapustu s bobkovým listom a rímskou rascou a soľou.naj mi to chutí na koko oleji,ale skvelý je aj šmalec. To bude glutamínová príloha k bôčiku. Skvele sa k tomu hodí strúhaný chren a domáca horčica.tá pomôže v trávení tukov...
Veľký chladený mastný bôčik (čím vyšší, tým lepšie)
Bardy kozí kefír(v kauflande)
Soľ
Bobek listy zo 4ks a bio praskovy cesnak
Domáca cibuľa 3-4ks
Šmalec biely bez soli
Prášková rasca(zomletá krásne na púder-rímska je aromatickejšia)
Mangalica slanina bez éčiek(viď etiketa)
- Postup je ľahký.vymastíš šmalcom jánsku misu.dáš tam na kolieska nasekanú cibuľu, bobky,rímsky kmín, umytý a osušený bôčik(kožou nadol a bez prekrajovania kože,krásne vcelku),strany a vrch bôčika potri šmalcom a posyp výdatne soľou a premasíruj na vrch naukladaj slaninu chrbtovú a kožou nahor.podlej kefírom. Zakry vrchnákom ján.misy. Naň rozukladaj mokrými rukami pokrkvaný papier na pečenie tak aby prekrývali minišpáry ,lebo jánska misa sa v strede nespojí. A to celé výdatne zaalobaluj do chalupárskeho alobalu. Ide o to,aby ten nešťastný hliník nebol v kontakte s otvorom medzi misami.lepší je teda papier na pečenie vcelku popravde. Lebo tam ideš na lepšiu istotu..a alobal krásne uzavrie celok nech sa to pečie vo svojom kúpeli vlastnom bez prístupu externého vzduchu. Daj do zimnej rúry. chvíľu nastav 200 celsia,potom 180. A potom dlhodobo zo 150-160..a pomalinky dlho peč.keď zacítiš vôňu upečeného bôčika vypni a nechaj ešte v rúre aspoň hodinu kľudne aj dve.udus k tomu hlávkovú kapustu s bobkovým listom a rímskou rascou a soľou.naj mi to chutí na koko oleji,ale skvelý je aj šmalec. To bude glutamínová príloha k bôčiku. Skvele sa k tomu hodí strúhaný chren a domáca horčica.tá pomôže v trávení tukov...ja si pri priprave mäso buď špikujem cesnakom dovnutra,no skor sa mi to pači v prippade hovädzieho, bôčik si pred konzumaciou rada poprášim bio práškovým,nezaťaží mi žalúdok a keď sa spojí s tukom je lahodne štipľavý.