Masielkové coco-mak...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Masielkové coco-makíto

2 Príspevky
1 Užívatelia
1 Reactions
10 Videní
 Siu
(@siu)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Pôvodne to bol paleo chlieb. Ja som ho pozmenila.

7 bielok (domáci chov)

1 a pol šálky nedbanlivo


zomletých blanšír.mandlí

1 a pol šálky arrow root prášku

Troška kvalitnej soli

1lyžička bezfosfát.prášku do pečiva

2lyžice kvalitného jablčného octu

2 lyžice kokos oleja

Sezónne ovocie,ideál čučoriedky plus čo príroda dala

1 a pol šálky špeci mixu, čerstvo mletý mak + vlož do blendra spolu s čučoriedkami, višne alebo podľa chuti a k tomu lyžička-dve kokos oleja-vznikne súvislá homogénna hmota

Suché ingrediencie zmiešať, dotuha vyšlahať bielka so soľou a pridať ocot a ďaleĵ šľahať. Jemne pridávať a premiešavať sypkú zmes a potom makovú a jemne roztopený kokos okej (nesmie byť teplý. Do rímskej misy,ktorú treba na dlhšie ponoriť do vody a potom jemne osušiť vložiť papier na pečenie potretý kokos olejom.vložiť cesto,  povtláčať ďalšie ovocie, ja som mala ešte nejaké bio mrazené lesné čučoriedky. Tie sú protizápalové a obsahujú antioxidanty (to kôli maku a mandliam)

Rúru nepredhrievaš, lebo rímsky hrniec praskne. Zakrytý bochníček dáš do väčšej nádoby s jánskeho skla s vodou a šup do rúry na 175 stupňov. Piekla som od oka možno 45 min. Je to individuálne,treba skúsiť špajdľou.pozor, bochník sa nemá vysušiť, má zostať šťavnatý. Dôležité je, že bielko sa urobilo. Rímsky hrniec nesmieš položiť len tak horúci na linku, treba suchú utierku podložiť, inak praskne. Podávala som s maslom a kokos olejom v tekutej forme (to je to minijazierko pod koláčikom a bio jahodový džem bez cukru a chemikálií. 

 
Publikované : 28. júla 2025 23:37
Kamil P reacted
 Siu
(@siu)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Foto k receptu 

 
Publikované : 29. júla 2025 15:10
Zdieľať: