Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Pôvodne to bol paleo chlieb. Ja som ho pozmenila.
7 bielok (domáci chov)
1 a pol šálky nedbanlivo
zomletých blanšír.mandlí
1 a pol šálky arrow root prášku
Troška kvalitnej soli
1lyžička bezfosfát.prášku do pečiva
2lyžice kvalitného jablčného octu
2 lyžice kokos oleja
Sezónne ovocie,ideál čučoriedky plus čo príroda dala
1 a pol šálky špeci mixu, čerstvo mletý mak + vlož do blendra spolu s čučoriedkami, višne alebo podľa chuti a k tomu lyžička-dve kokos oleja-vznikne súvislá homogénna hmota
Suché ingrediencie zmiešať, dotuha vyšlahať bielka so soľou a pridať ocot a ďaleĵ šľahať. Jemne pridávať a premiešavať sypkú zmes a potom makovú a jemne roztopený kokos okej (nesmie byť teplý. Do rímskej misy,ktorú treba na dlhšie ponoriť do vody a potom jemne osušiť vložiť papier na pečenie potretý kokos olejom.vložiť cesto, povtláčať ďalšie ovocie, ja som mala ešte nejaké bio mrazené lesné čučoriedky. Tie sú protizápalové a obsahujú antioxidanty (to kôli maku a mandliam)
Rúru nepredhrievaš, lebo rímsky hrniec praskne. Zakrytý bochníček dáš do väčšej nádoby s jánskeho skla s vodou a šup do rúry na 175 stupňov. Piekla som od oka možno 45 min. Je to individuálne,treba skúsiť špajdľou.pozor, bochník sa nemá vysušiť, má zostať šťavnatý. Dôležité je, že bielko sa urobilo. Rímsky hrniec nesmieš položiť len tak horúci na linku, treba suchú utierku podložiť, inak praskne. Podávala som s maslom a kokos olejom v tekutej forme (to je to minijazierko pod koláčikom a bio jahodový džem bez cukru a chemikálií.