Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Tučná šľahačka 3 kelímky
Xxl mascarpone
Čerstvé čučoriedky
Nasekané oriešky
Jahodový bio džem z DMky(je bez cukru ale dodá sladkastý tón
Voliteľné-1/2 až 1 Mini štamprlíka čistej vodky (v prípade, že nemáš zmrzlinovač,vodka spôsobí že sa ti nenarobia kryštály.
Veľká sklenená dóza vhodná do mrazničky
Vymiešaj špachtlou šlahačky s mascarpone-ručne. Odlož ešte zachladiť aj s nádobou v ktorej to budeš šľahať do chladničky. Potom vyšľahaj do tuhého krému.pridaj vodku a džem a špachtlou jemne zapracuj do základu. Pridaj veľa čučoriedok a basekané orechy.odlož zamraziť. Po pár hodinách je pochúťka hotová.
@siu Ahoj, tento recept sa mi paci a asi by som urobila detom:-) len ten dzem bez cukru neviem na DM najst, ktory to je? alebo ho nemaju na eshope?
https://www.mojadm.sk/search?query=jahodovy%20dzem&searchProviderType=dm-products
Ahoj Zuzanka..je v ňom agave sirup každopádne,no ja ho ľúbim..a naj je, keď im urobíš vlastný...ale do tej zmrzky nezmrzky fakt odporúčam veľa čučoriedok, resp môžeš urobiť rovno čučoriedkový sós aby to nebolo made in pokakaj ma 🙂 keď je niečo výdatne tukové ako mascarpone a šlahačka vzdy dávam niečo zapekacie(tam patrí vajce, čučoriedky,brusnice, horké čisté kakao, kvalitná hovädzina,mrkva atd)..a keďže ide o deti ani do vodky by som nešla..možno by som z toho urobila len výdatný zachladený dezert bez zamrazovania..
Dnes som vykúzlila iný, slaný dezert..niečo ako šmirkas,čiže maslo šľahané k tomu ,bryndza,pecorino,poslúži tiež a nemá probio efekt ako bryndza,kti sa bojí..makadamiové orechy, trochu avokáda,no menej prezretého a jarná cibuľka.premixovala som to..bolo to ako dezert k vajíčkam ktoré som urobila v hrnci a nevystihla som čas, čiže sa mi porobili napevno aj žĺtka...inak žltko milujem osolené a tekuté..aproppo počuli ste o kauze ku keltskej soli?také tie francúzske šedasté a na jemno druhy ...síce je uvádzaný názov jednej konkrétnej spoločnosti, no ich soľ pochádza práve z určitej francuzskej oblasti.tak som na ňu zanevrela radšej preventívne,aj keď bola moja favoritka..
Francuzska kelt.sol zabudla som znacku..obsahuje nepovolene mnozstva olova a arzenu. Vdaka dr Barbre O'Neal ktora kelt.sol odporucala pridavat v style par zrniek k filtrovanej a beznej vode, sa v USA stala vec,ze isla nadračku a vdaka nej sa z toho zrejme stal skvely biznis. Aj ja som si tu na Slovensku kupovala a pouzivala aj do varenia.A odrazu som natrafila na oportunistu,ktory hovoril o sudnom spore jednej spolocnosti, ktora tuto sol tazila prave vo Francuzsku. Ako ja neviem.ale bez vetra sa list nepohne.a sol som vratila do bioshopu a vymenila za uplne lacnu ktora mi chuti. Myslim,ze mineraly su dolezite..podla TCM spada pod "ionogram" napr aj jesenny gaštan, ktory ohrieva obličky, aj všetky riasy morske,ktore saz ochladzuju, aj šošovica, buela fazulka, proste pitraviny bohate na mineraly..a každy z nas ma uplne iny stav,ine hodnoty q nedostatky..čiže mne bude chutiť jedna soľ a druhému iná.ja napr nezn3siem chuť jódu,ten tiež heroizovali.ano je doležitý, no v mojom prípade mi to škodilo, po pár dnoch mi z toho luxusbého a čisto urobeného jodu bolo špatne.ja citim dosť rýchlo vecia riasy tiež nemusím. Ony preháňajú q qk má nuekto v tele priveľa chladu,skôr mu to uškodí. Je to zaujímavé, fascinujúce. Každý sme jedinečný a každý je lekárom sebe samému. Len to treba načítať. Ale keď si nuečo uvarím a zjem a odrazu mi z úst vyletí že "mňam", viem,že som to urobila správne.
Ešte pridávam link na veľkého "gelato" kráľa, ktorý má presné gramáže ingrediencií, o grife s vodkou viem od neho. A keďže som do svojej mito-zmrzliny dala vodky málo, na druhý deň v nej boli kryštáliky.a zmrzlinovač nemám...čize kto chce,preloží si a nainšpiruje sa priamo od neho,pochádza z rodiny zmrzlinárov.samozrejme cukor a iné nrvhodné veci treba prešpekulovať inak.a môj dezert si nabudúce len schladím v chladničke a rovno zjem a ani vodku tam nedám