Cukor a zaváraniny ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Cukor a zaváraniny (lečo, čalamada...)

8 Príspevky
3 Užívatelia
1 Reactions
42 Videní
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro,

Viackrat si spomínal kvalitu zaváraných vecí, aj že ich sám konzumuješ veci ako kvasená kapusta, čalamada a dokonca lečo ak sa nemýlim a chcem sa opýtať, či nevidíš problém v obsahu cukru. Keď som pozerala napríklad teraz niektoré zloženia, bolo tam okolo 7 aj viac gramov cukru na 100 gramov.  

Nie je to problém? Ani keď človek ide už takto v zime keto? Vdaka:)    

 
Publikované : 15. novembra 2021 8:53
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2749
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@tania Nie, nie je to problém. A popravde, prekvapuje ma, že sa to doteraz nikto ešte nepýtal. 

 
Publikované : 15. novembra 2021 11:22
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2749
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@tania

U mňa napríklad je čalamada takmer celoročne na jedálničku, kvasená kapusta občas a lečo tiež. Teraz, z príchodom zimy ešte viac.

Fermentácia je proces rozkladu cukrov enzýmami mikroorganizmov v neprítomnosti kyslíka. Teda anaerobne.

Mikroorganizmy, ako sú baktérie a huby, majú jedinečné sady metabolických génov, čo im umožňuje produkovať enzýmy na rozklad rôznych typov metabolitov cukrov.

Písal som o tom inak už dávno na blogu, myslím ze v článku o endosymbioze.

 
Publikované : 15. novembra 2021 11:23
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2749
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

A napíšem ti niečo, čo som zatiaľ nikomu nehovoril, no najväčší benefit z konzumácie takéhoto kvaseného pre teba predstavuje hádaj čo... Voda  

 
Publikované : 15. novembra 2021 11:23
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2749
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/3775/

^^^môže sa hodiť   

 
Publikované : 15. novembra 2021 11:27
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky vďaka za odpoveď. Takže aj lečo je fajn 🙂 

 
Publikované : 16. novembra 2021 6:27
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2749
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@tania hej. Jedine, čo by som pozeral keď tak je MSG. Tomu sa vyhni 👍

 
Publikované : 16. novembra 2021 9:35
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 661
ZLATÝ ČLEN
 

Fermentovana strava je velmi prospesna.

Bezne zavaraniny sa vsak zohrievaju na vysoku teplotu, co nie je dobre. 

Fermentacia je anaerobny proces kedy to so zohrievanim nema nic spolocne. Je to o kvaseni a case. 

 

💪💪💪

Mirek Pramuka | @coach_empigo

 
Publikované : 17. novembra 2021 7:58
Táňa reacted
Zdieľať: