Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Ahoj Jaro,
Viackrat si spomínal kvalitu zaváraných vecí, aj že ich sám konzumuješ veci ako kvasená kapusta, čalamada a dokonca lečo ak sa nemýlim a chcem sa opýtať, či nevidíš problém v obsahu cukru. Keď som pozerala napríklad teraz niektoré zloženia, bolo tam okolo 7 aj viac gramov cukru na 100 gramov.
Nie je to problém? Ani keď človek ide už takto v zime keto? Vdaka:)
@tania Nie, nie je to problém. A popravde, prekvapuje ma, že sa to doteraz nikto ešte nepýtal.
U mňa napríklad je čalamada takmer celoročne na jedálničku, kvasená kapusta občas a lečo tiež. Teraz, z príchodom zimy ešte viac.
Fermentácia je proces rozkladu cukrov enzýmami mikroorganizmov v neprítomnosti kyslíka. Teda anaerobne.
Mikroorganizmy, ako sú baktérie a huby, majú jedinečné sady metabolických génov, čo im umožňuje produkovať enzýmy na rozklad rôznych typov metabolitov cukrov.
Písal som o tom inak už dávno na blogu, myslím ze v článku o endosymbioze.
A napíšem ti niečo, čo som zatiaľ nikomu nehovoril, no najväčší benefit z konzumácie takéhoto kvaseného pre teba predstavuje hádaj čo... Voda
https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/3775/
^^^môže sa hodiť
@jaroslav-lachky vďaka za odpoveď. Takže aj lečo je fajn 🙂
@tania hej. Jedine, čo by som pozeral keď tak je MSG. Tomu sa vyhni 👍
Fermentovana strava je velmi prospesna.
Bezne zavaraniny sa vsak zohrievaju na vysoku teplotu, co nie je dobre.
Fermentacia je anaerobny proces kedy to so zohrievanim nema nic spolocne. Je to o kvaseni a case.
💪💪💪
Mirek Pramuka | @coach_empigo