Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Ahoj Jaroslave, chtěla bych se tě zeptat na pár věcí, které mi nejsou jasné:
1. Píšeš,že fluor (hlavně v zubních pastách, lécích atd.) je pro tělo špatný a měli bychom se mu vyhýbat. Jak je to ale s obsahem fluoru v zeleném a černém čaji? Obsahuje ho poměrně dost. Je také špatný nebo se v těle chová jinak?
2. Po konzumaci jater, silného hovězího vývaru, kakaa a ostatních potravin s vysokým obsahem purinů mě pálí žáha. Měl bys nějakou radu, čím to je způsobené, jak tomu předcházet atd.? Tyto potraviny bych nechtěla ze svého jídelníčku vyřazovat, ale to pálení žáhy je dost nepříjemné.
3. Píšeš,že v zimě nám sacharidy škodí. Ale jak je možné, že naši předkové (asi 200 let zpátky) jedli celou zimu různé obilné kaše a placky, pekli si chleba a maso měli možná tak jednou za týden a ryby třeba vůbec ne a přesto jim to neškodilo a byli zdravý?
Díky za odpověď.
Gábina
Ahoj Jaroslave, chtěla bych se tě zeptat na pár věcí, které mi nejsou jasné:
1. Píšeš,že fluor (hlavně v zubních pastách, lécích atd.) je pro tělo špatný a měli bychom se mu vyhýbat. Jak je to ale s obsahem fluoru v zeleném a černém čaji? Obsahuje ho poměrně dost. Je také špatný nebo se v těle chová jinak?
2. Po konzumaci jater, silného hovězího vývaru, kakaa a ostatních potravin s vysokým obsahem purinů mě pálí žáha. Měl bys nějakou radu, čím to je způsobené, jak tomu předcházet atd.? Tyto potraviny bych nechtěla ze svého jídelníčku vyřazovat, ale to pálení žáhy je dost nepříjemné.
3. Píšeš,že v zimě nám sacharidy škodí. Ale jak je možné, že naši předkové (asi 200 let zpátky) jedli celou zimu různé obilné kaše a placky, pekli si chleba a maso měli možná tak jednou za týden a ryby třeba vůbec ne a přesto jim to neškodilo a byli zdravý?
Díky za odpověď.
Gábina
1. Fluór vo vode je problém. Hlavne vo vode tvojho tela. Tomu sa chceš vyhýbať!
2. Takýto problém si naznačuje to, ćo bolo popísané v článku VOZ #5 a Črevo a mozog #5 a #9. Máš problém s produkciou a kontrolou dusíka = zvýšená a nekontrolovaná ubikvitinácia = viac otvorený spodný pažerákový zvierač = viac vpusteného kyslíka dnu = pálenie záhy.
3. Odpoveď je v tomto obrázku. Ich "svetelná výživá" bola odlišná!
P.S., to že naši starí rodičia robili niečo a neboli takí chorí neznamená, že robili dobre.
To je tiež jeden z dôvodov, napr. celoročné jedenie múky a obilnín, ako transgeneračne (epigeneticky) naši starí a prastarí rodičia aj takouto stravou zapríčinili viac problémov u dnešnej generácie!
Toto sú ďalšie články, ktoré chceš prečítať o Bazanovom efekte: