Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Otázka ku konzumácií pečeni. Vraj by sme nemali pečeň jesť často, ze max raz do mesiaca, pretože môže byť vitamín A toxický pre pečeň. Vďaka
Ku pečienke - Nie. Vitamín A nie je toxický, je toxický iba pre moderných "inteligentných" ľudí, ktorí majú nízky Redox a zlý cirkadiánny rytmus.
Vitamín A nie len, že interaguje s DHA a vitamínom D skrz X retinoidný receptor priamo v jadrovej DNA, ale tiež interagujú v tele, pretože sú oba senzory. Vitamín D na UV a vitamín A na modré. Voda a melanín na červenú a IČ.
Ak človek žije v totálne umelom prostredí, kde nemá nikdy infračervené ani UV, je pochopiteľné, že pre neho môže byť nadmerné množstvo vitamínu A toxické, avšak jeho obmedzenie v strave nebude riešením.
Článok k téme je tu:
https://jaroslavlachky.sk/hormony-6-vitamin-a-stitna-zlaza-a-ukradnuty-pregnenolon/