Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

mykobaktéria

8 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
53 Videní
 Eva
(@dievca)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Zdravím Jaro, chcela by som sa spýtať, či nepoznáš niečo, čo by pomohlo pri liečbe atyp. mykobaktérie. Syn (5r) ju niekde chytil, má ju lokalizovanú v uzlinách v inquine a v plúcach má tiež malý sarkofág. Má za sebou už 2 operácie, tretia nás čaká a od januára medikamentóznu liečbu antibiotikami a liekmi na tuberkulózu (ktoré bude užívať asi rok), ale tá mykobaktéria je dosť odolná. Vraj má v membráne nejaké vosky, čo ju robí odolnou na zlikvidovanie antibiotikami a liekmi, tak rozmýšľam nad nejakou alternatívnou terapiou (svetlom?, čímkoľvek). Klasická medicína nejako nezaberá. Ďakujem veľmi pekne

 
Publikované : 21. mája 2024 10:20
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@dievca svetlo je vždy odpoveď Eva obzvlášť ak má v tomto období nízky vitamín D (25OH).

Ďalšie, čo má z hlavy napadá je niečo ako pridávanie vinneho octu, či koloidné striebro a metylenova modrá. 

 
Publikované : 21. mája 2024 10:43
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@dievca no a tiež stojí za zmienku prečítať nový článok o trávení. Spomínal som tam opäť aj dôvod prečo nie sú mnohé baktérie rezistentne voči UV.

V minulosti sa dokonca tuberkulóza, podovne ako mnohé iné problémy, vrátane psoriázy, liečili UV svetlom. 

Slnečné UV svetlo je priorita a koreluje vždy vitamínu D a následne aj patogenéze takýchto infekcií. 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3590299/

 
Publikované : 21. mája 2024 10:49
 Eva
(@dievca)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky skúšame mu večer po sprche vždy aplikovať cez iontoforézu striebra na postihnuté uzliny striebro. Ide o vytvorenie obvodu so 4,5 V batériou a striebornou mincou, ktorá je upevnená na + batérie. Pridanie vinného octu myslíš do jedla? A úplne presne neviem, ako myslíš metylenovú modrú. Rozmýšľala som, či by pomohol Laser mitochondriak pulse s modrým svetlom. Alebo by bol lepší Mitochondriak 3.0 mini. Trávime veľa času vonku a vždy, keď to ide, snažím sa vystavovať uzliny slniečku. Ale je to na takom mieste, že sa nedá často behať nahý. Prečítala som obe tvoje knihy (teda druhou sa ešte lúskam) a myslím, že aj endogénne UV by mohlo pomôcť, takže sa snažím aplikovať odporúčané postupy, ale rada pridám čokoľvek ďalšie.

 
Publikované : 21. mája 2024 11:05
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3943
Admin
 

@dievca to ma teší Eva, že aj študuješ a nehľadáš len rýchle riešenie na problém ktorý má určite aj príčinu.

S tou prvou formou som sa ešte nestretol, no som zvedavý ci máte/budete met nejaký výsledok a svetlo ako doplnok, v tomto prípade by som siahol po laseri, pripadne až Mitochondriak® 3.0 UV portable, len ten je samoztrjme o dosť drahší a ešte nie je stále na sklade.

S laserom vieš pekne osvietiť časť tela, ktorú treba. Určite sa len vyhni očiam, obzvlášť ak svieti modrá a využil by som pri zapnutí všetkých 5 svetiel. 

 
Publikované : 21. mája 2024 12:08
 Eva
(@dievca)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky iontoforéza dobre funguje na zápaly v ústach, pod zubom a podobne....na + 4,5 V batérie zapojím striebornú mincu (alebo striebornú lyžičku - tá je trochu foremnejšia do úst ale minca je čisté striebro), na - batérie zapojím obyčajnú lyžičku, ktorú držím v druhej ruke. Na ruke, ktorou držím striebornú mincu mám rukavicu, aby striebro išlo na miesto v ústach, ktoré chcem liečiť. Pár minút, 3krát denne. Ale účinnosť na koži a uzlinách pod kožou nemáme vyskúšanú a nebude sa to dať ani objektívne zhodnotiť, keďže postihnuté uzliny pôjdu von. Len chceme čo najviac zabrániť rozšíreniu do iných tkanív v tele a uzlín. Vyskúšam aj koloidnú striebornú vodu. A chcem zájsť do showroomu easylight a poradiť sa ohľadom terapie (máme to na skok). A nevieš ako prebiehala v minulosti tá liečba tuberkulózy UV svetlom? Ja si ako dieťa pamätám, že sme mali doma horské slnko a rodičia nás tým ožarovali.

 
Publikované : 21. mája 2024 14:00
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @dievca

nevieš ako prebiehala v minulosti tá liečba tuberkulózy UV svetlom? Ja si ako dieťa pamätám, že sme mali doma horské slnko a rodičia nás tým ožarovali.

Dopĺňam ešte sem Eva ^^^ Helioterapia bola používaná najmä v prvej polovici dvadsiateho storočia, v Európe a Severnej Amerike, a najmä pri liečbe kožnej tuberkulózy. Bud sa využívali umelé zdroje UV svetla alebo boli v strope vytvorené akoby Diery, kade prechádzalo slnečné svetlo a v miestnosti bol človek na posteli nasmerovaný s časťou tela na svetlo. Niels Finsen dostal za túto liečbu v roku 1903 aj Nobelovu cenu za medicínu.

 
Publikované : 27. mája 2024 10:41
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Horské slnko je odlišné a áno, využívali sa aj tieto a stále niekde využívajú. Akurát tento zdroj obsahuje veľkú časť spektra, aj UVB a uvc a aj hlboké IČ svetlo a ak to človek preženie a nevie presne ako, môže do tela dodať viac ako chce (sú tam teda aj negatíva). 

 
Publikované : 27. mája 2024 10:42
Zdieľať: