Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Jaro,
pls chcem sa este opytat na tvoj nazor na probiotika.
Ja som samozrejme v minulosti skusala, vsetky mozne, bez vysledku.
A vlastne som dosla k nazoru, ze je to zbytocne.
Zlozenie mikrobiomu sa meni podla stravy, prostredia, cize najlepsie mu urobime kvalitnou stravou a dobrym prostredim (svetlo, vyhybat sa nnEMF, vela bruchom na slnko, zabezpecit si dopamin, nenicit si mikrobiom toxinmi (Ecka) a ATB...), a podporovat ho idealne denne kvasenymi vyrobkami (raw kefir?).
Je to tak, alebo zabudla som na nieco?
Dakujem
Ja som samozrejme v minulosti skusala, vsetky mozne, bez vysledku.
Môj názor k tejto téme je jasný a to, že závisí od tipu svetla, aké dané prokaryoty vylučujú/absorbujú a tiež od eukaryotov vo výsteľke epitelu, ktoré s nimi komunikujú. Čiže samotné požitie nemusí mať nijaký efekt. Niekedy dokonca môže ani nie ublížiť, ale sklr mať nejaké vedľajšie účinky, ale toto už by som skôr zaraďoval do témy fekálnych transplantácií a nie orálnych probiotík.
A vlastne som dosla k nazoru, ze je to zbytocne.
Zlozenie mikrobiomu sa meni podla stravy, prostredia, cize najlepsie mu urobime kvalitnou stravou a dobrym prostredim (svetlo, vyhybat sa nnEMF, vela bruchom na slnko, zabezpecit si dopamin, nenicit si mikrobiom toxinmi (Ecka) a ATB...), a podporovat ho idealne denne kvasenymi vyrobkami (raw kefir?).
Je to tak, alebo zabudla som na nieco?
Dakujem
Jj, môže byť 👍
tiež si ešte k tejto téme myslím, že dosť záleží aj od faktorov ako Teplota, Tlak, pretože menia niektoré faktory v tele, ako napríklad množstvo kyslíka a preto aj niektoré tipy prokaryotov na zákalade toho môžu zvýšiť svoju populáciu v niektorých distálnych častiach čreva. Inými slovami, vŠetky faktory napísané vyššie ako svetlo aké vidíme skrz Oko, pokožku a brucho, teplota, no tiež aj podmienky ako Tlak, množstvo kyslíka rozhodujú o tipe baktérií a teda to ide v súľade aj so stravou (viac anaerobné baktérie = viac carnivore a naopak).
Ohľadom prirodzených pro a prebiotík, tiež mám rád kefír, no iba obČas. Klasická kvasená zelenina, fermentované veci, dokonca aj olivy, škorica, kurkumín,... všetko je to TOP a tiež vrámci striedania. Podobne ako som to spomínal v otázke pri resveratrole v QaA
Kedykoľvek!