Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ryža

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Reactions
3 Videní
 Siu
(@siu)
Príspevky: 30
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Jarko..pri varení ryže su rozne postupy..a kazdy odbornik tvrdi tiez nieco iné.po

1ve.odborníci ktorí su proti glykácii hovoria,ze pred sladkým(kam spadá aj ryža) si treba dat do vody ktorú vypijem trosku jablcného octu a to znizi nasu bunecnu glykaciu,spomali starnutue buniek

ad 2 .dalsia skupina pridáva kyslé v podobe horúceho octu  a to ryzového do horúcej ryze tesne po uvarení, vid príprava sushi..

ad3. dalsí odbornici vytváraju rezistent skrob,teda potravu pre nas dobry crevny biom v hrubom creve prudkým ochladením prave uvarenej ryze

Ad4 a dalsí zas a to som nasla aj tu recept asi jediný na ryzu- pridanie kokos oleja pocas varenia ryze..tym padom bude ryza  mastnejsia.ale to je zas proti pravidlám o kombinovaní cukry plus tuky..na strane druhej koko olej obsahuje monolaurín co je vysoko dezinfekcna zlozka..

Ad5 a zas podla TCM, ocot vo vseobecnosti je vysusujuci a v spojeni s uz beztak vysusujucou ryzou  sposobi,ze cloveka ta kombo- dat  v zavere varenia do ryze ocot,skor zapecie,cize obidve zlozky su vysusujuce a teda zrejme nie vhodne ich kombinovat,tiez uvadzaju ze ocot pomaha v malom v traveni tazkych a tucnych jedal.cituje encyklopediu TCM..

ad6a na zaver Anthony William a jeho metoda liecby,uplne sa distancovat od octu,ze skodi biomu slizniciam zaludka a criev.

tak tu stojim v kuchyni s hrncom ryzou brokolicou jablcnym octom,ryzovym octom solou, safranom,bobkovym listom a rozmarinovym korenim a kokosovym olejom a nic som neuvarila,len sa mi pari z hlavy.

Kde je pravda ukryta?

A to som este nezabrdla do temy o druhoch ryze.hneda,cierna,jazminova, mliecna, ci congee prastary recept na kasu z ryze.a kontext k arzenu v ryzi..

Chcelo by to osvietit.

 


 
Publikované : 16. októbra 2025 18:13
Zdieľať: