Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ustrice

2 Príspevky
2 Užívatelia
1 Reactions
7 Videní
Naďa Kraic
(@nada)
Príspevky: 58
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jari,

 

chcela by som sa opytat na ustrice a teda kolko ich odporucas zjest napriklad za tyzden 😅🤭 ze ci ma vyznam napriklad si ich dat raz do tyzdna a ze ci si ich pripravujes nejako alebo len tak surove ich supnes do seba ? Nasla som aj toto ale neviem aky mas nazor na lyo potraviny ? Myslis, ze su upravene teda vysusene a je v nich viac deuteria ako by maloa lebo praveze naopak kedze su vysusene mrazom by nemalo byt ci sa myslim ? 🙂 

Tie kapsle som rozmyslala detom napriklad vsypat do lievancov (tam sa da velmi dobre skryt vela veci 🫢😅) 

 

https://www.wereco.store/sk/p/nutriest-lyofilizovany-extrakt-z-ustric-120-kapsul

Dakujem peknee 

Nada 


 
Publikované : 15. októbra 2025 19:21
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 4433
Admin
 

@nada Takáto úvaha sa mi páči Naďa, že sa na ne chystáš 😀 

Tabletky určite neodporúčam, to vôbec, no čerstvé ustrice áno. Osobne to beriem tak, že ak aspoň raz za mesiac zvládnete tak úplna bomba. A ak to chceš boostnuť, alebo slabšia imunita/problémy, vtedy raz za týždeň alebo každý druhý týždeň. 

 

Inak to vieš kúpiť väčšinou len v METRE alebo v BA aj v Yeme a ešte v jedneom obchode mávajú tam na okolí. V metre najlepšie kúpiť bedničku, víde ťa to lacno, je ich tam cca 8 až 12 a teda tak max na dvakrát. Polku zjedzte hneď, zvyšok s ladom do chladničky a najneskôr do 12 hodín, možno 24 zjesť. 

A samotná "príprava" - u mňa nijaká, len samozrejme otvorím nožom, aký ti v METRE radi dajú aj zdarma, keˇsa opýtaš (pozri na youtube nejaké videa ak si to nikdy neotvárala, treba len prísť na to ako na to) a potom keď otvoríš, ja to len chytím, pod tečúcou vodou nad umyvadlom trochu opláchnem ulitu, keďže ju vkladám do úst, a potom nakvapkám trochu citróna, prípadne pár krát som dal aj trochu korenia (zvyčajne ale iba citrón) a potom jednoducho ku ústam a vcucnem a prehltnem. Ak chceš tak raz, dvakrát trochu požuj, ale keďže je to klzké, tak to ľahko prehltneš. 

Samozrejme na prvé razy si musíš zvyknúť, nie je to "bežná potravina" pre nás slovákov a potom už to je v pohode. Ideálne a odporúćam na lačno, hlavne prvýkrát a ani za tým nič  nejedz aspoň 30 až 60 minút a keď to budeš robíť už po viacerý krát, tak potom kľudne ako "apetizer" pred jedlom 🙂


 
Publikované : 16. októbra 2025 18:57
Naďa Kraic reacted
Zdieľať: