Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Jarko,prosím Ta objasni mi to blizsie .V tomto webinári odpovedás na otázku ci je lepsie konzumovat zivocisne alebo rastlinné bielkoviny. Na 1h 13min 40 sec.výrazne upozornujes,ze sa nemá konzumovat mäso alebo ryba s fruktozou-ovocím,jablkom,hruskou.Ale ked si dole pozerám súbory na stiahnutie -ZOZNAM VHODNÝCH POTRAVÍN,tak v odporúcaných kombináciách potravín vidím odporúcanú kombináciu . bielkoviny + glukóza alebo fruktóza.
Uz som z toho "jelen" mozes mi to viac objasnit,lebo uz neviem co je dobré a co nie.Ďakujem.
@milka s radosťou Milka.
Ber to tak ako keď kúpiš nespracovanu potravinu. Napr. mäso alebo naopak ovocie. Ak máš k dispozícii živočíšny zdroj, väčšinou je plný proteínu a tuku a fruktóza v ňom nie je vôbec a sacharid max. z glykogénu.
A naopak ak ješ rastlinný zdroj, zvyčajne je tam sacharid, pripadne vláknina ako napr. v avokáde.
Čiže nekombinuj sacharidy so zvlášť peoteinmi, ani tukmi.
Bežné kombinácie ako ryža, či zemiaky a kus mäsa (rezeň,...) = NIE VHODNÉ
S dovolením sa veľmi rád zapojím do diskusie.
@jaroslav-lachky platí to aj keď jeme len 2 / 3 jedlá denne? lebo v protokoloch si zase spomínal, že nemáme jesť pomedzi jedlá, takže keby si chcem dať ovocie alebo zeleninu? Alebo to má vyzerať moja strava: Ryba, Mäso a hotovo? Kolagén si spomínal sa tvorí aj z vit. C, takže nejaký pomaranč, kiwi alebo bobulovité ovocie?
Ďakujem
@babeboss kedykoľvek. Čím viac sa zapájaš a odovzdáš sám ostatným, tým viac sa vráti späť.
A áno, platí to, nech máš jedlo jendo alebo 3. Nič medzi tým. Keď chceš dezert, zjedz ho a jedlom. A ak chce človek jesť ovocie s mäsom, nevidím dôvod prečo to robiť. V lete zjedz ovocie samotné. 👍
Kolagén si spomínal sa tvorí aj z vit. C, takže nejaký pomaranč, kiwi alebo bobulovité ovocie?
Aši si zle prečítal, nikde som to nenapísal. Vitamín C je však potrebný pri syntéze, a tiež pri zapletení už vzniknutých vlákien kolagénu. Vitamín C pomáha s donáškou protónov, ktoré dane enzýmy vyžadujú.
A áno, kľudne v lete môže byť. Hoci v morských rias ach a vnútornostiach, obzvlášť v tomto zimnom období, máš vitamínu C ešte viac a je pre teba lepšie využiteľný.
Vetmi si napr. obyčajnú pečeň, ktorú kúpiš lacno aj kvalitnú. Ma vitamínu C viac, ako by sa zdalo
@jaroslav-lachky Ďakujem pekne za rýchlu odpoveď. Veľmi si to vážim a tieto slová Čím viac sa zapájaš a odovzdáš sám ostatným, tým viac sa vráti späť. sú fakt na zamyslenie.
Rozumiem. Takže ako jedlo si mám dať napr. len makrelu a sardinky? k tomu nedávať napr. ani len citrón alebo bylinky či kúsok hokkaida?
A čo draslík? hlavne pri zácpe má byť vysoký. Viem, že je možné ho dodať z hov. mäsa ale to by sa muselo jesť vo veľkých denných množstvách?
@babeboss Kľudne si daj bilynky, aj koreniny a zeleninu ideálne vrámcí sezóny. Čiže nie moc veci tipu listové šaláty, apod., skôr nejakú koreňovú, kvasenú, zavárané, a tak
Ja som mal napr. včera pre ukážku takúto večeru. Trochu sme oslavovali a spravil som si očká. Klobáska, na tom plátky morských rias, syrovú pomazánku na spôsob kyslej smotany, uhorka a tvrdý syt. To len pre ukážku a chutilo veru poriadne 😀
A čo draslík? hlavne pri zácpe má byť vysoký. Viem, že je možné ho dodať z hov. mäsa ale to by sa muselo jesť vo veľkých denných množstvách?
Nie len draslík. Väčšina minerálov, no zvyčajne ako prvý z tela odchádza sodík, potom draslík a horčík. Čiže toto je u teba TOP.
Ja osobne ich "suplementujem" z konzumácie orechov, no môžeš napr. skúsiť zjesť jedno, dve avokáda. V draslíku sú silné. Len nekupuj žiadne z Kalifornie.
@jaroslavlachky a čo hovoríš prosím aj napr. na KELP v prášku? Môžem používať aj to? Samozrejme kvalitný BIO.
@babeboss Samozrejme, že môžeš Denis. Otázka však je, či by si mal.
Osobne som radšej za zjedenie kelpu ako prášku, no ak to máš ako momentálnu "barličku", OK.
Na obed iba pečienka a trochu zeleniny k tomu a vôbec ďalšia príloha nechýbala.
Nový výživný recept je pridaný
Bravčový bôčik plný "výživného" vodíka s nízkym obsahom deutéria
@jaroslavlachky Jaro, aktualne jem 3x denne (mam pracu pri pc), a casto mam pocit, ze by som mohla obed vynechat. proste cez obed nemam hlad. zo zvyku obedujem /deti jedia, mamzel obeduje, tak mi to vonia - co mi to asi bude stazovat, lebo to jedlo pripravujem/ ale zvazujem ten obed vyradit.
No a tu sa chcem opytat, ci to ma zmysel.
ranajky 830-900
pol hodinu po nich si dam, taurin, ribozu, horcik malat vo vode
1000-1100 - adrenal cocktail - sol, cream of tartar /draslik/, wholefodd vot c prasok vo vode
obed ca 1230
pol hodinu po obede taurin, ribozu, horcik malat vo vode
1400 - adrenal cocktail - sol, cream of tartar /draslik/, wholefood vit c prasok vo vode
1600 - vecera
pol hodinu po vecer - Mg glycinat, taurin, d riboza
Otazky
1. ked vyradim obed, tak co s taurinom, malatom, ribozou, adrenal cocktailom - poobednou davkou, zrusenim obeda zvysim cas fastingu, ale nepokazia mi fatsing tieto doplnky, ci zcrusim obedny horcik, taurin, ribozu? a adrenal cocktail si presuniem na cas po veceri?
2. ked zrusim obed a ovbedne doplnky ponnecham bude to mat pre mna vyznam/benefit, lked vlastne tie doplnky mi fasting narusia?
Dakujem
@zuzana12345 S tým "zo zvyku s rodinou" to poznám, ale za skúšku to stojí. Ono každý sa k tomu skôr či neskôr dostane, keď je v poriadku a zaujíma sa o tieto veci, že mu stačí max 2x sa najesť. EŠte aj ušetrí a môže si radšej dať kvalitnejšie jedlo. Čiže ber to ako "svoju štúdiu" a vyskúšaj ako to pôjde.
S doplnkami by som sa skúsil pohrať, keďže u teba je to náročné. Horčík kľudne nechaj ak pomáha a ostatné by som skúsil vyradiť a sledoval. Myslím však, že s príchodom Jari, keď aj tú kanceláriu spravíš ako chceš, pôjde to lepšie a samo