Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Na tento recept potrebujete jedine fantastickú čerstvú kačaciu pečienku.tanier a vlastné prsty, či nožík..nič sa nevarí, len si z nej uštipujete.ma vynikajúci zahrievací charakter,lebo je tuková, minerály, vitamíny rozpustné v tukoch ..A,D.tiež omega3, C vitamin, B-čka, rýchlo vstrebatelné a vyuzitelné železo....aspon tak som sa docítala.pripájam múdrosti chatu gpt..účel svätí.. 🙂
ps...nesolit...doležitá poznámka
..Surová kačacia pečeň je výnimočne výživný orgán plný životnej energie a biologicky aktívnych látok. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu A vo forme retinolu, ktorý regeneruje kožu, sliznice, oči a podporuje tvorbu kolagénu. Okrem neho je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B – najmä B2 (riboflavín), B3 (niacín), B5 (kyselina pantoténová), B6 a B12 – ktoré sú nevyhnutné pre nervový systém, tvorbu červených krviniek a energetický metabolizmus.
Z minerálov vyniká obsahom železa vo vysoko vstrebateľnej hemovej forme, medi, zinku, fosforu, selénu a mangánu. Tieto minerály podporujú krvotvorbu, imunitu, detoxikačné procesy v pečeni a obnovu tkanív. Surová kačacia pečeň tiež obsahuje koenzým Q10 a L-karnitín, ktoré posilňujú srdce, mitochondrie a celkovú vitalitu.
Z tukov je cenná najmä pre vysoký podiel fosfolipidov a esenciálnych mastných kyselín, ktoré regenerujú bunkové membrány a chránia nervový systém. Enzýmy v surovej forme zostávajú aktívne, čo napomáha tráveniu a vstrebávaniu živín.
Liečebne pôsobí na oslabenú pečeň, oči, nervy, pokožku a krvný systém. Pomáha pri anémii, vyčerpaní, oslabení imunity, problémoch so zrakom a regenerácii po chorobách. V tradičných výživových smeroch sa považuje za „krv a svetlo tela“ – potravu, ktorá prinavracia silu, teplo a obnovuje životnú esenciu.