Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Pridávam opäť nejaký ten Recept, snáď niekoho poteší a aj využije. Myslím, že sa hodí ako inšpirácia hlavne teraz, keď idú sviatky a ľudia vyhľadávajú čo to do úst a verím, že "recept" pomôže ako veľkým, tak aj malým.
P.S. obrázky aj moju prípravu nesúďte, bolo to bez prípravy ateliéru, je to len pre inšpiráciu 😆
Na obrázku vyššie vidíte suroviny, jednoduché a praktické (kúpite aj bežne – Tesco, kaufland, apod.) a dole dve fotky z mojej neohrabanej prípravy.
Recept je veľmi jednoduchý, dá sa s nim akokoľvek vyhrať a dávam ho sem schválne, pretože priateľka máva napríklad podobné raňajky (hoci vtedy si to zvyčajne nebalí) a to nikdy v minulosti nechcela morské riasy jedávať.
Tiež to chutnali aj iný, a keďže je to takto fajn slané, chutné, jednoduché (ako jednohubka), dá sa to využiť podľa mňa naozaj ako nejaká príjemná rodinná svačina, či miesto klasických „očiek“ alebo ako dezert/predjedlo.
Na obrázkoch nižšie vidíte, ako vyzerala príprava, v tomto prípade som využil syr Lučina, pretože bol v chladničke. Osobne však zvyčajne využijem bryndzu a mám niečo takéto ako dezert po hlavnom jedle. Buď si len dám suroviny na tanier dokopy alebo si to takto pripravím. Je to naozaj fantastické.
Kto to bude mať cez deň, povedzme miesto prvého jedla, niekedy počas pracovného dňa, môže využiť aj horkú čokoládu, a ak nie je prestimulovaný kofeínom, bude to stáť za to.
K orieškom, ak sa niekto pýta prečo mandle, tak v tomto prípade za tým nehľadajte nič extra. Schválne preto, pretože chuťovo sedia geniálne a tiež sú pre väčšinu ľudí dostupné, dokonca aj v bežných obchodoch a ak ste trochu zdatný, keďže ich predávajú zvyčajne v priesvitnom obale, viete si vybrať dobre. Kto je perfekcionista, vie si doma dokonca povyberať a pokazené mandle vyhodiť!
Čiže, použité suroviny:
- Morské riasy (sušené), napr. Nori
- Mandle (alebo iné oriešky ako Makadám, lieskovce)
- Lučina/bryndza (alebo dačo iné podľa chuti)
Prípadne ešte na vylepšenie:
- Šunka (Prosciutto napríklad)
- Horká čokoláda (moja obľúbená Vivani 99 alebo Lindt 85, či 90%)
Ako hovorím, viete sa s tým rôzne vyhrať, určite sa to hodí aj na sviatky, máte v tom hlavne veľa jódu, ktorý ľuďom chýba, sodík, a iné. Osobne to mávam na tanieri ako vidieť na obrázku, len tak natrhané na malé štvorce, k tomu nasypem na tanier zopár mandlí a hodím bryndzu a už si len tak uhryzujem.
Tiež sme ešte občas skúšali zo srandy dať na seba takto morskú riasu, na to plátok prosciutta (keďže sú to cca rovnaké veľkosti plochy) a na to potom bryndzu, oriešok,... a naozaj chutné a dokonca aj sýte.
Super tip na svátky, to musí,, normální " lidi zaskočit 😀 Já dělám dcerce (2,5let) řasu se zakysanou smetanou a ona si to smotá sama , jako palačinku. Pak tady na mě každý den, po první takové snídani křičela :,, tatí, papírek" 😄
@jaroslavlachky ja uz par mesiacov premyslam nad tym, ako detom zaradit riasy do jedalnicka.
Ja si davam rano k prazenici vzdy kusok arame ci kombu, ale arame je na sloze nakrajane, a kombu je hrube tvrde. To vzdy zaborim do vajicok a cakam kym zmakne.
Toto je fakt super tip, jedina chyba, ze si to nepostol uz skor:)
@jakub-kuba-cernyseznam-cz tak to je super, že papírek 😁 inak neuveríš, ale včera som tiež so smotanou takto jedol. Záleží co mam v chladničke a na co je chuť, ale sú to také jednoduché veci a naozaj chutné, že kým človek neskusi, by ho niekedy ani nenapadlo
@jaroslavlachky ja uz par mesiacov premyslam nad tym, ako detom zaradit riasy do jedalnicka.
Ja si davam rano k prazenici vzdy kusok arame ci kombu, ale arame je na sloze nakrajane, a kombu je hrube tvrde. To vzdy zaborim do vajicok a cakam kym zmakne.
Toto je fakt super tip, jedina chyba, ze si to nepostol uz skor:)
Mal som to v plane pridať dva týždne do zadu, len nejako nebolo voľného času nazvyš :))
Tak snáď deťom nejako vymyslíš a daj vedieť ako budú reagovať, keď tak. Inak my máme podobne a rovnako ako píšeš to jedáva cca priateľka na raňajky. Akurát ona máva takú tvrdú fermentovanu suchú salámu, nakrájanú na kolečka, k tomu praženicu zvyčajne, a potom už len na tanier hodí takto natrhanu riasu, mandle, zvyčajne aj kúsky tvrdého syru alebo nejaký plesnivý syr. Plus občas ešte trochu fazuliek a naozaj fantastické.
Super receptik Jaro 🙂 Nabuduce aj ja hodim nejaky 😉
Mirek Pramuka | @coach_empigo
@empigo-osobny-trener-kosice kedykoľvek Miro 😉