Modré oči alias pre...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Modré oči alias prečo sú deti citlivé na obrazovky

3 Príspevky
1 Užívatelia
4 Likes
18 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Pre niekoho môže byť pôvod modrých očí očividne nová správa, no pre Vás mitochondriakov a pre nikoho na tomto webe by nemala... 

 

Genetická mutácia ovplyvňujúca gén OCA2 v našich chromozómoch viedla k vytvoreniu „prepínača“, ktorý doslova „vypol“ schopnosť produkovať hnedé oči.“ Gén OCA2 kóduje takzvaný P proteín, ktorý sa podieľa na produkcii melanínu

Melanin je pigment, ktorý dáva farbu našim vlasom, očiam a pokožke (okrem iného). 

 

„Prepínač“, ktorý sa nachádza v géne susediacom s OCA2, však gén úplne nevypína, ale skôr obmedzuje jeho pôsobenie na zníženie produkcie melanínu v dúhovke – efektívne „rozriedenie“ hnedých očí na modré.

 

Účinok prepínača na OCA2 je preto veľmi špecifický. Ak by bol gén OCA2 úplne zničený alebo v epigeneticky úplne umlčaný (vypnutý), ľudia by nemali melanín vo vlasoch, očiach alebo farbe pleti – stav známy ako albinizmus. 

 

Genetická mutácia, ktorá sa datuje z pred 10 tisíc rokov dozadu, ktorá má za následok zmenu hnedého oka na modré, je teda len d'alšou evolučnou Epigenetickou adaptáciou na znížený kvantový výťažok, keď sa naši predkovia sťahovali viac na sever, kde bolo menej svetla a viac chladu. 

Títo ľudia sú zvyknutý, aj vďaka chladu, na produkciu väčšieho množstva UV svetla endogenne, pretože sa im ho po väčšiu časť roka zo slnka toľko nedostáva! 

 

Tiež to však znamená, že modré oko je viac citlivé na akékoľvek svetlo a aj to z obrazovky. Toto by malo byt veľké AHA pre každého, kto má malé, pár mesačné dieťa.

 

Tiež som o tom rozprával niečo v poslednom QaA a každý by Vás by si to teraz mal zopakovať. Je to nesmierne dôležité 

 

Myslim tú časť o elektrónVoltoch a o tom, ako toto množstvo súvisí s farbou všetkého vo vesmírne. Hnedá duhovka a modrá sú odlišné, a aj ich eV je odlišné, čo mení všetko, čo sa deje za duhovkou (teda aj mozog). Hnedá farba má logicky nižšie množstvo eV, kdezto modrá vyššie. Tento jeden malý fakt Vám vysvetľuje všetko, čo potrebujete vedieť o fungovaní Vášho mozgu. 

 

https://vedelisteze.info.sk/modrookych-ludi-spaja-daco-co-by-vas-nenapadlo-veda-o-vas-objavila-nieco-velmi-zvlastne/

 
Publikované : 12. júna 2024 12:23
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Neverte tieto všetkému čím Vás média a moderné štúdie kŕmia.

Ako zvyknem hovoriť, zvyčajne sú tie najhodnotnejšie veci v živote, ktoré na naše zdravie majú najväčší vplyv, práve tie, ktoré sú ZADARMO. Napríklad slnečné svetlo alebo Zdravý rozum...

Zároveň je však smutné, že veľa ľudí práve tieto veci zadarmo nevyužíva a radšej siahne po veciach, na ktoré nemá peniaze, ktoré im kradnú dopamin aj zdravie... 

 

Tu je tipicky príklad silnej propagandy a lobingu. 

Zdravý rozum a niečo málo z kvantovej mechaniky a elektroniky nám však hovorí, že ak má niečo modrú farbu, jeho množstvo eV bude nad 2,8 eV, čo znamená, že všetko  čo má nižšie množstvo eV bude voči danému predmetu transparentné. Modrá farba 430 až 460 nm, akú obsahujú všetky technológie (schválne) má 2,88 až 2,7 eV, čo znamená, že cez modré oko prenikne veľmi, ale že veľmi dobre. 

 

Schválne, nech si každý, kto ma male dieťa doma pozrie, či sa náhodou deti neeodia s úplne veľkou dúhovkou, ktorá je cela modrá a až v priebehu prvých mesiacov života za začne zmenšovať, pretože sa bielko zväčšuje. Príroda vie čo robí aj prečo to robí. Len hlúpi ľudia tomu nerozumejú a myslia si, že sú chytrejsí!..

 

https://dennikn.sk/minuta/4042248/?ref=mwat

 
Publikované : 12. júna 2024 12:32
michaela00 reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Pokračovanie ku správe vyššie je tu:

https://jaroslavlachky.sk/forum/slnko-a-zdravie/viera-a-veda-alebo-viera-vo-vedu/#post-5143  

 
Publikované : 12. júna 2024 12:37
michaela00 reacted
Zdieľať: