Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Menopauza

12 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
40 Videní
(@evaparajkovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, kedze menopauza (peri a post) je sucastou kazdej zeny,  bolo by super, keby si dal svoj pohlad a rady, ako pozitivne ovplyvnit veci s tym suvisiace. Viem, ze je to obsirna tema a malo sa o tom hovori, lebo primarne sa to berie daka reprodukcna zmena, ale ma to sa zda velky vplyv aj na mozog. Narazila som aj na zaujimave video s hostom dr Lisa Mosconi, ktora prave poukazuje, aky to ma vplyv na mozog.

Dakujem

 

 
Publikované : 13. júna 2024 10:56
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3943
Admin
 

@evaparajkovagmail-com

 

Ženy sú od prírody citlivejšie na prostredie, aby mohli odovzdať dôležité informácie o životnom prostredí svojim bábätkám - budúcim potomkom, aby si nastavili svoje epigenetické programy. To znamená, že sú citlivejšie na prírodné (natívne) EMP, na stravu a aj umelé EMP tým, že majú nižšie hladiny myelinácie v ich CNS aj PNS. To znamená, že ženy počas svojho života v podstate starnú rýchlejšie v porovnaní s mužmi, avšak počas menopauzy sa to reverzne a ich telo sa snaží čas na relatívnej báze spomaliť (dilatovať).
Aj preto podľa mňa dnes ženy zažívajú tieto problémy asociované s menopauzou, prípadne aj samotnú menopauzu skôr - pretože žijú v natoľko toxickom prostredí a majú hrozný životný štýl, že zostárnu možno 40 rokov (biologicky) za 20 rokov. a čas na relatívnej báze sa im vlastne zrýchľuje.
 
 
Uvedom si, že počas menopauzy nastáva masívne zníženie estrogénu. Estrogén je hlavný steroidný hormón, ktorý má najväčšiu afinitu na deutérium. Keďže má estrogén afinitu na deutérium a deutérium je odlišné ako prótium, automaticky ti to naznačuje 2 veci.
 
  1. Estrogén je rastový hormón a keď telo zostárne priveľa, nechce už rásť, ale naopak. Chce sa stať efektívnym, znížiť hladinu deutéria v tele a začať čas dilatovať.
  2. Deutérium má odlišný magnetický moment ako prótium (1 verzus 1/2) čo znamená, že má iný vplyv na magnetizmus tkanív.
 
V laickej reči to znamená toľko, že keď je v ženskom tkanive priveľa deutéria, nedokáže aobsorbovať toľko magnetickej sily z povrchu zem (grounding) a/alebo zo slnka (skrz UV).
 
Práve preto estrogén klesá, aby žena mohla lepšie využiť grounding aj slnečné UV svetlo a pomocou absorpcie magnetickej sily indukovať viac elektrického prúdu. Aj preto majú ženy menštruáciu a mení sa vtedy celé ich telo, nálada, aj regenerácia.
 
Každý kto neverí, tu je dôkaz. Keď napríklad žena otehotnie, pred tehotenstvom taktiež hromadí veľa deutéria, má vysoký estrogén, vďaka čomu je jej magnetizmus radikálne nižší a s ním sa môže zhoršiť aj telo, zdravie,... Avšak po tehotenstve je veľká časť deutéria prenesená do potomka a žene klesá estrogén ak kojí. Kojenie znižuje estrogén a zvyšuje prolaktín, ktorý zasa zvyšuje dopamín.
Takýmto spôsobom žena po pôrode navýši magnetizmus a rýchlejšie sa zotaví, za predpokladu že kojí!
 
 
Publikované : 16. júna 2024 10:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3943
Admin
 
Ďalšia vec, ktorá sa však deje počas menopauzy a v podstate aj počas menštruácie ženy je zmena hladiny železa/ferritínu.
 
V nedávnom webinári (ten o prototype Mitochondriak) som hovoril, že UV svetlo má schopnosť magnetizovať železo. Toto je dôležitý fakt. Obzvlášť keď zvážime, že po menopause, kedy ženám klesá estrogén až o 90% sa ich železo naopak uvoľňuje spolu s ferritínom. Dôvod je práve to napísané vyššie.
Takýmto spôsobom dokáže žena zachytiť viac UV svetla zo slnka a zlepšiť zeta potenciál krvnej plazmy a doručiť viac energie do tkanív pomocou hemoglobínu.
 
Tiež však ľahšie zachytáva magnetický tok zo zeme, ak je s ňou spojená. Aj preto je dôležitý vtedy ešte viac grounding, alebo aspoň uzemnené topánky. Hallov efekt ti pomôže vtedy indukovať elektrický prúd len tým, že si v kontakte so zemou.
 
Veľa ľudí nepozná históriu, no profesor Morichini ešte v roku 1812 tvrdil, že sa mu podarilo zmagnetizovať železo osvietením fialovým svetlom pochádzajúcim zo slnečného svetla! Fialová = UV.
 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2821138/

 
Publikované : 16. júna 2024 10:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3943
Admin
 

Čo sa tým teda snažím povedať je, že veci vo videu sú pravdivé. Je však rozdiel v tom povedať, že menopauza zhoršuje mozog verzus zhoršenie kvality mozgu je dôsledkom zmien, aké sa dejú v ženskom tele pred a poćas menopauzy. 

Je to totiž dôsledok. Žena sa v puberte stáva termodynamicky menej efektívne, práve vtedy sa jej zvyšuje prudko estrogén a tiež sa jej mení morfológia tela. Napríklad hrudník. Volá sa to fázový prechod. 

 

 

Narážam na to, že ENERGIA nemôže byť zničená, ani vytvorená, iba mení svoju podobu, formu, atď.

 

Naopak čas, ten je vytvorený. Podobne aj elektrický náboj. Elektrický náboj (napríklad negatívny náboj elektrónu) môže byť Zničený, aj vytvorený, hoci celkovo je vždy konzervovaný. Toto však dôležité na teraz nieje, no to o energii áno, takže.

 

Energiu nevieme vytvoriť ani zničiť. Čo to znamená? Že príroda musela prísť na to, ako sa s týmto "vyhrať".

Napríklad po Big Bangu, kedy príroda jednoducho vytvorila obrovskú entropiu, pretože "vypustila" obrovské množstvo Energie, ale aj Informácie.

 

Teraz druhý bod. Tuto energiu a informáciu musí nejakým spôsobom organizovať. To tiež viete z článku Kvantová Biológia #3.

 

Prečo organizovať? Pretože keby ju nezorganizuje, nemôže vytvoriť negatívnu entropiu, alias by energiu ani informáciu nevedela využívať.

 

Rovnako ako keď do izby vpustite malé deti. Keď ich necháte sa voľne hrať, spravia veľký neporiadok (entropiu). Keď ich však budete strážiť a necháte ich sa hrať "pod dozorom", ich energiu využijete a dokážete vytvoriť z neporiadku poriadok, napríklad tým, že deťom poviete aby si upratali, a popri tom ešte aj využijete ich energiu, ktorú by bez organizácie iba "rozhadzali" po okolí a uvoľnili formou tepla (spotili by sa) a ďalšieho neporiadku (viac rozhadzanych hraciek v izbe, väčší prác, špina, atď.).

 

Čiže aj príroda musela prísť na to, ako hmotu organizovať, pretože vďaka tomu dokáže využívať energiu a zároveň ju premieňať.

Teraz ďalší kriticky bod, ktorý zrejme ešte nikomu z Vás nedošiel (možno nejako podvedome). Ako príroda robí tieto zmeny?

 

Ked už má niečo zorganizované, teda má povedzme vytvorenú napr. negatívnu entropiu, ako dokáže meniť formu energie, že jednej na inú, povedzme z potencionálnej na kinetickú a rôzne inak? No predsa zmenou TVARU a VEĽKOSTI hmoty. Odborné sa ti nazýva FAZOVY PRECHOD. Jednoducho zmení hmotu a hmota prejde z jedného skupenstve do iného.

 

Príklad pre každého je voda. Kvapalina voda šíri a zadržiava inak energiu ako plynna a úplne inak ako ľad. Kvapalna voda napríklad dobre absorbuje a zadržiava infračervené svetlo, kdežto ľad nie. Ľad naopak pred zmenou skupenstva, nejaké infračervené svetlo vylúči do okolia. Vidíte? Zmena TVARU (prechod jedného skupenstva do iného - fazovy prechod) zapríčinil rozdielny presun energiu.

Ľad je tiež forma kryštálu (3 rozmerný symetrický tvar), ktorý má aj iné vlastnosti, a to napríklad také, že je v podstate pevného skupenstva a teda energiu dobre zadržiava.

 

O tomto bude najbližšie tiež článok, o 2 týždne, kde sa dozviete aj o kvázi kryštále a ďalších skupenstvach (fázach), aké sa v tekutej vode ukrývajú, no pointa na teraz v tomto je, že ĽAD (iné skupenstvo vody) energiu dobre zadržiava a horšie ku rozvádza. Naopak tekutá voda (iné skupenstvo vody) energiu zasadibre absorbuje, ale aj rozvádza.

 

Kvapalna voda je teda termodynamicky viac efektívna ako ľad, pretože energiu ľahšie rozvádza, avšak príroda v istých situáciach preferuje ľad. Prečo? Napríklad preto, keď chce energiu konzervovať. Napríklad v zime, v istých regiónoch, kde ma život mali slnečného svetla.

 

Podobne napríklad vesmír. Tým, že príroda organizovala vesmírny prach v hviezdu, umožnila energií meniť podobu. Predtým sa napríklad energia šírila formou fotónov s vysokou frekvenciou a zrazu bolo možné túto energiu transformovať, zmeniť napr. na kineticku, vďaka čomu sa dokážu "zraziť" dva protóny a podstúpiť fúziu a vyprodukovať hélium, neskôr litium, atď. Rovnako sa nejaká energia uvoľní formou častice neutrino, ktoré má zasa iné vlastnosti a tak ďalej. Verím, že príkladu rozumiete.

 

Posledný príklad ešte kus papiera. Keď je vystrety, obyčajná A4, a hodíš ho smerom k zemi z výšky, nenadobudne príliš kinetickej energie. Bude "plachtiť". Keď však rovnaký papier skečíš a spravíš z neho guľôčku, a hodíš ho rovnako z výšky na zem, nadobudne kineticku energiu a zrazu dokáže aj ublížiť.

 

Rozumiete? Obyčajná zmenu tvaru, fazovy prechod, zmenil formu energie.

A teraz späť k prírode a biológii a prečo ženy pred menštruáciou naberajú dosť vody a tiež sa mení ich hrudník, hladina estreogénu a naopak počas menopauzy estrogén upadá.

 

Nemôže to napríklad súvisieť so zmenou fázy hmoty? Lepšie povedané s fázovym prechodom? Prečo sa u ženy mení vtedy jej telo? Prečo žena zväčší objem? Prečo vtedy nasiakne viac vody? A prečo vtedy naberie viac deutéria, ktorého sa následne s vajíčkom počas ovulácie zbaví? A prečo je tam vždy pri všetkom v prírode prítomná voda? Môže nejakým spôsobom slúžiť voda ako hlavný "menič" FÁZY HMOTY?

 

Áno môže. Žena sa totižto ako budúca matka v tomto období stáva termodynamicky menej efektívnou, pretože sa pripravuje na to, že privedie na svet nový ŽIVOT. Čo to znamená? Že dôjde k transformáci energie, pričom veľa z nej odovzdá zo svojich zásob (z elektrónov, protónov a fotónov).

 

Práve preto musí zdravá žena nabrať vodu a zväčšiť objem, pretože dochádza k veľkému fazovému prechodu jej biológie, ktorá to vyžaduje na to, aby transformovala energiu medzi ňou a budúcim životom.

 

A čo tak ďalšia vec ako napríklad to, prečo majú ženy väčšiu hruď (prsia) ako muži? Áno - aj táto morfologický zmena súvisí s energiou a do cicavcov je to evolučne zakódované.

 

To znamená, že od puberty až po menopauzu je žena termodynamicky menej efektívna a čas jej beží mierne rýchlejšie. Aj preto sa tak rýchlo ženy vyvinú a sú vyspelejšie v porovnaní s mužmi. Ako už však vieš, tiež môže byť znížená ich schopnosť absorbovať magnetický tok zo slnka a zeme, obzvlášť vo chvíľach, kedy majú vysoký estrogén, čo sa deje každý mesiac a tiež, ak majú nízke železo a ferritín. 

 

Nízke železo je tiež asociované s nižšími hodnotami FT3 a následne s nižšou funkciou neurónov (teda horšia kognitívna schopnosť). 

 

Toto sú teda zároveň aj praktické kroky pre každú ženu z môjho uhlu pohľadu. 

- Vyššie hladiny DHEA v produktívnom veku/alebo na oddialenie menopauzy

- Dostatočná hladina železa, medi, ferritínu a ceruloplazmínu

- Dostatočná hladina estrogénu v cykle

- Dostatočný pomer Pg/E2

- Dostatok UV svetla a groundingu

 

Treba si však uvedomiť, že dnešný moderný spôsob života nám mení pravidlá hry a nadbytok voľného železa reaguje s umelým EMP. Podobne je to s deutériom a zhoršenou schopnosťou magentizácie krvi na slnku. 

 
Publikované : 16. júna 2024 11:05
(@evaparajkovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

dakujem, samozrejme este potrebujem hlbsie prestudovat. Co sa tyka hladiny dhea, zeleza medi a ostatneho, vies odporucit, kde sa dat najlepsie otestovat, alebo pripadne ako sucast nejakeho vacsieho testovacieho balika. a ak su hodnoty nizsie, ako ich navysit?

 
Publikované : 16. júna 2024 22:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@evaparajkovagmail-com

Myslím že stále asi naj Miwridex, či Uniolabs u nás, pripadne DHEA a steroidy vieš aj online zo zahraničia cez slín e kit testy, ale to je pre väčšinu drahé. 

Čo sa železa týka, tqm, navysovat nemáš čo, uvidíš podľa ferritinu, transferinu a potom med a ceruloplazmin. Keď tak kvalitný prísun medi a vitamínov, a eliminácia EMP, pretože keby je človek okolo veľkého množstva radiácie, telo prirodzene železo ukladá do tkanív, vlasov, nechtov, a snaží, sa ním "brániť". 

 

 
Publikované : 18. júna 2024 10:47
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@evaparajkovagmail-com DHEA uvidíš na teste, a ak, by je príliš nízke, vieš vyskúšať opatrne bud nejaký krém alebo, tabletku (cca 1/3 z veku je dávka v mg).

Nie gsa cez, deň, keď už je UV, ale ráno, par týždňov a od sledovať ako, sa cítiš po navýšení, či to malo zmysel a stupne aj, energia, focus, atď . 🙂 

 
Publikované : 18. júna 2024 10:49
(@evaparajkovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

pod DHEA myslis DHEA-S (sulfat)? tak som to nasla aspon v zozname v Unilabs a Medirex.

A co znamena dostatočný pomer Pg/E2?

V peri/menopauze klesa estrogen/progesteron, je to prirodzene? Preco je vela zien na hormonalnej substitucnej terapii?Neni to kontraproduktivne tie hodnoty zvysovat? Alebo ich zvysuju len na urcitu hladinu?

Citala som, ze krvne testy na estrogen/progesteron nemusia byt spolahlive, lebo hladina moze kolisat.

dakujem:)

 
Publikované : 20. júna 2024 16:17
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @evaparajkovagmail-com

pod DHEA myslis DHEA-S (sulfat)? tak som to nasla aspon v zozname v Unilabs a Medirex.

A co znamena dostatočný pomer Pg/E2?

Áno DHEAs, to s je myslene ako sulfatovany. To je neaktívna firma, ktorá pláva v krvi, inú ti však takto nezmeraju. Potom je ideálne v slinach, no to je drahšie, a cca 150 eur, ale zas je to presnejšie. 

 

Pomer mám na mysli Progesteron ku Estradiolu (E2). U zdravej mladej ženy by mal byť aspoň 100,alebo ideálne 50 až 100 (kedysi býval aj 200 a viac). V menopauza samozrejme klesá, rovnako ako estradiol, a aj zvyšné steroidy.

 

A áno, mení sa to u ženy v rámci cyklu, no po menopauze tam už nie je mesačná cyklickosť a po prvotnej fáze sa hormóny zvyčajne ustálila na nízkej úrovni. Pred menopauzou u zdravej ženy varíruje v zmysle od menštruácie, folikulnej až ovualnej fázy, čiže na začiatku a konci sú cca priemerné (nižšie) a cca 15 až 18 deň dosahujú maximum - hlavne progesteron a estradiol. 

 
Publikované : 21. júna 2024 8:44
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @evaparajkovagmail-com

V peri/menopauze klesa estrogen/progesteron, je to prirodzene? Preco je vela zien na hormonalnej substitucnej terapii?Neni to kontraproduktivne tie hodnoty zvysovat? Alebo ich zvysuju len na urcitu hladinu?

Áno, je to prirodzené, pretože naša heteroplazmia sa prirodzene zvyšuje a teda staneme, no samozrejme množstvo a pokles je individuálny. To ako skoro dnes prichádza niekedy menopauza a hormonálne problémy samozrejme nemusí byť normálne, ako aj iné zdravotné komplikácie. 

 

Ohľadom terapie, je to žiaľ bežný uhol pohľadu, no nie všade. U nás to niekedy až tak neriešia, alternatívny lekári alebo v zahraničí nasadzujú takúto hormonálnu liečbu, kedy sa žene umelo zvyšujú hormóny, nie rovnako, ale pekne v rámci cyklu a individuálnej potreby, no tiež to nemusí byť optimálne vždy. 

 

U ženy treba zistiť celú anamnézu, hladiny deutéria, a až podľa toho nasadiť podľa mňa hormóny, pretože niekedy to môže bst kontraproduktívne. A taktiež aj čas užívania a spôsob aplikácie je dôležitý, a častokrát vidím, že je veľmi nesprávny. Napríklad nanášanie si krému s hormónmi v letných podmienkach cez deň na kožu, je úplný nezmysel. Čiže treba vedieť čo a kedy, no ak je to dobre zvládnuté, aj u mužov aj u žien to vie naozaj pomôcť, aby v podstate prejavy menopauze, či andropauzy ustúpilo, respektíve aby sa človek aj vo vyššom veku cítil úplne super. 🙂 

 
Publikované : 21. júna 2024 8:47
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @evaparajkovagmail-com

Citala som, ze krvne testy na estrogen/progesteron nemusia byt spolahlive, lebo hladina moze kolisat.

Áno, to je pravda. Ako som písal vyššie. 

mení sa to u ženy v rámci cyklu, u zdravej ženy varíruje od menštruácie, folikulnej až ovualnej fázy, čiže na začiatku a konci sú cca priemerné (nižšie) a cca 15 až 18 deň cyklu dosahujú maximum - hlavne progesteron a estradiol.

Je to kvôli ženskému telu, keďže na začiatku začína uvoľňovať FSH, vajíčko, atď, a spúšťa sa kaskada reakcií 

 
Publikované : 21. júna 2024 8:49
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2703
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

 
Publikované : 21. júna 2024 8:50
Zdieľať: