Ženské problémy s n...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ženské problémy s nadváhou, hormónmi, prsníkmi, estrogénom, či menopauzou?

91 Príspevky
11 Užívatelia
44 Likes
611 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Prečo sú ženy naozaj unikátne stvorenia a bytosti?

 

Ich výnimočnosť spočíva vo viacerých aspektoch a "schopnostiach" a dá sa to pekne prirovnať k fyzikálnym veciam ako dualita častíc. V kvantovom svete sa častice správajú na základe pravdepodobnosti a fungujú na viacerých úrovniach a realitách súčasne.

 

To znamená, že častica sa dokáže správať aj ako ČASTICA (povedzme náboj z pištole, ktorý cieľ zasiahne iba na jednom mieste), ale aj ako VLNA, teda záujme viac pozícii naraz (ako keď vlna v mori narazí do brehu po celej dĺžke súčasne). Ženy sú v tomto podobné. 

 

Najlepšie si túto čudnú predstavu o ženách a duálnej schopnosti predstavíte na jednoduchom príklade, ktorý poznajú najmä MATKY.

Častokrát sa naozaj správajú tak, že robia viac veci naraz (varia, starajú sa o detičky, udržujú rodinu pohromade, a milión iných vecí). Teraz to však obráťte a predstavte si, že toto sa deje aj opačne. Vy citlivo vnímate každé jedno vlnenie a každý jeden STRESOR vo vašom okolí a to mnohonásobne viac. 

 

Včera som na Instagrame dával príspevok o ŽENÁCH, ich krivkách a súvis s DHA, ktorý zároveň dopĺňal nový článok na blogu MITOCHONDRIE #2 PREČO EXISTUJÚ POHLAVIA. 

 

 

Ľudské bytosti (homosapiens) sú najviac vyvinutý živočích na tejto planéte a ako jediný mame unikátnu schopnosť MYSLIEŤ a taktiež PREDSTAVIVOSŤ, akými nedisponuje žiadny iný živočích. Vďačíme tomu viacerým veciam a dve z nich sú naša najmladšia časť mozgu NEOKORTEX a DHA

 

Ľudia majú v tele najviac DHA to všetkých živočíchov a sústreďujeme ho prioritne v MOZGU a SIETNICI. Čo je však zaujímavé je, že ŽENY ho majú v porovnaní s mužmi ešte viac. Ženy majú tiež v porovnaní s mužmi menej MYELÍNU okolo neurónov, čo je celkom zaujímavé, keď nad tým porozmýšľate. 

 

MYELÍN je vrstva TUKU, ktorú máme okolo neurónov, pretože ich to jednak izoluje od okolitého prostredia (aby nenastal skrat medzi neurónmi navzájom) a tiež ich to izoluje od vonkajších vplyvov (sú aj iné veci, ktoré MYELÍN robí, no na teraz stačí toto). Teraz sa spýtajte sami seba, prečo? Prečo majú ŽENY viac DHA a ešte aj menej myelínu a to zámerne? 🤔

 

Evolučný dôvod je ten, že ženy sú citlivé KVANTOVÉ ANTÉNY, ktoré slečna EVOLÚCIA pripravila na to, aby citlivo vnímali každú malú zmenu v jej PROSTREDÍ a tiež jej dala schopnosť rýchlejšie REAGOVAŤ (ženský imunitný systém je iný ako mužský). Evolúcia pomocou žien umožňuje prenášať epigenetickú informáciu na potomka a rovnako aj jej HETEROPLAZMIU a HAPLOTYP

 

 

Teraz trošku k DHA. DHA je unikátna mastná kyselina so špeciálnymi kvantovo mechanickými vlastnosťami, čo je dôvod, prečo ju EVOLÚCIA už 600 miliónov rokov KONZERVUJE u každého komplexného života. Na blogu už je článok o DHA, takže by ste mali vedieť, čo DHA naozaj robí. V skratke mení SVETLO (EM VLNENIE) na elektrický prúd (flow elektrónov v polovodiči). Čitatelia kníh poznajú viac aj všetky mechanizmy ohľadom jeho recyklácie, tvorby, vlastností, atď, a tiež vedia, prečo nie je jedno či DHA skonzumujeme z rastlinného zdroja alebo z ryby, či zvieratka. Rozdiel je obrovský a homosapies potrebuje morský, alebo živočíšny zdroj DHA 

 

(Teraz by Vám malo lepšie dôjsť, prečo sú ženy citlivé KVANTOVÉ ANTÉNY. Majú viac DHA a menej myelínu, čo znamená že cítia viac signálov z okolia). 

 

 

Teraz sa zamyslite, prečo majú všetky eukaryoty (to je všetok komplexný život) DHA v bunkových membránach a tiež ho máme my ľudia v OKU. DHA zmení SVETLO (EM vlnenie) na tok elektrónov. Ak si to chcete lepšie predstaviť, rozpamätajte sa na dávnejšie článok ENERGIA #3 EINSTEIN A VLNENIE. Bol tam aj obrázok. Každý elektrón ma svoje špecifické energetické spektra a dokáže absorbovať špecifické svetlo (vlnenie). Takýmto spôsobom dokáže DHA zachytiť svetlo z okolia a premeniť ho na pohyb elektrónu ktorý zároveň indikuje elektrický prúd. 

 

 

Teraz konkrétne k častému problému žien a tým je ich HMOTNOSŤ a to, že nie sú spokojné so svojimi krivkami v zrkadle. Dnes sú najčastejšie rady ohľadom STRAVY a samozrejme POHYBU. Čo však v týchto radách chyba je SPEKTRUM SVETLA. Hneď to vysvetlím bližšie a pochopíte aj prečo majú ŽENY problémy s HORMÓNMI, konkrétne s ESTROGÉNOM a obzvlášť po MENOPAUZE (hoci sa tomu dá predísť a aj zvrátiť do veľkej miery, ak zahodite svoju "vieru" a spoločenské názory). 

 

 

 

Predpokladám, že ženy vedia, že po MENOPAUZE alebo lepšie povedané vo vyššom veku, ich telo prestáva vo vaječníkoch produkovať toľko ESTROGÉNU, ktorý má okrem iného vplyv aj na METABOLIZMUS a HMOTNOSŤ. 

 

Teraz by ste mali spomenúť opäť na ďalší dávnejší článok s názvom CIRKADIALNY RYTMUS #1 CIRKADIALNE GÉNY PER. Schválne teraz spomínam dávnejšie články, pretože chcem, aby ste si začali všímať pomaličky súvislosti. Už je to rok, čo som začal uverejňovať príspevky a niečo menej ako rok, odkedy píšem BLOG a všetky veci na seba nadväzujú a postupne Vám majú krôčik po krôčiku pridávať jednotlivé puzzle do celej skladačky. Venujte teda ČAS tomu a prečítajte si dané blogy.

 

Viem, že niekedy sú náročnejšie články, dlhšie, no má to svoj zámer, pretože Vás chcem "strhnúť" na inú stranu (s lepšou kontrolou nad Vašim dopamínom) a zároveň Vás odtrhnúť od tej, ktorá Vás o kontrolu nad dopamínom oberá (toto sú napríklad sociálne siete. Preto sú plné krátkych storiek, ktoré majú jediný cieľ. Dať Vám krátke rozptýlenie, pretože už neudržíte pozornosť, znížiť Vám dopamín ešte viac, a následne budete vyhľadávať ďalšie a ďalšie.

 

Je to veľmi elegantný mechanizmus, ako z vás spraviť dokonalých kupcov. To sa týka bohužiaľ aj farmácie a medicíny dnes, pretože sa ukazuje, že aj MEDICÍNSKE POSTUPY už nebudú vôbec kontrolované lekármi a ich postojom, ale počítačom. To znamená, že v budúcnosti budú pravdepodobne ľudia vyhodnocovaní na základe ALGORITMU, ktorý lekárovi povie, čo Vám ma povedať a aký liek predpísať.

 

Je teda len na Vás, či pre vezmete zodpovednosť za seba do vlastných rúk a obetujete si ČAS teraz, alebo budeme prinútený tento ČAS obetovať v budúcnosti na dôverovanie iným, pretože už nebudete mať na výber, keď Vás okolnosti prinútia).

 

Teraz späť k hormónom a ESTROGÉNU. Z daného článku si máte pamätať toto:

"HORMÓN nie je nič iné, ako nejaká LÁTKA (molekula), ktorá má svoj špecifický TVAR (ROZMER aj VEĽKOSŤ) a ŠPECIFICKÚ REZONANCIU vďaka absorbovanému SVETLU a MAGNETICKÉMU POĽU.“

 

Čo teda estrogén? Estrogén patrí medzi steroidné hormóny a jeho názov je odvodený z estrálneho cyklu, v ktorom hrá dôležitú úlohu. Primárne predstavuje ženský pohlavný hormón, no v malej miere sa vyskytuje aj v tele mužov. 

 

Na obrázku v prílohe vidíte pokračovanie tohoto obrázku, z čoho estrogén vzniká. Bolo to aj v spomínanom článku ste to videli. 

 
Publikované : 28. októbra 2020 20:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Testosterón aj ESTROGÉN, vznikajú v procese steroidogenézy (tvorba steroidných hormónov) z cholesterolu a ich spoločný prekurzor je DHEA. Estrogén vzniká produkciou vačkov vo vaječníkoch, v žltom teliesku (corpus luteum) a v placente. Malé množstvo estrogénov však vzniká aj v pečeni, nadobličkách a prsníkoch. Tieto zdroje estrogénu sú významné u žien po menopauza. 

 

Teraz napíšem niečo, čo môže spôsobiť nerovnováha, respektíve NEDOSTATOK ESTROGÉNU u žien a potom veľké AHA, ktoré Vás vyvedie z miery a prinúti Vás sa zamyslieť ako nikdy predtým. 

 

Estrogén je produkovaný vaječníkmi u žien a hrá dôležitú úlohu v reprodukčnom cykle. U mužov je estrogén produkovaný v menšom, kde jeden špeciálny enzým premieňa testosterón na estrogén. U mužov i žien hrá estrogén úlohu aj pri regulácii telesnej hmotnosti.

 

Dnes je dobre známe, že u žien je pokles estrogénu spojený s pribratím hmotnosti. Toto zažívajú napríklad ženy pri menopauze, pretože ich estrogen vo vaječníkoch klesá. Tiež je známe, že takéto priberanie je spojené najmä s tukom v oblasti BRUCHA a konkrétne MEDZI ORGÁNMI. Z posledného článku MITOCHONDRIE #2 PREČO EXISTUJÚ POHLAVIA viete, že tento tuk ma iný obsah mastných kyselín a tiež, že vyššie množstvo tuku u žien v oblasti brucha je spojené s cukrovkou, srdcovými problémami, a dokonca s Alzheimerovou chorobou. Ženy totižto skladajú predovšetkým PUFA tuk a najmä DHA a ti v oblasti ZADKU a STEHIEN. 

 

Teraz sa dostávame do dôležitej časti, tak čítajte pozorne. Estrogén nemá svoje úlohy iba vo vaječníkoch, pri hmotnosti a ženskom cykle, ale je aktívny aj v mozgu. 

 

Podieľa sa tu na REGULÁCII UČENIA, PAMÄTI a dokonca NÁKLADY. Posledné štúdie ukazujú, že keď je mozog ohrozený, napríklad pri mozgovej príhode alebo traumatickom poranení, estrogén mozgu pomáha chrániť sa pred poškodením. Vedci si však doteraz mysleli, že všetok estrogén v mozgu pochádza z iných častí tela, no v 2014 vyšlo najavo, že je to omyl. 

 

 

Dnes vieme, že nie len VAJEČNÍKY, ale aj MOZOG produkuje estrogén, čo otvára úplne MOŽNOSTI CHÁPANIA, aj iný uhol pohľadu a najmä pohľadu KVANTOVEJ BIOLÓGIE. 

 

https://www.healthline.com/health-news/strange-your-brain-makes-estrogen-too-121013  

 
Publikované : 28. októbra 2020 20:05
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Štúdia, ktorú viedol Terasawa, profesor vo Wisconsinskom národnom výskumnom centre primátov na univerzite vo Wisconsine-Madison, skúmala mozgy opíc rhesus, ktoré majú veľmi podobný reprodukčný systém ako ľudia. Tím Terasawy zistil, že HYPOTALAMUS, oblasť mozgu, ktorá riadi produkciu estrogénu vo vaječníkoch, je schopná aj sama produkovať nový estrogén. 

 

Teraz parafrázujem z daného výskumu a jeho správy:

 

"Zistenie, že hypotalamus môže rýchlo produkovať veľké množstvo estrogénu, nás prekvapilo," uviedol Terasawa v tlačovej správe. "Tieto zistenia nielen že posúvajú koncept nášho chápania a regulácie reprodukčných funkcií a správania, ale majú aj skutočné dôsledky na porozumenie a liečenie mnohých chorôb."

 

Aj na základe týchto zistení sa predpokladá, že nerovnováha estrogénu hrá úlohu pri niekoľkých mozgových poruchách, vrátane Alzheimerovej choroby, mozgovej príhody a autoimunitných porúch. Už viackrát som prízvukoval, že ženy majú skutočne viac problémov s autoimunitou, pretože sú CITLIVEJŠIE. Ich imunitný systém pracuje inak. To však neznamená niečo zlé. Malo to svoj zmysel a je to pre ne ecolucná výhoda, avšak dnes, sa to stáva ich prekliatim, ak nebudú vedieť, prečo. 

 

Pretože ženy nie len že môžu mať v tejto oblasti väčšie problémy samé so sebou, ale môžu (alebo skôr ovplyvnia) aj svoje bábätko a vnúčatko. 

 

Aj na základe tohto, čo som napísal, sa človek môže spýtať sám seba zaujímavú otázku, čo sa deje u ženy povedzme vo vyššom veku, keď prichádza do menopauzy a stráca takú schopnosť produkcie estrogénu vo vaječníkoch. Najskôr sa zamyslite a až potom čítajte ďalej 🤔

 

 

Môže produkcia estrogénu v jednej časti tela ovplyvniť druhu časť tela? Ešte raz, čo je to hormón? Je to istá látka, ktorá zbiera a zadržuje špecifickú rezonanciu. Aj naša krv rezonanciu roznáša, ktorá sa nazýva ZVUK. Stačí si chytiť predlaktie a počúvať. Ten zvuk tam je a je ich tam omnoho viac. Strata estrogénu v jednej časti teda ovplyvní jeho tvorbu vo vzdialené časti a konkrétne v HYPOTALAME mozgu. Nezabúdaj, že žena je veľmi citlivá ANTÉNA a aj vďaka množstvu DHA v mozgu a sietnici tieto signály zachytáva. 

 

Všetky tieto signály z okolia, ktoré žena aj cez svoje OKO a pokožku zachytí, sú prenášané aj vďaka DHA cez bunkové membrány až ku jadrovej DNA, vďaka čomu sa dokáže z žien pozmeniť aj ich SNP (single nucleotide polymorfizmus). Takto sa po zmenia jednotlivé sekvencie proteínov v DNA, ktoré ovplyvnia spôsob, ako mitochondrie budúcej generácie reagujú na svetlo. O tomto som písal aj v článku o MELASME a rovnako som o tom písal v pokračovaní na FÓRE. 

 

Ženy všetky signály zachytávajú a to nie len zo svetlá z prostredia, ale aj to STRAVY, CHEMIKÁLIÍ, KOZMETIKY, aj z krémov, ktoré si nanášajte na pleť mnohokrát dúfajúc, že Vám pomôžu a môže tomu byť opačne. Dnes však vďaka objavu melanopsinu v pokožke pre Vás predstavuje najväčšie riziko rádio a mikrovlnné frekvencie, ktoré každý z nás využíva na komunikáciu. 

 

Už len tieto obyčajne vibrácie, ktoré vy očami nevidíte, vplývajú na vibrácií membrány mitochondrií vo vašom Srdci a mozgu, ale aj vo zvyšku tela, ktoré nedokážu dobre betaoxidovať a nemajú inú možnosť ako preferovať glykolýzu, vďaka čomu začnete na rôznych častiach tela zhromažďovať viac TUKU, ktorý kompenzuje priveľmi stratu energie z Vášho tela, pretože strácate SVETLO z elektrónov, ktoré sa presúvajú na vnútornej membráne mitochondrie medzi jednotlivými respiračnými komplexami. 

 

 

Teraz si spomeňte na dane prirovnanie s mrakodrapov a parkouristom, ktoré som písal v poslednom článku, ale aj v prvom WEBINARI. Presne takto strácame ENERGIU, keď sme termodynamicky neefektívny. Strava s tým nemá nič spoločné.

 

Je to kvantovo mechanicky proces, pretože sa zmenila GEOMETRIA, VEĽKOSŤ a TVAR membrány mitochondrie, vďaka čomu už mitochondria nedokáže udržať dostatočné elektrické ani magnetické pole medzi vonkajšou a vnútornou membránou, vďaka čomu stratí viac svetla, čo ju prinúti sa zväčšiť. Rovnaký proces sa deje v slnku. Preto mu trvá zhruba stotisíc rokov, pokým sa fotón z jeho jadra pre derie na povrch a dostane sa ku nám na Zem. Áno dobre čítate. Svetlo, ktoré na nás svieti dnes zo slniečka v skutočnosti "vzniklo" pred tisícmi rokmi, no trvalo mu nejaký čas, kým sem prišlo, pretože ho elektrické a magnetické pole slnka dostatočne držalo.

 

Chytáte sa trochu? Viem že je toho možno moc, no to nevadí. Už len to, že tieto riadky čítate ma obrovský zmysel a ak Vám bude dávať aspoň 5 % z toho nejaký zmysel, aj to stačí. 

 

Aj o tomto sa mimochodom budeme teraz baviť so zlatými členmi v skratke a viac ľudskou rečou pri druhom webinari o spaľovaní tuku a chudnutí. 

 

Tieto dôvody vzájomnej interferencie (narušenia) rezonancie sú hlavný dôvod, prečo je dnes pre ľudí ťažšie udržať si postavu, ako roku bolo v minulosti, a to aj napriek tomu, že jedia rovnako a cvičia rovnako. 

 

https://getpocket.com/explore/item/why-it-was-easier-to-be-skinny-in-the-1980s

 

 
Publikované : 28. októbra 2020 20:10
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Nedajte sa teda strhnúť žiadnymi diétami ani sľubujúcimi spaľovačmi tuku. Vy ženy ste stvorené aj na konzumáciu sezónnych sacharidov (v našich podmienkach), dokonca Vám môžu pomôcť, no preferovaná strava pre vás je vždy založená na proteíne a PUFA tuku s vysokým obsahom DHA. Toto je niečo ako Váš záchytný bod. Toto je strava, ktorú jedli naši predkovia a tiež je to strava, po ktorej potrebujete siahnuť, ak sa Vaša postava, ale aj zdravotné problémy trochu vymykajú (aj preto som v poslednom článku o tom PÍSAL). Tiež to súvisí s týmto, o čom píšem a konkrétne aj s ESTROGÉNOM, a možno aj menopauzou

 

 

Teraz sa zamyslime, čo majú staršie ženy spoločné. Zvyčajne sa viac obliekajú. A najmä vonku. Naše babky to majú dokonca zaužívané, že od istého veku, si vždy keď šli von, nasadili šatku a rôzne iné doplnky, ktoré im zakrývali pokožku pred slnkom a vonkajším prostredím. Môže teda aj toto dopomôcť k strate tvorby ESTROGÉNU vo vaječníkoch?

 

Asi by som mal ešte uviesť na pravú mieru jeden ZAUŽÍVANÝ OMYL, alebo skôr nepochopenie a predpokladám, že aj teba to niekde podvedome napadlo, ak si sa dočítal sem. Veľa ľudí si totižto pri niečom takomto myslí, že keď má telo NEDOSTATOK HORMÓNU, problém je v tom, že ho málo tvorí. Potom sa logicky tiež usudzuje, že jeho umelým ZVÝŠENÍM sa dá dopomôcť, čo je vlastne aj základ hormonálnej terapie, kedy človek dostáva injekčne hormón do tela. No jedná sa o celkom veľké nedorozumenie a hneď ti to vysvetlím na peknom príklade ROBOTNÍKA.

 

 

Predstav si, že v nejakej fabrike, pri pásovej výrobe, zamestnajú nového človeka. Postavia ho pred konkrétny pás, kde sa vyrába nejaký výrobok a tento človek má za úlohu niečo spraviť, niečo na ňom priskrutkovať a keď to spraví, výrobok je hotový, môže sa zabaliť a predať. Máš? Super, pokračujem. Ak chce zamestnanec normálne fungovať, potrebuje samozrejme pracovať, nejaký príjem, potom ísť domov, byť s rodinou, vyspať sa a tak ďalej. Nemôže byť teda iba v práci a ROBIŤ, lebo sa položí. Teraz si predstav, že šéf chce zvýšiť ZISK a spraví to tak, že bude tohto zamestnanca hnať, aby robil rýchlejšie. Robotník bude teda robiť viac a viac. Neskôr ho šéf ešte aj vo fabrike zamkne, aby nemohol ísť ani domov sa vyspať, pretože chce, aby robil ešte viac. Čo sa po čase stane? Áno, zamestnanec by to teoreticky možno dva, tri dni vydržal, no potom sa zloží a výroba prestane. KUSOV bude teda VYROBENÝCH MENEJ. To však neznamená, že ak tam šéf nabehne a pridá UMELO ROBOTU, že problém vyrieši však?

 

Áno, kusov sa naozaj bude vyrábať menej (v tomto prípade žiadne), pretože zamestnanec buď skolabuje, alebo dá výpoveď a šéfa udá, no problém bol v samotnom PROCESE VÝROBY a ORGANIZÁCIÍ. Ak aj umelo prihodí kusy, alebo tomu zamestnancovi v takomto stave pridá peniaze, kusy aj tak nepôjdu. Musí tam byť teda nejaký CYKLUS, aby sa aj zregeneroval, oddýchol si, vypol, vyspal sa, atď. Teraz to prevediem späť k ESTROGÉNU, tak dávaj dobrý pozor.

 

Naše telo produkuje STEROIDNÉ HORMÓNY na základe niečoho. Konkrétne skrz STIMULOM, aké dostáva naša POKOŽKA a OKO, ktoré ovláda sekréciu hormónov skrz centrálnu sietnicovo-hypotalamickú os.

 

Ranné svetlo, ktoré je plné MODREJČERVENEJ FARBY sú stimul, kedy naše telo začne steroidné hormóny produkovať a vylučovať ich do krvi. No hneď ako sa ukáže UV a dopadne na našu POKOŽKU, ktorá je plná kapilár, produkcia týchto hormónov sa zastaví. Je to dokonale riadený mechanizmus. Ak si niekedy videl obrázok, ako vyzerá krivka vylučovania našich hormónov, je to skutočne tak.

Ich sekrécia je v celosvetovom priemere cca medzi 6 až 10:00 ráno, no ani samotný lekári nevedia prečo. Odpoveď je CIRKADIÁLNY RYTMUS a to, že v tomto období celosvetovo priemerne vychádza SLNKO.

(V prílohe máte obrázok.)

 

 

Teraz si to preveď na pirovnanie vyššie ohľadom PRACOVNÍKA, ktorý bol ZAVALENÝ ROBOTOU tak, že úplne PRESTAL ROBIŤ. To znamená, že neprestal, pretože mal málo výrobkov, kusov, ...no prestal pretože robil až MOC. S hormónmi a konkrétne so steroidnými hormónmi je to rovnaké.

 

Dnešní ľudia žijú nonstop v stave „ON“, pretože ich oko dostáva neustále signál na spustenie tvorby a skôr či neskôr naša „TOVÁREŇ“ vypovedá službu. Je to prirodzené. Avšak nestane sa to behom dvoch dní, ako v príklade s robotníkom, no trvá to roky. Preto v mnohých týchto prípadoch môžeme pozorovať, že tieto problémy kedysi trápili naše BABKY, neskôr naše MAMY, no dnes trápia MLADÉ ŽENY, ale aj mladých ľudí celkovo. Len sa zamyslite, ako je možné, že mladé pubertiačky majú toľko problémov s menštruáciou a do menopauzy prichádzajú vo veku, keď majú byť ešte plne plodné.

 

 

TY si potrebuješ pamätať, že slnko a konkrétne UV svetlo je schopné vyvolať FOTOLÝZU, čo znamená, že dokáže rozštiepiť molekulu steroidného hormónu v našej krvi a pribrzdiť jeho tvorbu. Toto je evolučný zámer a mechanizmus, ako ovláda aj naše REPDORUKČNÉ SCHOPNOSTI. Každý vie, že počas dňa sa UV svetlo ukazuje až neskôr a tiež jeho intenzita aj množstvo klesá s ročnými obdobiami. Preto sa menia aj naše steroidné hormóny a aj naša plodnosť počas roka. Dnes však tieto striedania ľudia nezažívajú a to je VEĽKÝ PROBLÉM.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Fotol%C3%BDza

 
Publikované : 28. októbra 2020 20:13
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Domysli si k tomuto všetkému, ako ženy trávia čas v interiéri, obzvlášť dnes a vo vyššom veku kedy sa doslova "kúpu" pod umelým svetlom a obklopené mikro a rádiovlnným žiarením. Odpoveď, či to má vplyv na ženský estrogén, myslím poznáš... 

 

Všetko toto sa bohužiaľ zvyčajne deje súčasne s prirodzeným poklesom tvorby estrogénu, čo celú vec len zhoršuje. 

 

Ženy v našich podmienkach majú haplotyp, ktorý im umožňuje odpojiť flow protónov v mitochondrii od tvorby ATP a využiť ho na tvorbu TEPLA. Túto schopnosť máme preto, lebo keď sme pred 70 tisíc rokmi opustili slnečnú Afriku potrebovali sme prežiť chladné podmienky, nedostatok potravy v zime a naopak sa vedieť na zimu dobre v jeseni pripraviť, v čom nám pomohla napríklad aj CUKROVKA. Preto sa medveď, ale aj náš druh stáva prirodzene menej citlivý na inzulín a viac priberie so sacharidov, keď nemá v okolí dostatok ÚV svetla. Na Instagrame som o tom písal aj krátky príspevok, tak ho sem dávam, pre tých, ktorí nemajú k dispozícií. 

 

 

Toto je to, čo podľa mňa vyhubilo Neandertálcov, keď ostali v chladných jaskyniach, pretože nevedeli rozvinúť CUKROVKU tak ako my. Späť k ženám. 

 

 

Ženy sa počas menopauzy stávajú prirodzene ešte viac náchylné na pribratie z toho dôvodu, že ich mitochondrie s vekom zvyšujú heteroplazmiu a tiež možnosť odpájať tento flow protónov. Inými slovami, s vekom potrebujú ženy z prijatého jedla tvoriť viac tepla, voľných radikálov, ale aj mať schopnosť viac roztiahnuť membránu mitochondrie, aby stratila viac svetla a ony pribrali, pretože TUK je to, čo nám v starobe pomáha prežiť a uspokojiť druhu termodynamickú vetu. Naopak množstvo svalov nám vo vyššom veku ubližuje (toto je ďalší fitness zaužívaný omyl bohužiaľ). 

 

 

Modré svetlo, ale aj umelé vlnenie nám v tomto tiež pomáhajú, pretože tiež rozťahujú vnútornú membránu mitochondrie (mechanizmy ako to robia na teraz nie sú podstatné). ZNÍŽENIE PRODUKCIE ESTROGÉNU tomuto do pomáha ešte viac, pretože estrogén ženám pomáha udržovať funkciu a tvar mitochondrií. 

 

 

To znamená že všetky tieto ROZHODNUTIA, ktoré ženy robia aj nevedome alebo vedome a k tomu prirodzený pokles tvorby estrogénu a ich haplotyp znižuje efektivitu BETAOXIDACIE (spaľovania tuku), vďaka čomu sú ich mitochondrie nútené zefektívniť metabolickú dráhu AMPK a glykolýzu teda spaľovanie GLUKÓZY. Ženy takto strácajú kontrolu nad tokom ELEKTRÓNOV, ale aj PROTÓNOV v mitochondrii a naopak ich viac zhromažďujú v ADIPOCYTOCH (bielom tuku). Všetko sa to deje súčasne a jediná možnosť, ako to môže žena ovplyvniť je PRIDAŤ do svojho života nazad CELÉ SPEKTRUM SLNEČNÉHO SVETLA, ktoré jej pomôže s tvorbou ale aj sekréciou ESTROGÉNU vo vaječníkoch, ale aj skrz OKO a MOZOG (okrem iného). 

 

 

Čo to znamená v ľudskej reči? Že žena je schopná iba tým, že dovolí slnečnému svetlu neporušene dopadať na jej odhalené to (brucho, hruď, KRK), ale aj OKO pozmeniť produkciu a sekréciu estrogénu aj iných hormónov, ktoré následne ovplyvnia jej mitochondriálnu DNA, a tiež toto svetlo po zmení prácu LEPTÍNU, pretože jeho receptory mame aj v mozgu a konkrétne za OKOM, za sietnicou. 

 

 

Než budem pokračovať (už sa blížim mimochodom k záveru), položte si ďalšiu zaujímavú otázku. Prečo nám EVOLÚCIA a PRÍRODA vložili hlavný hormón LEPTÍN do tukového tkaniva pod POKOŽKU, a jeho RECEPTORY máme v OKU, pričom jeho funkcia je v HYPOTALAME, v mozgu. Prečo? Aký na to mohla mať evolúcia dôvod? 🤔

 

A čo tak to, že NAŠA POKOŽKA je najväčší orgán, ktorý zachytí najviac svetla z okolia a naše OKO zasa ovláda centrálne hodinky, ktoré kontrolujú celý náš METABOLIZMUS, ale aj RAST a REPRODUKCIU? Preto sa hormón z kože v noci presúva krvou do mozgu, kde sa spojí so svojimi receptormi, ktoré sú aj v našej sietnici, respektíve za ňou, kde tiež máme najväčšiu koncentráciu DHA v celom tele?

 

 

Zamysli sa ešte raz, pretože tieto slová, ktoré som napísal v poslednej vete, majú v sebe viac dôverihodnosti ako tie, ktoré počúvame od dietológou a fitness trénerov o tom, že máme jednoducho jesť menej kalórií, jesť viac zeleniny a ovocia a viac sa hýbať. To, že EVOLÚCIA DHA vytvorila pred 600 miliónmi rokmi malo svoj dôvod. DHA sa nachádza vo viacerých štruktúrach tela, ako sú napr. FOTORECEPTORY, SYNAPSIE alebo NEURÓNY.

 

Ak si stále neuvedomuješ dôležitosť toho, čo píšem, tu máš niečo ďalšie, o čom som dnes nahral na instagram aj krátke video, ktoré bolo určené najmä ženám. DHA má „bratranca“, ktorou je omega 3 mastná kyselina DPA (dokosapentaenová kyselina), ktorá je výzorovo úplne rovnaká ako DHA, no líši sa v jedinej vodíkovej väzbe a vo vzdialenosti v Angstromoch medzi dvojitou chemickou uhlíkovou väzbou. Táto DPA je jednoduchšia na výrobu a ťažšie oxiduje a aj tak ju EVOLÚCIA ani raz počas 600 miliónov rokov dlhej doby nenahradila. Zamysli sa. Dôvod je ten, že VLASTNOSTI, aké má DHA, nemá žiadna iná mastná kyselina. DHA je superman medzi obyčajnými ľuďmi a ŽENY tohto supermana zhromažďujú VIAC, pretože ho viac potrebujú, a tiež ho viac prenášajú na potomka, aby mohol žiť ZDRAVÝ a plnohodnotný život.

 

 

Mimochodom, ďalším pozoruhodným znakom DHA je jeho oxidačný produkt, teda molekula, ktorá sa z DHA vytvorí a tou je neuroprotektín. Je to silný antioxidant, ktorý nás dokáže chrániť pred oxidačným poškodením, čo by mohlo vysvetliť aj nízky výskyt Alzheimerovej choroby v populáciách konzumujúcich ryby (Bazan, 1989 ; Niemoller et al., 2009). O tomto tiež čítali čitatelia prvej knihy pri kapitole BAZANOV EFEKT. Rozpamätajte sa.

 

 

V morskom potravinovom reťazci produkuje fotosyntéza profil jednoduchších omega 3 mastných kyselín, pričom niektoré produkujú aj samotnú DHA. Zvieratká, ktoré plávajú a brodia sa cez tieto rastlinky a riasy ich zožerú a získajú túto rastlinnú omega 3 aj nejakú DHA. Ich potom zožerú malé morské živočíchy, ktoré potom zožerú väčšie, ktoré zasa zožerú zvieratká, ktoré sa pohybujú aj po súši. V každom kroku sa zvyšuje podiel DHA v jednotlivom živočíchovi, ktorý je o stupienok vyššie v potravinovom reťazci, no naopak podiel 18 a 20 uhlíkových omega 3 sa znižuje.

 

Tento princíp je rovnaký, aký uvádza Michael Crawford pri vývoji ľudského plodu: obrazne povedané popisuje to, že placenta konzumuje materskú krv plnú DHA a plod potom konzumuje produkt placenty, ktorý sa ukladá v pečeni a potom ho konzumuje vyvíjajúci sa mozog (Crawford a kol., 1976).

 
Publikované : 28. októbra 2020 20:18
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Záverečná veta, ktorú chcem, aby si si pamätal (pamätala). 

Naše oko aj pokožka (respektíve tuk pod ňou) obsahujú MELANOPSIN. Ten umožňuje bunkám pod povrchom vytvárať estrogén, keď pokožka nedostáva dostatok UV svetla, ktoré by jeho tvorbu vyplo. Tvoje oko a pokožka sú kľúč a prvé BRÁNY k tomu, aby ŽENY zmenili nie len svoje TELO, ale aj svoju HORMONÁLNU SÚSTAVU.

Verím, že niektorí z Vás chcú ešte viac dôkazov a aj ich dostanú. Čoskoro v mojej knižnici uvidíte knihu, ktorá Vám to objasní. ZLATÍ ČLENOVIA o tom budú čítať (neskôr vi webinari aj počuť) v kapitole o TOPOLÓGIÍ ešte viac.

 

 
Publikované : 28. októbra 2020 20:19
(@simona)
Príspevky: 66
BRONZOVÝ ČLEN
 

Super informácie, vďaka. Oplatilo sa prečítať 🙂 neplánoval si to aj na blog dať? Myslím, že by sa hodilo.   

 
Publikované : 29. októbra 2020 10:08
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@simona-b to ma teší, že si to zvládla prečítať 🙂

Možno aj hej, ale myslím, že aj tu na fóre to nájde, kto bude potrebovať. Určite v Budúcnosti bude aj blog, ale hlavne preto som to teraz nedal, lebo by som musel nejaké gramatické veci riešiť, atď., a tuto na fóre to až taký problém myslím nie je. Fórum beriem viac "neformálne", čo je v týchto prípadoch výhoda 🙂 

 
Publikované : 29. októbra 2020 12:22
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

Pekný príspevok. Ja sa chcem opýtať, či to podobne funguje aj u mužov? Myslím s testosterónom? Keď chlapom vlastne tiež s vekom klesá.

 
Publikované : 29. októbra 2020 13:40
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@karol

Áno, je to tak. U mužov s testosterónom je to podobné.

S vekom sa nám prirodzene znižuje, pretože potrebujeme mať neustále kontrolu nad Rastom. Určite vieš, že jednou z funkcií testosterónu je aj RAST alebo skôr stimulácia a podpora RASTU.

Vo vyššom veku je náš BUNKOVÝ CYKLUS kritický a nemôžeme si dovoliť priveľký rast, čo je opakom dieťaťa napríklad. Rovnako aj so svalovou hmotou. Malé dieťatko a starí človek majú viac ruku a menej svalov. Len sa zamysli, koľko ľudí poznáš, ktorí sa dožili vysokého veku a mali veľké svaly. Odpoveď je ŽIADEN. Stačí sa pozrieť na Arnolda, ktorý bol ešte z celkom "slušnej" generácie, keďže nemali až toľko steroidov k dispozícii a ani také prostredie, ako máme my. Arnold mal úplne dokonale podmienky, čo sa tohoto týka, jedol mäso a kvalitnú stravu a žil pri mori v Kalifornii. A aj on je na tom už teraz biedne.

Dnes Mladí kulturisti odchádzajú už v 30ke (aj skôr). Ich kolónia mitochondrií v kostrovom svalstve im ešte viac ubližuje a tým, že dané svaly stimulujú ešte k väčšiemu rastu, ich mozog a srdce upadá a s tým aj ich ZDRAVIE a DLHOVEKOSŤ.

To, že ÚV svetlo rozkladá testosterón ma svoj zmysel, rovnako ako to, že malému dieťatku nárastu vlasy a starému človeku naopak šedivejú a neskôr vypadnú. Všetko sú to šikovné "TRIKY" slečny evolúcie.

 
Publikované : 29. októbra 2020 17:30
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Podobne ako naše ZUBY. Zamyslel sa niekto niekedy, prečo sa narodí malé dieťatko bez zubov? Prečo mu v detstve nárastu a v starobe zasa vypadnú? Prečo môžu staršej žene umelé zuby a liposukcia ublížiť a zhoršiť zdravie? Premýšľal niekto nad takouto balanitou? 

 

Môže byť aj toto zámer prirody, aby nás udržala vo vyššom veku s vyšším množstvom upadajúcich mitochondrií zdravých a funkčných, aby sme boli schopný reprodukcie a zabezpečenia smečky? Nepochybuj.

 

Male dieťatko je uspôsobené na stravu plnú nasyteneho tuku a cholesterolu so všetkými potrebnými živinami a zúbky nepotrebuje, pretože by mohlo ublížiť matke pri kojeni. Ono potrebuje matkyne mliečko, nič viac a nič menej. (ak matka nechce kojiť dieťatko, je to veľký problém). Naopak, keď človek stárne, zuby mu vypadnú schválne, pretože potrebuje do tráviaceho traktu dostať viac NEPOŽUTEJ a CELEJ POTRAVY. 

 

Napadlo toto niekoho z vás? Ak nie, teraz je čas nad tým po premýšľať a prestať počúvať bludy, ktoré nám vravia média a odborníci. Dnes nosia starí ľudia protézy a potravu si dokonca melú, čo im môže ešte viac ublížiť. Pýtaš sa prečo? 

 

Pretože keď dostane starší človek do tráviaceho traktu celé kusy jedla, jeho mikrobiom z nej extrahuje kvantá protónov, vďaka čomu sa udržuje diverzifikovaný a tiež tvorí mastné kyseliny. Je to presne ako so svalmi. Ak ich nepoužívame, upadnú. Aj mikrobiom upadne, ak mu potravu rozomelieme predtým alebo keď mladí ľudia jedia spracované potraviny, obzvlášť plné DEUTÉRIA. 

 

 

Keďže však mikrobiom tvorí aj mastné kyseliny, ktoré sám nevie využívať, no vďaka tomu, že vie tvoriť FIAF, dokáže tieto mastné kyseliny uložiť v podkožnom tuku, kde poslúžia ich HOSTITEĽOVI, teda NÁM. Tomu sa hovorí ďalší symbiotiký vzťah. 

 

Takto starší človek vytvorí na tele viac PODKOŽNÉHO TUKU, udrží si diverzifikovaný mikrobiom, ktorý mu tvorí stále dostatok SEROTONINU aj MELATONÍNU, ktoré mu udržia funkčnú APOPTÓZU aj AUTOFÁGIU a podkožný tuk na tele mu zas slúži ako dokonalé palivo pre jeho upadajúci kolóniu mitochondrií v mozgu a SRDCI. 

 
Publikované : 29. októbra 2020 17:31
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Prečo majú živočíchy na sebe ochlpenie? UV svetlo preniká iba kúsok pod povrch kože. Našu pokožku penetruje iba milimeter (cca). UV prenikne iba do prvej časti kože. Prečo by teda príroda s EVOLÚCIOU vytvorili živočíchom ochlpenie?

Pretože zachytávajú UV LÚČE ešte pred tým, ako dopadnú na POKOŽKU.

Teraz sa zamysli opäť, prečo majú opice viac CHLPOV ako ĽUDIA... Vieš predsa, že náš predok mal chlpov viac, máme spoločného predka, no nám, homosapiens, chlpy zmizli a paradoxne vtedy, keď sme žili v Afrike pri rovníku. (Boli sme na silnom slnku, a stratili sme ôochranu" v podobe chlpov)

 

OPICE nemajú komplexnú nervovú sústavu ako homo sapiens. Ony nepotrebujú absorbovať toľko UV a ani nemajú toľko DHA v tkanivách.

My ľudia áno a preto máme menej CHLPOV, pretože UV svetlo potrebujeme viac.

 

Ako sa narodí malé ľudské dieťa? Ako taká rozkošná guľôčka obalená TUKOM, s veľkou HLAVOU aj OČAMI, no bez OCHLEPNIA. Prečo? 

Malé dieťa rýchlo rastie, potrebuje rýchlejší rast a potrebuje mať nad rastom ale aj ANABOLIZMOM KONTROLU. Preto mu ako prvé vyrastú VLÁSKY na hlavičke. (Arnold a ďalší kulturisti, ktorí sú už neni deti, si pre rýchlejší RAST a zvýšenú tvorbu TESTOSTERÓNU musia pichať steroidy. Dieťatko ich však nepotrebuje).

 

Malé dieťatko má tiež, na rozdiel od dospelých, úplne PERMEABILNÉ ŠOŠOVKY a prepustí cez oči obrovské množstvo UV svetla. Aj preto má oči tak veľké a rýchlo sa mu po narodení vyvíja mozog. Čo však puberta?

Keď je človek v puberte, jeho POHLAVNÉ ORGÁNY potrebujú rýchlo RÁSŤ, čo je dôvod, prečo mu vtedy začne rásť ochlepnie v intímnych partiách, aby zachytili UV svetlo ešte pred dopadom na pokožku a rastové hormóny boli dlhšie vylúčené. ŽENÁM rastie ochlpenie zvyčajne skôr a teraz vieš, prečo aj skôr dospievajú. 

 

Aj toto sú veci, nad ktorými sa oplatí občas popremýšľať. 

 
Publikované : 29. októbra 2020 17:42
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

Ešte posledný príklad @Karol snáď pomôže 🙂 tento sa týka taktiež viac nás chlapov a obzvlášť svalstva a mikrobiómu, ktorý som spomenul vyššie. 

Prečo povedzme KROKODÍL žerie iba raz za čas, zatiaľ čo GAZELA viackrát denne? Krokodíl tiež nepotrebuje toľko PIŤ, no gazela cucká vodu neustále. Krokodíl však nepodáva extrémne fyzické výkony neustále, no gazela áno. Gazela často beží, napríklad aj pred krokodílom, keď ju chce pri pití vody v rieke uloviť. 

 

Krokodíl je KARNIVOR a má v črevách podobné baktérie ako ľudia, ktoré dokážu efektívne rozkladať celé kusy mäsa. Dokážu z nej veľa extrahovať. Krokodíl tiež využíva viac betaoxidáciu a jeho svalový glykogén sa dopĺňa iba na základe TUKU a glukoneogenézy (tvorby novej glukózy v pečeni a vo svaloch). Preto sa nažerie iba raz za čas, dokáže podať brutálny výkon (asi vieš, akú má krokodíl svalovú silu), no potom musí viac spať a odpočívať, aby si glykogén doplnil a zotavil sa. 

 

Naopak gazela môže podávať výkony neustále, pretože funguje viac na glykolýze a jej glykogén sa dopĺňa vďaka sacharidom, ktoré konzumuje. Tiež potrebuje menej spánku a viac piť, pretože v jej tele mitochondrie vytvoria menej vody. 

 

V prírode je všetok pekne spárované a má to svoj dôvod. Ľudia v starobe sú viac ako krokodíl, kďežto v detstve, ak žijú vo vhodných solárnych podmienkach, sa môžu priblížiť trochu aj gazele. Kulturisti sa však stravujú ako GAZELA a myslia si, že keď sa nafúknu ako KROKODÍL, sú silnejší, no źiaľbohu, zaplatia za to veľkú daň. Myslím, źe každý z nás túto daň pozná. Stačí ak sa pozrie do časopisov alebo si vyhľadá príbehy, ako títo ľudia skončili a ako končia aj dnes. 

 

Náš tráviaci trakt a mozog spolu veľmi úzko spolupracujú a aj UV svetlo, vďaka pokožke a oku, dáva tráviacemu traktu signály. Aj skrz VYLUČOVANIE, TVORBU a ROZKLAD HORMÓNOV. 

 
Publikované : 29. októbra 2020 17:51
Karol reacted
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky  vďaka za odpoveď 🙂

 
Publikované : 30. októbra 2020 7:55
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@karol 👍

 
Publikované : 30. októbra 2020 16:59
Andrea Doležálková
(@andrea_dolezalkova)
Príspevky: 71
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Este by som sa vratila k tomu testosteronu. Ono, clovek by si ho aj nemal chciet navysovat vo vyssom veku, lebo suvisi prave s tym rastom, anabolizmom a mTOR cestou a tym, ze bude podporovat rast, tak prave sa tym budu viac mnozit tie nefunkcnejsie mitochondrie a prispieva to celkovo k zvysenej heteroplazmii?.. 

 
Publikované : 31. októbra 2020 20:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
Zakladateľ témy
 

@vlocka veľmi múdro. Ono je to svojim spôsobom taký zvláštny paradox aj "extrém" z môjho pohľadu, pretože zvyčajne bývajú dva pohľady a to: 

1. Buď niekto chce veľa RÁSŤ, respektíve považuje za pozitívum iba RAST (zvyčajne logicky mladí športovci)

2. A potom zasa opak, ľudia, ktorí chcú len chudnúť alebo znižovať hmotnosť (väčšinou ženy alebo dietujúci s nadváhou a bohužiaľ občas aj celebrity, ktoré idú nesprávnym príkladom)

Skutočne je to o rovnováhe a kontexte, pretože niekedy môžu tieto dráhy ublížiť. 

 
Publikované : 31. októbra 2020 21:14
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@vločka môžem sa opýtať čo znamená to slovo heteroplazmii? Njako sa mi to spája so svalmi ale to bude asi niečo iné. Vďaka

 
Publikované : 1. novembra 2020 21:43
Andrea Doležálková
(@andrea_dolezalkova)
Príspevky: 71
ZLATÝ ČLEN
 

@karol Heteroplazmia v skratke urcuje pomer "zdravych" vs. "chorych" mitochondrii v bunke. Suvisi to s ich funkcnostou a ak sa zvysuje pocet nezdravych mitochondrii, aj bunka sa stava nefunkcnou a mala by sa znicit ak vsetko funguje ako ma (v procese apoptozy). 

Ty si mal asi na mysli heteroplaziu, coz znie podobne.

Kludne ma dopln @jaroslavlachky 😊 

 
Publikované : 2. novembra 2020 11:58
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Myslím, že nie je moc čo @vlocka veľmi dobre si to v skratke napísala 😁😊 a ešte aj v úvodzovkách slová chorý a zdravý, to sa mi páči.

Hej, tých slov je viac podobných, asi ta napadlo niečo ako HYPER TROFIA HYPER PLAZIA, čo sú zväčšenie svalu a zmnoženie svalových vlákien. 🤔

 
Publikované : 2. novembra 2020 12:12
Karol reacted
Stránka 1 / 5
Zdieľať: