Audio článok Adaptácia na chlad #6 Inzulín a cukor v krvi
PODCAST
Je inzulín skutočne hormón, ktorý sa stará iba o cukor a jeho prechod z krvi do bunky? Alebo je to hormón, ktorý vníma teplotu a svetlo, aké je okolo nás? Ak je odpoveď áno, ako to dokáže a aký proteín/aminokyselina mu v tom pomáha?
SUMÁR ČLÁNKU:
0:00 - ÚVOD
0:56 - Krv, albumín, aromatické aminokyseliny a UV
3:02 - Aromatické aminokyseliny
6:12 - Tyrozín ako dôležitý hráč
9:16 - Fosforylácia a zmena topológie
10:49 - Tyrozín, štítna žľaza, katecholamíny a cirkadiánny rytmus
14:34 - Tyrozín, inzulín a teplota
17:34 - Teplota, inzulín a nemrznúca zmes
19:35 - Záver a zhrnutie
Celý článok nájdeš aj na blogu: https://jaroslavlachky.sk/adaptacia-na-chlad-6-inzulin-a-cukor-v-krvi/
Ak chceš byť informovaný medzi prvými, vždy keď uverejním nový podcast alebo článok, zanechaj mi svoj email a dostaneš vždy upozornenie 🙂

Páči sa ti moja tvorba a chceš ma podporiť v práci?
Môžeš tak urobiť cez tlačidlo nižšie a podporiť ma ľubovoľnou sumou alebo zakúpením akéhokoľvek PRODUKTU.
