Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Jaro, bola som v metre na ustrice,btw zistila som,ze mavaju rôzne velkosti, teraz sa mi podarilo kupit velke a mala som menej prace:)
No popri tom sa mi podarilo kupit čerstvé krevety. Su take sive.
Googlila som recepty na youtube, lenze tam to robia iba zo shrimp shells a bez hlavy.
Moja otazka, uppne celu kr3vetu vratane oci, hlavy, vnútornosti mozem mixnut a zjesť?
Zvazujem, zeby som 8ch najprv osmazilw na ghee, potom by som si urobila zeleninovy zaklad, cibulka, mrkva, zeler, po oprazeni by som tam supla krevety a vodu a uvarila.
A nasledne mixla vo vysokorychlostnom mixeri.
Co ty na to?
Ako robis ty?
Este som si vsimla v metre ze maju tresku filety, sivu 11.eur kg, bielu 22 eur kg a skvrnitu tusim cez 30 eur kg. Podla googlu ma treska vela.dha. ja kupijem udenu, ale mozno by som skusila..uz si to jedol takto ako cerstvy filet? Aku je rozdiel medzi druhmi tresiek? Cenovy rozdiel je dost velky...
Dakujem
Foto
@zuzana12345 Super Zuzi. U nás v ZA mávajú väčšinou iba dvoje, divoko lovené a odchované. Veľkosti na výber nemajú.
Tie na obrázku sú myslím už predvarené, preto sú také. A hej, zvyčajne robia bez hlavy, aj sa častejšie také kupujú. V testu a tak, kde predávajú iba tie maličké bývajú iba telá, teda bez chvosta aj hlavy, ale osobne vždy aspoň chvost u krevety považujem za výhodu. Bez hlavy ešte OK, ale v chvoste je najviac jódu aj ďalších látok, tak ten určite využi.
A áno, určite môžeš zjesť celé, vždy je to o len o chuti, keďže sme si odvykli jedávať celé veci. No hlavne poriadne obzri aj ovoňaj, ženy majú na toto obzvlášť cit, a ak by sa ti nejaká zdala už nevhodná, alebo zapáchajúca (keďže nemusia byť všetky rovnako čerstvé v metre), radšej nejedz.
Daj vedieť aké to bude takto pripravené. Ja krevety zvyčajne len na panvici, krátko osmažím, a takto. Alebo hoď do vývaru a tvár sa, že ti tam padla nechtiac, akože si to nevidela 😀
Este som si vsimla v metre ze maju tresku filety, sivu 11.eur kg, bielu 22 eur kg a skvrnitu tusim cez 30 eur kg. Podla googlu ma treska vela.dha. ja kupijem udenu, ale mozno by som skusila..uz si to jedol takto ako cerstvy filet? Aku je rozdiel medzi druhmi tresiek? Cenovy rozdiel je dost velky...
Ja osobne tresku už roky vôbec, keďže treska je veľká ryba a za svoj život toho zje viac. Čiže v tomto smere, vzhľadom na horšie podmienky, odumierajúci fytoplanktón, ... čím menšia rybka tým lepšie. Alebo potom veci ako ústrice.
Inak je tam rozdiel samozrejme v tom, kde ryba žije. Keď má tmavú kožu vieš, že žije bližšie k povrchu hladiny vody a pokožka zachytí viac UV z hladiny. Bledšia žije viac v hĺbke a zvyčajne ďalej od útesov. Biela teda zrejme bude mať viac DHA a škvrnitá zasa viac vitamínu D, ale nebude to extra rozdiel, no zasa tie žijúce bližšie k pobrežiu zrejme pojedia iné veci
@jaroslavlachky dalujem
Krebety nie su predvarne, pisu nevarene.
Nabuduce pozriem.ci nemaju surove mrazene.
Ok ocucham poriadne tie krevety.
S tou treskou som sa.sekla, makrelu jem udenu -nie tresku /to neni az taka belka ryba/, moze byt?
@zuzana12345 Makrela je podľa mňa lepšia (jej veľkosť je pár cm) v porovnaní s treskou. A tiež jedávam aj údenú, táto sa dá pomerne fajn zohnať