Uzemnění v noci 😴
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Uzemnění v noci 😴

30 Príspevky
7 Užívatelia
3 Likes
157 Videní
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, 

Chtěl bych pořešit uzemnení v čase kdy spím, protože je to každý den pravidelně 😁

Vím, že nejsi zastáncem uzemnení do kolíku přes zásuvku 230V, Co se ale napojit na radiátory, které bych nějakým silným měděným drátem uzemnil? Ony by měly být i tak uzemněné přes zemění s elektřinou, ale to já nemám. Tak by to šlo tak?     

Nebo třeba samotným izolovaný kabelem,ktery by byl odhalený pouze v zemi a u mě?

Díky, Kuba    

 
Publikované : 25. septembra 2021 1:14
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz

Hej Jakub, správne si pamätáš, že nie som zástancom uzemňovania cez zásuvku, hlavne počas spánku.

Ohľadom radiátorov si nie som istý, ako to chceš dosiahnuť. Skôr by sa dalo uvažovať o vivedení pomocou uzemňovacieho kábla a tyče priamo von, no vzhľadom na to kde bývaš, to môže byť veľmi ťažko dosiahnuteľné, plus treba myslieť aj na riziká.

Všetky obydlia a obytné elektrické panely musia byť uzemnené medenou alebo kovovou  uzemňovacou tyčou, ktorá je zastrčená 6 stôp do zeme. (vid obrázok nižšie).

 

V takomto prípade si myslím, že môže podobné uzemnenie, ktoré je vivedené priamo von poskytnúť nejaký benefit, no pravdepodobne iba na dome je to možné zrealizovať a tiež treba byť opatrný potom samozrejme v prípade búrky, atď. Čiže určite to neber ako priamu radu, ale ak dačo takéto, poradiť sa s odborníkom, aby ti to skontroloval.

V tomto tiež býva problém na starších bytových domoch a bytovkách a treba skontrolovať, či je uzemnenie paneláku v dobrom stave a či je úplná cesta k zemi a teda je byt/dom skutočne uzemnený.

Pretože často sa stáva, že človek si nápoji takto do uzemnovacieho kolíku podložku a nie len, že sa pripojí do okruhu všetkého v byte (dirty electricity), ale ešte nie je ani adekvátne spojený so zemou (pretože je zle spravený okruh uzemnenia alebo je už drôt starý, apod.) 

 

Čiže s radiatorom som si nie úplne istý, v prvom rade to treba pomerať, ale v prípade priameho vyvedenia von, by to bola možnosť, ale opäť opakujem, treba sa poradiť. Ja takto na diaľku neviem, kde bývaš a ako to tam vyzerá 😀

 
Publikované : 26. septembra 2021 20:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

Pozri inak myslím tretí QaA webinár dozadu (v popise webináru to nájdeš), kde som spomínal jeden špeciálny matrac. Šiel by som skôr touto cestou. 

 
Publikované : 26. septembra 2021 20:28
Vladdo
(@vladdo)
Príspevky: 65
ZLATÝ ČLEN
 

Ohladom tych radiatorov -budes tam mat to iste co na koliku a aj na bleskozvode.Je to prepojene -uzemnene pri stavbe domu/bytovky. Ja som to v suterene kontroloval cca 5 ohmov je odpor medzi bleskizvodom a kolikom.Na osciloskope som nameral rusenie dokonca aj na bleskozvode.

Ale vraj toto rusenie nie je skodlive.Zastancovia nocneho uzemnovania tvrdia ze uzemnena antena neprijme radio signal.Druhy taky kvazy dokaz -2 rovnake rastliny v dvoch rovnakych kvetinacoch jedna bola uzemnena.A rastla ovela rychlejsie.V lete to vyskusam.

 
Publikované : 24. novembra 2021 18:59
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

@vladdo Super Vlado. Skúšal si len tak zo zvedavosti aj na iných domoch merať, či bolo vždy rovnaké? 

Jediné na čo upozorním, s tou uzemnenou anténou nesúhlasím. Uzemnenie antény neznamená, že anténa nepríjma signál. Na toto si treba dávať pozor, ak niekto do budúcna bude robiť niečo takéto.

Je to základná chyba, ktorá sa aj cez rôzne youtube videá rozšírila, kde to dokonca merajú. Uzemnenie a meranie povrchového napätia, ktoré víde nula ešte neznamená, že človek nie je vystavený okoliu.

 

 

 
Publikované : 24. novembra 2021 20:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

Na videu je na tom pán úplne rovnako prede aj potom, akurát je jeho prebytočné povrchové napätie rovné nule, pretože je napojený na zem a meter meria rozdiel v elektrickom napätí medzi pokožkou tela a zemou (skrz kolík v zásuvke). Ak sa dotkne matraca a uzemní sa a vidí zrazu nulu, jediné čo sa zmenilo, že sa pripojil tiež na zem a teda sa napätie vyrovnalo. Avšak na jeho expozícií okolitému polu sa nezmenilo NIČ. A na toto treba dávať pozor, pretože tu je práve dôležitý kontext a to veľmi

 
Publikované : 24. novembra 2021 20:54
Vladdo
(@vladdo)
Príspevky: 65
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky robil som to z dovodu, ze na nasom sidlisku je zvyseny elektrosmog koli vysielacom na bytovkach.Niektore miesta su ozarovane prienikom dokonca viacerych vysielacov.A ludia spokojne sedia na lavickach v lete s detmi a je tam aj 2000uW/m2.

Kupil som si uzemnovaciu plachtu na noc a skusal som teda tieto pokusy s uzemnovanim ale dospel som k tomu co si aj ty pisal ze v bytovke najdes tazko cistu zem.Skusal som aj vedlajsie bytovky ako agent som tam chodil a napichoval sa na bleskozvod:)Boli tam tiez rusenia.

Existuju aj taketo filtre napr: https://pronature24.com/shop/powerline-plc-filter-grounding-cable-canopy-electrosmog-pro

Len ci to nahradi normalnu zem tazko povedat.

 
Publikované : 25. novembra 2021 11:00
Vladdo
(@vladdo)
Príspevky: 65
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Tito Americania to nazyvaju dost casto poslednu dobu radiacia, asi aby to nabudilo dojem ze uzemnenim znizi aj radioaktivitu 🙂

Vlastne vyrovnal potencial medzi kozou a kolikom ano.Co to ale znamena co sa tyka rusenia?Prijme takto elektrony zo zeme na potlacenie ucinkov elektrosmogu?Alebo prijme aj to rusenie cez kolik?

Alebo prijat/obetovat aj nejake to nf rusenie aby som potlacil ovela horsie vf/rf?

 
Publikované : 25. novembra 2021 11:11
Vladdo
(@vladdo)
Príspevky: 65
ZLATÝ ČLEN
 

To je lepsie prejst sa po trave na par minut asi ako spat uzemneny.Niekde som videl fintu fň uzemnenie topanok tak som obetoval aj ja nejake.Jedny s nitom druhé s lankom

 
Publikované : 25. novembra 2021 11:14
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

V bytovke je uzemnenie pri spanku zbytocne. Podla mna to vyznam nema. Jedine co mozete je eliminacia emf a toť vsjo. Uzemnenie treba riesit vonku a najlepsie v prirode a nie v meste. Ak v meste, tak na overenom a zmeranom priestore. Jaro, ty vies preco tak pisem. Uz sme sa na tuto temu bavili spolu viaceri foristi 😉.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 25. novembra 2021 19:23
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 
Publikoval: @vladdo

robil som to z dovodu, ze na nasom sidlisku je zvyseny elektrosmog koli vysielacom na bytovkach.Niektore miesta su ozarovane prienikom dokonca viacerych vysielacov.A ludia spokojne sedia na lavickach v lete s detmi a je tam aj 2000uW/m2.

Kupil som si uzemnovaciu plachtu na noc a skusal som teda tieto pokusy s uzemnovanim ale dospel som k tomu co si aj ty pisal ze v bytovke najdes tazko cistu zem.Skusal som aj vedlajsie bytovky ako agent som tam chodil a napichoval sa na bleskozvod:)Boli tam tiez rusenia.

Poznám to veľmi dobre. mám doma niekoľko metrov a bezpečné hodnoty sú presiahnuté dávno už len v interiéri, dokonca v malých mestách častokrát. Obzvlášť v dedinách, kde si zas ľudia neuvedomujú, že keď majú slabý signál, ich vlastný prijímač, ktorý tam majú, alebo mobil, ktorý takto nosia vo vrecku vysiela ešte viac radiácie ako niekde v meste. 

 

 
Publikované : 25. novembra 2021 19:25
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 
Publikoval: @vladdo

Tito Americania to nazyvaju dost casto poslednu dobu radiacia, asi aby to nabudilo dojem ze uzemnenim znizi aj radioaktivitu 🙂

No Američania majú viaceré pojmy, ktorá sa zamieňajú za dojmy niekedy. No uzemnením sa rádiokativita nezníži, hoci schovaním sa pod zem, pod vhodný kameň áno. 

Čiže hej, pochopil si pomerne správne. Teoreticky aj prakticky niečo prijme tým, že sa napojí na kolík, ale otázka znie, že jednak či to zmení nejako to, čomu je vystavený (odpoveď je nie) a druhá vec je, že či chce byť napojený na AC v dnešnej dobe, v ktorej je napojených mnoho ďalších spotrebičov a svojim spôsobom je z neho "zberňa" všetkého v okolí. 

Pre mňa osobne takýto risk nestojí za to (bez ohľadu teraz na vedu)

 
Publikované : 25. novembra 2021 19:30
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 
Publikoval: @vladdo

To je lepsie prejst sa po trave na par minut asi ako spat uzemneny.Niekde som videl fintu fň uzemnenie topanok tak som obetoval aj ja nejake.Jedny s nitom druhé s lankom

 

S topánkami plne súhlasím, mám doma tiež mnohé a je to lacný a rýhcly spôsob, ako si pomôcť a využiť čas po ceste kamkoľvek do práce, či po parku, ak človek zrovna nechce alebo nemôže byť bosý. 

 
Publikované : 25. novembra 2021 19:32
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

V bytovke je uzemnenie pri spanku zbytocne. Podla mna to vyznam nema. Jedine co mozete je eliminacia emf a toť vsjo. Uzemnenie treba riesit vonku a najlepsie v prirode a nie v meste. Ak v meste, tak na overenom a zmeranom priestore. Jaro, ty vies preco tak pisem. Uz sme sa na tuto temu bavili spolu viaceri foristi 😉

Jop 😉  K tomuto ohľadom spánku a ako to súvisí s mozgovými komorami a tým, čo sa tam deje, čo som v krátkosti spomenul včera, sa verím v najbližších 6 až 9 mesiacov dostanem a potom bude snáď toto ešte lepšie jasné. Čiže takéto uzemnenie je naozaj zvyčajne viac na škodu, hoci vhodný magnetický matrac, ten naopak, veľmi veľký úžitok pre každého, kto vonku spať nemôže (čo je väčšina populácie)

 
Publikované : 25. novembra 2021 19:35
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

do topanky navrtat srob/klinec a tak uzemit?

 
Publikované : 27. novembra 2021 7:48
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

@zuzana12345 určite neodporúčam

 
Publikované : 27. novembra 2021 11:24
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

@zuzana12345 Zuzka,nosím tieto papuce s kozou na spodku.

https://www.ovcieveci.sk/biele-tv-papuce

 
Publikované : 27. novembra 2021 11:51
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@milka pooravde radsej by som nieco slapkoidne s kozou naspodu

 
Publikované : 27. novembra 2021 13:56
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

@zuzana12345 Budes asi dost musiet hladat.

 
Publikované : 27. novembra 2021 14:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

@zuzana12345 Myslím, že vo vnútri v interiéri ti až tak nemusí záležať, z čoho je podrážka, z akého materiálu 

 
Publikované : 27. novembra 2021 15:03
Stránka 1 / 2
Zdieľať: