Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na vhodné kombinace potravin (týká se spíše léta), např. v knize bylo psáno že bílkoviny + sacharidy jsou vhodná kombinace a v závorce bylo že steak + brambory je nevhodná kombinace, tak jsem z toho trochu zmatenej.
A jestli bych mohl poprosit nějaké konkrétní jídla které jsou teda v hodné.
Mockrát děkuji a omlouvám se jestli to je blbý dotaz 😀
číslo 1. Je najlepšia a vyššie číslo menej vhodná:
Super, děkuji za upřesnění.
Ještě bych se chtěl zeptat z jakého důvodu je lepší varianta jíst vepřové než hovězí ?
Jde o množství tuku?
Vždy jsem si myslel že hověží je o dost kvalitnějsí oproti vepřovému jelikož se praseti davá všemožný "odpad" co se stravy týče.
Jsem tu novej a rád bych tady tomu všemu porozumněl. A tak se předem omlouvám, pokud už nejaké tyto otázky byly zodpovězené. 😀
eště bych se chtěl zeptat z jakého důvodu je lepší varianta jíst vepřové než hovězí ?
Jde o množství tuku?
Pre mňa hlavne kvôli síre. Hovädzie zasa kvôli železu a B vitamínom. Ale samozrejme záleží aj kto aký zdroj zoženie.
A pri tom prasiatku máś pravdu, že zje všetko a práve v tom je pointa. Jeho metabolizmus je veľmi efektívny a vezmi si to, že keď si zdravý a priberáš tuk (prasiatko priberá veľa), tento tuk pocháadza z citrát syntázy, ktorá berie uhlík a vodík z mitochondrie z betaoxidácie a krebsovho cyklu. To znamená, že mastné kyseliny, ktoré ukladá o svojho tuku a najmä do bruška, z ktorého je napr. bôčik, má veľa ľahkého vodíka a málo deutéria. Je to fyzika. Tento tuk má teda pre tvoje telo odlišný magnetický moment a dokážeš z neho vykonať viac "práce", ako napr. zo svalovej časti mäsa.