Črevo a mozog #12 Črevo, DPP4, lepok a cukrovka

PODCAST

Vieš prečo je naozaj glutén (lepok) nevhodný, prečo nepatrí a ani nikdy nepatril do jedálnička homosapiens a ako súvisí s inzulínom? Dôvod prečo pre nás lepok nie je vhodný je jeden enzým, ktorý sa nazýva DPP4.

Trávenie lepku je totižto v porovnaní s bežnými makronutrientami odlišné a dokonca má aj odlišný vplyv na inzulín a u ľudí s už problémovým črevom môže narobiť viac škody, ako by sa zdalo.

 

SUMÁR ČLÁNKU
- Ako to vyzerá medzi žalúdkom, črevom a prechodom do krvi?
- Ako naša pečeň „tvorí“ neurotransmitery ako cholín alebo acetylcholín?
- Ako mitochondria a jej tvorba ATP riadi metabolizmus pečene a teda aj trávenie?
- Ako a pomocou čoho ľudia trávia glutén (lepok)?
- Čo je to enzým DPP4, ako súvisí s gluténom, ale aj inzulínom?
- Ako naše črevo pomocou neurotransmiterov riadi asimiláciu vírusov do našej DNA?
- Je naozaj kváskové pečivo v niečom lepšie ako obyčajné? (Budeš prekvapený...)
- Ako súvisí LDL cholesterol a vitamín D s našou imunitou, cukrovkou, ale aj gluténom?
- A ešte omnoho viac...

 

Blog nájdeš tu: https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-12-crevo-dpp4-lepok-a-cukrovka/

Využi jednorazovú možnosť pridať sa medzi prémium členov !

Platba JEDNORAZOVO
+ prístup do členstva získavaš NAVŽDY!

Ak chceš byť informovaný medzi prvými, vždy keď uverejním nový podcast alebo článok, zanechaj mi svoj email a dostaneš vždy upozornenie 🙂

Získajte obe tlačené knihy

Spoznaj Svoju Biológiu + Opaľovací Protokol

za Zvýhodnenú cenu !

125,80  89,50 € + poštovné ZDARMA

Máte záujem o obe knihy Spoznaj Svoju Biológiu v Tlačenej verzii?

Zakúpte si ich ako súčasť jedného balíka aj s Opaľovacím Protokolom a ušetríte nie len peniaze !


Páči sa ti moja tvorba a chceš ma podporiť v práci?

Môžeš tak urobiť cez tlačidlo nižšie a podporiť ma ľubovoľnou sumou alebo zakúpením akéhokoľvek PRODUKTU.