Ďalšia skrytá úloha...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ďalšia skrytá úloha ATP - Doping

7 Príspevky
2 Užívatelia
3 Likes
61 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Takže, o ATP, čo je to ATP, aké úlohy v našom tele a Biológii ATP má, boli články na blogu už dávno:

https://jaroslavlachky.sk/category/atp/

 

Dnes však pokračujeme niečim, čo chcem aby poznal každý. Takže pozrime sa na to. 

Basic #4 ATP - Doping 

 

V chémii je fosforylácia pripojenie fosfátovej skupiny k molekule alebo iónu. Tento proces (a jeho inverzná defosforylácia) je v biológii bežný. Fosforylácia proteínov takto v tele aktivuje (alebo deaktivuje) mnohé enzýmy.

 

ATP, "vysokoenergetické" výmenné médium v bunke, sa syntetizuje v mitochondriách pridaním tretej fosfátovej skupiny k ADP v procese označovanom ako oxidačná fosforylácia. ATP sa tiež syntetizuje fosforyláciou na úrovni substrátu počas glykolýzy. ATP sa syntetizuje na úkor slnečnej energie fotofosforyláciou v chloroplastoch rastlinných buniek.

Teraz si zasa spomeňme na články o polovodičoch a proteínoch. Boli to 10 a 11 alebo pozri poriadne video vyššie. Dozvedel si sa tam, že v elektronickom priemysle sa využívajú rôzne tipy polovodičov, tzv. P a N polovodiče, ktoré sa schválne prepájajú, pretože sa navzájom podporujú a sú efektívnejšie.

 

P Polovodič má nadbytok dier a je Pozitívny (chyba mu elektrón), zatiaľ čo N polovodič ma elektrón naviac. Navzájom sa teda dopĺňajú a sprostredkúvajú polovodivosť. Tiež sa medzi polovodiče pridávajú aj rôzne prvky, ktoré ich Dopujú, vďaka čomu sa do zmesi pridajú ďalšie elektróny a polovodič pracuje lepšie. Ak si nespomínaš, pozri napr. Sem a zopakuj si. Preto sa to nazýva Doping.

Nemám na mysli steroidy, či zakázané látky, ale doping v zmysle „dopovania“ elektrónov.

 

 

No a teraz dobre sleduj. V chémii a biochémii o fosforylácí vedia, no nepoznajú jej skutočný význam. Je totiž kvantizovaný a ja ti ho prezradím! To, že sa proteíny fosforylujú a na ich koncový reťazec sa pridá fosfátová skupina a fosfor má svoj kvantový dôvod.

 

V našich bunkách síce nie sú čipy ako v mobile, no Naše polovodiče sú tvorené z kolagénu a vody. Z tohoto je celé naše telo. Kolagén je polovodič na báze uhlíka a Voda je polovodič typu „N“. To znamená že zhromažďuje elektróny a distribuuje ich do našich buniek. Presne preto tvorí voda v tvojom tele až 99% z molekúl. Aká to škoda, že ju zároveň pri pokusoch takmer vždy extrahujú...

 

Možno ti teraz konečne došlo, prečo je Fosforylácia proteínov dôležitá. Tieto proteíny v bunke plávajú vo vode, a keď sa na ne pridá "doping" vo forme fosfátovej skupiny, presun elektrónov aj fotónov na daný proteín je tým pádom umocnený. Proteín tak môže byť ľahšie a viac excitovaný a zároveň kvantizovaný.

 

Presne preto sú naše mitochondrie ponorené v oceáne cytoplazmatickej vody plnej dúhy.

 

 
Publikované : 27. novembra 2022 17:23
Monca reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Každý kto chce aj dôkaz, nech sa páči:

 

Žeby preto molekulárna štruktúra inzulínu obsahovala atómy Zinku (kov), ktorý je hydratovaný a zároveň obkolesuje aromatické aminokyseliny inzulínu, ktoré absorbujú UV? Premýšľaj dobre... Viac ti to už uľahčiť nemôžem.

 

 

 

Dochádza? Je to práve interakcia okolitého EMP s hydratačným rádiusom atómov Zinku, ktorá vyvoláva elektronický stimul molekuly Inzulínu. Toto je to, čo odoberá alebo pridáva elektróny na jeho receptor a umožňuje Inzulínu v bunke pracovať.

 

Práve preto aj samotná fosforsylácia a defosforylácia aktivuje, alebo naopak deaktivuje mnohé enzýmy v tele. Je to foto-elektronický proces!

 

 

Pridanie elektrónov z fosfátu zvyšuje záporný náboj polovodiča. Čím viac fosfátu polovodič získa, tým viac záporného náboja. Čím viac záporného náboja, tým viac hydrofilný proteín. Čím viac hydrofilný proteín, tým väčšia EZ. Čím väčšia EZ, tým viac fotónov zachytíš.

 
Publikované : 27. novembra 2022 17:25
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

 

 
Publikované : 27. novembra 2022 17:26
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Viac v novom dôležitom článku Epigenetika #4.                  

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-4-inzulin-a-atp-ako-biologicky-polovodic/

 
Publikované : 27. novembra 2022 17:26
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Audio verzia tu:    

 

https://open.spotify.com/episode/7EhVZKwRmdr0pRvisFqyQd?si=681e4ef02a4f4c50

 
Publikované : 27. novembra 2022 17:26
Kuba Černý reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ako inzulín pracuje a Prečo teda Inzulín nie je iba o Cukre? 

Zamyslime sa spoločne nad týmto 

Inzulín = biologicky polovodič

Molekula inzulínu reaguje skrz hydratačný rádius vody okolo kovu, ktorý obsahuje na okolité EMP, vďaka čomu pridáva alebo odoberá elektróny a teda aktivuje alebo deaktivuje inzulín

Trochu čudná veta, hlavne pre každého, kto nečítal najnovší článok na blogu o Inzulíne a ATP, no vysvetlím laicky 

Prečo podľa teba v lete inzulín prirodzene stúpa viac (teda sa nám viac vylučuje? a zároveň naň ale máme vysokú citlivosť?

Je to preto, pretože v lete na nás zo slnka svieti veľa UV svetla? Presne preto vtedy inzulín podporuje skrz GLUT vstup glukózy do bunky a nie je to žiadne negatívum 🙏

Teraz pokračujem ďalej, to nie je všetko. Ty potrebuješ vedieť aj toto 

V lete UV svetlo aj sacharidy roztvaraju (rozťahujú) naše proteíny viac. To znamená, že proteíny v tvojom tele a bunke na svoj bočný reťazec nasiaknu veľa vody, a takto dokážu absorbovať veľa svetla. A čoho je v lete veľa z vonku? Viď idstavec vyššie

V lete je veľa Slnečného svetla 

Teraz opačný prípad. Zima a chlad. 

V zime inzulín nepracuje. V zime ho totiž toľko nepotrebujeme. Dôvod? 

V chlade máme prirodzene vyšší tok elektrónov do mitochondrie skrz komplex 2 a FADH (nie z glukózy), pričom vyšší tok elektrónov = vyšší magnetizmus. 🧲

To znamená viac paramagnetickeho kyslíka dnu, čo zasa znamená lepšie okysličenie a prirodzená "MEDITÁCIA" 

Presne preto v zime tvorime viac ATP z tuku, ktoré roztvori naše polymery (proteíny), ktoré nasiaknu viac štruktúrovanej vody, ktoru mitochondrie tvoria. Tiež takto mitochondrie tvoria veľa IČ svetla, ktoré voda absorbuje.

Ak neveríš, daj si ľadovú sprchu a sleduj aký ostaneš červený (ako vyplieskaný) 

Čo slová vyššie znamenajú pre každého laika?

Jednoducho toľko, že to, že máme v istých obdobiach v roku vyššie chute na sacharidy a sladké má svoj dôvod. Napríklad vtedy, keď klesá nás VITAMÍN D.

Avšak (veľké ALE), to ešte neznamená, že ak na ne máme chuť, že ich vtedy potrebujeme aj jesť.

Niekedy to vyžaduje niečo iné 👍

 
Publikované : 30. novembra 2022 14:08
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zdieľať: