Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

[Pripnuté] Teplo a Teplota je rozdiel

30 Príspevky
6 Užívatelia
12 Likes
149 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Teplo a Teplota nie sú to isté.

Slovo Teplo a Teplota neznamenajú to isté. Je v tom obrovský rozdiel.

 

Práve tento rozdiel, ktorý si ľudia občas zamieňajú potom vyústi v nedorozumenia a nesprávne pochopenie/odporúčanie.

 

Dávam to aj sem, nech je to budúcna pre všetkých, ktorí budú zmätení, ľahko vyhľadateľné!

 

Teplo je mierou zmeny, nikdy nie vlastnosťou objektu alebo systému samotného. Preto Vám často hovorím, že teplo = IČ (Infračervené) svetlo. IČ svetlo je totiž forma svetla (energie), ktorá môže z elektrónu "odísť", alebo ju naopak elektrón "získa" (tzv. excitácia a grounding stav). Čiže keď napr. vyšle niečo teplo, v skutočnosti zo svojich elektrónov odovzdáva energiu vo forme IČ svetla (tepla) a naopak.

 

Teplota opisuje priemernú kinetickú energiu molekúl v materiáli alebo systéme a meria sa v stupňoch Celzia (°C). Čiže teplota je už daná hodnota/vlastnosť objektu, ktorá je odzrkadlená mierou kinetickej energie v jeho atómoch/elektrónoch.

 

Slová možno čudné, no laicky to znamená toľko, že tvoje telo neustále vysiela a absorbuje IČ svetlo. To je dôvod, prečo sa energia termalizuje, ak nie je uložená okamžite. Aj takto tvoje telo neustále komunikuje a robí mnohé procesy (jednoducho neustále prijíma a vysiela IČ svetlo). Je to podobné ako hra dedko stratil rukavičku.

Len si neustále prehadzuješ predmet (v hre slovne čísla). Aj elektróny si takto neustále prehadzujú fotón (svetlo = IČ), pretože chcú byť vo svojom uzemnenom stave. je to ako ty, vo svojom pohodlí. Tiež nie si rád, keď ti niekto podá 10 kg vážiacu tašku a chceš sa jej zbaviť. 

Aj elektrón danú energiu nechce nadlho a musí ju uskladniť, niekomu predať, alebo sa termalizuje. 

 

Keď ti však stúpne teplota, napr. keď je človek chorý, vie, že sa niečo deje. Aký je dôvod? Najjednoduchšie vysvetlenie je, že si v danom tkanive stratil negatívnu entropiu. Daná oblasť tela, napríklad bunka, už nedrží dobre elektróny a protóny pod kontrolou. Protóny sú veľmi ťažké a kedykoľvek ich nemáme pod kontrolou, ich kinetická energia sa odzrkadlí ako teplo. Preto je vždy vyššia teplota spojená so zmenou pH, pričom nižšie pH je zas spojené s vyššou koncentráciou protónov.

 

Tiež som preto vždy hovoril, že sa musíte sústrediť na zbieranie elektrónov. kedykoľvek ich môžete získať, chcete ich. Neznamená to však, že protóny sú zlé. Práve naopak. Avšak bez elektrónov, nedokážeme mať protóny pod kontrolou!

 

To znamená, že keď sa človeku zvýši teplota, nie je to rovnaké, ako keď absorbuje teplo (IČ). Presne preto, ak niekto máte Infračervený panel tak viete, že Vás moc nevyhreje. Tiež každý pozná pocit, keď je chorý, má teplotu, ktorú si aj nameria a nezvládne vtedy chlad.

Naopak keď sme zdravý a vojdeme do studenej vody, teplotu vtedy nemáme, no cítime sa super a ostaneme červený (tvoríme si vlastné teplo =IČ svetlo). Rozumieš?

 

Tiež je to dôvod, prečo viem, kedy niekto môže v adaptácií na chlad pokročiť, alebo sa chladu vystavovať a kedy nie. Ak je človek chorý, alebo viem, že má v tele málo elektrónov, síry a DHA, nízke teploty a chlad nie je moc pre neho. Prečo? Pretože keď v tkanive nemá dostatok elektrónov, ktoré vytvoria el. náboj MÍNUS, nedokáže mať pod kontrolou protóny, ktorá vyústia v lokálny zápal a vyššiu teplotu. Ak by vošiel do chladu, a prehnal to, jeho mitochondrie začnú „vyplúvať“ ešte viac protónov, čo danú teplotu zvýši ešte viac a protóny automaticky generujú veľa ROS.

 

Ak totiž nemáme dostatok elektrónov a vody v bunke, nedokážeme protóny presúvať skrz protónové káble, o ktorých som písal v článkoch Kvantovej Biológie!

 

 
Publikované : 4. januára 2023 15:48
michaela00 and Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Nejdem to moc predlžovať, má to byť stručné, takže už iba doplnkové čítanie pre tých zodpovedných. 

Ak pochopíš riadkom vyššie, prečítaj možno ešte toto. Veľa ti to pomôže 👍 

 

https://jaroslavlachky.sk/forum/zacni-tu/infracervene-svetlo-voda-bateria/

https://jaroslavlachky.sk/forum/pytaj-sa-diskusia-poradna/naozaj-nas-chlad-nuti-tvorit-teplo/

 

 
Publikované : 4. januára 2023 15:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Až to bude niekto potrebovať zopakovať, verím, že takto v pár riadkoch pomôže. Dávam to tiež navrch ako "pripnuté"     

 
Publikované : 4. januára 2023 15:51
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Môže byť červené a infračervené svetlo dokonca ekvivalentom (náhradou) bežných liekov? Zdá sa, že áno! ...hoci lieky sa (žiaľ) predávajú lepšie...

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3643261/

 
Publikované : 4. januára 2023 19:15
Ivana reacted
Monca
(@monca)
Príspevky: 26
ČLENSTVO ZDARMA
 

@jaroslavlachky mam otázku Jaro, len ci som dobre pochopila. Keď sa nejaký infra panel prehrieva to je asi kvôli niečomu inému však?

 
Publikované : 6. januára 2023 15:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

@monca Jj. Diódkami preteká elektrický prúd, ktorý vyvoláva aj tepelné straty 👍 Preto nikdy nechceš byť blízko (kvôli tomuto a hlavne uEMP)

 
Publikované : 6. januára 2023 16:08
Monca reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Keď sa človeku zvýši teplota, nie je to rovnaké, ako keď absorbuje teplo (IČ). Presne preto, ak niekto má Infračervený panel tak vie, že ťa moc nevyhreje, hoci diódka môže byť trochu horúca, podobne ako žiarovka, keď je zapnutá dlhšie. 

Infračervený panel vysiela infračervené svetlo (preto ten názov), čo je vlastne teplo, no tvoja teplota nestúpne, pretože toto svetlo má málo energie a dobre penetruje tvoje tkanivá.

 

Infračervené svetlo je absorbované vodou, mitochondriami a mnohými elektrónmi v tvojom tele, ktoré túto energiu buď využijú (napr. na pohon ATP-syntázy), alebo ju „uložia na neskôr“ (hlavne do vody, z ktorej sa stane EZ), alebo sa jednoducho termalizuje ďalej (elektróny v jednom tkanive toto IČ vyšlú ďalej, tie zasa ďalej, atď.).

 

Presne preto ťa IČ svetlo samo o sebe nevyhreje. Teda myslím predovšetkým infračervené tipu A (alebo aj IČ-A), to je to, ktorého dopadá aj zo slnka najviac. Jeho energia je totiž malá. Naopak také UV svetlo, to má inú vlnovú dĺžku, to nepenetruje hlboko a dokáže ťa vyhriať a teda ti aj zvýšiť teplotu!

To však neznamená, že je zlé. Práve naopak. Len ti to ukazuje, že príroda vie, prečo na Zem UV svetlo dopadá až o hodinu, či dve neskôr ako víde slnko. 

Z rovnakého dôvodu nie je dnes moc prospešné pre veľa ľudí ani napr. také Horské slnko, čo je umelý a dosť koncentrovaný zdroj. Je odlišný ako slnko.

 

 
Publikované : 6. januára 2023 16:13
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Uz vela krat som zazil tento pocit a stale sa zabudnem opytat😄.

Ked idem do sauny napr. na 20 minut (120st) a potom bazen na 5 minut (5st) a nasledne si sadnem  na stolicku a zavriem oci, mam pocit, ze sa krutim ako na kolotoci. Je to krasne a upokojujuce, len neviem prist na to do ktorej strany sa tocim a neviem, co vtedy v mozgu / tele prebieha? To tocenie trva tak dlho ako dlho chcem ak dokazem byt na to sustredeny. Inac napisane je to zacisle od senzitivity cloveka.

Zazil z vas niekto nieco podobne po saunovani?

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 11. januára 2023 21:58
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ja som to zažil viackrat Miro tiež, hlavne keď som v saune v kľude, nalačno 

 
Publikované : 12. januára 2023 8:10
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice momentálne by to už mali byť ako tak jasne, len ťa treba postrčiť. Ideš do sauny a následne do chladného bazéna, čo má mnoho mnoho úlohy no napriklad ti to Automaticky rýchlo zvýši norepinefrín, ktorý stimuluje melatonin, ktorý ti napríklad prívodu lepšiu náladu a "flow", okrem iného, tiež sa ti Automaticky schladi mok a stimuluje daný teplo jeho flow v proti smere (niečo ako zoslapnutie plynového pedálu na aute), plus vasodilatacia a lepší flow leví hlavne do mozgu a jeho vrchnej časti číslo 6 mozgovej kôry kam idú najväčšie a najhrubsie veky aj Tepny (Viď Október a November 2022 webinar). Takže daný stav je veľmi ziaduci a prirodzený, aj keď samozrejme nie každý to pocitovo musí prežiť rovnako. Zrejme tiež ide o miernu dezorientaxiu ako popisuješ zo stredného ucha, kde máš podomne cliove bunky ako vo výstelke tretej mozgovej komory, ktoré nám pomáhajú vnímať orientáciu, akceleráciu aj demceleraciu, atď 😉

 
Publikované : 12. januára 2023 8:15
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky dik Jaro za odpoved.Mam pocit, ze mi to navodzuje inu hladinu (predpokladam - alfa).

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 12. januára 2023 11:40
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice ano aj ja to poznam, taky stav opitosti, opojenia, len naozaj zavriet oci a nech sa unast.

 
Publikované : 13. januára 2023 14:15
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@zuzi-2 je to super pocit😊👍

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 13. januára 2023 14:37
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Pocit na nezaplatenie 👌

 
Publikované : 13. januára 2023 14:49
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

A tiež šikovný spôsob, ako si na krátky čas, no veľmi rýchlo zvýšiť Redox.

 
Publikované : 13. januára 2023 14:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Nový článok, ktorý tému Teplo verzus Teplota a ich rozdiel vysvetľuje, je na blogu:

https://jaroslavlachky.sk/voz-2-teplo-verzus-teplota/

 
Publikované : 21. januára 2023 14:17
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Audio verzia TU:

 

https://open.spotify.com/episode/0dJhtn9zFwdvEfAuPmv4Kp?si=9aaa6384939140d2

 
Publikované : 21. januára 2023 14:18
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3871
Admin
Zakladateľ témy
 

Laický príklad alias myšlienkový experiment na dnes pre každého - každý poznáme ten pocit, keď sme chorý, máme teplotu, cítime sa pod psa, len by sme spali, nie sme aktívny a nezvládneme vtedy chlad. Čiže sme chorí, máme TEPLOTU, no paradoxne vtedy nízke teploty nezvládame!

Naopak keď sme zdravý a vojdeme do studenej vody, teplotu vtedy zvýšenú nemáme, no cítime sa super a ostaneme červený (tvoríme si vlastné teplo =IČ svetlo). Rozumieš?

My potrebujeme teplo (IČ svetlo) na to, aby sme fungovali a práve toto svetlo naše telo aj mitochondrie tvoria prirodzene, ako „vedľajší“ produkt, akejkoľvek reakcie, aká v tele prebehne. Preto je vždy nejaká energia termalizovaná.  

 

Vyššia Teplota a zlé polovodiče sú totiž vždy prepojené so stratou elektrónov a teda následnou stratou kontroly nad protónmi (vodíkom). Tiež je to dôvod, prečo mnohí športovci, ktorí "tlačia na pílu", nevedia tvoriť vlastný glykogén a uzatvárajú sa do začarovaného kruhu.

 

Podľa slov vyššie tiež dokážeš posúdiť, kedy niekto môže v adaptácií na chlad pokročiť, alebo sa chladu vystavovať a kedy nie. Ak je človek chorý, alebo vieme, že má v tele málo elektrónov, síry a DHA, nízke teploty a chlad nie sú moc pre neho.

Pýtaš sa prečo? Pretože keď v tkanive nemá dostatok elektrónov, ktoré vytvoria el. náboj MÍNUS, nedokáže mať pod kontrolou protóny (PLUS), ktorá bez kontroly vyústia v lokálny zápal a vyššiu teplotu. Ak by vošiel do chladu, a prehnal to, jeho mitochondrie začnú „vyplúvať“ ešte viac protónov, čo danú teplotu zvýši ešte viac a protóny automaticky generujú veľa ROS.

 

Ak totiž nemáme dostatok elektrónov, naše proteíny nebudú dosť hydrofilné a nebudeme mať ani dosť vody v bunke. Takto nedokážeme protóny presúvať skrz protónové káble, o ktorých som ti písal v článkoch Kvantovej Biológie! Toto je dôvod, prečo väčšina športovcov dodnes verí, že potrebujú sacharidy na svoj výkon.

Ak sú totiž ich mitochondrie dehydratované – hádaj čo. Ich „prepínač“, ktorým je Glycerol 3 fosfát dehydrogenáza, nedokáže protóny skrz vodu a membrány mitochondrie presúvať a nedokáže premeniť „kokosový olej“ na glukózu, a oni si budú chybne myslieť, že musia jesť sacharidy, aby svoj glykogén dopĺňali.

Je to len ich chybný dohad! A ak mi neveríš, prečítaj si opätovne články o Športe, Pentózovom cykle, glykogéne a reverznom toku elektrónov. Všetko to tam je medzi riadkami napísané, akurát si tomu vtedy nemohol rozumieť!

 

 
Publikované : 21. januára 2023 14:28
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky 

Aktualne sa hlbkovo zaoberam meditacnou technikou TUMMO ( skrz parasympatikus a nie sympatikus ako Wim Hoff). 

Je velmi zaujimave ako Tibetania praktizujuci tummo su schopni zvysit svoju TEPLOTU. Pise sa, ze az o 17stupnov. Urcite je to robene ce rozpojovace UCP. Co je vsak starterom tohto rozpojenia? Jaro co si myslis😉?

Vysoky magnetizmus skrz chlad podniecuje lepsie pracovanie paramagnetickeho kyslika. DHA je tu tiez nieco co je potrebne…. Vzdy je vsak nieco starterom… Co je to tu?

 

Co je starterom rozpojenia pri aspirine, ako si vravel v q&a?

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 22. januára 2023 18:17
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice

Dobra otázka Miro. Voda pôsobí v chlade inak ako v teple. To už vieme všetci., no a naše bunky sú až po okraj naplnené vodou. Rovnako nás miešny kanál, nervy, axony, a mozgomiešny mok, ktorý obmýva mozgovú kôru epifýzu, či iné časti.

Tiež vieme, že tekutá voda dokáže absorbovať veľa latentného tepla, takže nasáva energiu z okolia na prenos energie. Toto bolo spomenuté vlastne aj v novom článku. 

Chlad teda sám o sebe nie je potrebný tak, ako tlak chladu a tlak z jogového, či iného tréningu, čo „štruktúruje“ vodu do tetrahedralnej formy. Toto bolo spomenuté v Januárovom webinari a v Marci/apríli na to nadviažem. Naše bunky tiež uvoľňujú svetlo, tzv. Biofotony, pričom toto svetlo závisí od mnohých faktorov, ako je množstvo kyslíka, či deutéria v bunke. To čo si však môžeš zapamätať je, že visc kyslíka znamená viac uniknuteho svetla s vyššou frekvenciou, teda v UV spektre. Bez kyslíka takéto Biofotony nevytvoríme. To je aj dôvod, prečo rakovina vyžaduje plynulý ETC a veľa kyslíka (metastazuje) a prečo vyžaduje aj glukózu. 

 

Ďalej je tu veľký aspekt aj UCP, no v tomto prípade UCP 2. O tomto zatiaľ nemáte odkiaľ vedieť, no dostaneme sa aj k tomu. Je to jeden z mechanizmov ako živočíchy kontrolujú svoj metabolizmus, Rast, RER a ako vedľajší efekt aj nejakú tvorbu tepla. 

 

Pointou však je, že keď dokážeme kontrolovať pohyb deutéria v tkanive, dokážeme kontrolovať nie len jeho pH, ale aj bazalny metabolizmus, a teplotu. Presne preto majú biele krvinky obrovské množstvo DHA a dokážu sa behom pár hodín rozmnožiť, zvýšiť teplotu a bojovať s vírusom, či chorobou. 

 

Tiež vieme, že epifýza dokáže zvýšiť adrenalín, a preto existuje „pozitívna spätná väzba“ zo zvýšenej aktivácie adrenalínu v dreni nadobličiek, napríklad hlbokým spätným dýchaním, ktoré potom ide hore do epifýzy, aby sa zvýšilo množstvo adrenalínu, ktorý sa potom vracia späť, nadol, aby dal stimul dreni nadobličiek, podobne ako energia "jang jing".

 

 

Inými slovami, aj takéto dýchanie, a forma vizualizácie vďaka pevnému kolagénu (polopodic), ktorý je dobre hydratovany dokáže podľa mňa zmeniť skrz srdce, miecha, epifýza a horný krčný nerv štruktúru vody, ktorá obmýva časti mozgu, ktoré dokážu následne stimulovať aj niektoré katecholaminy a hormóny. Keď do toho zarátame dobrú kontrolu nad svalstvo, tlakom a zvukom, vieme takto reálne ovplyvniť (zvýšiť) koncentráciu deutéria v tele, čím si zvýšime teplotu a tiež následne uvolnime viac biofotonov, ktoré môžu mať dokonca aj vyššiu energiu, alebo aj nižšiu. Tak v skratke zopár úvah... 🤔

 
Publikované : 22. januára 2023 21:17
Stránka 1 / 2
Zdieľať: