Oxid dusnatý, červe...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Oxid dusnatý, červené svetlo, pulzácia a naše endogenne IČ svetlo

8 Príspevky
2 Užívatelia
2 Likes
48 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Zdieľam nedávny článok na EasyLight, ktorý myslím bude hlavne pre všetkých laikov na tomto fóre, no tiež doplním niečo pre Vás, čo v samotnom článku nie je. Pulzácia RLT, oxid dusnatý a lepšia hydratácia.
 
 
 
Publikované : 5. decembra 2023 11:57
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Vedel si, že kvalitná pulzácia červeného a blízkeho infračerveného svetla (tzv. NIR) má aj iné benefity ako len hlbší prienik do tkanív? 
 
Pulzované svetlo má totiž odlišný vplyv na oxid dusnatý ako kontinuálne svietenie, vďaka čomu dokáže ešte viac podporiť bunkové dýchanie, tvorbu ATP, ale aj tvorbu metabolickej vody (tzv. deutéria zbavenej vody). [R]
 
Ako prvé by to však mohlo každého zraziť, keďže slnečné svetlo je predsa kontinuálny zdroj, no... keď začneš premýšľať, príroda nie je až taká "hlúpa". Naopak.
 
 
Pod pojmom respirácia (alebo aj bunkové dýchanie) sa v biochémii označuje proces, v ktorom bunky získavajú energiu rozkladom potravy (tuky, cukry a bielkoviny). Rozklad cukrov a tukov zahrňuje glykolýzu, betaoxidáciu a Krebsov (Citrátový) cyklus. [R]
 
Toto dýchanie v nás prebieha v na to určených organelách, tzv. mitochondriách. Mitochondrie verím všetci naši čitatelia poznáte, pretože sú to práve ony, ktoré sú inšpiráciou pre všetkých „Mitochondriak-ov“!
 
 
Energia z jedla sa v našich mitochondriách využíva v tzv. (mitochondiálnom) dýchacom reťazci, kde pomocou elektrónov a protónov tvoríme ATP, oxid uhličitý (CO2), ale aj vodu. [R]
 
(Koho pripadne zaujíma viac, v kategórii Mitochondrie na blogu nájdete články o všetkom do detailu - Krebsov cyklus, elektrónovy transportný cyklus, betaoxidacia, glykolyzu, atď.)
 
 
 
ATP, CO2 aj voda, sú všetko produkty prirodzenej respirácie a metabolizmu. Oxid uhličitý poznáte tiež všetci. Je to plyn, ktorý vydychujeme a následne ho dýchajú rastlinky, ktoré zasa vydýchnu kyslík.
 
Oxid uhličitý nám mimochodom pomáha tiež schladzovat plazmu a stimulovať dýchanie, čo je dôvod, prečo ho na teste Cham 7 alebo spiroergometrii chceme v krvi vyšší (v dychu nižší).
 
 
ATP je zasa známe ako náš chemický substrát energie (hoci jeho prioritnou funkciou je kradnúť elektróny z proteínu, vďaka čomu ich roztvára, aby sa hydratovali a mohli byť lepšími polovodičmi).
 
ATP potrebujeme vždy, keď sa hýbeme, cvičíme, myslíme, trávime,...
 
Zároveň je dnes známe, že práve červené a NIR svetlo stimulujú produkciu ATP. Najlepšie to robí práve vlnová dĺžka 670 nm, čo je aj dôvod, prečo je 670 nm od začiatku v zariadeniach EasyLight | Mitochondriak.
 
Podľa štúdií sa tiež ukazuje, že práve svetlo 670 nm preniká do našich buniek aj mitochondrií, kde mení viskozitu vody, čím zlepšuje produkciu ATP a teda našu energiu. [R]
 
Posledná vec je voda. Práve na základe lepšej činnosti aj stimulácií ATP tvoria mitochondrie aj kvalitnejšiu vodu. Naše mitochondrie pomocou bunkového dýchania vodu dokonale filtrujú a čím kvalitnejšie pracujú, čím viac ATP tvoria, tým je kvalitnejšia aj naša vnútorná hydratácia. [R]
 
Takto mitochondrie tvoria deutéria zbavenú vodu.
 
 
Teraz k pointe - ku oxidu dusnatemu:
 
Oxid dusnatý (z angličtiny nitric oxide = NO) je prirodzene vyskytujúca sa molekula v tele, tvoríme si ju sami, a je známy ako vasodilatátor.
 
To znamená, že rozťahuje naše cievy, vďaka čomu nám ľahšie prúdi krv a máme nižší tlak (menšie riziko kardiovaskulárnych problémov). [R]
 
Druhou dôležitou úlohou oxidu dusnatého je, že má taktiež vplyv na bunkové dýchanie (respiráciu). Keď sa dostane do mitochondrie, dokáže bunkové dýchanie spomaliť a tým znížiť aj produkciu metabolickej vody.
 
Zrejme sa teraz pýtaš, prečo je oxid dusnatý taká „zázračná“ molekula, ktorá má benefity, keď nám na druhej strane zhoršuje produkciu vody, však? Ver, že pre naše bunky to má veľký zmysel. Príroda sa nemýli.
 
 
Oxid dusnatý produkciu vody naozaj spomaľuje, pretože to naše telo občas vyžaduje, pretože vďaka tomu opravuje svoje bunky. Nazýva sa to apoptóza. [R] Ako vidíš, na pár minút denne je to pre nás pozitívne. Avšak aj dobrého veľa škodí.
 
No a je to práve červené svetlo, ktorého máme normálne v slniečku najviac, ktoré produkciu oxidu dusnatého stimuluje, no zároveň mu zabraňuje spomaľovať bunkové dýchanie. Robí to vďaka neumožneniu naviazať sa na štvrtý komplex mitochondrie s názvom Cytochróm C oxidáza.
 
 
To znamená, že keď sme vystavení vhodnému červenému svetlu (napr. zo slnka, či bezpečného zariadenia na terapiu svetlom), naše telo produkuje dostatok oxidu dusnatého, a zároveň tvorí aj viac ATP a vody.
 
Avšak tiež sa ukazuje, že pulzované červené svetlo podporuje ešte väčšiu produkciu ATP aj metabolickej, deutéria zbavenej vody, akú s kontinuálnym svietením nedosiahneme. [R, R]
 
Podľa štúdií sa ukázalo, že pulzné červené svetlo môže byť ešte efektívnejšie v disasociaci NO zo štvrtého komplexu mitochondrie (CCO), vďaka čomu mitochondria začne produkovať viac vody a teda aj viac ATP.
 
Pri klasickom kontinuálnom svietení, sa NO z CCO odpojí iba raz, kdežto pri pulzom svetle je množstvo jednotlivých „odpojení“ oxidu dusnatého znásobené. [R, R]
 
 
No a toto je niečo, čo by malo každého chytiť za hlavu, aj laika aj odborníka, obzvlášť, ak si celý článok prečítal.
 
Publikované : 5. decembra 2023 11:58
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Tu je moje doplnenie:
 
Môže byť tento efekt pulzácie na bunkové dýchanie zapríčinení aj tým, že naše mitochondrie oscilujú (aj vibruju), tiež v špecifických frekvenciách a zároveň samé tvoria červené aj blízke infračervené svetlo?
 
Uvedomuješ si, že aj tvoj koenzým Q, ktorý som popisoval v nedávnom článku Epigenetika #14 z Grécka, slúži ako generátor pulzu červeného svetla? Premýšľaš nad súvislostami? Ak nie, mal by si... 
 
Nasýtenie koenzým Q, rovnako ako redox neho centra každého komplexu, vyžaduje neustále redukciu a nasledujú oxidáciu. To znamená, že elektrón vstúpi dnu na polovodič, následne je presunutý ďalej, pričom popritom odovzdá časť svojej uloženej energie vo forme fotónu. Toto je to, čo zachytáva malý hydrofobny cytochrom C vedľa a tiež cytochrom C oxidaza a aj samotný tekutý kryštál s názvom Voda, ktorý mitochondria tvorí pri bunkovom dýchaní.
 
Publikované : 5. decembra 2023 12:00
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Krátke minútové, náučné video o tom ako funguje laser a laserové svetlo. 

 

 
Publikované : 12. decembra 2023 11:50
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

^^^Zamyslite sa sami, čo je v našom tele najväčším zrkadlom - odpoved je voda a hlavne exkluzívna zóna.

Teraz si zopakujte všetko o dielektrickej konštantne vody a čo je to vlastne dielektrikum.

Celá mitochondria, rovnako ako cytoplazma, je plná kryštálovej, polarizovanej vody, ktorá má vyššiu DK ako voda akú naberiem z vodovodu.

Toto je voda, ktorá dokonale reflektuje, absorbuje aj emituje fotóny a umožňuje mitochondrii správať sa ako laser (okrem iného). 

 
Publikované : 12. decembra 2023 11:52
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

https://jaroslavlachky.sk/forum/mitochondrie-a-redox/co-je-dielektrikum-a-dielektricka-konstanta/

 
Publikované : 12. decembra 2023 11:57
Daniel Holeva
(@daniel-holeva)
Príspevky: 55
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

komu sa nechce hľadať tak krátko z mojich poznámok ktoré mám spísané k tomuto: 

Dielektrická konštanta: elektróny a protóny sú ľahko polarizovatelné, natočia sa v smere externého elektrického alebo magnetického poľa. Označuje ako sa materiál dokáže polarizovať. 

nízka DEK znamená ze je materiál dobrý izolátor ale zlý vodič (tepla, elektriny, zvuku) 
vyššia DEK - dobrý izolátor a zároveň vodič 

DEK vzduchu - 1
DEK vody 72 - 80 
DEK exkluzívnej zóny 120 - 160 

 
Publikované : 14. decembra 2023 21:08
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

^^^ doplňme ešte to najdôležitejšie.

Viac polarizované médium = menší chaos = väčšia negatívna entropia.

Väčšia polarizácia zároveň znamená vrstva, ktorá polarizuje svetlo, čo znamená, že svetlo je schopné do média preniknúť a vibrovať v jednom smere. Veľmi dôležitá vec. 

 
Publikované : 18. decembra 2023 7:48
Zdieľať: