Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Mitochondrie sú piezoelectriké = tvorba svetla + el. prúdu

11 Príspevky
3 Užívatelia
1 Likes
50 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Včerajší Nový článok odhaľuje veľa veci a s ním jednu veľmi podstatnú, ktorú možno veľa ľudí nevnímali, hoci som ju viackrát spomínal, no je čas ju napísať na rovinu. 

 

Mitochondria je piezoelectriká.

To znamená, že keď sa stláča a uvoľní (=oscilacia), generuje elektrický prúd, ale aj svetlo. Každý kto neverí, stačí si pozrieť mitochondriu pod polarizovanym mikroskopom a uvidí tie farby.

Tu pripájam krátke, zaujímavé video toho, ako funguje jednoduchý piezoelektrický zapaľovač.  

Pointa? Vo vnútri je kryštál, ktorý keď sa mechanicky stlačí, vygeneruje elektrickú iskru, vďaka čomu vie zapáliť oheň.

 
Publikované : 9. októbra 2023 14:30
Monca reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Nezabúdaj na to, čo som viackrát hovoril.
 
Vnútro mitochondrie je plné plazmy (ionizovamý vodík = plazma) a zároveň vodivého aj izolačného materiálu (polovodiče dnu verzus tuková membrána na okraji). To znamená, že mitochondria je sama o sebe piezoelektrická. Musí byť. Keď sa teda poriadne stlačí a uvoľní, vyšle svetlo.
 
Rovnako ako každá tvoja kosť na tele.
 
Presne takýmto spôsobom dokážu mitochondrie v niektorých častiach tela vygenerovať každý tip svetla od UV až po infračervenú, vďaka čomu dokážu množstvo, mnozetvo veci...
 
Viac v novom článku: 
 
 
Publikované : 9. októbra 2023 14:33
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@ JaroslavLachky Málo ľudí na svete si uvedomujú,že naše telo je jeden orchester a teda v podstate MITOCHONDRIE “spievajú” svoju áriu. Nerobím si srandu. Svetlo je len vyššia harmónia zvuku a zvuk je nižšia harmónia svetla.

Všetky veci vo vesmíre, vrátane nás samých, vibrujú a vytvárajú zvuk. Tento zvuk je však mimo ľudského vnímania, pretože má veľmi vysokú alebo veľmi nízku frekvenciu.

Ak by sme mohli počuť zvuky sveta okolo nás, zistili by sme, že je plný hudby. Táto hudba je však taká komplexná, že by sme ju pravdepodobne nedokázali pochopiť.

Napriek tomu je toto poznanie fascinujúce. Poukazuje na to, že svet je oveľa bohatší a spletitejší, ako si dokážeme predstaviť.

Jaro, ty si to tak už medzi riadkami spomínal s ustricami😁…

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 6. novembra 2023 19:30
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Oxidačná fosforylácia je komplexný proces, ktorý zahŕňa prenos elektrónov cez reťazec transportných proteínov. Tento prenos elektrónov vytvára elektrické pole, ktoré môže byť detegované ako zvukové vlny.

Výskum ukázal, že zvuk vytváraný mitochondriami má frekvenciu okolo 200 MHz. Táto frekvencia je mimo ľudského vnímania, pretože je príliš vysoká. Takže sme hluchí, ale Adi to tak má byť😋.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 6. novembra 2023 19:41
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Nedávne video od známeho slovenského teoretického fyzika Samuela. len pusti video, začína schválne v konkrétnom čase a prehraj si aspoň cca minútu a pól. Dozvieš sa v ňom, z úst fyzika, že aj v tvojom tele je aplikovaná všeobecná teória relativity a že v tvojej hlave beží čas rýchlejšie, ako v tvojom palci na nohe.

Je však zároveň na zváženie, že sa naozaj ukazuje, že čím má človek viac vedomostí a zaujíma sa iba o jeden obor viac a viac do hĺbky, tým viac mu uniká aj zdravý sedliacky rozum a nadhľad toho, že možno je tu toho viac, čo ešte nevie o tom, o čom vlastne ani len nevie!

O tomto popisuje aj známy Dunning Krugerov efekt, ktorý platí jedným, ale aj druhým smerom.

 

 

Ako teda vidíš, naše telo v závislosti od toho, v akej výške od povrchu Zeme má svoju časť, tiež podlieha spomaľovaniu/zrýchlovaniu biologického času. Inými slovami, cirkadiánne gény v tvojom palci, kolene, bruchu a čreve, verzus hlave - majú všetky odlišný čas!

 

Tiež by si už mal vedieť, že rýchlosť daných častíc v našom tele ovplyvňuje ich čas. Napríklad na membráne mitochondrie dokážu elektróny prekročiť dokonca rýchlosť svetla, vďaka čomu dokážu relatívne spomaľovať tvoje stárnutie, ak kvalitne spíš! Ak si nespomínaš, alebo chceš odborné vysvetlenie môjho tvrdenia, tu máš dávnejší článok.

 

Tiež som ti však práve prezradil ďalšiu zaujímavosť, ktorá väčšinu z Vás nenapadla - dôvod prečo malému dieťatku beží čas pomalšie a dokáže sa celý deň hrať a ani nevedieť, no v očiach vyššieho a staršieho rodiča zasa naopak rýchlejšie stárne. Dôvod sú ich relatívne rozdiely vo vnímaní času. Všetko je to len aplikovaná fyzika na biológiu!

 

Tiež je to dôvod, prečo sa masívne veľryby a žraloky, ktoré žijú v chladných vodách, hlboko pod hladinou dožívajú stovky rokov. Jednak majú objemné telo plné DHA, vďaka čomu využívajú Kleibergov zákon na maximálne spomalenie a efektivitu metabolizmu a tiež je ich hlava je vodorovne so zvyškom tela a tiež sú pod obrovským tlakom vody, vďaka čomu je ich čas maximálne dilatovaný - predĺžený!

 

Aký obrovský význam táto myšlienka má?

 

Prótium a deutérium sú diametrálne odlišné, hoci chemicky je to rovnaký chemický prvok = vodík. Dvojnásobná hmotnosť deutéria má však obrovský vplyv napríklad na množenie kmeňov baktérií v čreve, zastavenie pohybu krebsovho cyklu, aktiváciu apoptózy, a mnoho ďalšieho.

Po prehratí videa vyššie tiež vieš, že koncentrácia deutéria v tkanive tiež relatívne spomaľuje biologický čas danej časti bunky ku zvyšku tkaniva/orgánu.

No a práve črevo je orgán, ktoré deutérium zbiera vo veľkom a schválne. Je to jeden z našich detoxikačných orgánov, ktorý nás deutéria prirodzene zbavuje spolu s dýchaním.

Teraz si túto dôležitú informáciu prepojme...

 

Prótium je ľahšie a deutérium ťažké. Prótium je ľahko manipulovateľné červeným a IČ svetlom, kdežto deutérium UV.

DAO (Diaminooxidáza) je prvý enzým, ktorý odstraňuje histamín a nachádza sa v extracelulárnom priestore. Druhým je Histamin N-methyltransferáza (HNMT), ktorý pracuje v cytoplazme.

DAO histamín degraduje oxidáciou (berie z neho elektróny), kdežto HNMT na to využíva odstránenie protónov.

 

Toto je dôvod prečo je naše črevo jeden z hlavných detoxikačných orgánov, čo sa deutéria týka. Naše kmene baktérií dnu, alias mikrobióm, využíva ATP-syntázy opačne, vďaka čomu deutérium zhromažďuje a my ho potom ľahšie detoxikujeme, no tiež ho baktérie využívajú na svoj rast.

 

Tým, že naše črevo veľmi elegantne oddeľuje elektróny od protónov, ale aj deuterónov (jadro deutéria), môže naša symbióza pracovať. To znamená, že naše eukaryotycké bunky v enterocytoch čreva budú dostávať dostatok elektrónov pre ETC, aby svoj biologický čas udržovali dostatočne zrýchlený a mohli sa obnovovať každý 24 až 72 hodín.

Zároveň však predovšetkým prokaryotické organizmy uprostred získajú dostatok protónov aj deutéria na svoj rast a pohon.

Táto dokonalá symbióza je veľmi úzko kontrolovaná skrz rezonanciu, zvuk a biofotóny, aké sú dnu vylučované.

 

 
Publikované : 11. novembra 2023 16:33
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Je smutné, že sa veda dostáva tak ďaleko a zároveň jej stále viac a viac uniká...

 

https://jaroslavlachky.sk/voz-3-teoria-relativity-a-svetlo-ako-strojca-gravitacie-aj-casu/

 
Publikované : 11. novembra 2023 16:41
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Pokračovanie:

Vieš prečo je naše črevo, resp. tráviaci trakt, hlavný orgán, ktorý detoxikuje deutérium? Ako to robí, ako to súvisí s histamínom, či rakovinou a dokonca aj s tvojím biologickým časom?

Dnes ťa čaká pokračovanie o histamíne (nabudúce ešte zvyšok) a dúfam, že po dočítaní, budeš v dobrom zaskočený.

Dnešný článok dáva veľa nových AHA, týkajúcich sa aj deutéria a jeho vplyvu na náš biologický čas a starnutie.

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-16-histamin-deuterium-a-ich-detox/

 
Publikované : 12. novembra 2023 11:08
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Audio verzia je tu:

https://open.spotify.com/episode/0fRuGqARtbPAQAkrpAbkHQ?si=e54ffda604004f91

 
Publikované : 12. novembra 2023 11:10
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Aké je ponaučenie z článku?

= Zameraj sa predovšetkým na svoju "REDOX-ikáciu" a až potom na detoxikáciu!

 
Publikované : 12. novembra 2023 11:12
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

A ak niekto enverí slovám vyššie, alebo nechápe, zamyslite sa prečo sa používajú napríklad "obyČajné magnety", ktoré dokážu zlepšiť črevo pacienta. Je to pre mnohých záhada, no nemala by byť. 

Toto je dôvod prečo je dnes známe, že umiestnenie magnetu okolo dolného zvierača pažeráka, ktorý kontroluje vstup kyslíka do čreva, dokáže zlepšiť stav pacienta a stav jeho čreva. O tomto by ste všetci čitatelia mali dávno vedieť, pretože som to ukazoval. 

Bežný človek alebo lekár sa nad týmto možno pozastaví, pretože nechápe, ako niečo takéto môže fungovať, no pre každého z Vás tu, to však už nie je nijakým prekvapením. Ste ďaleko popredu!

 

 

Je to totiž moderný paradox, že aj napriek vyspelejšej zdravotnej starostlivosti máme najväčší rozvoj civilizačných ochorení. Tiež by pre teba mal byť paradox, že ak máš problém s histamínom, nezmeníš ho pokým do čreva a oka nedostaneš viac DHA. A to aj napriek tomu, že potraviny, v ktorých je veľa histamínu, majú zvyčajne aj DHA.

 

 

Už trochu rozumieš, prečo sú moderné problémy s črevom a dokonca aj rakovinou hrubého čreva spojené s nadmerným hromadením deutéria? Teda aspoň podľa mňa? Ak totiž tkanivo nedokáže svoj čas kontrolovať, aj vďaka nedostatku DHA, ktoré z nás modré svetlo aj uEMP rýchlejšie dostáva,…náš kolagén v tele sa stáva viac dehydratovaný a menej schopný generovať elektrický prúd.

Vieš čo to pre teba znamená? 2 veci:

  1. Tenké črevo, ktoré je vyššie, ktoré prichádza do styku s deutériom ako prvé, ho má dostatok na to, aby sa tam začali hromadiť patogénne organizmy a tiež, aby sa bunky nadmerne potili (zväčšovali).
  2. Kolagén v týchto častiach tela sa už stáva nefunkčným a teda nie je schopný dostatočne separovať vodu na OH a hydroniové ióny, vďaka čomu sa všetky bunky v blízkosti začnú „sťahovať“ po mikrotubuloch do miest distálnych, ako je pečeň, či hrubé črevo alebo konečník. Iba tam je kolagén ešte funkčný a dokáže separovať vodu, vďaka čomu bunkám neustále generuje protóny, ktoré potrebujú!

 

Presne preto podľa mňa tieto problémy dnes narastajú, čo sa štatistiky týka. Naše telo totiž má svoje detoxikačné mechanizmy, no ak nie je schopné dostatočne „odvádzať“ to, čo „privádzame dnu“, niekde sa to bude hromadiť.

 

Začni teda bez otázok robiť aspoň to, čo verím každý z vás tu pozná– blokuj modré aj zelené svetlo (využi napr. vhodné okuliare proti modrému svetlu), nemaj v spánku žiadnu elektroniku pri tele, dopĺňaj viac DHA, konzumuj stravu na základe sezónnosti a množstva deutéria, pi najmä keď potrebuješ a nie nadmerne, vystavuj sa chladu aj slnečnému svetlu, využívaj Červené aj infračervené svetlo a následne aj UV,…

 
Publikované : 12. novembra 2023 11:23
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

A pre tých, ktorí ešte nemajú (čo verím každý z vás áno), rozhodli sme sa na eshop zaradiť aj čo možno napraktickejší typ okuliarov (lacné, estetické, unisex, červené aby blokovali aj zelenú). Ak teda hľadáte vhodný darček prípadne pre seba niečo na večer na zlepšenie svetelnej hygieny, tu je jedna z možností:

 
Publikované : 12. novembra 2023 11:26
Zdieľať: