Vitamín C v lete ve...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vitamín C v lete verzus zime

2 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
62 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Ahojte ? Dnes som na mojom Instagrame aj Facebook napísal niečo o vitamíne C. Určite to budem aj v ďalších príspevkoch rozvíjať, no pridám niečo naviac aj sem pre členov. 

 

Vitamín C má svoje opodstatnenie, je dôležitý, no nemyslím si, že jeho benefity získa niekto zo suplementovania. Za mňa vyhodené peniaze. ?

(Okrem teda jednorazových výnimočných prípadov, počas nejakej infekcie, súčasne so zinkom, pripadne intravenózne do žily, ale lekár musí vedieť čo robí)

Keď sa človek zamyslí sedliackym rozumom, naozaj máme v lete viac vitamínu C k dispozícii ako v ZIME. Prečo? ?

My ľudia sme spolu s opicami vyrastali z počiatku v podobnom prostredí, no potom sme sa rozdelili a obaja sme mali radikálne iný prísun potravy (ustrice, mäkkýše,.. Verzus rastlinná strava u OPÍC).

 

Aj nám, aj opiciam však zmizla schopnosť tvoriť vlastný (endogénny) vitamín C vďaka chýbajúcemu enzýmu Gulono-lacton-oxidáza (GLO). Obom sa nám však inak prispôsobili črevá aj zuby.

Napríklad opice majú uspôsobené črevá tak, aby vitamín C prijali zo stravy dokonca lepšie, pretože ho aj viac potrebujú a keďže ho v tele netvoria, je to logické. My ľudia ho však tiež netvoríme, no naše črevá sa nám počas evolúcie zmenili a už nedokážu stráviť rastlinnú stravu tak, ako opice.

Naš druh našiel iný spôsob, ako ASIMILOVAŤ ELEKTRÓNY z prostredia, aj bez takého vysokého a neustáleho prísunu vitamínu C.

Málo kto však vie, že vitamín C sa dostáva do tela inak KRVOU a inak z ČREVA (z potravy).

 

Jeho transport v čreve je veľmi obmedzený (na cca 500 až 1000 mg) a keď sa presýti, viac ho neprejde, čiže hneď prvý dôvod, prečo je zvyčajne suplmenetovanie vyhodenim peňazí.

Za druhé, vitamín C sa v krvi dostáva do bunky cez rovnakú "bránu" ako GLUKÓZA (nazýva sa GLUT), čo znamená, že spolu "SÚPERIA". Teraz sa zamyslite a premýšľajte, čo to môže znamenať ?⬇️

Príroda nám dáva aj týmto najavo, že vitamín C potrebujeme v ISTÝCH MNOŽSTVÁCH, no musí to byť "KVANTOVANÉ". Viem že čudné slovo, ale hneď vysvetlím, čo to znamená KVANTOVANÉ ?

KVANTOVANÉ znamená laicky, že je to veľmi ŠPECIFICKÉ.

 

Množstvo vitamínu C musí byť presné a korešpondovať aj s ostatným, čo do čreva a do tela dostaneme a taktiež s PROSTREDÍM v akom žijeme.

V lete, keď konzumujeme napr. viac ovocia a zeleniny s vitamínom C, aj s viac GLUKÓZY, obaja spolu súperia a konečný výsledok je taký, že sa vitamínu C dostane DNU o niečo menej. Respektíve, na rovnakú "dávku" potrebujeme viac VSTUPU (JEDLA). Avšak...

 

Paradoxne, jeho úloha v tele dokáže byť do veľkej miery nahradená silným SLNKOM, ktoré v lete máme + uzemnením sa. Každý kto neverí, nech pomyslí na to, ako mu vystúpia žily, keď je vonku na priamom slnku. Jeho krv sa vtedy lepšie hýbe a nepotrebuje takú "výpomoc" ani vitamínu C.

Čo však ZIMA? ❄️?
V zime si väčšina ľudí pomyslí na to, že musia suplementovať, čo je chyba. V zime sme uspôsobení na konzumáciu tuku a proteínu. Náš metabolizmus potrebuje CHLAD a KETOGÉNNU stravu a potreba po vitamíne C je menšia, ale paradoxne ho zo stravy môžeme dostať viac. AKO? ?

Naše črevá sú uspôsobené na konzumáciu celých kusov mäkkýšov, ustric, rýb aj mäsa (presne ako sme to mali vo východo Africkej priekope počas nášho vývoja), v ktorých sa nachádza dokonca ešte viac VITAMÍNU C.

Viete prečo napríklad Inuiti netrpeli v minulosti žiadnymi problémami ani SKORBUT-om? Pretože konzumovali zvieratá a hlavne ich jedli celé, aj s KOŽOU, OČAMI a ORGÁNMI.

https://steemit.com/life/@steemspoker/the-orange-of-the-arctic-ocean-the-narwhal-source-of-vitamin-c-for-eskimos

 

Taká koža tuleňov, či rýb obsahuje rovnako vitamínu C ako POMARANČ, keď sa zrovná gram na gram. Avšak, narozdiel od ovocia, jeho vstrebávanie v čreve je vysoké, keďže nieje konzumovaný v sacharide a nesúperia spolu.

 
Publikované : 6. júla 2020 14:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Taktiež by ste boli prekvapení, koľko vitamínu C je ukrytého v orgánoch alebo OKU týchto zvieratiek.

 

V koži a oku majú ryby, tulene a iné, taktiež veľkú zásobu vitamínu D. Vidíte aká je PRÍRODA úžasná? ?

 

V lete, za pomoci slnka vytvorí vitamín D, uloží ho do tuku, kože, atď. A v ZIME, aj vďaka ketogennej strave a väčšiemu rozkladu podkožného tuku, sa tieto zásoby vitamínu uvoľnia a zmenia svoju polohu a pôsobenie.

Skvelý príklad, čo má teraz napadá, bol v knihe od Westona Priceho. Písal tam v jednej pasáži o tom, ako sa bavil s náčelníkom Indiánov, PREČO bieli muži umierajú na SKORBUS (nedostatok vitamínu C) no Indiáni nie.

Náčelník mu povedal, že biely muž si nenechá poradiť od Indiána ( asi viete ako to holo myslené). Keď však zisťoval, ako to Indiáni robia, že majú dostatok vitamínu C, prišiel na to, že keď lovia zver, napríklad JELENE, majú zvyk, že ich zjedia celých a najmä ich OBLIČKY, či NADOBLIČKY.

V nádobličkách sa tvoria mnohé GLUKOKORTIKOIDY, ale aj HORMÓNY ako aldosteron, norepinephrin, epinefrin a významný KORTIZOL (tzv. STRESOVÝ HORMÓN). Všetky tieto hormóny vyžadujú vysokú donášku ELEKTRÓNOV a aj práve preto majú vysokú SPOTREBU, ale aj ZÁSOBU VITAMÍNU C.

Indiáni nevedeli žiadne veci, čo je za tým, bol to ich zvyk a robili to tak prirodzene, no "inteligentní" a "moderní" ľudia nechcú jesť orgány a vnútornosti, atď. A oberajú sa o tieto významné látky ?

Mimochodom, v sekcii ČLENSKEJ ZÓNY pre čitateľov knihy, je aj MOJA KNIŽNICA, kde nájdete nejaké knihy, ktoré som prečítal a je tam ich VÝCUC (niečo ako môj osobný OBSAH z knihy) a aj o tejto časti z Westonovej knihy tam píšem. Taktiež sú tam vždy nejaké fotky odfotených pár strán z knihy. ?

 

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/citatelia-1-knihy/bonusy/moja-kniznica/

 

 
Publikované : 6. júla 2020 15:09
Zdieľať: