2nasobne zvýšené Ac...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

2nasobne zvýšené Acth

6 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
20 Videní
(@martin-palla)
Príspevky: 1
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Zdravim. Od r 2017 nemám polku štítnej zlazy( netoxicka struma)…okamžitý prechod do Hypo nasadený euthyrox 50. Aj po liečbe všetky Hypo príznaky…obrátky to nabralo až po prvom covide (11/2021)…depresie, extremna únava, tuhá sánka, bolesti svalov,bolesti hlavy iba vzadu, trpnutie jazyka, zasklaby,neznesiteľne napätie v tele, mravencenie rúk nôh čela, uplna strata libida atd…absolvoval som MR mozgu,ležal som na neurologii atd…dg tetania, výrazná kortikalna atrofia mozgu( mám 33 rokov) dystonia cerkvikalnych svalov, tenzna cefalea…avšak kazda liečba bez výsledku…na endokrinologii zvýšený prolaktín a 2 násobne zvýšené ACTH…opakovane MR mozgu hypofýza Ok a nadobličky tiež…otázka znie: čo spôsobuje zvýšené ACTH keď sú hypofýza a nadoblicky podľa MR vporiadku a ci tieto hormóny majú súvis s ťažkosťami ktoré popisujem a ci môže niektoré z ťažkosti spôsobovať samotný euthyrox ďakujem pekne za odpoved 

 
Publikované : 24. júla 2023 17:09
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@martin-palla Ahoj Martin. Toto je trochu komplikovaná téma na pár riadkov, no ako prvé, by som sa poobzeral po svojom blízkom prostredí, kde človek býva/žije (aj býval/žil predtým ako k tomu došlo), pretože hlavný gén POMC je zodpovedný aj za tvorbu ACTH, ktorý nám svojím spôsobom zabezpečuje glukózu. 

Inými slovami, po stimulácií modrým svetlom, naše telo aktivuje POMC, ktorý sa rozloží na ďalšie peptidy, z  ktorých jedným je ACTH. 

Prohormónová konvertáza 1/3 (PC1/3) sekvenčne štiepi POMC → pro-ACTH → adrenokortikotropný hormón (ACTH). V hypotalame, koži a hypofýze sa ACTH ďalej štiepi PC2 za vzniku ACTH (1–17) a intermediárneho peptidu podobného kortikotropínu (CLIP). Toto sú vŠetko hormóny, ktoré nám umožňujú prežiť obdobie v strese a bez potravy (mysli nadmerný stres = hypoxia = modré svetlo/uEMP,...) 🤔 

 
Publikované : 27. júla 2023 11:03
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Článok z minulosti k téme: 

https://jaroslavlachky.sk/neurotransmitery-5-pomc-dopamin-opiaty-a-zavislost/

 
Publikované : 27. júla 2023 11:04
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@martin-palla ja ti k tomu napíšem iba to, čo sa stalo mojej kamarátke. Nepamätám si už detaily. Ale na nadoblickach mala taký maly nádor, že ho mr nezachytila, lebo mr nezachyti kontinuum. Ale proste snímok sa urobil pred nádorom a po nadore.

Len že teoreticky aj toto je moznost

 
Publikované : 27. júla 2023 12:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@martin-palla ^^^

tiež pripadá v úvahu otázka, aké MRI bolo robené (kontrast/nekontrast) a či T1 alebo T2.

 
Publikované : 29. júla 2023 9:11
Zdieľať: