Kozne reakcie (aj n...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Kozne reakcie (aj na slnko), priepustne crevo

2 Príspevky
1 Užívatelia
1 Likes
14 Videní
(@zagorovajanagmail-com)
Príspevky: 2
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro,  ahojte aj ostatni,

Som tu nova a rada by som sa v skratke predstavila. Dakujem za vsetky informacie, bude mi trvat nejaky cas kym cez ne prejdem. Co ma sem privadza su celozivotne kozne prejavy v suvisloti s travenim. V  poslednych rokoch konkretne laktozova intolerancia, ZIPS, rosacea, prednedavnom zistena hemachromatoza. Posledny rok v letnom slnecnom obdobi fotokontaktna dermatitida, ktora sa mi opakovala snad kazdy mesiac pol roka v kuse. Mometalne traviace tazkosti nemam, ale vidim sivislost medzi stravou a rosaceou. Zimne obdobie je vzdy spojene so zvysenou chorobnostou, od deti chytam dost infektov.

Mam IGG potravinove intolerancie, IGE alergie na potraviny a pel som mala v detstve (uz nemam).

Stravujem sa bez lepku, laktozy, vajec asi 2,5 roka. Z obilnin zvyknem jest prevazne pseno. Menej pohanka, quinoa. Bude sa snazit sacharidy obmedzit, zaradit viac ryb. Ked si dam napriklad kokosovy olej alebo vodu/tuk/vypek z kacacich stehien varenych v tlakovom hrnci, prejavuje sa mi to na tvari koznymi prejavmi ako su zapalene vyrazky alebo znacne vypukle zdureniny. Ale teda vedia mi to sposobit aj oriesky, zavarane broskyne (domace len broskyna a stipka soli, zeby HIT?), ale aj napriklad taky tepelne upraveny patizon ☺️ HIT krvnymi testami diagnostikovanu nemam, SIBO nemam.

Taktiez v poslednom roku som zistila, ze mam alergiu na niektore lokalne anestetika z krvnych testov LTT a BAT (lidocain, supracain, ubistesin. Negativny mi vysiel mesocain, coz mi logiku nedava, kedze aj to je nejaky -cain, ale vysiel negativny). Co bolo zaujimave, tak posledna alergicka reakcia asi pred rokom, kedy som na to zaroven prisla bol opuch pier 15min po zjedeni kuracieho vyvaru (kuracie stehno s kostou, ktory sa varil asi hodinu, teda ziadny silny vyvar). Zaroven to bol stvrty den po kontakte s lidocainom (u gastroenterologa pri biopsii, streknutie spreju do krku). Odvtedy som navstevu zubara a vrtanie zubov zvladla zatial bez anestetik. Niekde si spomenul, ze sa da lusknutim prstov prist do stavu akoze lokalnych analgetik, asi sa to raz bude vhodne naucit 😁

Pracujem na pocitaci v poobednych hodinach od 14:00-22:30. Uz som si kupila aspon cervene okuliare, ktore sa budem snazit nosievat aspon od 20:30, ked deti zaspia. V spalni som vypla a odpojila vsetku elektroniku. Spavam od 23:00-6:45, spanok mam myslim fajn. Ked som odpojila elektroniku, tak mam pocit, akoby som mala spanok pocitovo plytsi, ale myslim, ze tam mam skor len viac snivacich faz. Veceriam najneskor do 18:30. Snazim sa chodit na vychod slnka a grounding aspon na chvilu. Zapad nie vzdy stiham. Budem sa snazit spravit co najviac zmien, aby som sa spriatelila najma s tym slnkom, lebo ani kupat sa detmi som sa v lete ist velmi nemohla (cez obed sme boli vzdy vnutri). 

Dakujem velmi pekne za akykolvek napad a usmernenie, ktorym smerom sa vydat. Co je z toho mnozstva informacii najdolezitejsie.

Janka

 
Publikované : 22. januára 2024 23:00
(@zagorovajanagmail-com)
Príspevky: 2
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

A chcela by som len este doplnit, ze za posledny rok sa mi podarilo vela potravin zaradit do jedalnicka, rozne zeleniny, ovocia, byliny, koreniny, ktore mi robili zapalove kozne prejavy. Mlieko a vajcia mam eliminovane dlhsie asi 10 rokov, lepok 2,5 roka. Takze je mi celkovo omnoho lepsie ako pred 2-3 rokmi, mam pestrejsi jedalnicek ☺️ len najma tie prejavy v suvislosti so slnkom su neprijemnou novinkou, ktora mi zasahuje do fungovania. Donutili ma tieto kozne reakcie dat si dole aj smart hodinky, kedze bol vysyp raz aj v oblasti hodiniek.. ako dobre 😁  Dakujem

 
Publikované : 22. januára 2024 23:16
Ivana reacted
Zdieľať: