Histaminova intoler...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Histaminova intolerancia

13 Príspevky
5 Užívatelia
8 Likes
195 Videní
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro,aky je tvoj postoj na tuto temu?       

Preco je v dnesnej dobe taky prudky narast tejto diagnózy?                   

Ako sa spravne stravovat pri tejto diagnoze a je mozne tuto chorobu uplne eliminovat, az vyliecit?   

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 30. júla 2021 14:59
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

@empigo-osobny-trener-kosice

Na toto mám postoj jasný, hoci môj názor je, že vo väčšine spoločnosti ešte dlhé roky nebude akceptovaný, ak vôbec. A druhá vec potom, že nie každý s tým bude ochotný niečo spraviť, pretože treba zmeniť svoje prostredie a životný štýl.

 

 

Z môjho pohľadu má histamínová intolerancia veľa spoločného s tým, čo sa deje s chorými bunkami v čreve.

 

Histamínová intolerancia, autoimunitné ťažkosti, problémy s pokožkou, nízky vitamín D a problémy s trávením toho majú veľa spoločného a paradoxom je, že majú veľa spoločného aj s tým, prečo sa niektoré potraviny kazia rýchlejšie a iné pomalšie.

 

Dôvod je ich strata UV svetla z daných buniek.

 

 

Súvisí spolu priepustné črevo (leaky gut) a histaminova intolerancia? Áno. Čo je to priepustné črevo (tzv. LEAKY GUT)? Z môjho pohľadu Alergia.  Lepšie povedané, typ alergickej reakcie, ktorá sa v čreve dlhodobo spúšťa až vyústi v narušenie schopnosti vstrebávať látky z jedla a jej prioritný spúšťač je EM pole v našom okolí. Prečo to tvrdím? Pretože to súvisí s HISTAMÍNOM a aj HISTAMÍNOVOU INTOLERANCIOU.

 

 

Prečo je histamín dôležitý a prečo by nad ním každý človek mal začať premýšľať inak? Histamín je totižto tvorený z aminokyseliny histidín, ktorý patrí do skupiny aromatických aminokyselín, čo znamená, že jeho molekula zachytáva a absorbuje UV svetlo. Teraz by si mal každý položiť otázku, prečo nám príroda dala takúto látku do tela a ešte aj do pokožky, alebo hlboko do čriev, kde sa histamín tvorí.

 

 

 

 

https://files.mtstatic.com/site_4334/108686/0/webview?Expires=1627661407&Signature=du7Wgd7INwlwwkYFfTk694iS~ZqjMU3OtBrtxI2avn-NGSngECYqcDV13sTpGzq4nMKhHTI6137IoWfGYHkZa2uzqi8WVFj9bs5RccwkP6JDtc0GSDv8Zd4dJVMxDWE0swVQo5JgzjfnziCtKvACnGg1ZhweXNrgyRC4gFB4UO0_&Key-Pair-Id=APKAJ5Y6AV4GI7A555NA

 
Publikované : 30. júla 2021 21:05
Martina and Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

Histamín je niečo ako medzičlánok, ktorý prepája vonkajšie EM pole s VÁPNIKOM, ktorý sa presúva medzi membránami buniek všetkého komplexného života. Vápnik je pre naše bunky niečo ako poslíček, ktorý sa neustále uvoľňuje z membrány, behá medzi ňou a tým ovláda ELEKTRICKÉ NAPÄTIE v bunke. Histamin tu hrá úlohu. 

 

Histamin je proteín (originálne je to biogénny amín), ktorý sa tvorí z aminokyseliny histidín, ako som to spomenul vyššie. V tele mame tiež enzým HISTIDÍN DEKARBOXYLÁZA, ktorý je zodpovedný za jeho premenu na HISTAMÍN. 

 

 

U cicavcov aj väčšiny živočíchov, je histamin veľmi dôležitý, pretože ako som písal predtým, slúži ako regulátor. Je zodpovedný za prenos vzruchov v MOZGU, v čreve, ale aj za sekréciu žalúdočných štiav, či IMUNITNÝCH PRVKOV. 

 

 

HISTIDÍN je tiež veľmi dôležitý v našej POKOŽKE, pretože cez ňu komunikujeme so SLNKOM a HISTAMÍN slúži ako zachytávač aj ďalšia prírodná ochrana pred nadmerným UV svetlom. Čo však baktérie? A čo baktérie, ktoré máme v črevách? 

 

Baktérie sú tiež schopné tvoriť HISTAMÍN, z podobného dôvodu ako my. Aj pre ne je histamín ako ochrana pred UV a zároveň ho vďaka nemu zachytávajú a uskladňujú na ďalšie použitie.

 

 

Premýšľal niekto niekedy nad tým, prečo sa napríklad ženám často vyskytujú infekcie a baktérie na miestach kde aj akné, či fľaky, alebo v intímnych partiách, kde baktérie tieto aminokyseliny hromadia? A akú úlohu napríklad pri melasme hrá UV svetlo? Alebo pri melanóme? Čo ak tu nikdy nešlo o škodlivosti UV zo slnka, ale nejakého iného UV???

 

 

Aj toto je dôvod, prečo majú staré jedlá, či fermentované potraviny prirodzený obsah histamínu a môžu spôsobovať takýmto ľuďom problém. Jedla ako konzervy, staré ryby, natto, vína, syry, kombucha,...

 

Z týchto kaziacich sa jedál totižto niečo uniká a to sa dostávam k pointe, ktorú som napísal vyššie.

 

Jedná sa o problém disfunkčných a chorých buniek v čreve človeka, ktoré strácajú priveľa UV svetla, a nie sú schopné sa zahubiť (apoptózou) a nahradiť novými tak, ako by sa mali u zdravého človeka, cca každé 2 dni.

 
Publikované : 30. júla 2021 21:06
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

Nahromadená histamín v týchto jedlách súvisí s rozkladom BAKTÉRIÍ, ktoré sa histamínom chránia pred vylučujúcim UV, ktoré z nich uniká, keď „umierajú“.

 

Čoskoro vám k tomuto inak pridám ďalšiu knihu do mojej knižnice v premium zóne od Roelanda Van Wijka a potom pochopíš prese tieto slová, pridám tam aj obrázky.

 

 

Aj preto je jeden z najlepších prvých krokov pri histamínovej intolerancii zaradenie čerstvých, ale surových rýb (ako sushi napríklad). No musí to byť až druhý krok, pretože strava nie je priorita. 

 

 

Teraz ďalšia vec a to, kde sa u ľudí vyskytuje, respektíve prepravuje histamín? V MASTOCYTOCH, BAZOFILOCH a EIZONOFILOCH, pretože sú to všetko bunky, ktoré sa nachádzajú na povrchu tkanív a cirkulujú v krvi a nachádzajú sa aj v bielych krvinkách. Preto aj lekár všetky meria pri každom krvnom obraze a podľa toho vidí, či prebieha nejaká infekcia alebo alergická reakcia. 

 

 

HISTAMÍN má 3 hlavne funkcie a to:

 

  1. V mozgu ako neurotransmiter,
  2. v pokožke ako absorbér
  3. a v čreve, v bunkách obalu žalúdka, odkiaľ spôsobuje tieto alergické reakcie a intolerancie.

 

 

Histamín je však v tráviacom trakte z nejakého dôvodu. Jeho nejaký obsah je tam prirodzene.

 

Ak spôsobuje problémy, má to svoj dôvod a je ním nadbytok deutéria aj jeho pohyb, a okolité EMP, ktoré tu histamín uvoľňuje, ako som to napísal vyššie. 

 

 

Prótium a deutérium sú totižto diametrálne odlišné, hoci chemicky je to rovnaký chemický prvok = vodík. Avšak dvojnásobná hmotnosť deutéria má obrovský vplyv napríklad na množenie kmeňov baktérií v čreve, ale aj na zastavenie pohybu krebsovho cyklu a aktiváciu apoptózy, ktorá je v čreve potrebná, no vyžaduje si to správnu kontrolu.

 

 

Prótium je ľahšie a preto je ľahko manipulovateľné 42% infračerveného svetla, kďežto extra hmotnosť deutéria je naopak ľahšie manipulovateľná energetickejším UV, ako aj ďalším spektrom umelého EMP.

 

 

Podobne s vápnikom, s ktorým dnes majú ľudia problémy (s kalcifikáciou ciev, apod.).

SLNKO je mimochodom aj prirodzený KALCIOVÝ BLOKÁTOR.

 

 

Histamin je len proteín, ktorý má veľký význam v telách PROKARYOTOV (baktérií), ale aj EUKARYOTOV (nás), pretože je to ochranná bariéra pred nadmerným EM poľom, ktorému je organizmus vystavený. Presne preto sa histidín a histamín objavuje na povrchoch našich tiel, ako aj vo výsteľkách, cez ktoré nie len prijímame UV svetlo a EM pole zo slnka, ale aj z vlastných buniek, ktoré ho vylučujú v istých špecifických množstvách.

 

 

Aj toto je podľa mňa dôvod, prečo väčšinou koreluje problém s ČREVOM a trávením s ekzémami a neskôr s AUTOIMUNITOU, ako aj histamínovou intoleranciou.

 

Tiež často ľudia s týmito problémami priberajú alebo naopak prudko SCHUDNÚ, čo záleží od toho, v akom stave sú ich CIRKADIÁLNE HODINKY v mozgu a ďalších orgánoch. 

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10859662/

 
Publikované : 30. júla 2021 21:06
Ivana and Mirek Pramuka reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

Toto ma tiež zaujíma, poznám viac ľudí, asi ako väčšina. Takze vyradenie "problémových" potravín s vysokým histaminom platí? A zmena životného štýlu? A čo možná úplná eliminácia?  

 
Publikované : 30. júla 2021 22:43
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

@ivana 

 

Myslel som, že z riadkov vyššie to bolo zrejmé. 

 

 

Koľko si toho pamätáš z detstva napríklad o klasických väčších reproduktoroch? Keď sme ako malé deti prvý krát videli veľký reproduktor a v strede ten bubon, ktorý sa pri vydávaní zvuku napínal a vibroval? 

 

 

Zvuk je mechanická vibrácia a svetlo je elektromagnetické vlnenie. Oboje mama denno denne vedľa seba (sme obkolesení svetlom aj zvukom) a oboje majú vplyv na vodu a naše telo je plne vody. Aká to náhoda. 

 

 

Príroda si práve z tohto dôvodu vybrala vodu, ako dôležitú "substanciu" pre všetko živé. Voda má schopnosť lokálne narúšať symetriu, a umožniť energií meniť svoju podobu a tým pádom pozmeniť aj hmotu, a teda aj časti nášho tela. 

 

 

Zvukové vlny alebo odborne akustické fonóny, sú riadené magnetickým poľom.

 

Reproduktory, ktoré vydávajú zvuk, vyžarujú elektrické aj magnetické pole. 

 

Veci rozpustené vo vode, napríklad kyslík, reagujú aj na magnetické polia. Z webinárov, ale aj z článku Adaptácia na chlad #4 Melatonin a magnetizmus vieš, že kyslík je paramagnetický, čo znamená, že sa priťahuje k veciam, ktoré vytvárajú magnetické pole. Preto je kyslík v našom tele tiahnutí k mitochondriám.

 

 

Teraz už máte k dispozícii aj knihu, máte to aj v elektronickej verzii medzi knihami v prémium na stiahnutie, ak chcete rýchlo pozrieť, šiesta kapitola 6.1. ATPáza a pozri si stavbu našich motorov v mitochondrii. 

 

 

Otáčajúca sa hlava FO z ATPázy vytvára magnetické pole, ktoré je síce pre nás ako "veľkých" ľudí vnímané ako malé a slabé, keďže je to na subatomárnej úrovni, ale pre mitochondriu je toto magnetické pole veľké a dostačujúce... 

 

 

Voda vo vnútri našich buniek je tiež magnetický dipól (má negatívnu a pozitívnu stranu) kvôli vodíku a kyslíku, ktoré spolu tvoria molekulu vody. 

 

 

 

 

 

Vodík ma el. náboj + a kyslík má - . To vytvára efekt podobný bežnému magnetu so severným a južným polom. 

 

Tieto fyzikálne vlastnosti vody pomáhajú častiam nášho tela reagovať na elektromagnetizmus, zvuk a svetelné stimuly. Pamätaj, že svetlo je schopné samo o sebe vytvoriť magnetizmus. 

 

 

Žeby preto bolo aj naše črevo plne vody a každý vie, že dehydratácia nie je dobrá a zhorší nám napr. stolicu? Žeby preto boli mitochondrie vo výstelke čreva, kde sú aj naše enterocyty, ktoré keď sú zdravé, sa rýchlo obnovujú? 

 

 

Práve v tejto oblasti sa tiež uvoľňuje histamin, ak má na to dôvod, pretože daný povrch čelí nadmernému EMP z vonku aj UV svetlu, ktoré uniká z tunajších chorých buniek dnu? 

 

 

Teraz pozor! Pridanie deutéria do VODY ešte viac zmení jej magnetické vlastnosti.

 

 

O tomto som na blogu ešte nepísal, no vy by ste mali chápať. Deutérium je izotop vodíka, ktorý má iný SPIN a teda aj odlišný magnetický moment ako ľahký vodík. 

 

 

To znamená, že tunajšia voda v čreve s obsahom protia a deutéria sa správa radikálne inak. A hoci si väčšina predstavuje vodu ako obyčajnú bezfarebnú kvapalinu, voda nie je homogénna, a dokáže rôzne čudesné veci. 

 

Ak je deutérium v nejakom kúsku tela z vody extrahované, pretože sa o to náš Cirkadialny rytmus a mitochondrie postarali, ako je to napríklad v časti, kde sa nachádza krebsov cyklus pod povrchom výstelky, voda sa stáva magnetickejšou a reaguje so slnečným svetlom VIAC. 

 

 

Naopak deuterium je predurčené ísť do iných častí, kde ostane "pohyblivé menej", pretože sa využije na rýchlu obnovu nových buniek, ktoré nahradia staré opotrebované enterocyty, aby naša výstelka čreva mohla byť neustále funkčná. 

 

Energia a frekvencia sú jediné faktory, ktoré príroda potrebuje na zmenu správania vody v našich bunkách. Vyššia energia dokáže logicky viac hýbať aj s deutériok a rovnako aj odlišná frekvencia vlnenia. 

 

 

Inými slovami, aby som odpovedal na úvodnú otázku, so zmenou frekvencie svetla (aj zvuku) v prostredí sa mení aj reakcia vody v nás a aj v našom čreve. Keď si človek začne potom ešte aj uvedomovať, ako sa slnečné svetlo mení v rôznych zemepisných šírkach na Zemi, ale aj v rôznych mestách kvôli novým technológiám, ktorých máme okolo čoraz viac a viac (1G-5G), malo by to začať dávať zmysel... 

 

 

Prirátaj si k tomu ako väčšina ľudí nosí v o oblasti brucha vo vrecku alebo kabelke zapnutý mobil, položený notebook, tablet, atď., a prídeš na to, prečo je dnes leaky gut, rovnako ako histaminolová intolerancia na vzostupe. 

 

 

Tiež ti potom začne dochádzať, prečo sa zmenou zvuku a svetla v prostredí, mení práca mitochondrii, ktorých vnútorná membrána stráca pôvodnú osciláciu, s ktorou odchádza aj schopnosť mitochondrie oxidovať mastné kyseliny a ľudia majú horšiu schopnosť spaľovať tuk, čo znamená, že viac priberajú. 

 
Publikované : 31. júla 2021 9:44
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

Môžem vám tu potom pridať krátke video, aby ste mali lepšiu predstavu týchto slov

 

 
Publikované : 31. júla 2021 9:45
Ivana reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky vďaka. A určite je video dobrý nápad                       

 
Publikované : 31. júla 2021 14:45
(@denisa)
Príspevky: 18
BRONZOVÝ ČLEN
 

Jaro, 

pri potravinovej intolerancii býva priznakom aj reflux kyseliny. Myslíš si, že potravinová intolerancia môže spôsobiť aj reflux zlce do žalúdka? Nikde to nepíšu, patram po tom už niekoľko mesiacov. Neviem nájsť príčinu svojho problému, i keď si mi už radil nejaké veci so slnkom, pečeňou, atď...   

 
Publikované : 2. apríla 2022 18:38
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

@denisa Nie Denisa. No ak tvoje telo reaguje na nejakú potravinu a vykazuješ reakciu (napr. zmeranými IgMIgA a IgG), tvoje črevo pracuje viac ako by malo a stáva sa ešte viac hypoxickým v miestach, kde by nemalo byť (napr. výsteľka tenkého čreva), čo následne vezme kyslík odtiaľ, kde by mal byť, ako je napr. zvierač, ktorý kontroluje čo sa dostane do a zo žalúdka. Tento sval je na 100% závislí od množstva kyslíka a proteínu NAD, ktoré má k dispozícií. 

 

Reflux pažeráka je porucha trávenia, pri ktorej sa žalúdočné šťavy spätne dostávajú zo žalúdka do pažeráka. Potom cítime také nepríjemné pálenie, že nás aj prejde chuť k jedlu. Ako k tomu dochádza? Dolný pažerákový zvierač, ktorý žalúdok a pažerák oddeľuje, je ochabnutý alebo nefunguje správne. Reflux tak vyvoláva pálenie záhy a kyslú či horkú pachuť v ústach. Občas sa to stane každému, avšak časté pálenie záhy ukazuje na refluxnú chorobu pažeráka (gastroezofageálny reflux alebo GERD).

 

Myslím, že v článku Črevo a mozog #9 a #11 to bolo pekne popísané. 

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-9-skratene-crevo-a-apendix/

 

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-11-zaludocne-kyseliny-a-ako-pomoct-s-hcl/

 
Publikované : 3. apríla 2022 10:32
michaela00
(@michaela00)
Príspevky: 105
ZLATÝ ČLEN
 

Já chápu histaminovou intoleranci opět jako adaptaci/reakci těla na moderní svět okolo nás, stejně třeba jako leaky gut syndrom. A řešení je vlastně jednoduché (což ho dělá dnes i "těžkým") - eliminovat EMF, podpořit zdraví mitochondrií a magnetismus v těle. 

Můžeme to tak shrnout? 🙂

 
Publikované : 9. apríla 2022 11:08
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

@michaela00 Presne tak Michaela, rozumieš veľmi dobre 😊 

Náš imunitný systém nás ľudí dostal vďaka rýchlej Epigenetike na vrchol, no dnes nám zároveň veľmi zhoršuje fungovanie. Každému stačí ako jednoduchý myšlienkový pochod na potvrdenie to, keď sa zamyslí, prečo šipmanz nedostane autoimunitný problém, no človek áno. (Genetická zhoda takmer 99%, no Epigenetika rozdielna)

 
Publikované : 9. apríla 2022 20:18
michaela00 reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

Čo je tiež zaujímavé je, že aj keď všetky šimpanzy žili v relatívne tesnej blízkosti ako my, šimpanzy z rôznych populácií boli geneticky podstatne odlišnejšie ako ľudia žijúci na rôznych kontinentoch. U šimpanzov, ktoré sa paradoxne moc nevyvinuly za posledné roky bolo nájdených takmer 2krát viac genetických zmien ako u homosapiens. Už len toto by malo hneď kaž´deho chytiť a prínutiť zamyslieť sa

 

https://www.ox.ac.uk/news/2012-03-02-chimps-show-much-greater-genetic-diversity-humans

 
Publikované : 9. apríla 2022 20:25
Zdieľať: