Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Co to presne znamena ak clovek prdi alebo ho naduva? Je to prirodzene a do istej miery ok alebo je to vzdy znak niecoho negativneho? Pretoze aj male babatka prdia aj ked papaju len materske mliecko a dokonca niektore sa to musia aj “naucit”. Ako metan suvisi s cievami a krvou? Suvisi s tym co jeme? Dakujem
@zuzi Áno, je to prirodzené, pretože je to spôsob, ako sa naše črevá môžu vysporiadať s VODÍKOM, ktorý z potravy exttahujú a nemôžu ho využiť.
Pretoze aj male babatka prdia aj ked papaju len materske mliecko a dokonca niektore sa to musia aj “naucit”.
Dakujem za odpoved. Zaujima ma to lebo mam v rodine cloveka co ma s tymto problem. Trocha mu pomohlo vynechat ovocie a mliecne vyrobky. Takisto ma ale problem s tlakom a cholesterolom preto som sa pytala na ten suvis. U seba mam napr. pocit ze to skor zavisi od stresu. Odpovedi bude asi viac...
Nie je začo @zuzi 😊 samozrejme, že to má súvis. Keď budeš čítať knižku, čítaj pozorne kapitolu o sacharidoch, je tam spomenutý aj metán a sulfát a potom kapitolu o KRVI a ABSORPCII UV.
Je to veľmi dôležité. Ono, prvý najdôležitejší alebo možno druhý dôvod, prečo robí náš mikrobiom to, čo robí je to, že zabezpečuje pre celé naše telo a hlavne krv SULFÁT. Nazýva sa to sulfácia.
Lepšie povedané, črevá a baktérie v ňom sú už len záložní systém živočíchov, keď nemajú pokožku vystavenú slnku. Toto je dôležité napríklad v zimných mesiacoch, avšak v lete sa veci zvrátia a pokožka zasa prevezme velenie.
To isté je aj s cholesterolom. Cholesterol sa tvorí takmer v každej bunke tela a v krvi sa prepravuje hádaj ako. Ako cholesterolsulfát. To znamená, že sa naň pripojí sulfátová skupina, ktorá mu zabezpečí negatívny elektrický náboj. V kapitole o krvi nájdeš krásny obrázok k tomuto a lepšie pochopíš.
Podobne je to aj s vitamínom D. Sulfátovaný a nesulfátovaný majú rozdielne Účinky v tele. Mechanizmov, ako sa do krvi dostane, je viac a jedným z nich je UV a INFRAČERVENÉ SVETLO dopadajúce na pokožku, alebo diverzifikovaný mikrobiom.
Človek čo má s týmto problém, dostáva nesprávne signály do OKA, na POKOŽKU a do TRÁVIACEHO TRAKTU, a preto má tieto problémy. Aj preto mu vyradenie ovocia pomohlo a laktózy pravdepodobne taktiež. Ovocie rado fermentuje, čo u neho je problém.
Spracovanie laktózy zasa vyžaduje správne baktérie v čreve a enzými, ktoré sú riadené aj cirkadialne (dnes už na to máme dôkazy).
Naše BRUCHO potrebuje dennú dávku infračerveného a červeného svetla. Aj UV, hoci to nie je potrebné úplne každý deň. Vieš prečo? Pretože vďaka tomuto svetlu sa naše črevá regenerujú. Respektíve ich výstelka.
Keď sa spýtaš normálneho lekára alebo biológa, aký je metabolický obraz našich enterocytov v črevách, povie ti, že 1 až 3 dní. Vieš čo to znamená? Za zdravý človek si maximálne do troch dní totálne zregeneruje výstelku v črevách, aj keď zje úplne svinstvo. Avšak, iba ak má správne cirkadialne mechanizmy, ktoré to umožnia.
Aj preto sa zdravému človeku vytvorí dostatok sulfátu, ktorý prejde do krvi a tak sa mu neupchajú žily, alebo mu nestúpne cholesterol a mnoho iného....
Ľudí treba začať naozaj vzdelávať a nie kŕmiť tým, čo počúvame v médiách 😔 Keď človek zistí, čo je to ZETA POTENCIÁL alebo, že CHOLESTEROL je látka, bez ktorej neprežijeme, potom sa tieto veci začnú inak chápať.