Voda a jej benefity
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Voda a jej benefity

70 Príspevky
9 Užívatelia
52 Likes
483 Videní
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Práve som čítala tvoj článok ( https://jaroslavlachky.sk/energia-5-stvrta-faza-vody/) o vode a musím sa priznať že na tvoje otázky “už chápeš?” som veľakrát odpovedala “nie”. Ako teda využívať vodu pre náš prospech? Čo slaná vs. sladká voda? Čo voda na pitie(s chlorom)? Vďaka 

 
Publikované : 7. augusta 2020 17:14
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Myslím si, že je dobré už len to, že si si vôbec odpovedala a teda sa podvedome prinútila premýšľať 😁 

 

Toto je veľmi komplikovaná téma, no zatiaľ ti môžem prezradiť aspoň úvod, keďže prvé články aj video je na webe a videka/čítala si. 

 

Zapamätaj si jedno, že VODA JE BATÉRIA, ktorá zadržuje ELEKTRO MAGNETICKÚ ENERGIU a aj ju uvoľňuje. Preto sú všetky naše proteíny v tele HYDRATOVANÉ a z rovnakého dôvodu, je väčšina výskumov bezvýznamná, pretože zvyčajne keď niečo skúmajú, extrahujú to z jeho prirodzeného prostredia, z buny a z vody a skúmajú to oddelené, čím sa úplne zmení výsledok pozorovania. 

 

VODA potrebuje infračervenú radiáciu alebo blízkosť hydrofilného materiálu, aby sa z nej stala EXKLUZÍVNA ZÓNA. Čo je to exkluzívna zóna?

 

 Úplne ti stačí nateraz zapamätať si, že je to ČASŤ VODY, ktorá má ZÁPORNÝ ELEKTRICKÝ NÁBOJ. To znamená, že má prevahu ELEKTRÓNOV. Čím viac elektrónov, tým lepšie. Prečo? Pretože ELEKTRÓNY Reagujú s FOTÓNMI. Chytáš sa trochu? 😊

 

Preto je dôležité byť ráno aspoň na chvíľu vonku. Ráno svieti infračervené svetlo bez UV. Keď je exkluzívna zóna vybudovaná, vtedy dobre zachytáva UV. UV svetlo nesie najviac energie. Preto máme solárne panely na domoch. 

 

Čo sa pitia týka, čistá voda je základ. Toho sa drž. V lete, čím viac si na slniečku, viac si obklopená technológiou alebo horší zdravotný stav, tým viac vody by si mala piť. Sladené vody určite nepi. Asi nemusím vysvetľovať prečo 😁 ani džúsy nie. 

 

Čo sa týka SOLI, o tomto myslím ešte len začnú v priebehu rokov debaty a aj lekárske normy sa zmenia. Na teraz ti napíšem toľko, že ÁNO, soli sa určite nevyhýbaj. 

 

Pozri sa na priložený obrázok, kde vidíš, že ľudia s príjmom soli, ako je odporúčané dokonca z umierali viac v porovnaní s tými, ktorí prijimali viac. Ideál sa ukazuje okolo 4 až 6 gramov na deň. Vidíš tam pekne grafy aj s draslikom. 

 

 

Plus záleží od tvojho mesta a jeho rozvoju. Soľ ma svoj význam v prírode, ktorý súvisí s vodivymi vlastnosťami vody aj exkluzívnej zóny a nie je náhoda, že sú moria slané, rovnako ako nie je náhoda, že majú naše bunky v sebe SODÍK. Čím viac technológie využívaš a čím je v tele človeka viac ochabnutá jeho kolónia mitochondrií, tým viac SODÍKA MUSÍ PRIJÍMAŤ. 

 

Často sa stáva dokonca že už len zvýšenie prijímu sodíka dosť pomôže človeku. Ja som to tiež zažil v minulosti. Určite však neodporúčam klasickú jodovanu soľ. Hladaj prirodzenú, morskú, keltské a tak. 

 

A samozrejme normálne zo stravy, slané produkty ako bryndza, slanina a podobne, tam je veľa sodíka prirodzene, plus vývar je skvelá vec, kľudne keď varíš, pridaj lyžicu octu, kosti, a veľa soli 😊

 

Pripájam ešte zaujímavú štúdiu, VODA, soľ v mozgu a dôležitosť pre spánok. 

http://sciencenewsjournal.com/amount-salt-brain-determines-sleep-cycles/

 
Publikované : 7. augusta 2020 19:13
Erika reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

Co voda na pitie(s chlorom)?

K tomu chlóru ako som aj v článku písal, spôsobuje problémy, avšak najhorší je FLUÓR. Chlór je väčší a menej problémový. Neviem ako u Vás v zahraničí, u nás na SK mame úplne skvelú vodu, asi na celom svete, a jediné čo tam mame je ten chlór. Ale nie moc. Záleží od potrubia a tak, ak máš v ňom veľa toxínov, kovov, či hormónov a tak a samozrejme podľa stavu ľudí, ktorí ju pijú. Mladí a zdraví ľudia sa ľahko týchto drobnosti zbavia ak dobre spia.

 

To už je na debatu, ale na odstránenie aj chlóru asi treba dobrý uhlíkový filter alebo REVERZNÚ OSMÓZU 🙂

 

Kľudne sa pýtaj ďalej, nechcel som moc dlhú správu písať hneď 😊

 
Publikované : 7. augusta 2020 19:15
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Našiel som ešte takéto pekné video k téme, stojí za pozretie 😊

Zvuk je horší, lepšie so slúchadlami pozrieť asi. Sloníky a soľné bane. Za jednú noc sloník až 20 kg zjedol. wau 😮 

 
Publikované : 7. augusta 2020 19:47
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Dakujem velmi pekne za studiu aj odpoved. Ake teda soli odporucas? Ja momentalne kupujem tu ruzovu himalajsku, o tej keltskej napr. som nikdy nepocula. Stale ma vsak zaujima, vseobecne, okrem pitia, ako pracovat s vodou v nas prospech- napr. co sa tyka umyvania sa doma(ruky, sprcha), letneho kupania, alebo aj zime ho? vonku... alebo len vyt v blizkosti napr. jazera, rieky, neviem, len si vymyslam. A este k cisteniu vody- su nejake konkretne produkty? Ja teda nechavam ken odstat. A este som pocula o sunghite ale nikdy som nepouzila. A neviem, mozno to nie je tak podstatne... a je treba sa zamerat na ine veci. 

 
Publikované : 7. augusta 2020 20:14
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

A este k tomu fluoru- co potom zubne pasty? Vsetky maju fluor aj tie detske (bezne dostupne). Potom su napr. znacky ako Weleda- pouzivame teraz ale samozrejme stomatolog ti vzdy doporuci fluorovu...

 
Publikované : 7. augusta 2020 20:15
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi 

Ahoj, začne od konca správy 😁 v tom, že zameriavať sa podstatnými vecami máš pravdu, toez nám rad paretovo pravidlo 80:20, no re každého sú iné vevi ktoré spadajú do toho podstatného a mení sa to s časom.

Ja som napríklad tiež v minulosti riešil dosť aj vodu, využíval som filtračnú kanvicu a ako vravím, u nás je voda sama o seba dobrá, čiže to bolo skôr kvôli potrubiu, nečistotám, antibiotikám a iným veciam, aké obsahujú. Tiež používaj radšej sklenené fľaše alebo tie, ktoré neobsahujú BPA. Podľa tých označení na viečku sa to dá zistiť. Ak chceš napíšem aké sú to konkrétne 🙂

Dnes napr. kanvicu už nepoužívam, pijem ale bez fluoru a prioritne viem, že moje mitochondrie produkujú vlastnú vodu, ktorá je najčastejšia. Teraz napríklad v zime pijem veľmi máličko, ale v lete samozrejme, keď som vonku obzvlášť, pijem viac.

Najlepšie čo môže byť, je ak má človek studňu, respektíve je voda umiestnená v magnetickom poli Zeme. To znamená, že už ju dostaneš do tela lepšiu a štruktúrovanejšiu. Pripadne tiež pomáha CHLAD, keď je vída okolo 4°C a takúto piť, ale samozrejme postupne, nech si zvykneš na chlad 😁

HEJ o tom kameni som tiež počul ale nepoužívam. Kamene majú svoje benefity, to určite ale záleží od druhu. Alebo potom sa dajú aj priamo na vodnú batériu kúpiť filter, myslím ze do cca 50 eur sa dá nájsť, ktorý tiež dosť odflitruje veci.

Čo sa napríklad kúpania týka, opäť asi by som bral v úvahu ako často a aký mám zdravotný stav, ekzémy alebo iné. Naša koža je najväčší orgán a veľa toho vstrebe, no ak nie si každý deň povedzme v bazéne, ktorý je napustený chlórom a tak, nemusíš extra riešiť. Viem, že napr. v Londýne a podobných mestách majú brutálne znečistenú vodu, veľa DEUTÉRIA, nečistôt, tam by som riešil všetko, ale takto moc nie. A samozrejme studená voda na telo je vždy plus. Schladený povrch nášho tela je vždy benefit. Alebo to striedať, chlad a teplo 😊

 
Publikované : 8. augusta 2020 9:00
Miro reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

Ake teda soli odporucas? Ja momentalne kupujem tu ruzovu himalajsku, o tej keltskej napr. som nikdy nepocula.

K tej soli. Myslím že top je morská, keltská a podobné a čo som v minulosti hľadal, tak v Európe sú najlepšie Podmienky aj kvalita solí. 

 

Našiel som napr toto : 

https://biocare.sk/eshop/produkt/nerafinovana-morska-sol-seda

 

Himalájsku moc neodporúčam, hoci občas sám kúpim ako naposledy a rýchlo som oľutoval 😁

 

Himalájske ružové soli zvyčajne nemajú mnoho enzýmov a dá sa to prirovnať ku kamienku na pláži. Tiež viac deutéria a videl som dávno nejaké informácie, že v tele môžu dokonca kvôli svojej molekulárnej veľkosti spôsobiť porušenie sodikovo draselnej pumpy v bunke, čo nie je dobré. 

 

https://www.researchgate.net/publication/248786904_Deuterium_Fractionation_Between_Aqueous_Salt_Solutions_and_Water_Vapor

 

Čiže tu keltskú a morskú klasickú, no nie rafinovanú a jódovanú. Jód prijíma v strave a v morských veciach. 

 

Tiež je tu ďalšia vec, ktorá je viac morálna a to, že zvyčajne sú Himalájske soli ťažené ťažko, je to takmer ako otroctvo a obsahujú aj veľa ťažkých kovov, atď., čo nemusí byť vždy problém, ako som písal aj vo fóre o DHA ( https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/32/ ), no aj tak... 

 
Publikované : 8. augusta 2020 9:01
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi s tým FLUÓROM máš pravdu. My sme doma asi pred troma rokmi tiež hľadali vhodnú pastu a až potom myslím v DM sme našli bez fluoru a dnes ich je už viac.

 

Posielam v prílohe foto aj Značku pasty so zložením 🙂

 

A veru poznám. Zubári by sa mali zaujímať viac o fyziku, ale vieme ako to je. Je to v prvom rade biznis a zaužívané normy. Podobne ako s amalgámom, ktorý sa dlho používal a zrazu po rokoch už vedia, že nie je vhodný. Možno o 10 rokov zistia zas, že aj tie svetielka ktoré používajú, keď pacientovy svietia do úst, nie sú zrovna najlepšie a ze obyčajná infračervená žiarovka pri dentálnej Hygiene môže človeku veľa pomôcť, ak sa nasmeruje na vhodné miesto. 

V prílohe je zubná pasta bez fluoru

 
Publikované : 8. augusta 2020 9:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ešte to zloženie, nechcelo mi to pridať dve fotky naraz 🤔 

 

Inak, uvítal by niekto nejaký krátky a stručný obrázkový návod, aké možnosti sú vlastne pri písaní a pridávaní príloh a tak? Mám na mysli tie ikonky v paneli, keď píšete na fóre ako je to na obrázku v rámčeku... Ak áno, niečo by som spracoval, pretože samému mi to chvíľu trvalo, kým som sa s tým oboznámil 🙂 

 

 
Publikované : 8. augusta 2020 9:07
(@simona)
Príspevky: 66
BRONZOVÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky to s tou soľou aj mňa zaujímalo. Aj niekde v obchode supermarket a tak predávajú takúto nevieš? Dobrý typ s tou pastou vdaka

 
Publikované : 8. augusta 2020 14:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Vieš čo, osobne som v kamennom obchode nevidel nikde zatiaľ. V supermarketoch ako Tesco, Kaufland a tak vôbec, tam zvyčajne iba klasické morské, no rafinované a jódované, ktoré ja nechcem používať, ani neradím používať. A tu na okolí, keď občas zájdem do nejakého BIO obchodíku, ako bývajú, tak tam potom maximálne nájdem himalájske ružové, prípadne tiež rafinované a tak.

Naposledy som ozaj zobral himalájsku, len som si poriadne ani nepozrel obal a doma som otvoril a doslova smrdela, čo bolo cítiť, že tam určite nasypali rôzne prísady a neviem čo všetko. Ale koniec koncov, väčšina týchto himalájských solí je takto robená, pretože sa z toho tiež stal pomerne fajn „BIO“ trend, veľa ľudí to kupuje a výrobcovia radi prifarbujú potom do ružova, plus ako som písal vyššie, sama o sebe nie je za mňa ideálna.

Ale ako píšem, určite sa dá nájsť v e-shopoch alebo vo väčších mestách. Ja bývam v malom meste, nemáme tu také obchody, možno niekde v krajských, BA a podobne majú iný výber, to ti neviem povedať 😊 

Napr. aj toto, s krásnej oblasti s pôsob výroby vo Francúzsku soli je pozoruhodný, až rozprávkový. Samozrejme nie je to veľké balenie, ale myslím, že obsah pre klasickú koreničku soľničku akurát.

https://www.avropa.eu/eshop/korenie-kuchyna/svetove-soli/svetove/francuzska-morska-sol-sol003/

 
Publikované : 8. augusta 2020 15:25
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@simona-b

Plus, našiel som aj pekné video k tomu, nádhera J

„Salt should be considered the relic and symbol of he ocean where life started, the ocean that is still present in our bodies.“ (De Santo et al. 1997)

V preklade: „Soľ by sa mala považovať za relikviu a symbol oceánu, kde začal život, oceán, ktorý je stále prítomný v našich telách.“

 
Publikované : 8. augusta 2020 15:26
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Velka vdaka za nazor na himalajsku sol aj za uzitocne odkazy.

Este otazka co sa tyka amalgamu- uz som to velakrat riesila na inych skupinach ale nenasla som riesenie. Biele plomby su totiz tiez zdraviu skodlive. A hlavne vydrzia velmi malo oproti amalgamu a treba ich casto menit (biela plomba ti vydrzi 5-10rokov, amalgam aj 50 ak je dobre spraveny) Je mi jasne ze idealna je prevencia ale co v pripade ak je clovek uz zaamalgamovany?

 
Publikované : 12. augusta 2020 13:48
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ak mozem dat tip na pastu tak za mna urcite weleda rathania (rastlinka ktorej koren ma uzasne ucinky na zuby)

 

https://www.promofarma.com/en/weleda-ratanhia-toothpaste-2-x-75-ml/p-175245

 
Publikované : 12. augusta 2020 13:53
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi samozrejme, že môžeš dávať tipy, aj to je cieľom fóra, aby si ľudia pomáhali. Verím, že v priebehu rokov, až sa aj o týchto veciach začne viac diskutovať, určite to niekomu pomôže 😊

 
Publikované : 12. augusta 2020 14:51
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

Este otazka co sa tyka amalgamu- uz som to velakrat riesila na inych skupinach ale nenasla som riesenie. Biele plomby su totiz tiez zdraviu skodlive. A hlavne vydrzia velmi malo oproti amalgamu a treba ich casto menit (biela plomba ti vydrzi 5-10rokov, amalgam aj 50 ak je dobre spraveny) Je mi jasne ze idealna je prevencia ale co v pripade ak je clovek uz zaamalgamovany?

K tejto otázke som niečo málo naznačil tu pri ťažkých kovoch, skús pozrieť, je to na konci príspevku 

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/32/

 

Bud sa spýtaj pod tým, ale myslím že daná otázka si zaslúži aj svoju vlastnú tému, tak kľudne môžeš založiť novú 

 
Publikované : 12. augusta 2020 14:53
Miro
 Miro
(@miro)
Príspevky: 108
ZLATÝ ČLEN
 
Publikoval: @zuzi

co v pripade ak je clovek uz zaamalgamovany?

Aj ja som riešil túto dilemu, a rozhodol som sa nechať si amalgámové plomby (presne z dôvodov, ktoré spomínaš aj ty) a zabezpečiť vylúčenie ťažkých kovov z tela.

 
Publikované : 9. februára 2021 15:40
Miro
 Miro
(@miro)
Príspevky: 108
ZLATÝ ČLEN
 
Publikoval: @zuzi

Vsetky maju fluor

@jaroslav-lachky

Ešte otázka ku fluóru. Dnes som bol na ZH a spomenul som škodlivosť fluóru. Bolo mi povedané, že oni nepoužívajú fluór (vraj vedia o jeho škodlivosti) ale fluorid. Aký je tvoj pohľad Jaro?

 
Publikované : 9. februára 2021 15:48
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@miro ako si teda zabezpecil vylucenie tazkych kovov z tela? 

 
Publikované : 9. februára 2021 16:12
Stránka 1 / 4
Zdieľať: