🌞Světlo ve stínu
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

🌞Světlo ve stínu

3 Príspevky
2 Užívatelia
1 Likes
54 Videní
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro 🙂 Jak je to se spektrem světla ve stínu nebo třeba za nějakou budovou, kam nesvítí slunce přímo? Když si vezmu, že tma je nepřítomnost světla, tak tam, kde je vidět musí nějaké spektrum světlo být ne? 🙂  Otázka je, co si z toho tělo nebo oči vezmou? Chodím se přes pracovní směnu občas nadychat vzduchu a chtěl bych dát nějakou informaci do SCN, ale přes odpolední je slunce už za budovou.

1) dá se z místa (př: pod stromem) kde je, 👀vidět, ale 🌞slunce na tebe nesvítí přímo, načerpat třeba UV? 

2) dá se na takovém místě získat nějaká informace pro SCN?  

Děkuju    

 
Publikované : 24. februára 2022 16:38
Značky témy
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz Najjednoduchšie, čo ma Jakub napadá, aby si si ľahko a rýchlo vedel vybaviť je, keď sa pozrieš na tento obrázok. Je starší a na blogu už bol viackrát. 

 

Čiže skutočne, stačí keď je naša pologula otočená k slnku a my všetci sme tým ovplyvnení. nezávisle na tom, či si niekde za stromom, budovou alebo inde. Tvoje telo a tvoja Biológia vníma to, že je deň a že tam svieti slnko zo svetla. 

 

Naša Zem je obrovská Anóda a Slnko si predstav ako Katódu. Kedykoľvek teda svieti cez deň, na Zemi je uvoľnené obrovské množstvo elektrónov a rovnako je nad povrchom Zeme vytvorené elekrické pole, ktoré živé bytosti vnímajú. Práve preto Slnko hmotu de-kondenzuje (mierne roztiahne) a naopak Chlad a spánok, ktoré zvyśujú magnetizmus, zasa hmotu zakondenzujú (cvrknú). 

 

Tvoje telo toto všetko vníma a cíti a rovnako vníma aj teplotu okolia, hoci intenzita (lux) bude slabšia, keď si schovaný niekde za budovou, no svetlo v okolí a teplota okolia je iná, ako v noci. Takže ver či never, tvoje telo si z toho vezme veľmi veĽa. 

A už len tá poznámka "že sa ideš nadýchať vzduchu" je dôležitá, pretože to O2, ktoré vdýchneš, je ako už vieš paramagnetické. Čo to znamená? Že reaguje na magnetizmus. A čo v tvojom tele vysiela magnetické pole? Mitochondrie. A na čo reagujú mitochondrie? Na slnečné svetlo. 

Práve preto ti na slnku vystúpia žily na povrch a tiež sa ti preto nezávisle od prostredia, v ranných hodinách, keď v sére vzrastá kortizol, zvýši tlak a rozbúši srdce. Tvoje horné krčné ganglionové bunky, ktoré sú priamo napojené na srdce aj epifýzu totižto vnímajú všetko, čo sa v tvojom okolí deje a synchronizujú to s tým, čo vidí tvoje oko, pokožka, pľúca aj zvyšok tela. 

 
Publikované : 25. februára 2022 20:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Publikoval: @jakub-kuba-cernyseznam-cz

1) dá se z místa (př: pod stromem) kde je, 👀vidět, ale 🌞slunce na tebe nesvítí přímo, načerpat třeba UV? 

2) dá se na takovém místě získat nějaká informace pro SCN?

Děkuju

1.Ano dá, nepriamo 

2. Samozrejme. Vyššie je napísaných zopár bodov ako.  

Tvoj mozog využíva niekoľko referenčných bodov, pričom svetlo je jedným z nich. Ďalším je napríklad magnetorecepcia.  

 

Málo ľudí, okrem fyzikov vie, že aj čas a vnímanie času nie je absolútne. Čas je iba výtvor. V biologickom prípade, je čas výtvor nášho mozgu, ktorý podľa nejakých referenčných vnemov čas tvorí a my sa podľa toho orientujeme. A práve v tomto hrajú obrovskú úlohu všetky tipy vĺn, aké zachytávame (viditeľné svetlo, UV, IČ, magnetizmus, sklon slnka a zeme, Shumannova rezonancia,...) 

 
Publikované : 25. februára 2022 20:57
Kuba Černý reacted
Zdieľať: