Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Intolerancie

6 Príspevky
3 Užívatelia
3 Likes
46 Videní
(@simona-dankys)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj 
Dočítala som článok na blogu o priepustnom čreve a som trocha zmätená. 
Lebo keď mám intolerancie na mlieko, lepok, hovädzie, bravčové mäso a vajíčka… a v článku je spomenuté že hydina( ktorá mne ostala) je odporúčaná až ako posledná, tak naozaj neviem, čo by som mala jesť 😩.  
Raňajkovať som prestala, lebo cely deň jesť hydinu alebo ryby nechcem. Bojím sa, že si vytvorím intoleranciu ešte aj na to. 
Čo prosím odporúčate ?        

 
Publikované : 28. februára 2022 21:28
Značky témy
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@simona-dankys ahoj 

Ak sa môžem zapojiť, pozerala si aj ďalšie protokoly? Jaro ich ma na webe viac a aj o strave. Možno pomôže 🙂

https://jaroslavlachky.sk/blog/prakticke-protokoly-v-pdf/

 
Publikované : 1. marca 2022 9:03
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@simona-dankys

Ahoj Simona, 

Určite pozri aj články/protokoly spomenuté vyššie, veľa pomôžu pri tvojom probléme.

No a keďže si článok o Čreve čítala, malo by ti tiež niečo dôjsť a to, že ak máš momentálne toľko intolerancii na potraviny neznamená to ešte, že sú to reálne intolerancie, ktoré tu budú vždy. Skôr môže (a zrejme aj ide) a aktuály prestimulovaný imunitný systém za výstelkou čreva.

 

Čiže nemysli len na to čo všetko nemôžeš teraz jesť, ale mysli skôr na to, čo urobiť preto a aké zmeny v živote zaradiť, aby som aj niektoré tieto potraviny, aké si vymenovala, mohla opäť jesť bez problémov. 

 

Už len nedostatok vitamínu A v strave (najmä v zime), je veľká vec. Vitamín A aby kompenzuje vitamín D3 a zároveň sú potrebné jeden pre druhého, ak si napríklad Vitamín D3 suplementovala, čo veľaudi robí pri takýchto problémoch.

Každá bunka v našom tele má 2 receptory pre vitamín A na každý receptor pre vitamín D (tzv. Vitamín D Receptor). Čo je zaujímavé je, že tieto VDR máme aj v našich črevách.

Otázka znie, prečo nám priroda dala hlboko do čreva receptory na VITAMÍN D keď vieme, že vitamín D sa tvorí na koži, z UVB svetla, ktoré preniká iba pár mikro metrov do pokožky a teda hlboko do čreva preniknúť nedokáže? 🤔

Všetko toto sú zaujímavé otázky, no keď sa človek zamyslí nad tým, že naša krv na slnku vystúpi na povrch (vidieť nám žily) a zároveň, keď sa najeme, náš prívod krvi do tráviaceho traktu za zvýši o cca 60%, veľa vecí nám dôjde. Naša Črevo totižto dostáva všetky informácie z vonku a zo svetla, aké naša POKOŽKA aj OKO vidia (aj nevidia).

Takýmto spôsobom potom naše črevo vie, čo ma robiť a ako stravu spracovať, no tiež tento signál dostáa lymfatický imunitný systém za výstelkou, ktorý podľa toho diferencuje mnohé imunite bunky. A hádaj, kde sídli veľká časť našich T buniek (imunitných látok)... v pokožke. Nie je to náhoda.

 
Publikované : 1. marca 2022 10:57
(@simona-dankys)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ďakujem za odpoveď 

Idem čítať blog ďalej. Ale mám ešte jednu rýchlu otázku. Ak mám toľko intolerancii a keď som neranajakovala, cítila som sa super, cely deň plno energie, žiadne bolesti atď… aj napriek tomu musím raňajkovať? Lebo v článku bolo písané že raňajky sú dôležité a nemali by sme ich vynechávať. 

 
Publikované : 1. marca 2022 11:38
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@simona-dankys áno, raňajky sú dôležité spolu s ďalšími vecami, ktoré sú v protokole uvedené (vstavanie, pozeranie smerom k slnku, atď.). Všetko je to stimul pre naše telo a čím je na tom človek horšie, tým viac takéto Základy potrebuje a naopak, keď je na tom lepšie, vie si veľa vecí upraviť a individualizovať.

Častokrát sa však stáva, že človek má práve chute a pocity na veci, ktoré jeho telo síce "chce", no nemali by. Podobne ako keď človek s vážnou nadváhou vyhľadáva chuťovo koláče a keď sa pozrie napr. na ustricu, tak absolútne nemá chuť.

No každý vie, že pre neho sú koláče aj napriek chuti na ne to posledné, čo by mal jesť. 

 
Publikované : 1. marca 2022 12:02
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Tu sú také podľa mňa základné znaky, kedy človek pozná, že môže preskakovat raňajky bez problému   

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/pytaj-sa-diskusia-poradna/leptin-a-znaky-ci-funguje-nefunguje/

 
Publikované : 1. marca 2022 12:06
Zdieľať: