Vysoký krvný tlak
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vysoký krvný tlak

13 Príspevky
2 Užívatelia
1 Likes
60 Videní
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, po vypočutí webinára o výpočtovej kapacite mozgu, kde si v jednej časti vysvetľoval dôvody vysokého krvného tlaku má to zaujalo, aj preto lebo manžel ma už dlhodobo problém s vysokým krvným tlakom. Tak vzhľadom na to, by som chcela interpretovať tvoje vysvetlenie svojimi slovami, či správne chápem súvislosti a prepojiť to s parametrami, ktoré si vieme merať krvnými testami. Vo všeobecnosti, ľudia s vysokým KT, nemajú funkčný kolagen, ktorý drží štruktúrovanú vodu, čiže v krvných testoch by sa mala prejaviť dehydratácia????

Taktiež nedokážu generovať protóny z vody a ich krvna plazma stráca redox, t.j parameter MCV by mal byť vyšší,

-  mitochondrie v srdci sú poškodené, taktiež aj parameter ApoB nemusí byť dobrý?

- majú nedostatok kyslíka: prejaví sa to  taktiež na MCV, alebo môže aj na hemoglobíne??

- keďže kolagen ide ruka v ruke s kortizolom, ktorý sa vylučuje malo alebo v nesprávnom čase z dôvodu predošlého nadmerného vylučovania, bude taktiež meraný kortizol v slinách v zlých hodnotách??

-mal by sa aj sodík dostávať do intracelulárneho priestoru a draslík do extracelularneho???? takže pokles sodíka a zvýšenie draslíka??? V Tom si niesom až tak istá, či sa to deje pri vysokom krvnom tlaku

-pripadne zmerať ešte vitamín C??

- merať aj IGF-1, aby sme vedeli ako sme na tom s CR, keďže mám rastový hormón poukazuje na fungovanie CR

Ak teóriu prenesieme do praxe, tak na úpravu vysokého krvného tlaku by som aspoň dočasne navrhovala nasadiť kolagen s intravenoznym vitamínom C, východ slnka a grounding kvôli  kortizolu,a samozrejme všetky ďalšie tvoje rady( okuliare, eliminácia EMP........)a sledovať meraním či sa niečo mení. 

Ďakujem za usmernenie a názor🙏😉

 

 
Publikované : 1. septembra 2023 0:02
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@andrea Ahoj Andrea.

Rad ťa po dlhšej dobe "počujem" aspoň, takto a klobúk dole. Páči sa mi keď niekto dáva pozor.

Doplním len kúsok. A vždy chcem, aby si človek vybavil hadicu na polievanie. Stačí si predstaviť čo sa deje s vodou, ako strieka, keď ju upchame, keď zúžime prierez, atď.

Vysoký krvný tlak súvisí vždy logicky s 3 vecami:

  •  buď príliš úzka kapilára (nedostatok NO = kvapalina viac tlači na okraj)
  • príliš pomaly pohyb kvapaliny v kapiláre (pomalší pohyb = vyšší tlak na okraj)
  • nedostatok kvapaliny samotnej (menej vody = dehydratácia = horší pohyb došticiek)

Čiže z tohoto hneď vieš usúdiť aj ako niektoré faktory merať a sama si ich vypísala. Dá sa napr. merať aj oxid dusnaty, no u nás na SK prakticky nedostupný test.

Čiže kedykoľvek sa body vyššie zhoršujú, všetko v krvi musí nabrat objem (väčší objem = väčšia hybnosť = vyvinie väčší tlak cez hustú kvapalinu)

To znamená vyššie MCV, to znamená tiež viac LDL (a najmä 3 až 7 subfrakcie a ApoB). Tiež to znamená nižší sodík (sodík drží vodu). Nižší HDL (HDL ma menší objem), väčšie TÁG, pripadne aj test CHEM 7 z Masterclass vieš pozrieť.

V podstate všetko z neho máš (mocovina, kreatinin, glukóza, chlór, draslík, sodík) akurát ešte oxid uhličitý. Toto si však, pamätáš aj zo svojej spiroergometrie a dokážeš to na základe toho usúdiť.

Len premýšľaj. Keď spaľuješ viac tuku, tvoris viac ATP aj vody a tvoje telo tiež neplytva toľkým CO2. CO2 v kr i totiž uvoľňuje kyslík z hemoglobínu. To z a mena, že visc CO2 bude v krvi a menu v dychu. Inými slovami t oj respiračný kvocient (RER) bude 0,8 až 0,5.

Keď človek oxidu je veľa glukózy, pretože je dehydratovany, jeho CO2 v dychu bude naopak vyššie. Tiež to spoznáš keď ho budeš počúvať tak aby ta neregistroval, že bude mimovoľne viac vydychovat a dýchať plytko a rýchlo.

Keď chce teda človek znížiť tlak, body vyššie sú kľúč. Spôsobov a kombinácii spôsobov ako to riešiť je samozrejme viac.

Červené, IČ svetlo a UV automaticky tvoria EZ = lepšia Hydratácia aj generácia protónov.

UV + modré generujú oxid dusnaty (NO), čiže roztiahnuť cievy a tiež znížia tlak

Grounding zlepší Zeta potenciál = visc elektrónov v krvi = väčšia EZ = väčšia generácia protónov = tiež. Zníži tlak

Chlad = zúženie ciev = krátkodobý stres a zvýšenie tlaku v začiatku, no tiež generuje ENOS, ktorá produkuje NO aj nové kapilár v hnedom tuku a svalstvo, čiže tiež z dlhodobo eho hľadiska zníži tlak 🙂

 

Eliminácia uEMP = nižšia dehydratácia v priebehu času = tiež lepšia kontrola nad tlakom

 

To také doplnenie, k ešte tvojim postrehom 

 
Publikované : 5. septembra 2023 10:54
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

A ak má možnosť zmerať si aj kortizol aspoň v krvi ráno, pripadne aj v slinach, takto máš ďalší test.

Kortizol zvyčajne koreluje cirkadiannemu rytmu a problémy so srdcom sú podľa mňa vždy zapríčinené týmto v skoršom bode. Čiže človek co ma problém so srdcom a tomu nasleduje vysoký tlak mal v nejakom vode problém s CR a teda jeho kortizol by mal vykazovať abnormalitu. Ak nebude, zrejme je problém pri tlaku v inom z vyššie spomenutých bodov.

 
Publikované : 5. septembra 2023 10:55
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, poslala som manžela na testy a tu sú jeho výsledky a teda teória v praxi, keďže už má dlhodobo vysoký krvný tlak: 

Močovina: 4,19 nmol/l

Krea: 89,9umol/l

S vyhodnotením hydratácie prosím pomôcť, keďže tie jednotky mi robia problém, ďakujem

MCV: 85,8 fl  ( 82- 98) 

Sodík: 140 nmol/l(135-145)

Draslík: 4,71.nmol/l ( 3.5-5.5)

LDL:3,56 nmol/l

HDL: 1,77nmol,/l  ( 1-2,7)

S-CHOL: 5,59nmol/l (3,1-5) 

TAG : 1,06nmol/l

Glukóza: 4,97 nmol/l (4-5.5)

S-CL:102 nmol/l (99-109)

IGF: 86,6 ug/l ( 53-234)

ApoB: 0,98 g/l

ApoA: 1, 81g/l(  0,94-1.8)

Inzulín: 12,02 mIU/l (3-25)

Ak to nebude pre teba problém, tak ťa chcem poprosiť o tvoje zhodnotenie manželovych výsledkov. Veľka vďaka .

Ešte by som chcela dodať a poznať tvoj názor na hladiny vitamínu A: 6.18umol/l  ( toxicita pri hladina vyššej ako 4,9)  a vyššej hladiny vitamínu E: 58,7umol/l   ( 11,46-42). Podotýkam, že vnútornosti neje skoro vôbec, prečo taká vysoká hladina vitamínu A a zároveň aj vitamínu E????? Ešte raz ďakujem za tvoj názor, veľmi si ho vážim 🙏

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 
Publikované : 10. septembra 2023 23:01
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@andrea neviem či si dobre spomínam, ale ak áno, tak aj dcéra zdedila niečo s defektu Gilberta, však? Ak áno, možno by to vysvetľovalo, prečo ma aj otec takéto problémy, respektíve, že zdelila gen od oboch.

Zvyčajne ide vitamín A ruka v ruke so železom, pretože kedykoľvek je erytrocyt stimulovany nadmerným modrým svetlom (mysli moderný Život), bez UV a IČ, krvinka sa degraduje, vitamín A sa zmení na aldehyd a niči všetko v bunke okolo, vrátane melanopsínu a komplexov. To znamená, že sa železo aj vitamín A dostanu do krvi a bunka ich viac zrecykluje. Muži však nemajú menštruáciu a železo toľko nestratia, takže by v krvi malo ostať (opak od teba). 

Plus vitamín E je zvyčajne niečo, čo ide ruka v ruke s vitamínom C a glutationom. Takže opäť, ak je vyšší, zrejme je v krvi aj vyšší vitamín C a viac sa ho spotrebúva, pretože krv čelí viac ROS z vplyvov z vonku. To by znamenalo, že v krvi bude nižší glutation a zrejme aj vitamín C. 

Hydratácia = MOČ/KREA = 4190/2,14/89,9= 21,7 = OK 

 
Publikované : 12. septembra 2023 14:17
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, ďakujem za názor, ale predsa sa opýtam, lebo tomu nerozumiem čo si napísal :

Plus vitamín E je zvyčajne niečo, čo ide ruka v ruke s vitamínom C a glutationom. Takže opäť, ak je vyšší, zrejme je v krvi aj vyšší vitamín C a viac sa ho spotrebúva, pretože krv čelí viac ROS z vplyvov z vonku. To by znamenalo, že v krvi bude nižší glutation a zrejme aj vitamín C. 

To znamená, že ak krv nečeli viac ROS z vplyvov z vonku, tak vitamín c a glutation budú vyššie v krvi tak ako vitamín E, t.j. nespotrebúva sa vitamínu C viac?? Vôbec netuším či som to dobre pochopila ale som či som trocha mimo.Plus ak by si mal ešte zhodnotiť uvedené výsledky(MVC, LDL, HDL, ApoB, sodík, hydrataciu, TAG, ............) vzhľadom na dlhodobo pretrvávajúci vysoký tlak, aky je tvoj názor?

Ďakujem za názor a tvoj čas 

 
Publikované : 18. septembra 2023 17:18
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@andrea @andrea ahoj Ada. Prepáč 😃, pokúsim sa vysvetliť s tým vitamínom C jednoducho.

Ono vitamín C je predovšetkým veľmi zastúpený v našom oku a CNS. Tak sa mení na DHA a nazad na vitamín C a vždy keď sa vyčerpá, ide z krvi ako DHA dnu, tam sa zmeni na vitamín C a pracuje. Presúva sa mimochodom cez transportér glukózy, pretože majú podobnú štruktúru ako asi tušia z predošlých článkov

A asi tiež chápeš prečo je v oku a prečo je dnes oko dôležité si chrániť, obzvlášť večer. Vždy keď je oko v strese a pri umelom modrom svetle, vitamín C spotrebuje viac.

Slová vyššie teda znamenajú, že keď je naše oko v strese, vyčerpá visc vitamínu C a z krvi ide dnu. To znamená, že v krvi mierne klesá. Keď klesá v krvi, naša krv ho na menej. No a vitamín C je potrebný a to, čo ho recykluje je hádaj čo. Glutation, ktorý sa tvorí skrz pentozovy cyklus a vo veľkom najmä v pečení. Tiež takto recykluje vitamín E. 

Zhrniie teda je? 

Čím viac vitamínu C v CNS a oku potrebujeme, tým viac glutationu potrebujeme a teda musíme mať dobrú pečeň, pentozovy cyklus. 

Čiže ak clovek rozumie, ako ty teraz, nemusí si robiť všetky možné testy a stačia mu iba niektoré. Napríklad ak v krvi bude už nižší vitamín C, môžeš si bst istá, že vitamín E aj glutation budú znížené a vyčerpané tiez a paradoxne, užívanie doplnku glutationu problém môže zhoršiť. Lepšie riešenie je ketogenna strava, ktorá obsahuje veľa ľahkého vodíka a malo deutéria a eliminácia deutéria celkovo, napr. aj lepším pitný režimom, ako to budeme napr. robiť teraz s chalanmi v experimente (predstavím ho v novom webinari, kde sa môžeš pridať). 

Tiež je super ketogenna strava, pretože zlepší vstrebanie vitamínu C, veľa vnútornosti, veľa DHA, atď. Intravenozny vitamín C je za mňa tiež super, ak nie je problém par desiatok eur. Tabletka je vyhodenim peňazí. 

Aj preto si myslím, že v dnešnej dobe bude pre ľudí, ktorú sú nonstop okolo sieti, hlavne keď budu nove 5G frekvencie a modulácie v obehu, vitamín C intravenozne plus poznanie hladiny deutéria v tele veľmi dôležité 

 
Publikované : 19. septembra 2023 12:41
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Kľudne napíš Andrea, či som to s vitamínom C vysvetlíl dostatočne a rozumieš. Je to pre mňa dôležité u Vás 🙏

Preto aj fajčiari majú veľmi zlý stav. Fajčenie len zvyšuje veľmi ROS v krvi a teda vyčerpá vitamín C, nasledne aj glutation a vitamín E = menej vitamínu C aj DHA v oku a CNS 

 
Publikované : 19. septembra 2023 12:42
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @andrea

vzhľadom na dlhodobo pretrvávajúci vysoký tlak, aky je tvoj názor?

Ako prvé by som asi pozrel reálne ako je na tom krv, cievy a zvapenatenie. Index vapnikoveho skóre test je u nás skoro nedostupný, no napríklad dopllerove vyšetrenie arterii krvného riečiska ti objedná lekár ak sa nemýlim, pripadne endokrinológia.

Proste aby si videla, či reálne nie je niečo v cievach upchate 🤔

 
Publikované : 19. septembra 2023 12:55
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, s vitaminom C si to vysvetlil dostatočne, chápem, ďakujem.🙏 Tvoje zhodnotenie výsledkov som chcela z pohľadu teórie z webinára o výpočtovej kapacite mozgu, keďže tam som dedukovala čo by mali odzrkadľovať jednotlivé  parametre pri krvných testoch.Ak ti nebude vadiť tak to vzhľadom na teoretické vedomosti zo spomínaného webinára zhrniem a použijem na to manželove výsledky, keďže má dlhodobo vysoký krvný tlak: 

MCV nie je vyššie, t.z. že jeho krvná plazma, nestráca redox

ApoB taktiež v norme, t.z že jeho mitochondrie v srdci by mali byť funkčné

Sodik, draslík v poriadku a taktiež dobrá hydratácia z čoho dedukujem že kolagén drží okolo seba štruktúrovanú vodu 

Taktiež nieje vyššie LDL, nižší HDL ani väčšie TAG z čoho dedukujem že tri veci zodpovedne za zvýšený krvný tlak sa nezhoršujú

IGF taktiež dobrý, CR funkčný , síce nemáme kortizol, ale usudila som to aspoň z IGF.

Vlastne všetko má z môjho pohľadu v pohode ( myslím, z pohľadu znalosti zo spomínaného webinára) , ak by sme nevedeli že tieto výsledky má človek s dlhodobo vysokým tlakom, podľa čoho by si to usúdil??? Kde je podľa teba u neho problém, že má tlak vysoký (cievy)??????

 
Publikované : 26. septembra 2023 22:42
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro len sa pripomínam na odpoveď 🙏😏

 
Publikované : 5. októbra 2023 14:57
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @andrea

Vlastne všetko má z môjho pohľadu v pohode ( myslím, z pohľadu znalosti zo spomínaného webinára) , ak by sme nevedeli že tieto výsledky má človek s dlhodobo vysokým tlakom, podľa čoho by si to usúdil??? Kde je podľa teba u neho problém, že má tlak vysoký (cievy)??????

Ak by niekto ppstunol len tieto údaje a nič viac, len ťažko sa dá vydedukovat podľa mňa odpoveď. No keď už si s clo ekon osobne, napríklad pri rozhovor, konzultácii a tak, rozprávaš sa s ním, zisťuješ a sleduješ jeho oči, dych,... a dá sa veľa vecí vidieť.

Ak má. Problém s vyšším tlakom, veci hore vo vetve platia, no pričiň môže byť viacej. Napríklad to najčastejšie a to nejaká časť cievy môže mať vápenatý povlak (napr. krčné arterie - tie si vie dat aj bežne skontrolovať cez doplerovu analýzu, myslím, že len, obvodný dá výmenný lístok), pripadne drahšie Vapnikoveho skóre, kde vlastne podstúpi CT, ale asi ako najjednoduchšie by som sa pozrel na jeho dych.

Keď ste spolu, je schopný dýchať pomaly a slabšie? Alebo, robí veľmi, silné nádychy?

Nech skúsi aj svoje skóre BOLT (veľmi pekný test). Cca 5 pomalých a nenutenych nádychov a vydýchov a na konci nech normálne vydychne a zadrží dych (chytiť nos) a počítaj, koľko sekúnd vydrží pokým dostane prirodzenú, slabú potrebu nadýchnuť sa. Či to bude aspoň 20 až 30 sekúnd. 🤔

 
Publikované : 9. októbra 2023 7:22
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zdieľať: