Vznik choroby, rako...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vznik choroby, rakovina

98 Príspevky
7 Užívatelia
31 Likes
768 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Mitochondrie sú v každej časti tela odlišné a dokonca aj v rámci jednej bunky môžu byť odlišné. Neveríš? Už len tvoj mozog a také nadobličky.
 
V neurónoch majú mitochondrie iný tvar, zatiaľ čo v nadobličkách sú väčšie, majú viac prvého komplexu asi viac podlhovasté. Veď si len spomeň na tvorbu steroidov (vyhľadaj si, na Google článok Hormóny #5 od Jaroslav Lachký).
 
Mitochondrie tvoria pregnenolon z cholesterolu, na základe deutéria, ktoré ráno absorbujú, vďaka čomu sa natiahnu, zväčšia a z dvoch sa stane jedna, atď. Takto sa mierne spotia, stratia efektivitu, no tebe to umožní napríklad vytvoriť steroidy - Testosterón, estrogén, atď., aby si sa mohol množiť.
 
 
Keď si to zas vezmeme vrámci bunky, mitochondrie blízko jadru, verzus blízko membrány bunky a extracelulárnemu priestoru sú taktiež odlišné.
 
Tie bližšie jadru oxidujú viacej glukózy a majú mierne odlišný tvar, pretože chcú produkovať viac superoxidu aj peroxidu vodíka, pomocou ktorého v letných mesiacoch pozmenia Epigeneticky DNA samičky, ktorá sa vďaka vyššej konzumácii sacharidov pripravuje na oplodnenie a počatie potomka, ktorý sa tak ľahšie prispôsobí prostrediu, v akom bude počatý.
 
Keď si to teraz vezmeme vrámci povrchov tela (výstelka čreva, pľúca, pokožka, tuk), tak aj mitochondrie v pokožke a tuku, bližšie k povrchu tela, majú zasa radi tuk. Dôvod by ti mal byť jasný. No a týmto sa zároveň blížim k finálnej myšlienke. 
 
 
Mitochondrie bližšie k povrchu a hlavne v koži/tuku spaľujú radi tuk alebo aj nič, a rozhodujú sa na základe Svetla alebo chladu, aký je na tvoju kožu/tuk aplikovaný.
 
 
Mitochondrie bližšie k povrchu tela (čiže v podkožnom bielom tuku) svoj ETC radi zastavujú. Prečo? 
 
Nikto z nás sa predsa nenarodil s MC donaldom v ruke ani s cereáliami, ako sa nám reklami snažia nahovoriť, že bez nich neprežijeme. Tiež sme počas evolúcie nikdy nemali stabilný a stály zdroj potravy. Vždy sme mali obdobia hladu (či už kratšie, ale aj dlhšie - niekoľko dní až týždňov). Avšak vždy to bolo prispôsobené prostrediu, kde sme boli. V Afrike to bolo viacej na slnku, kdežto od 70 tisíc rokov dozadu, odkedy sme z Afriky začali migrovať, to bolo aj kvôli chladu a nedostatku potravy.

 

No a presne preto nám evolúcia "vymyslela" podkožný tuk, ktorý koreluje rozvoju génu MHC-1, imunitnému systému a centrálnej nervovej sústavy. Príroda chce, aby sme pod kožu, v tuku, skladovali ľahký vodík (prótium), a zároveň aj mnoho kmeňových buniek so spiacimi mitochondriami, ktoré zasa obsahujú veľa deutéria.
 
Toto deutérium totiž drží "zalepený" ich krebsov cyklus aj ETC, pretože ich metabolický obrat potrebujeme držať takmer celý život na uzde.
 
Ich metabolický obrat zvýšime až v čase, keď náš povrch tela dostane stimul, ktorý pochádza zo silného UVB svetla. Áno, dobre čítaš.
Toto svetlo penetruje našu pokožku iba niekoľko mikro metrov, avšak má vždy po boku zo slnka červené, IČ aj UVA, ktoré stimulujú produkciu oxidu dusnatého, vitamínu D a robia s ETC jednu zvláštnu vec. Vedia ho zastaviť.
 
UV aj červené svetlo majú naozaj vplyv na oxid dusnatý, čo je silný vasodilatátor, no nie každý vie, ako táto súhra svetla funguje.
 
Presne preto je naša koža na samom povrchu,zatiaľ čo podkožný tuk mierne nižšie. Mitochondrie v nich sú odlišné, presne ako si to čítal v odstavcoch vyššie. Mitochondrie v koži, blízko povrchu, kde dopadá najviac slnečného svetla, majú veľmi aktívny metabolický obrat, ak na to majú dôvod (napríklad chlad), zatiaľ čo mitochondrie nižšie, v tuku, opačne.
Presne preto má aj biely tuk (hlbšie) menej mitochondrii a tuk nespaľuje dobre, zatiaľ čo hnedý tuk (oblasť krku, tráspezy, hruď), má mitochondrii veľa a je doslova "spaľovňa tuku".
 
Prostredie, v ktorom sa nachádzame nášmu telu totiž dáva stimuly aký tuk ma viac množiť, kedy ho spaľovať a tiež kedy majú mitochondrie pracovať a kedy ETC naopak zastaviť. Silné UVB svetlo, aké zažiješ napríklad keď pôjdeš zo SK do krajiny bližšie k rovníku, tvoje mitochondrie v pokožke dokáže zastaviť, pretože vyprodukuje dostatok oxidu dusnatého, ktorý sa podľa dostupných štúdií viaže na katódu (štvrtý komplex), vďaka čomu zastaví tok elektrónov z prvého a druhého komplexu na štvrtý.
 
To znamená, že elektróny z jedla alebo tuku nie sú potrebné, no ATP syntáza sa vďaka červenému svetlu rotuje aj sama. Toto je úplne elegantná vec, ktorá má viaceré úlohy, no len málo ľudí nad nimi premýšľalo. Ja som si tú námahu dal a práve ti ich zopár popisujem. 
 
 
 
Slová vyššie znamenajú, že mitochondrie svoj ETC dokážu zastaviť, vďaka čomu nepotrebuješ v tom čase nič jesť a ani oxidovať podkožný tuk. Stále však produkujú ATP a generujú mierne magnetické pole. To znamená, že ich ETC sa mierne roztiahne, (PLUS a MÍNUS ich prestanú ťahať) a mitochondria ľahšie vylúči cytochrom C, aby sa zahubila alebo zrecyklovala ak to potrebujeme. To znamená, že večer, alebo na druhý deň, až bude UV svetlo preč, bude tuk spaľovať lepšie a z jedla, ktoré zješ, alebo z tuku, ktorý na bruchu máš, bude tvorit viac VODY aj ATP.
 
Tiež to však znamená, že v čase cez deň, kedy si na silnom UV svetle, sa  mitochondrie v tuku a mitochondrie v koži dostanú k sebe bližšie, vďaka čomu sa začne jedna rezonancia dotýkať druhej. To znamená, že mitochondrie, ktoré svoj ETC vedia využívať začnú komunikovať s mitochondriami, ktoré spia, pretože sú v stave "hybernácie", v kmeňových bunkách.
 
No a nezabúdaj na to, čo som ti viackrát hovoril. Vnútro mitochondrie je plné plazmy (ionizovamý vodík = plazma) a zároveň vodivého aj izolačného materiálu (polovodiče dnu verzus tuková membrána na okraji). To znamená, že mitochondria je sama o sebe piezoelektrická. Musí byť. Keď sa teda poriadne stlačí a uvoľní, vyšle svetlo. Rovnako ako každá tvoja kosť na tele.
 
Presne takýmto spôsobom dokážu mitochondrie v niektorých častiach tela vygenerovať každý tip svetla od UV až po infračervenú, vďaka čomu dokážu "rozlepiť" deutérium, ktoré drží krebsov cyklus mitochondrii v kmeňových bunkách, ktoré zrazu začnú prvýkrát v živote betaoxidovať.
 
 
To znamená, že ich metabolický obrat stúpne aktivuje ich a kmeňová bunka bude môcť diferenciovať a presunúť sa skrz krv do miesta, kde je potrebná, ako napríklad do poškodenej chrupavky, či do chrbtice.
Toto všetko sú "žolíci", ktorých majú mitochondrie v rukáve, odkedy boli karty rozdané (vznik života). Neveríš? Tu máš ďalšie veci, ktoré s tým súvisia.
 
 
Aktivita arylalkylamín N-acetyltransferázy (AANAT), enzýmu obmedzujúceho rýchlosť syntézy melatonínu, bola pred rokmi identifikovaná v mitochondriách a každý čitateľ mojej knihy by o tom mal vedieť už dávno, pretože som to tam spomínal. Mitochondrie vďaka infračervenému svetlu, aké absorbujú tvoria vlastný melatonin. Ten, ktorý sa tvorí v epifýze je len ako malý "doplnok".
 
 
Z evolučného hľadiska je totiž predchodcom mitochondrií pravdepodobne fialová nesírna baktéria (zrejme Rhodospirillum rubrum), čo by aj naznačovalo, prečo mitochondria ako Jediný prokaryot zvládne UV svetlo a dokonca si ho sama tvorí. Tvorí ho ja z IČ svetla, ako vied z posledného článku.
 
Presne pretoto môže byť pre niekoho vhodné na silnom UV svetle celý deň jesť (napr. ak chce mladý a zdravý človek pribrať), no pre iného môže byť lepšie jest iba raňajky (napr. ak chce schudnúť a/alebo chce svoj tuk scvrknuť a uvoľniť z neho kmeňové bunky).
 
Áno, dobre počuješ. Presne toto je podľa mňa dôvod, prečo je mladý človek schopný svoje koleno zahojit veľmi rýchlo, a to aj napriek slabšiemu slnku na Slovensku, ak má výkonné mitochondrie a vysoký redox krvi. Presne preto si myslím, že mladí človek s vysokým zeta potenciálom v krvi dokáže veľmi dobre využívať biele aj červené krvinky a regenerovať svoje časti tela. Becker nám dokonca v minulom storočí poskytol aj dôkaz keď preukázal, ako si dieťa do veku 11 rokov dokáže zregenerovať úplne celý ukazovák na oboch rukách, ak je useknutý presne v kĺbe, teda celý. Dorastie mu úplne nový. Jeho niektoré červené Krvinky ešte mamu mitochondrie a tiež dokážu vygenerovať obrovský piezoelektrický prúd a silné UV svetlo, ktoré slúži ako stimul pre diferenciáciu aj regeneráciu.
 
Naopak starší človek, s horším redoxom a menej výkonnými mitochondriami už vyžaduje viac UV slnka a/alebo chladu na to, aby svoju regeneráciu zlepšil. Presne preto sme kedysi osteoporózu videli len u starších ľudí, zatiaľ čo mladí si zlomeninu rýchlo zahojí.
 
 
 
Viac tu:
 
 
Publikované : 9. októbra 2023 7:51
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, vďaka za odpoveď.Nechala som si ju rozležať trocha dlhšie v hlave, ale stále mám  ešte nejaké otázky, aj keď možno v podstate tie isté, len inak napísané aby som tomu pochopila😏🤔 Ja ti  napíšem ako to chápem, mojimi slovami ak ti to nevadi😉🙏

1, Tak vo všeobecnosti na to aby mohla rakovina vôbec v tele prepuknúť, tak mitochondrie blízko povrchu tela, ktoré sú metabolický veľmi aktívne nedokážu zastaviť ETC a ty pádom nastáva aj zastavenie apoptozy, lebo ju nevie ovládať UV svetlo skrz tvorbu vitamínu D a VDR, aj keď sa vystavujeme slnku. To znamena ak mi v krvi nestúpa vitamín D aj napriek vystavovanie sa slnku, môže ísť aj o rakovinu??? 

2, Ak prepuknutá rakovina vyčerpá z tela deuterium, bude metastazovať. Je dobré, ak v prípade diagnostikovania rakoviny sa budeme snažiť eliminovať deuterium v tele?

3, Nechce sa mi veriť lekárom že niektoré druhy rakoviny sa nedajú odhaliť krvnými testami. Aj keď u mojej známej pri rakovine v štvrtom štádiu, bol znížený len albumin a onkomarkery boli v poriadku. Odhalili rakovinu až keď ju lekari otvorili. Viem že si písal, že by si spozornel pri nízkom albumine a čo sa týka sodíka a draslíka že je to dlhotrvajúci proces, ale žeby sa to neukázalo už ani pri rakovine v poslednom štádiu. 🤔🤔okrem albuminu, čo by malo byť pre nás varovným signálom v prípade rakoviny, pri robení si základných krvných testov ( VitaminD)??????

Viem, že o rakovine ešte veľa veci neviem a možno si ich neviem pospájať, ale pevne verím že mi pomôžeš postupne ich rozlúsknuť a začať uvažovať tou správnou cestou . Ta moja kamarátka je pre mňa veľkou záhadou a chcela by som to nejako rozlúsknuť s tvojou pomocou. Môžeš ma prosím ťa nejako naviesť, ak máš pocit, že stále tomu nerozumiem a nespajam veci dobre. Ďakujem 🙏

 
Publikované : 22. októbra 2023 22:46
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

A ešte predsa jedna otázka:  na čo je podľa teba sa podstatne zamerať už pri diagnostikovaní rakoviny, da sa to zovšeobecniť???? Myslím okrem toho čo sme sa už pri tebe naučili( grounding, okuliare, východ a západ slnka....) ďakujem 

 
Publikované : 22. októbra 2023 22:59
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @andrea

A ešte predsa jedna otázka:  na čo je podľa teba sa podstatne zamerať už pri diagnostikovaní rakoviny, da sa to zovšeobecniť???? Myslím okrem toho čo sme sa už pri tebe naučili( grounding, okuliare, východ a západ slnka....) ďakujem 

Sú rôzne bežné markery, ktoré môžu pôsobiť ako zdvihnutý prst:

1.Krvný obraz (KKO):

Znížený počet červených krviniek môže naznačovať anémiu, ktorá môže byť spojená s niektorými formami rakoviny, napr. s rakovinou hrubého čreva.

Zvýšený počet bielych krviniek môže byť spojený s leukémiou.

2.Hladina vápnika v sére:

Významne zvýšená hladina vápnika môže byť spojená s niektorými typmi rakoviny.

 

3.Bilirubín a testy funkcie pečene (AST, ALT, alkalická fosfatáza):

Zvýšené hladiny môžu naznačovať problém s pečeňou, vrátane rakoviny pečene.

 

4. Kreatinín:

Zvýšená hladina môže naznačovať problémy s obličkami, vrátane možnosti rakoviny obličiek.

 

5. Albumín:

Znížený albumín môže byť spojený s chronickým zápalom alebo malnutríciou, čo môže byť spojené s rakovinou.

 

6. Inzulín:

Funkcia: Hormón produkovaný pankreasom, ktorý umožňuje bunkám v tele vstrebávať glukózu z krvi, čím sa znižuje hladina cukru v krvi.

Meranie: Hladiny inzulínu v krvi môžu byť zvýšené pri inzulínovej rezistencii alebo pri určitých iných stavoch, ako je inzulínoma (nádor produkujúci inzulín).

Vzťah k rakovine: Zvýšené hladiny inzulínu môžu byť spojené s vyšším rizikom niektorých typov rakoviny, najmä rakoviny hrubého čreva a rakoviny prsníka.

 

7. IGF (inzulínový rastový faktor):

Funkcia: IGF-1 a IGF-2 sú rastové hormóny podobné štruktúre inzulínu, ktoré stimulujú rast a diferenciaciu buniek.

Meranie: Zvýšené hladiny IGF-1 môžu byť spojené s vyšším rizikom rakoviny, najmä rakoviny prsníka, prostaty a hrubého čreva.

Vzťah k rakovine: Existujú štúdie, ktoré naznačujú, že vysoké hladiny IGF-1 môžu byť spojené s vyšším rizikom niektorých rakovín.

 

8. NF-kappa B (nukleárny faktor kappa B):

Funkcia: Molekulárny signálny faktor, ktorý hrá kľúčovú úlohu v zápalových a imunitných odpovediach. Aktivácia NF-kappa B môže viesť k produkcií prozápalových cytokínov a iných mediátorov.

Vzťah k rakovine: Aktivácia dráhy NF-kappa B je spojená s rastom nádorov, zápalom a chemorezistenciou. Blokovanie alebo modulácia tejto dráhy je predmetom výskumu ako potenciálna terapeutická stratégia pre niektoré typy rakoviny.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 23. októbra 2023 19:59
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @jaroslav-lachky

Naopak starší človek, s horším redoxom a menej výkonnými mitochondriami už vyžaduje viac UV slnka a/alebo chladu na to, aby svoju regeneráciu zlepšil. Presne preto sme kedysi osteoporózu videli len u starších ľudí, zatiaľ čo mladí si zlomeninu rýchlo zahojí.

UV svetlo aj CHLAD sú cesty do neba (môžu zvýšiť redox) aj do pekla (redox klesne a nastúpi chaos=pozitívna entópia=ZÁPAL). Dôležitý je kontext.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 23. októbra 2023 20:03
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Mirek, ďakujem za tvoj názor, vážim si ho. To čo sme si napísali tak trocha už ovládam, ale pre mňa je rakovina jeden veľký otáznik a vieš prečo??? Moja mama zomrela na rakovinu pľúc, bola sledovaným pacientom a mala robene základné  krvné testy dost casto( cca každých 6 mesiacov). Nič podozrivé tam nie je, mám niektoré k dispozícii Ešte keď ju vyšetrovali a už  mala ťažkosti spojené s rakovinou v štvrtom štádiu nás lekári ubezpečovali že nejde o rakovinu.( Onkomarkery boli v poriadku a aj ďalšie parametre v krvi, okrem albuminu, veľmi nizky). Nejaky mesiac nevedeli prísť na to, že sa jedná o rakovinu.Este aj bronchoskopia a rontgen pľúc boli v poriadku a to ju už mali v rukách odborníci v Hágoch. Možno neuveriteľné, že????To, že má rakovinu zistili až keď ju otvorili, podobne ako teraz pri mojej kamarátke., skoro rovnaký scenar. To je pre mňa taka neznáma a preto toľko otázok ohľadne rakoviny. Ale takých prípadov som mala okolo seba viacej. Buď to lekári  naozaj nevedia alebo nechcú povedať aspoň podozrenie na rakovinu a nezameraju na to vyšetrenia aby sa odhalila v skoršom štádiu.Ale máme známu aj onkologičku, ktorá tvrdí že niektoré typy rakoviny naozaj nejde odhaliť krvnými testami🤔

 
Publikované : 24. októbra 2023 14:06
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Mirek, viem že to tu asi nepatrí, ale chcem ťa poprosiť, niekde na fóre si písal, že niečo testuješ ( energy capsules???? netuším či si pamätám správne, lebo si tam písal,  že to spomenies v QaA, ale nenašla som o Tom zmienku zatiaľ v žiadnom QaA a ani na fóre to neviem nájsť, možno moja nešikovnosť 😀🤪) Môžeš mi prosím, o tom poskytnúť nejake info, ktoré uznas za vhodné 🙏🙏🙏🙏 ďakujem 

 
Publikované : 24. októbra 2023 14:17
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @andrea

Buď to lekári  naozaj nevedia alebo nechcú povedať aspoň podozrenie na rakovinu a nezameraju na to vyšetrenia aby sa odhalila v skoršom štádiu.Ale máme známu aj onkologičku, ktorá tvrdí že niektoré typy rakoviny naozaj nejde odhaliť krvnými testami🤔

Ahoj, odporúčam túto knihu prečítať:

https://www.amazon.de/Anticancer-New-Way-Life/dp/0670021644

Veľmi dobrá kniha o rakovine a veľa dobrých informácií.

 

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 24. októbra 2023 18:29
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @andrea

Môžeš mi prosím, o tom poskytnúť nejake info, ktoré uznas za vhodné 🙏🙏🙏🙏 ďakujem 

Stále testujem. Skus si pozrieť ich stránku:

https://leelaq.com/leela-quantum-h-e-a-l-capsule/

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 24. októbra 2023 18:31
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Publikoval: @andrea

1, Tak vo všeobecnosti na to aby mohla rakovina vôbec v tele prepuknúť, tak mitochondrie blízko povrchu tela, ktoré sú metabolický veľmi aktívne nedokážu zastaviť ETC a ty pádom nastáva aj zastavenie apoptozy, lebo ju nevie ovládať UV svetlo skrz tvorbu vitamínu D a VDR, aj keď sa vystavujeme slnku. To znamena ak mi v krvi nestúpa vitamín D aj napriek vystavovanie sa slnku, môže ísť aj o rakovinu??? 

2, Ak prepuknutá rakovina vyčerpá z tela deuterium, bude metastazovať. Je dobré, ak v prípade diagnostikovania rakoviny sa budeme snažiť eliminovať deuterium v tele?

 

  1. Prvá časť áno Andrea, chápeš správne, no v posslednej vete nie úplne. Nízky vitamín D aj napriek pobytu na slnku môže, ale aj nemusí byť dôsledkom disfukncie mitochondrii v tele. 
  2. Nie ak vyčerpá deutérium, ale ak vyčerpá UV svetlo, aké jej stlačené deutérium generuje - vtedy začne metastázovať. A áno, eliminácia deutéria sa ukazuje byť ako jeden z najlepších nástrojov, obzvlášť pri včasnej diagnostike
 
Publikované : 24. októbra 2023 21:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Publikoval: @andrea

3, Nechce sa mi veriť lekárom že niektoré druhy rakoviny sa nedajú odhaliť krvnými testami. Aj keď u mojej známej pri rakovine v štvrtom štádiu, bol znížený len albumin a onkomarkery boli v poriadku. Odhalili rakovinu až keď ju lekari otvorili. Viem že si písal, že by si spozornel pri nízkom albumine a čo sa týka sodíka a draslíka že je to dlhotrvajúci proces, ale žeby sa to neukázalo už ani pri rakovine v poslednom štádiu. 🤔🤔okrem albuminu, čo by malo byť pre nás varovným signálom v prípade rakoviny, pri robení si základných krvných testov ( VitaminD)??????

Viem, že o rakovine ešte veľa veci neviem a možno si ich neviem pospájať, ale pevne verím že mi pomôžeš postupne ich rozlúsknuť a začať uvažovať tou správnou cestou . Ta moja kamarátka je pre mňa veľkou záhadou a chcela by som to nejako rozlúsknuť s tvojou pomocou. Môžeš ma prosím ťa nejako naviesť, ak máš pocit, že stále tomu nerozumiem a nespajam veci dobre. Ďakujem 🙏

Áno, albumín je skutočne dobrý markér a najmä všeobecne aj u nás dostupný. Sodík je tiež fajn, ale skutočne je ľahko ovplyvniteĽný. Ak pacient len pár hodín pred pije viac/menej tekutín alebo zje viac/menej soli, v krvi ho ľahko zmení. Avšak v medicíne je k tejto téme aj termín, ktorý som dávnejšie počul (nebudem menovať), no v posledných štádiach sa vie, že sodík ide veľmi prudko dole, po albumíne a vtedy je človek naozaj už veľmi dehydratovaný. 

Za mňa to u nás ostávajú práve tieto testy, ktoré som ti vyššie napísal a potom spiroergometria. Dá sa robiť aj v kľude, človek len leží alebo sedí a meria si plyny a jeho RQ veľa napovie. Nemá dôvod sa rapídne zvyšovať, pokým sa niečo nedeje. Takže toto je za mňa skvelý a dostupný nástroj a snáď sa viac rozšíri. 

 
Publikované : 24. októbra 2023 21:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Publikoval: @andrea

Ahoj Mirek, ďakujem za tvoj názor, vážim si ho. To čo sme si napísali tak trocha už ovládam, ale pre mňa je rakovina jeden veľký otáznik a vieš prečo??? Moja mama zomrela na rakovinu pľúc, bola sledovaným pacientom a mala robene základné  krvné testy dost casto( cca každých 6 mesiacov). Nič podozrivé tam nie je, mám niektoré k dispozícii Ešte keď ju vyšetrovali a už  mala ťažkosti spojené s rakovinou v štvrtom štádiu nás lekári ubezpečovali že nejde o rakovinu.( Onkomarkery boli v poriadku a aj ďalšie parametre v krvi, okrem albuminu, veľmi nizky). Nejaky mesiac nevedeli prísť na to, že sa jedná o rakovinu.Este aj bronchoskopia a rontgen pľúc boli v poriadku a to ju už mali v rukách odborníci v Hágoch. Možno neuveriteľné, že????To, že má rakovinu zistili až keď ju otvorili, podobne ako teraz pri mojej kamarátke., skoro rovnaký scenar. To je pre mňa taka neznáma a preto toľko otázok ohľadne rakoviny. Ale takých prípadov som mala okolo seba viacej. Buď to lekári  naozaj nevedia alebo nechcú povedať aspoň podozrenie na rakovinu a nezameraju na to vyšetrenia aby sa odhalila v skoršom štádiu.Ale máme známu aj onkologičku, ktorá tvrdí že niektoré typy rakoviny naozaj nejde odhaliť krvnými testami🤔

S maninou ma to mrzí Andrea, úprimnú sústrasť , aj keď iba takto. Ako sama píšeš, albumín bol príliš nízky a to malo byť samo o sebe, ak to bolo opakovane, varovným znakom. Problém však nie je v lekároch, ale v tom, ako sa vŠeobecne nahliada na problémy, pretože sa takmer vôbec nerieši príčina, ale iba príznaky a symptómy, na ktoré sme ako spoloćnosť skvele "školení" médiami a farmáciou, pretoźe na každý symptóm máme liek, ktorý ho na chvíľu potlačí a takýmto splsobom sme dokonalí "stáli zákazníci"...ak by možno miesto RTG robili aj MRI a pozreli by sa na to novými očami, ktorými ver či never už niektorí Ľudia hľadia na dáta pacientov, aj z pohľadu deutéria a kvantovej biológie, všimli by si nejaké rozdiely. Podobne ako sme sa o tom vabili v BA, kde ľudia videli obrázky pod MRI rôznych potravín, vrátane častí tela a aj rakovín a nádorov. Majú toho totiž veľa spoločného, pretože spôsob, akým dané tkanivo reaguje s frekvenciami a magnetom, aké v MRI sú, je odlišný od toho, ako reaguje zdravé tkanivo, ktoré je hydratované s H2O a nie HDO alebo D2O.

 

Napíšem ti to opakovane a zasa trochu inak, pretože to stále potrebuješ v hlave "rozlúsknuť". Diagnostika aj liečba takýchto problémov  je dnes podľa mňa stále verejne v plienkach z dôvodu, že sa na to pozeráme iba makroskopicky, až keď sa prejaví viditeľný symptóm (prejav), no nenahliada sa na to z pohľadu mikroskopického, ktorý daný prejav časom môže, aj nemusí vyvolať. Rakovina ako taká vyžaduje vždy v prvých štádiach veľa kyslíka, ktorý jej zabezpečuje elektróny na neustály pohon ETC. Toto je teda prvé štádium. Pozorovateľné to je práve aj pomocou RQ, ktoré je aj v pokoji cez 0,9 a tiež zmenou CO2 v krvi (viď test Chem 7).

 

Neskôr je pre rakovinu potrebné, na to aby prepukla a održiavala nás aj seba na źive, aby si neustále čerpala deutérium a vodík. Robí to práve skrz uniport v krvi, ktorý presúva sodík a protón. To znamená, že za každý protón vymení sodík. Toto je dôvôd prečo sodík z krvi mizne dnu a za sodíkom nasleduje voda, za ktorou nasleduje opuch tkanív a spotenie. Takýmto spôsobom sa dnu dostáva viac deutéria, ktoré tam robí hádaj čo. Mitochondria ho vďaka svojmu redoxu neustáke "ždíma" a stláča, čo jej generuje masívne množstvo UV svetla, ktoré stimuluje jej delenie a udržuje rakovinu nažive. Popri tom sa snaží spaľovať jediné substráty, ktoré obsahujú ľahký vodík, ktoré dokáže spáliť, keď má krebsov cyklus zalepený. Tým je glukóza a glutamín. Toto však tiež dokáźe robiť len isté obdobie...

 

Toto je dôvod, prečo existujú štatistické pomery medzi D/H, ktoré urČujú, kedy sa bunka dokáźe množiť a prejsť cez tzv. bunkový cyklus a G2 fázu, alebo nie a tiež či dokáźe rakovina prežiť alebo nie. 

Veľa lekárov ani len nevie takéto základné biochemické veci ako rozdiel medzi izotopmi vodíka a nie to ešte kvantovú biológiu. 

A nezabúdaj na to, čo vždy hovorím. Ak ani len nevieš, že niečo nevieš, ako môžeš prísť na to čo je to, čo vlastne nevieš???

 

Chceš počuť ešte viac? A toto je aj pre teba Miro (@coach_empigo), keďže chápeš rýchlo - Viete aký je rozdiel medzi napr. rakovinou a metabolickým syndrómom podľa mňa? A aký je rozdiel medzi autofágiou a apoptózou? Prečo ich matka príroda spravila tak ako sú a prečo oba kontroluje jedna malá, pre niekoho bezvýznamná baktéria mitochondria? 

Chcete to vedieť? Odpoveď je ENERGIA a INFORMÁCIA. A kľudne si to niekde poznačte. Možno za pár desiatok rokov na to príde aj veda. Deficit prvého je dôvod prečo človek dostane rýchlo metabolický syndróm a tiež prečo zdravý chalan pomocou tŕeningu a fastingu ľahko zleepší zdravie, zatiaľ čo deficit druhého je dlvod, prečo prepuknutie rakoviny zvyčajne trvá dlhšie a prečo jej náprava nie je taká jednoduchá. 

 

Energetická stránka sama o sebe je náročná ako "šľak" a ani tej mnoho ľudí nerozumie. Uź len väčšina biochemikov, či výživárov sa k tejto téme aspoň priblíži, no žiaľ skončia pri kalóriach, kde to v skutočnosti len začína. No predstavte si, keby sa ešte len chceli ponoriť do informačnej stránky? A teraz nemám na mysli nejaké woodooo. Mám na mysli skutočne nároćnú kvantovú mechaniku a informačnú teóriu, ktorá ukazuje ako pracuje kvantizácia informácie pomocou spinu a OMH svetla, ktoré sa transformuje kvantizovane do elektrónov aj protónov v našich tkanivách. 

Inými slovami, to, že do tela dostaneme nejaké elektróny a protóny je iba jedna stránka mince. TO je napríklad spôsob, ako pracuje autofágia. Vyžaduje energiu = elektróny. Na to však, aby pracovala apoptóza a teda rakovina neprepukla, vyžadujeme informačnú stránku a teda OMH fotónov. Toto je level kam chcem, aby ste sa všetci tu ćasom dostali, pretože až tam raz prídete, už nikdy nepôjdete späť. Ani nebudete chcieť, pretože je to neskutočne zaujímavé a každého, kto raz začne vidieť tieto súvislosti, to už nikdy nepustí a prestane sa zaoberať nepodstatnými vecami. 

 

Presne toto je dôvod, prečo matka príroda naozaj vymyslela mitochondrie takto a prečo majú aj možnosť využiť autofágiu a aj apoptózu a tiež prečo vedia samé tvoriť IČ svetlo, ale aj UV a tiež prečo sú piezoelektrické. 

Mitochondria totiž využíva autofágiu na energetickú stránku mince, pomocou ktorej jednoducho vráti do systému rovnováhu. Ak je poškodená, no informácie vo fotónoch v sebe má dostatok, spustí len autofágiu a opraví sa. A čo na to vyžaduje? Toto viete všetci, lebo som to opakoval sto krát. Vyžaduje prvý komplex a flow elektrónov, ktoré vygenerujú ROS, ktoré vytvorí superoxid, ktorý autofágiu spustí. 

Čo však apoptóza? Prečo tá vyžaduje opak? Prečo chce ETC zastaviť? Pretože tu nejde a ani nikdy nešlo o energetickú stránku mince, ale o informačnú!!

 

Mitochondria v čase, kedy je dlhodobo vyčerpaná o energiu, no má vo svojich elektrónoch a protónoch dostatok informácie (myslite SPIN a dostatočne vysoký OMH), dokáźe spustiť apoptózu, ktorá mitochondriu zahubí úplne, a jej informácia sa recykluje vrámci väčšieho systému. Chcete prirovnanie? A toto bude opäť najmä pre teba Miro, hoci aj ty Andrea si z toho niečo vezmeš.

Čo tak čierna diera (čierne diery) na oblohe? Premýšľali ste niekedy, ako fungujú? Ja áno, a veĽmi intenzíve. A osobne neverím, že pracujú tak, ako poznáme a že vôbec jestvujú v takej forme, ako sa hovorí.

 

No predstavte si, že čierna diera má veľa spoločného s mitochondriou. A nemyslím to iba obrazne. Myslím to doslovne. 

Rovnako ako čierna diera dokáže recyklovať jednu formu frekvenciu, vziať jej informáciu (OHM) a zrecyklovať do odlišnej formy alebo foriem frekvencií, tak isto to dokáźe aj mitochondriaq, ak má v elektrónoch a protónoch vo svojej vode, membráne a PUFA tukoch dostatok informácie. Práve preto je tu UV kľúčové. 

 

UV svetlo je jediné, ktor´=e z nášho spektra nesie najviac energie, ale aj informácie na jednotku objemu. 

 

Presne toto je dôvod, prečo pitie vody ochudobnenej o deutérium, pobyt na slnku, spánok na magnetickom matraci a časom dlhší čas bez jedla a chlad sú jedny z najlepších liekov na rakovinu (podľa mňa). 

 

 

 
Publikované : 24. októbra 2023 21:37
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @jaroslavlachky

Presne toto je dôvod, prečo pitie vody ochudobnenej o deutérium, pobyt na slnku, spánok na magnetickom matraci a časom dlhší čas bez jedla a chlad sú jedny z najlepších liekov na rakovinu (podľa mňa). 

 

Deutérium=rast

UV svetlo=Štart apoptózy,

Vyšší Magnetizmus=inhibícia elektrónov,stabilnejší e. náboj

Hlad=Štart aufofágie, inhibícia elektrónov,kumulácia energie.

Chlad=inhibícia elektrónov, štart autofágie, vyšší magnetizmus, kumulácia energie.

Stále sa točíme o REDOXE, ktorý som spomínal v piatkovej úvahe 😋.

Hore spomínané faktory zvyšujú AMPK, aspoň podľa mňa. Vyššia AMPK = Vyšší stres…

 

AMPK (adenozín monofosfát-aktivovaná proteín kináza) je známa tým, že stimuluje autofágiu. Autofágia je buněčný proces, kedy bunky degradujú a recyklujú svoje vlastné komponenty, najmä poškodené organely a proteíny.

Keď je energetická úroveň bunky nízka (čo značí vysoká hladina AMP v porovnaní s ATP), AMPK je aktivovaná. Aktivovaná AMPK potom podporuje katabolické procesy, ktoré generujú ATP, zatiaľ čo inhibuje anabolické procesy, ktoré spotrebúvajú ATP. Jedným z katabolických procesov, ktoré AMPK podporuje, je autofágia.

AUTOFÁGIA KUMULUJE V TELE ENERGIU. Apoptóza nie!

Nadmerná alebo dlhodobá aktivácia AMPK môže v určitých situáciách spôsobiť apoptózu. AMPK je senzor energetického stavu bunky a jeho hlavnou úlohou je obnoviť energetickú rovnováhu. V normálnych podmienkach slúži aktivácia AMPK ako obranný mechanizmus, ktorý pomáha buňkám prežiť pri energetickom stresu. Avšak v extrémnych alebo dlhodobých situáciách môže prílišná aktivácia AMPK naznačovať, že buňka je v takom energetickom deficite, že najlepšie pre telo je, keď podstúpi programovanú smrť, teda apoptózu.

Príklad prestimulovanej AMPK? VPLYV uEMP.

Miešajú sa tu karty a mení sa energia a informácia a aj hybnosťou elektrónov= zmena REDOXU. Prestimulovaná AMPK môže viesť k zníženej autofágii a zastaveniu apoptózy. Ale je to zložitejšie než sa zdá.

 Avšak prestimulovaná AMPK brzdí autofágiu, a tým pádom čakáme na apoptózu. Je to patová situácia.

Opak dráhy AMPK je mTOR…

hm…

Zase tu je 1000 otieňov šedej a zase sme pri kvantizácii, pri energii a informácii. Zem je riadená svetlom. A teda ENERGIOU A INFORMÁCIOU. 

Je svetlo stresor? Je. Ale stres / zmena je jediná konštanta vo vesmíre. 

Rakovina je energeticko-informačný chaos.

Chaos=pozitívna entrópia=zápal=znížený redox… 

Je možné informáciu kontrolovať, ale aj riadiť vedome a endogénne? Zase som sa dostal k piatkovej úvahe… Vesmír existuje oboma smermi a je aj makroskopický i mikrodkopický. Ty Jaro vieš kde mierim🙂.

Inač Jaro super príspevok na túto tému, ďakujem za odpovede.

 

 

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 25. októbra 2023 0:22
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Nový, dôležitý článok o biofyzike rakovine prsníka je zverejnený. Nadväzuje aj na tému v tejto vetve, pretože v ňom spomínam ďalšie súvislosti s pentózovým cyklom, ROS, či biofótnmy.

Aké je biofyzikálne vysvetlenie rakoviny prsníka? Kde, ako a prečo sa prejavuje, čo jej prechádza, akú úlohu v anamnéze hrajú biofotóny, deutérium, aj ROS a kde je „hranica“?

Máme tu ďalší článok v sérii Epigenetika a ako som sľúbil, chcem sa pozrieť aj na niektoré konkrétne problémy/choroby (civilizačné ochorenia) z kvantovo biologického pohľadu. Dnes tu máme veľmi rozšírený problém, ktorý sa týka veľkého množstva populácie aj u nás, nemal by nám byť vôbec ľahostajný a je ním rakovina prsníka.

Tu je sumár:

  • Štatistiky a rozvoj rakoviny prsníka u nás na Slovensku, ale aj na západe.
  • O koľko násobne sa zvýšila prelevancia rakoviny prsníka za 15 rokov?
  • Akú úlohu tu hrá estrogén?
  • Akú úlohu tu hrajú biofotóny v spektre UV?
  • Akú úlohu tu hrajú Alfa a Beta receptory estrogénu a ako reagujú s UV?
  • Reálne biofyzikálne vysvetlenie rozvoja, dôvodu vzniku, príčiny rozšírenia rakoviny prsníka.
  • Čo je to fotolýza a ako súvisí s rizikom alebo naopak „liečením“ rakoviny prsníka?
  • Záverečné praktické/akčné Tipy (najmä) pre ženy ohľadom rakoviny prsníka a najmä jej prevencie.

 

Článok TU:

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-19-rakovina-prsnika-estrogen-a-uv/

 
Publikované : 31. januára 2024 18:40
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Audio podcast verzia je tu: 

https://open.spotify.com/episode/2AAAeydWe4r8Rj9edKRaXS?si=8e6bbe0d10244fed

 
Publikované : 31. januára 2024 18:40
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, po vypočutí webinaru o deuteriu a v súvislosti s rakovinovymi bunkami sa ta chcem opýtať, že ak rakovinovym bunkam obmedzime prístup ku kyslíku, tak tam kde prepukla rakovina, bude prebiehať glykolyza a PC, čo znamená že inhibujeme UCP, ktorý obmedzí prístup deuteria do vnútra mitochondrie, tým pádom nepodporime mitozu bunky , pretoze nedokazeme vytvorit tolko UV svetla pre ich rast. Nedonutime ich prave tymto metastazovat????? teoria z webinaru o deuteriu. Ale potom, keďže prebieha v tele prevazne glykolyza a my nezvyšime napätie kyslíka, tak sa bude v tele tvoriť ten najhorší antioxidant, ktorý oxiduje membrány mitochondrie a mitochondrie postupne zníčime. Viem ze je za tým aj niečo iné, alebo niečo načo som nemyslela, a to by som chcela s tebou rozlustknuť. Navedies ma ďalej????upresni mi prosím, využívanie warburgoveho metabolizmu patologický. Ďakujem

 
Publikované : 1. februára 2024 23:41
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @andrea

ak rakovinovym bunkam obmedzime prístup ku kyslíku, tak tam kde prepukla rakovina, bude prebiehať glykolyza a PC, čo znamená že inhibujeme UCP, ktorý obmedzí prístup deuteria do vnútra mitochondrie, tým pádom nepodporime mitozu bunky , pretoze nedokazeme vytvorit tolko UV svetla pre ich rast. Nedonutime ich prave tymto metastazovat?????

Ak by to bolo iba takto - áno. Avšak zamedzenie kyslíku bunke (pseudohypoxia) bunke zabezpečí pomocou rastových faktorov (EFG, IFH, VEGF  aj iné), prístup ku novým kapilaram. Čiže zvyčajne nejaký myslím získajú a budú produkovať nadmerné množstvo ROS pokým je to možné aby si zabezpečili UV.

Keď už o endogénne UV prídu, pripadne je časť hylermetylovana - vtedy začína v prípade možnosti metastazovat (zvyčajne po kolagenovych vláknach a mikrotubulach do tkanív s dobrým zásobením). - v skrstke napísané! 

 
Publikované : 2. februára 2024 10:57
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

To znamená, že deuterium sa dnu dostane áno, aj pomocou nadmerného oxidacneho stresu. Bunky tvoria masívne ROS aj RNS, pomocou ktorých vylučujú UV a zároveň rozkladajú membrány a PUFA. No a PUFA a vonkajšia membrána obsahuje vždy veľa deutéria. Toto je dôvod, vďaka čomu membrána dobre drží integritu. Čiže kedykoľvek bunka rozkladá membránu, potrebuje to mat pod kontrolou (napr. vakuola a apoptóza). Ak sa deuterium uvoľní nekontrolovane, stimuluje nadmerný únik UV až mitozy

Ucp 2 je veľmi dôležitý mechanizmus.

 
Publikované : 2. februára 2024 11:03
Stránka 5 / 5
Zdieľať: