Ako funguje DISKUSN...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

[Pripnuté] Ako funguje DISKUSNÉ FÓRUM + Aktualizácie

15 Príspevky
3 Užívatelia
11 Likes
233 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Ahojte všetci. Keďže tu pribudlo niekoľko nových členov, čo ma príjemne teší, rozhodol som sa pridať krátky NÁVOD aj s obrázkami, ako to tu všetko funguje, aké NASTAVENIA môžete využiť, aby som to každému čo najviac uľahčil a zároveň, aby to tu pôsobilo pre každého čo najpríjemnejšie a cítil sa tu "ako doma" 😉             

 

Idem po poriadku. Pridám najskôr VIDEO ešte z minulého roku, a nižšie pekný ilustratívny popis, ako všetko funguje:

 
 
!!! Rovnako Upozorňujem, že Fórum prešlo výraznou Aktualizáciou a obsahuje už nejaké nové Funkcie, ktoré verím pomôžu návštevníkom 
 
 
 

 

  1. Ako prvá vec, REGISTRÁCIA užívateľa:

 

Do fóra sa môže zapojiť každý, kto si vytvorí ÚČET ZDARMA. Ak čítate fórum ako neregistrovaný člen vidíte, že nemôžete odpovedať, vidieť prílohy, atď.

Registrácia aj prihlásenie je jednoduché, nastavíte si MENO, HESLO, zobrazované meno, prípadne sa môžete registrovať skrz tlačidlo Facebook.

Na fóre môžeme diskutovať o čomkoľvek, nie sú nejaké „podmienky“, akurát sa vyhýbajte akýmkoľvek urážlivým, násilníckym, či neslušným príspevkom, atď.

 

Až si účet vytvoríte, kedykoľvek si môžete potom zmeniť HESLO, upraviť MENO, FOTKU, atď., prípadne ak heslo zabudnete, stačí ak kliknete na ZABUDOL SOM HESLO hore v menu.

 

Poznámka: Ak sa do členskej zóny registrujete prostredníctvom KÚPY nejakého produktu (napr. kniha, protokol, EKURZ,...), a nemali ste predtým vytvorený účet, vytvorí sa Vám automaticky s tým, že Vám na email príde vygenerované HESLO aj prihlasovacie meno, no po prvom prihlásení si údaje môžete nastaviť podľa seba.

 
Publikované : 30. januára 2021 20:17
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. MÔJ PROFIL A ZOBRAZOVANÉ ÚDAJE:

 

Svoj profil si môžete akokoľvek upravovať a na nasledovnom obrázku vidíte, aké informácie obsahuje.

 

Do svojho profilu sa dostanete kedykoľvek po prihlásení kliknutím v menu na môj profil.

Kliknutím na môj profil uvidíte svoje nastavené ÚDAJE (PROFILOVÁ FOTKA, ZOBRAZOVANÉ MENO, IDENTIFIKÁTOR, SKUPINA/TYP ČLENSTVA, INFORMÁCIE O VÁS,...)

 

Ak na váš profil kliknú ostatní Členovia, vidia iba tieto údaje, ktoré sú na obrázku (žiadne súkromné, ako napr. váš email, nevidia).

(Pre zväčšenie obrázku, iba naň vždy kliknite)

 

 
Publikované : 30. januára 2021 20:18
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. UPRAVENIE PROFILU:

 

 

Údaje v profile si môžete kedykoľvek nastaviť/upraviť podľa seba. Stačí ak v menu kliknete na UPRAVIŤ PROFIL. Odporúčam nastaviť si HESLOzobrazované MENOodkaz identifikátora (to je to so zavináčom). Odkaz identifikátora slúži na označovanie sa, podobne ako napr. na Instagrame alebo inej sociálnej sieti s tým, že keď v odpovedi niekoho označíte, príde mu emailom automatické upozornenie a môže tak na Vašu správu zareagovať.

 

Ďalej si môžete nastaviť časové pásmo, krajinu, prípadne link na svoj profil na sociálnej sieti a tiež nejaké informácie o sebe, ktoré chcete, aby ostatní videli, ak kliknú na Váš profil. Môžete tam napísať napríklad svoj web, koníčky, záujmy, atď.

 

Tiež budem rád, ak si každý člen, ktorý sa bude do fóra zapájať, nastaví PROFILOVÚ FOTKU. Čokoľvek, čo ho vystihuje. Bude to pre všetkých príjemnejšie a chcem, aby ti panovala príjemná atmosféra 😊

Rovnako to pre nás členov, ale aj pre mňa znamená, že máte seriózny záujem z informácií načerpať čo najviac a preto Vám radi odpovieme, čo možno najlepšie 😊

 

Na obrázku vidíte, ako to v nastaveniach vyzerá:

 

 

 
Publikované : 30. januára 2021 20:20
mato reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. NASTAVENIE ODBERU NA FÓRE:

 

Táto funkcia je veľmi zaujímavá a odporúčam ju každému, koho zaujíma fórum, prípadne iba niektoré diskusie, témy alebo konkrétne veci z fóra.

 

Stačí ak v menu kliknete na môj profil  a následne na ODBERY. Tu si už môžete nastaviť jednotlivé odbery podľa vlastného uváženia.

Na obrázku nižšie to vidíte. Ak si nejaké FÓRUM alebo TÉMU nastavíte na ODBER, vždy keď v danom FÓRE/TÉME niekto pridá odpoveď, príde Vám na email automaticky upozornenie. Je to teda fajn, ak niekoho diskusia zaujíma, v tom, že nemusí fórum sledovať.

 

Niekedy sa však stane, že po kliknutí v môj profil na ODBERY nevidíte možnosť jednotlivého nastavenia odberov. Vtedy musíte najskôr kliknúť na nejakú tému alebo SUBFÓRUM a v hornom ľavom rohu kliknite na ODOBERAJ. (v obrázku je to vyznačené ako KROK č.1)

Kedykoľvek si samozrejme odber môžete zmeniť alebo aj zrušiť. Všetko vidíte nižšie na obrázku.

 

Malá poznámka na záver: Všetky emaily z fóra (teda odbery, ak vás niekto označí, citácia, atď.), idú zo samostatnej platformy a teda sú generované automaticky zo systému. Nie sú odomňa. 😊

 

 
Publikované : 30. januára 2021 20:22
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. VYTVORENIE NOVEJ TÉMY / Ako začať diskusiu:

 

Fórum je veľmi intuitívne a celkové prostredie aj „písacia plocha“ vyzerajú ako obyčajný a bežný textový dokument, či poznámka v nejakej aplikácií.

 

Vždy keď chcete začať nejakú novú DISKUSIU/TÉMU jednoducho kliknite buď priamo v menu na VYTVORIŤ TÉMU alebo priamo vo fóre kliknite na PRIDAJ TÉMU (na obrázku to vidíte ako KROK č.1).

Potom iba zvoľte, do akého fóra tému pridáte a vyberte výstižný názov (krok č.2 a krok č.3). Odporúčam pre istotu využiť HĽADÁČIK (LUPU), či už rovnaká téma nie je vytvorená.

 

Následne už iba píšte, čo máte na srdci, k dispozícií máte aj PANEL NÁSTROJOV, ktorý je rovnaký, ako v rôznych textových dokumentoch (hrúbka písma, sklonené písmo, veľkosť písma, citácia, môžete vložiť odkaz URL, smajlíka, ...)

 

 

 

Ak chcete do príspevku pridať aj nejaký obrázok alebo čokoľvek, môžete to vložiť ako PRÍLOHU (KROK č.5).

 

Odporúčam vždy pridať aspoň jednu, či dve ZNAČKY k téme, ktoré ju vystihujú, aby sa v budúcnosti a pre ďalších členov dala ľahšie vyhľadať, ak ich bude trápiť niečo podobné (KROK č.6).

 

Následne už iba potvrdíte a hotovo. Téma je úspešne založená a ďalší členovia Vám môžu odpovedať. Kto chce, môže si zaškrtnúť hneď aj ODBER, ak chce byť emailom informovaný pri každej odpovedi. Ak si odber nezaškrtnete, na email príde upozornenie iba vtedy, ak vás niekto v odpovedi spomenie (označí).

 

 
Publikované : 30. januára 2021 20:24
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. ODPOVEDANIE/ CITÁCIA:

 

Diskutovať a odpovedať môže ktokoľvek (prihlásený návštevník samozrejme) a to je aj cieľom fóra, aby sa ľudia vzájomne obohacovali a pomáhali si. Ak teda chcete pridať v nejakej téme odpoveď, jednoducho ju pridajte. 😊 Máte však na výber 3 MOŽNOSTI, ako to urobiť:

 

  1. Buď kliknite na tlačidlo ODPOVEDAŤ a hodí Vás automaticky od textového poľa a zároveň označí človeka, ktorému odpovedáte. Je to teda výhodné v tom, že danému človeku príde emailom upozornenie (podobne, ako keď na sociálnej sieti niekomu komentujete a jeho to automaticky upozorní).

 

  1. Druhá možnosť je taká, že napíšete čo máte na srdci dole, na koniec príspevkov. Takýmto spôsobom bude odpoveď pridaná rovnako ako predtým, no neoznačí sa automaticky človek, ktorému odpovedáte a teda mu nepríde emailom upozornenie. Na obrázku to vidíte

 

  1. Tretia možnosť, ktorá je veľmi praktická, je CITÁCIA.

 

CITÁCIOU skopírujete automaticky aj daný text, na ktorý odpovedáte a zároveň aj meno komu odpovedáte.

 

Citácia má teda veľké využitie napríklad v dlhších diskusiách, aby ste sa nestrácali, ak odpovedáte viacerým, alebo iba na konkrétne úseky, či vety, pretože odpovede sa vždy pridávajú jedna za druhou.

 

Pri citácií sú na výber 2 varianty a to buď kliknete na tlačidlo CITÁCIA a označí sa celá správa aj s menom alebo iba myšou vyberiete konkrétnu časť textu a kliknete na CITOVAŤ a označí sa iba tá spolu s menom. Na druhom obrázku to je pekne vidieť.

 

 

 
Publikované : 30. januára 2021 20:26
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. AKÉ TÉMY a FÓRA môžete pridávať:

 

Akékoľvek chcete 😊

Fórum nie je nijako limitované, vládne tu sloboda slova 😀 , tak jediné, čo môžete zvážiť je, KAM TÉMU VYTVORÍTE.

 

Fórum je schválne čo najviac minimalistické, a vytvorené sú tieto hlavné fóra + súkromné fóra (o tom v ďalšom bode).

 

1. PRVÉ HLAVNÉ FÓRUM - PÝTAJ SA je v podstate určené na všetko. Ak neviete kam tému zaradiť, toto je miesto pre Vás.

 

Môžete to vložiť do

- SPÝTAJ SA NA JARA NA ČOKOĽVEK alebo do

- DISKUSIA/PORADŇA.

- Tiež je tu subfórum je určené pre Vaše a naše skúsenosti, príbehy, životné zmeny, atď., ktoré boli či už dobré a niekam nás posunuli, naučili, alebo negatívne a získali sme skúsenosť a poučili sa. Toto fórum je určené na to, aby sme mohli svoje skúsenosti zdieľať a pomôcť si tak navzájom.

 

2. DRUHÉ HLAVNÉ FÓRUM je pre začiatočníkov, kam by som chcel časom nazbierať čo najviac praktických a užitočných informácií pre každého, kto bude chcieť s množstva informácií na webe, blogu, kníh,... načerpať čo najviac a hlavne sa „čo najrýchlejšie pridať na palubu“ a začať chápať.

 

- Toto fórum obsahuje sekciu ZAČNI TU, kam chcem pridávať krátke a praktické veci, ktoré môžu pomôcť každému zorientovať sa.

- Druhá podsekcia je VAŠE NÁVRHY NA ZLEPŠENIE, kde mi môžete napísať čokoľvek, čo by ste tu ale aj na webe uvítali, čo by Vám pomohlo informácie vstrebávať. (Zatiaľ mám v pláne nejaké krátke podcasty, videa, prípadne BLOGY nahrané ako mp3, ...?)

 

 

3. TRETIE HLAVNÉ FÓRUM o STRAVE, kam pridávame

- RECEPTY,

- rôzne tipy, ktoré sa týkajú SEZÓNNEJ STRAVY.

- a tiež subfórum o Omega 3 M.K. DHAv ktorom nájdete všetko o tejto omega 3 mastnej kyseline

 

 

4. ŠTVRTÉ FÓRUM je venované BIOHACKINGU a MITOHACKINGU, čo znamená, že tu budú pribúdať nejaké technické vychytávky, ktoré nám môžu pomôcť v dnešnom modernom svete. Napríklad, ako blokovať umelé svetlo na displejoch a podobne.

 

 

Je však úplne jedno, kam tému pridáte, hlavné je, že ju pridáte. Vždy, keď sa neviete rozhodnúť, jednoducho ju dajte do fóra PÝTAJ SA a prípadne ju moderátor alebo admin niekde zatriedia.

 
Publikované : 30. januára 2021 20:28
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
  1. SÚKROMNÉ DISKUSNÉ FÓRA PRE PLATIACICH ČLENOV:

 

Vo fóre sú vytvorené aj súkromné sekcie, ktoré sú prístupné plateným členom. Konkrétne FÓRUM PRE BRONZOVÝCH ČLENOV FÓRUM PRE PRÉMIUM ČLENOV.

 

Tieto fóra sú vytvorené primárne kvôli 2 veciam:

  1. Aby som s členmi mohol komunikovať o niektorých veciach, ktoré sa týkajú konkrétnych súkromných webinárov, knihy, atď.
  2. Alebo keď diskutujeme o niečom, čo je zatiaľ príliš náročné pre ostatných.

 

Prístup do BRONZOVÉHO FÓRA majú bronzoví členovia (a vyšší)

Prístup do ZLATÉHO FÓRA majú strieborní členovia (a vyšší)

 

Medzi členov sa môže každý pridať TU:

 

www.jaroslavlachky.sk/premium/

 
Publikované : 30. januára 2021 20:29
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Taktiež budem rád, ak mi sem pridáte akékoľvek NÁVRHY, či NÁPADY na zlepšenie, na niečo, čo by ste na fóre uvítali, prípadne ak prídete na nejakú chybu, ... 😊

 

 
Publikované : 30. januára 2021 20:32
Karol reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

^^^ Ak bude nejaký návrh, nápad, tip, atď., kľudne píšte.

Vytvoril som aj zvlášť sekciu tu, kde môžete rovno vytvoriť tému a môžu aj ostatný "zahlasovať", pripadne napíšte sem 😉

https://jaroslavlachky.sk/forum/navrhy-na-zlepsenie/

 

1. V najbližších mesiacoch chcem prioritne asi dat dohromady sĺúbeny EKURZ v členskej sekcii zdarma, kde budú nejaké krátke videa a tipy, čím a ako začať pri nastavovaní si životného štýlu s prihliadnutím na toto všetko, čo Vás chem naučiť

 

2. A tiež je tu návrh (zatiaľ iba ako nápad), že by sa dali dohromady nejaké podcasty, ktoré by Vám pomohli, či už nováčikom ale aj každému.

Ako prvé by sa jednalo zrejme o nahivoreny text z blogov, ak niekto nemá čas čítať, no zaujíma sa, tak by si mohol aspoň pustiť, vypočuť po ceste do prace a tak 🙂

 

Čo vy na to? Napadá Vás aj niečo ďalšie, ako zlepšiť absorpciu informácií? Za každú spätnú väzbu budem rád 😉

 
Publikované : 2. februára 2021 8:01
mato and Karol reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky myslím že s tým podcastom super nápad pre tých ktorím sa nechce čítať. Osobne si myslím že tvoj blog nie je pre každého a kto chce tak prečíta aj dlhý, no ako uľahčenie a pripadne pre nových ludi super 🙂 

 
Publikované : 3. februára 2021 13:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

@ivana vďaka za spätnú väzbu 🙂 a s tým blogom súhlasím, tak nejako to mám v mysli a držím sa toho

 
Publikované : 3. februára 2021 21:00
mato reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Na fóre boli urobené nejaké zmeny a pre všetkých sú tu 2 novinky:

1. ODBER fóra si viete nastaviť jednoducho, stačí iba ísť na svoj profil a kliknúť na odbery a môžete si zaškrtnúť ktorýkoľvek odber chcete

 

2. Ďalšia vec je, že si vo svojom profile viete pridať odkaz na sociálne siete ako Instagram, či Youtube

 

Verím, že aj takto sa lepšie vedia ľudia vyhľadať a vymeniť si skúsenosti a názory

 
Publikované : 26. júna 2021 10:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Fórum bolo Aktualizované na 2.0. Tu je krátke zhrnutie:

 

 

  1. Ako prvé, celá Doména (URL adresa) fóra bola zmenená z „www.jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/“ na „www.jaroslavlachky.sk/forum/“

 

- To znamená, že Fórum, všetky vytvorené/napísané témy, príspevky, odpovede, linky,... fungujú úplne rovnako ako predtým, nič sa nezmazalo, no ak je niekde uložený nejaký príspevok ešte s pôvodnou adresou, ktorá obsahuje pred "forum" aj "clenska-zona", daný link Vám nepôjde. Preto ak taký niekedy nájdete, jednoducho manuálne zmažte "clenska-zona" a je vyriešené!

- všetky nové linky, aj tie, ktoré sú generované od aktualizácie, sú už automaticky zmenené samé. Avšak tie predošlé, napríklad ak som niekde v starých blogoch písal, apod., nie je možné už upraviť.

 

 

 

  1. Za druhé, trochu sa vynovil dizajn FÓRA:

 

- tento bod netreba žiadno popisovať. Všetko je cca rovnaké, len je málinko vynovený vzhľad, vylepšil sa profil, kde si môžete pridať a upraviť viac vecí podľa seba (viď body nižšie), no hlavne, vŠetko by malo načítavať rýchlejšie a byť prehladnejšie.

Keďže diskusii je tu už dosť a bude viac, verím, že prehľadnosť a rýchlosť pomôžu

 

 

 

  1. Za tretie, trochu sa vynovil dizajn Profilu + Možnosť pridať Cover Photo

 

- Je upravený výzor profilu, kde si každý môže pridať svoju foto a tiež nejakú "cover" photo (ak niekto chce). 

- Osobne však budem rád, ak si každý, kto chce diskutovať pridá aspoň normálnu profilovú fotku. V rámci komunity a spoločnej diskusie je príjemné, keď na "druhej strane" vidíme aspoň daného človeka takto!

- Profil si môžete upravovať, zmeniť heslo, meno,..., tiež si tam pridať odkaz na seba, svoj web, sociálne siete (ak to je pre niekoho dôležité)!

- V profile tiež pribudli nové zrýchľujúce možnosti "sledovania" a "označovania" - viď body nižšie!

- rovnako po rozkliknutí svojho profilu, alebo profilu iného člena, hore vpravo (vedľa jeho fotky) vidieť kedy bol člen naposledy prihlásený a aktívny. 

 

 

  1. Možnosť Označiť Príspevok (TAG)

 

- na túto možnosť/funkcionalitu ste sa ma v minulosti niektorí pýtali a považujem ju za veĽmi užitočnú. Od teraz je pri každom príspevku vo fóre možnosť "TAG" alebo "Označiť" si post. Stačí ak naň kliknete (podľa obrázka) a následne si vo svojom profile, kliknutím na "Obľúbené" (favorite) zobrazíte všetky označené príspevky.

- Túto možnosť tiež nájdete aj hore v menu kliknutím na Sledované Príspevky

Už teda nemusíte hľadať do budúcna. Ak máte niečo, čo Vás zaujme, môžete to označiť a ľahko sa k tomu kedykoľvek vrátite

 

 

 

 

 

  1. Pekný sumár v úvode príspevku

 

- Táto funkcia bude tiež verím pre mnohých užitočná. V úvode každej témy máte stručný prehľad, ktorý rozkliknete jednoducho šípkou.

- Tam sa Vám zobrazína pár slov všetky odpovede bez toho, aby ste scrollovali. Je to teda taký náhľad. Ukáźka je na screenshote

 

 

 

 

  1. Sledovanie iného člena (respektíve jeho príspevkov)

 

Posledná možnosť, ktorá bude najmä pre tých, ktorí máte nastavené nejaké ODBERY. Od teraz je možnosť označiť (Subscribe) aj daného člena. Keď tak urobíte (samozrejme emailom musíte subscribe potvrdiť), tak Vám na email bude automaticky chodiť príspevok, keď daná osoba čokoľvek zverejni. Nemusíte teda fórum sledovať, vždy dostanete automatické upozornenie. 

 

- Funkcia je teda rovnaká ako Odber témy/príspevku, kedy Vám na email príde automatické upozornenie, no takto vidíte všetko oddanej osoby.

- Sledovanie (FOLLOW) si nastavíte tak, keď kliknete na profil daného člena a a tam kliknete na FOLLOW.

- Následne, keby chcete manažovať alebo zrušiť nejaké odbery, tak všetko robíte cez svoj profil. Pod svojou fotkou v "môj profil" kliknete na FOLLOW/FOLLOWING

 

 

POZNÁMKA: Zoznam členov a ich profily je umožnené vidieť iba registrovaným a prihláseným členom!

To znamená, že neprihlásený a neregistrovaný návštevník fóra nemôže zoznam členov a ich profil vidieť, ani rozkliknúť!

 

 

 
Publikované : 9. novembra 2022 20:41
Ivana and Peto reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Ak by niekto ešte niečo našiel. nejaký "BUG", nefunkčný odkaz, apod., napíšte sem!       

 
Publikované : 9. novembra 2022 21:00
Zdieľať: