Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Cholesterol, Alipoprotein A, CO2 - súvislosť

4 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
21 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Malá lekcia cholesterolu pre všetkých mitochondriakov. CO2 a cholesterol?

VLDL cholesterol je najvyšší ráno a zvýši sa keď vychádza slnko, aby priviedlo tuk a cholesterol po tele do mitochondrie na oxidáciu. VLDL je zároveň najväčší objemom. Toto si dúfam vedel. Mimochodom, ak máš cholesterol mimo leta už pod 4 mmol/l a vysoký tlak, pravdepodobne máš problém. Dôvod je v riadkoch nižšie.

Poďme však ďalej. Vieš ako zistíš, či ti neklamem? Čo tak CO2?

CO2 je to, čo našu plazmu, rovnako ako vrchnú časť atmosféry, ochladzuje. Tiež však okysličuje naše tkanivá, pretože má vyššiu afinitu na hemoglobín, vďaka čomu rotujúca ATP-syntáza zdravej mitochondrie pritiahne paramagnetický kyslík do tkaniva.

Takto mitochondria vyprodukuje dostatok vody, CO2 (v krvi teda vzrastie) a tiež ATP. Vďaka tomu bude mitochondria oscilovat 100 Hz a spaľovať tuk a ty nebudeš priberať, ak nemusíš. Zasa raz vidíš, že priberanie ti má niečo naznačiť. Nie aby si, držal šialenú diétu a snažil sa za každú cenu schudnúť. Poďme ďalej.

Tento progress zapríčiniť, že sa v raných hodinách, keď už sme hore, VLDL zmení na menší LDL, ktorý nesie viac cholesterolu a ten sa zas vďaka LDL receptorom počas dňa vytratí, ak je vysoká citlivosť na inzulín. Potom prichádza HDL,... a Alipoprotein A. Články v sérii Hormóny #3 a #4 ti to vysvetlili do podrobna. Ak si nepamätáš, zopakuj si.

Alipoprotein A následne zostáva zvýšený počas dňa a jeho jedna forma najmä v noci, kedy zabraňuje krvi zrážať sa a udržuje jej vysoké magnetické pole.

Keď je však tvoj CR narušený, a tvoje mitochondrie nefungujú, tvoj CO2 klesne. Vieš si to aj merať (napr. Spiroergometria alebo Chem 7 - viď masterclass, kde sme si to ukazovali).

To znamená, že tvoje mitochondrie budú strácať oscilaciu, nebudú spaľovať tuk (= priberanie) a vieš ako na tento stres reagujú? Vlastne takto reaguje každá bunka v tele? 🤔

No predsa zvýšia produkciu cholesterolu!

Keď mitochondria nepracuje, cholesterol musí vzrásť, aby stabilizoval jej membránu. Presne preto z plazmy v tomto stave miznú elektróny - idú do cholesterolu (znižuje sa zeta potenciál a stúpa tlak), následne klesajú steroidne hormóny (prirodzene), mitochondria už neprodukuje dosť CO2 a tvoj dych sa zrýchľuje (hyper ventilácia).

 
Publikované : 13. apríla 2024 9:38
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Mnohé výskumy tiež ukázali vzťah medzi zvýšeným množstvom ALIPOPROTEÍNU A-IV v krvi a ZNÍŽENÍM KARDIOVASKULÁRNYCH PROBLÉMOV. 

 
Čo je to vlastne ten ALIPOPROTEÍN? 
ALIPOPROTEÍN A-IV je forma veľkého proteínového obalu, ktorý sa tvorí v tenkom čreve, a krvou putuje v obale spolu s cholesterolom, atď. Vieš čo je zvláštne? Že koncentrácia tohto PROTEÍNU (ALIPOPROTEÍNU), sa v krvi zvýši po jedle, a obzvlášť po zjedení RÝB a MÄKKÝŠOV, ale aj napríklad OLIVOVÉHO OLEJA.
 
Napríklad pri tomto výskume (doi: 10.1038/s41467-018-05806-0) sa zistilo, že tento ALIPOPROTEÍN zabraňuje krvným zrazeninám. Ako to robí? Tak, že pomáha krvi udržovať vysoké MAGNETICKÉ POLE, čím sa všetky veci v nej, od seba odtlaláčajú. 
 
Druhá zvláštna vec na tomto proteíne je, že ma má svoj vlastný CIRKADIÁLNY CYKLUS, ktorý je spätý s DŇOM a NOCOU.
 
 
Vieš ako vzniká krvná zrazenina? Keď sa krvné DOŠTIČKY začnú ZHLUKOVAŤ dohromady. Nazýva sa to AGREGÁCIA KRVNÝCH DOŠTIČIEK. 
 
AGREGÁCIA môže spôsobiť komplikácie, ako napríklad zablokovať prívod krvi, čoho následkom môže byť napr. TROMBÓZA (určite to poznáš). 
 
TROMBÓZA však nemusí vzniknúť iba v nohách (ako je to najčastejšie), ale aj v SRDCI, či MOZGU. Nazýva sa to SRDCOVÝ INFARKT a MOZGOVÁ PRÍHODA. Bohužiaľ, je to dosť rozšírené 
 
 
Vieš, čo je nevyhnutné, aby mohol INFARKT, alebo PRÍHODA nastať? V krvi musí byť istá koncentrácia JEDNÉHO RECEPTORU, ktorý sa volá INTEGRIN allbB3. Čo je však "zaujímavé" je, že keď je v krvi uvoľnený vyššie spomínaný ALIPOPROTEÍN A-IV, tento zablokuje INTEGRIN allbB3 a tým pádom zabráni TROMBÓZE, INFARKTU, aj PORÁŽKE. 
 
 
Teraz by som ti mal v skratke ešte ukázať, ako vznikne upchatie ciev, teda KRVNÁ ZRAZENINA. Keď sa v krvi priblížia krvné doštičky k sebe, musia sa nejako spojiť. Nejakým "MOSTÍKOM", ktorý ich prepojí. A týmto mostíkom je ďalší proteín, ktorý sa v krvi nachádza a volá sa FIBRINOGÉN. 
 
 
Keď je v krvi dostatok RECEPTOROV INTEGRIN allbB3, začnú sa viazať na krvnú doštičku. Predstav si to ako bývalých snúbencov, ktorí sa rozišli, no stále k sebe niečo cítia a teraz sú slobodní. Keď sa k sebe priblížia, akoby sa spolu hneď chytili za ruky. Keď sa dostane ku nim aj FIBRINOGÉN, chytí sa za ruku s INTEGRIN allbB3, čím sa vlastne spoja doštičky k sebe. Vznikne niečo ako milostný trojuholník. Proces prakticky pokračuje znovu a znovu, až vznikne zrazenina z tisícov krvných DOŠTIČIEK. 
 
Keď sa však robili testy s ALIPOPROTEÍNOM A-IV (ten, ktorý sa zvýšil v KRVI okrem iného, aj po strávení mäkkýšov, rýb, či olivového oleja), zistilo sa, že sa okamžite spojil s INTEGRIN-om allbB3, čím mu neumožnil napojiť sa na FIBRINOGÉN. Zhrnutie v skratke: 
 
ALIPOPROTEÍN je teda niečo ako rozvodový právnik, ktorý keď je pri nch, okamžite ich rozdelí, respektíve neumožní im, spojiť sa. Presne ako keby sa títo bývali snúbenci naozaj dávali dokopy, no potom príde PRÁVNIK a povie im, čím všetkým si prešli, ako si vzájomne ublížili a vysvetlí im, že robia chybu. 
 
 
Tento ALIPOPROTEÍN teda zabráni krvným zrazeninám a tým pádom aj INFARKTU, či PORÁŽKE.
 
Rada na záver? 
 
 
Začni sa vzdelávať rýchlejšie ako tvoje okolie. Pretože robiť to, čo robí väčšina, a očakávať iný výsledok ako ukazuje štatistika - je šialensto (SLOVÁ Einsteina inak podané) 
 
 
 
Publikované : 13. apríla 2024 9:39
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10743770/

 
Publikované : 13. apríla 2024 9:39
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Skrátená verzia pre všetkých na zdieľanie:

 

 

 
Publikované : 13. apríla 2024 9:39
Zdieľať: