Feritin, cholestero...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Feritin, cholesterol, dehydratácia organizmu

10 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
37 Videní
(@allexandra-ballintovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj chcem sa opýtať na výsledky testov, ktoré som si dala spraviť: Vitamín B12 aktívny: 113.14 pmol/l, Vitamín A: 0,53 mg/l, Glukóza 4.42 mmol/l, Močovina 4.46 mmol/l, Kreatín 49.55 umol/l, Albumín/globuliny ratio 1.52, Globulíny 31.40 g/l, Celkové bielkoviny 79 g/l, Albumín 47.60 g/l, Bilirubín celkový 5.50 μmol/l, Bilirubín konjugovaný 2.0 μmol/l, AST 0.41 μkat/l, ALT 0.30 μkat/l, GGT 0.26 μkat/l, ALT 0.94 μkat/l, Cholesterol 7.33 mmol/l, HDL 2.31 mmol/l, LDL 4.49 mmol/l, Triacylglyceroly 0.90 mmol/l, Sodík 134.7 mmol/l, Horčík 0.79 mmol/l, Feritín 14.2 μg/l, TSH 3.87 mIU/l, T3 voľný 5.23 pmol/l, T4 volný 13.88 pmol/l, testosterón 0.90 pmol/l, Inzulín 6.36 mIU/l, Vitamín D 53.73 nmol/l. Odber bol braný na lačno. Mám 159cm a 47kg. V minulosti som bola liečená na SIBO, anémiu a zníženú činnosť štítnej žľazy. Momentálne som liečená na neurogénnu tetániu karbamazepíbom, betablokátormi a magnéziom. Snažím sa prísť na spúšťač tetánie ale neviem výjsť z tých výsledkov, hlavne ma zaujíma feritín, nakoľko doktorka tvrdí že hodnota je OK našla som že optimum je 125.

Ďakujem ❤️

 
Publikované : 9. apríla 2024 9:01
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@allexandra-ballintovagmail-com než si to pozriem viac Alexandra, spýtam sa ci sú výsledky z terajšieho obdobia. VITAMÍN D je veľmi nízky a TSH naozaj, vyššie. 🤔

 
Publikované : 9. apríla 2024 9:36
(@allexandra-ballintovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky dátum odberu 28.3.2024 takže aktuálne 🥺

 
Publikované : 9. apríla 2024 9:40
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@allexandra-ballintovagmail-com v tom prípade - čo sa týka feritinu je pre mňa nepodstatné u teba. Musíš si všimnúť hlavne VITAMÍN D (odzrkadľuje tvoj redox v plazme), TSH (tvoj "plynový pedál" metabolizmu =štítna žľaza ovládaná svetom skrz oko) a sodík (=hydratácia).

 

Všetky 3 parametre tu ukazujú, že z tvojej plazmy visc uniká ako by malo. Keď je sodík v krvi tskto nízko zvyčajne je viac v moči, čo koreluje aj syndrómu, ktorý sa nazýva cerebralny syndróm plytvania sodikom.

Ide v skratke o to, že keď je v tvojej plazme menej sodíka, pravdepodobne je deficit aj v mozgomiesnom moku, čo znamená, že tvoj mozog nemá dosť hustej kvapaliny na prácu. Takýmto spôsobom sú ovplyvnené všetky časti otgu kde nie je mozgová bariéra ako je to aj pri hypotalame.

Zaujímalo by ma teda viac o tebe, ako a kde bývaš, žiješ, pracuješ,... pretože s a pravdepodobne bavíme a dlhodobom EMP strese, ktorý v tvojom tele (najmä mozgový kmeň) uvoľňuje roky priveľa vápnika.

 

Pozri si kľudne aj nový webinár, tiež z roku 2021 o Pentozovom cykle a rovnako z 2022 Septembra. 

 
Publikované : 9. apríla 2024 9:55
(@allexandra-ballintovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky no pracujem v kancli, doteraz som nijak nešportovala a nebola aktívna z práce domov a z domu do práce, ale to je pravda také 3-4 roky som v strese vkuse možno aj pred tým som bola len som si to neuvedomovala, čiže môže to mať súvis s tou tetániou? Na ortopédii mi diagnostikovali kalcifikáty na rebrách to bude kvoli tomu uvolňovaniu vápnika? Pozriem si všetky webináre.. dozviem sa tam čo s tým? Lebo každý dr povie nauč sa s tým žiť… myslím si keď to raz niečo vyvolalo tak sa to snád dá aj zvrátiť.. diky

 
Publikované : 9. apríla 2024 10:00
(@allexandra-ballintovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky ešte k tomu žijem v meste, nechodím do prírody

 
Publikované : 9. apríla 2024 10:04
(@allexandra-ballintovagmail-com)
Príspevky: 5
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky ešte pridám že mám celý život hormonálnu nerovnováhu DHEA 12.7 a testosterón 4.5 vysledky z pred polroka, na to mi dal doktor antiku ktoru som po mesisci vysadila lebo mi bolo katastrofalne

 
Publikované : 9. apríla 2024 10:33
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @allexandra-ballintovagmail-com

@jaroslavlachky no pracujem v kancli, doteraz som nijak nešportovala a nebola aktívna z práce domov a z domu do práce, ale to je pravda také 3-4 roky som v strese vkuse možno aj pred tým som bola len som si to neuvedomovala, čiže môže to mať súvis s tou tetániou? Na ortopédii mi diagnostikovali kalcifikáty na rebrách to bude kvoli tomu uvolňovaniu vápnika? Pozriem si všetky webináre.. dozviem sa tam čo s tým? Lebo každý dr povie nauč sa s tým žiť… myslím si keď to raz niečo vyvolalo tak sa to snád dá aj zvrátiť.. diky

Určite áno, vždy sa dá niečo robiť a kľudne ťa odkážem na články a webinare, kde ti odporúčam začať (samozrejme ti to zaberie nejaký čas). 

Osobne tetaniu vnímam podovne ako EHS, ktorá u nás zatiaľ nie je všade uznaná ako ochorenie/problém, no sú si podobné a hlavne majú podobné spúšťače v tele. 

 

K tomuto môžeš začať článkom o VGCC a Vapniku. 

https://jaroslavlachky.sk/kb-17-vapnik-vgcc-a-umele-emp/

 

Naše tkaniva sú za normálnych podmienok neustále výstavovane stresorom a aj vlneniu cez deň. Slnko je prirodzené EMP. Každé EMP, ktoré ti zasiahne telo spôsobí to, že tieto tkaniva rozvibruje. Rovnako ako keď do teba narazí vlna v mori. Zatrasie to tebou.

No a tvoje tkaniva na to reagujú tak, že túto vibraciu tlmia. Tlmia ju tým, čo sa odborne nazýva kalciovy blokator. A hádaj aké 2 kalciove blokatory sú najsilnejšie. Vitamín D a horčík. Toto sú e látky, ktoré ty máš znížené, pretože tí z tkanív uniká visc vápnika a sním aj voda. Tvoje telo je teda vnútorné dehydratovane, prichádza o draslík, vďaka čomu ide sodík z krvi do bunky (aj preto je v krvi nižší) a s vodou vždy odchádza aj horčík, pretože je hydrofilny. 

 

Toto máš teda prvý dôležitý krok - zvys svoj vitamín D, no prirodzene. To znamená Solárny mozoľ (veľa červeného a IČ svetla a postupne pridávajú UV). 

Protokol máš tu: https://jaroslavlachky.sk/wp-content/uploads/2020/04/SOL%C3%81RNY-MOZO%C4%BD-POSTUP-pdf.pdf  

 

Celý postup je tu: 

https://jaroslavlachky.sk/ako-spravit-z-koze-solarny-pancier-alias-tvoj-solarny-mozol/

 

Od tipu a množstva slnečného svetla sa logicky odvíja aj všetko distalne od sietnice, kam svetlo dopadá ako prvé. Toto je tvoj sietnicovo hypotalamicky trakt, ktorý kontroluje hypofyzu pod ním. 

 

Za bežných podmienok náš hypotalamus najskôr vysiela správy do hypofýzy pomocou hormónu uvoľňujúceho tyrotropín (thyrotropin-releasing hormone skratka TRH). Akonáhle je TRH na mieste, hypofýza uvoľní hormón stimulujúci štítnu žľazu (thyrotropin-stimulating hormone, skratka TSH). TSH už ide potom do krku, do štítnej žľazy, kde sa vytvorí tyroglobulín, ktorý vyžaduje JÓD.

 

To máš tedy druhý krok - prísun jódu. Ďalší krok, potrebuješ si stiahnuť aj opaľovací protokol, v ňom prejdi na praktickú časť s časmi a grafmi a každý deň čo najdlhšie musíš byť vonku, na slnku, vtedy keď prichádza uva 

 

Dnes napríklad vieme, že už len deficit jódu v strave (pretože si ho nevieme tvoriť) je do veľkej miery zodpovedný za deficit hormónu T3 a následne za zväčšenie štítnej žľazy. No a všetko čo sa zväčšuje nad svoj prirodzený rozmer, sa stáva neefektívnym a prichádza o energiu.

 

 

 

Tyroglobulín je niečo ako medzičlánok, ktorý následne vytvorí už T4 (tyroxin), čo je neaktívny hormón štítnej žľazy. Cca 90 až 95% hormónu, ktorý sa v krku vytvorí je T4 a iba zvyšných 5-6 % je T3 (trijódtyronín), ktorý je pre telo aktívny. Tie čísla, T3 a T4, mimochodom znamenajú počet atómov jódu, ktorý má daný hormón v molekule. O chvíľu to bude dôležité, pretože sa k jódu bratom. Takto vyzerajú. 

 

 

 

Aby telo získalo dostatok T3, musí teda premieňať T4. Väčšina tejto premeny sa udeje v pečeni, ale tiež prebieha aj v bunkách po tele. Tieto bunky následne konvertujú T4 na T3 pomocou enzýmu nazývaného deiódináza, ktorý odstraňuje molekulu jódu. Nakoniec sa iba cca 60 percent z neaktívnej T4 premení na použiteľný T3.

 

No a všetky deiódinázové enzýmy, ktoré konvertujú aktívne hormóny, sú seléno-proteíny, čo znamená, že vyžadujú selén. Je to morská strava, ryby, mäkkýše,... Kde sa nachádza veľa selénu a dokonca aj veľa jódu. Presne v tej strave, kde sú aj kvantá DHA. Toto je tiež určite dôležité, aj keď ryby olej už máš ako píšeš, mno postupne zaradiť aj, do stravy nejaké kvalitné morské veci s dostatkom selénu, jódu a DHA. 

 

 

To máš teda ďalšie kroky - prísun DHA z rýb a morských plodov, a tiež selén 

Musíš ich viac jesť. 

 

 
Publikované : 9. apríla 2024 10:45
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

VGCC je skratka pre Voltage-Gated Calcium Channels, čo je v preklade niečo ako vápnikové brány závislé na voltoch (elektrickom napätí). Ako teda hneď z názvu vidíš, opäť sa dostávame k elektromagnetizmu a nie ku kalóriám. Tieto brány sa nachádzajú takmer vo všetkých eukaryotických bunkách, pretože prechod vápnika využívajú na svoju signalizáciu (zahubenie, rast, smrť,…).

VGCC v podstate slúžia ako senzor, ktorý vníma elektrický potenciál (elektro-statickú silu opačných nábojov) v blízkosti membrány, na základe čoho riadia presun vápnika.

 

Takto depolarizujú celý priestor. Laicky napísané: „Ak sa v bunke stane niečo, čo prudko zvýši jej elektrické napätie, VGCC sa spustia a presunú cez membránu vápnik, čím zmenia štruktúru vody dnu a znížia el. napätie späť.“

 

VGCC má viacero druhov, ktoré sú tvorené v rôznych množstvách a rôznych častiach tela. Sú napr. v bielych krvinkách (v ktorých riadia imunitné reakcie), v srdci (riadia jeho kontrakciu), v neurónoch mozgu (prenášajú signál) alebo vo svaloch (kde riadia ich kontrakciu).

 

Pre trba je však dôležité uvedomiť si, že vápnik je tvojim "ZIPSOM" ktorý drží tvoje tkaniva a tlmí vibráciu. Aj preto je u tetwnii zaznamenané nekontrolovane neuroslvalove brnenie nízka hladina horčíka, Niekedy aj problém s tlakom (hlavne nízky tlak) - pretože diastola aj systola vyžadujú veľa ATP, vápnika a horčíka na to, aby srdce sťahovali dobre. 

 
Publikované : 9. apríla 2024 10:50
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @allexandra-ballintovagmail-com

@jaroslavlachky ešte pridám že mám celý život hormonálnu nerovnováhu DHEA 12.7 a testosterón 4.5 vysledky z pred polroka, na to mi dal doktor antiku ktoru som po mesisci vysadila lebo mi bolo katastrofalne

Toto ti viacmenej poukazuje na Riadky vyššie. 

Ak je tvoja sietnica a hypothalamus ozarovana modrým svetlom bez IČ a UV, hypofyza tvorí nadmerné množstvo hormónov. No a hádaj co tvoje steroidje hormóny degraduje - UV svetlo, ktoré ti dopadne na kožu. 

 

Ranné slnečné svetlo plne modrého je to, čo ti do tkanív aj hypofyzy, vrátane nadobliciek vpúšťa deuterium, ktoré umožní tunajším mitochondriam zväčšiť sa, podstúpiť fúziu a vstrebat veľa cholesterolu, aby vytvorili veľa DHEA. 

Následne keď je hormón v krvi, tvoja koža vyžaduje uva svetlo, aby si produkovala oxid dusnatý, ktorý ti žili výstupy von (preto ti na slnku vidno žily), a potom UV svetlo degraduje steroidy. Potrebuješ teda jedno aj druhé a imbalanc jedného alebo druhého z dlhodobého hľadiska spôsobí problém. 

 

 
Publikované : 9. apríla 2024 10:56
Zdieľať: