Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Zapcha

6 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
29 Videní
(@susily)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Dobry den chcela by som sa poradit som na strave maso+tuk je to protizapalova strava jem kazdy den len maso (cca 250g), prepelicie vajicka a tuk (slanina, oskvarky, bravcova mast). Predtym som bola asi 3 roky vegan a jedla hlavne zeleninu a asi mi chybali bielkoviny, nejedla som maso. Mam autoimun ochorenie a chcela som vyskusat inu stravu. Protizapalovu. Mam pocit, ze sa mi polepsilo avsak trapi ma jedna vec. Uz cca 10 dni nebola na velkej toalete. Neviem ci to je mytus alebo pravdive ze clovek by mal chodit na toaletu kazdy den? Pocula som ze na tejto masovej strave nie je velky odpad v organizme preto clovek chodi menej na toaletu. Mam dobry spanok, snazim sa vela pit (2-3litre denne), doplnam draslik, magnezium, vapnik, skusala som 1-2 dni aj psyllium. Prosim vas co by mohol byt podla vas problem? Vraj na tejto strave je uplne normalne ze ludia nechodia aj niekolko dni na wc no aj tak som sa chcela opytat. Dakujem za odpoved   

 
Publikované : 23. marca 2023 8:01
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@susily zdravím, kľudne môžete týkať. Sme tu jedna komunita (a tiež je vhodné pridať si fotku, nech vieme s kým komunikujeme).

 

Čo sa otázky týka, v prvom rade chcem aby ste vedeli, že nie je pravda, že mäso a tuk je protizápalova strava, to je omyl moderných výživových dogiem. To, či je nejaká strava proti zápalová rozhoduje váš Redox.

Je však pravda, že v porovnaní s veganskou a plnou sacharidou, je naozaj omnoho lepšia (a môže teda spôsobovať "menej zápalov").

Je vidieť, že ste tu nová a teda nemáte prečítané základné blogy, pozriete webinare, atď., a to nehovorím v zlom, naopak. Dávam to hneď ako prvý bod, kde začať. Články z kategórie DHA a hlavne Bazanov efekt sú pre Vás priorita.

https://jaroslavlachky.sk/category/dha/

Následne si hneď uvedomíte, že mäso a tuk pre Vás, s nízkym redoxom (pravdepodobne teda Dehydratácia), nie je v tomto období vôbec optimálny. Vy potrebujete jesť tuk plný DHA = nie mäso zo suchozrmskych zvierat, ale ryby a morské plody.

A vysvetlím to veľmi jednoducho, aby som Vás zbytočne nemýlil.

Keď prejdete na takúto dobrú (lepšiu) stravu, ktorá je omnoho lepšia ako zelenina, ovocie,..., na to, aby ste dokázala oxidovať tie kvantá tuku, ktoré do tela teraz dávate, potrebujete mitochondrie, ktoré z nich vytvoria vodu. Preto sa to vola "spaľovanie tuku" (betaoxidacia).

Teraz si prečítajte svoju vlastnú správu z hora, kde píšete o zápche. Čo to znamená? Dehydratácia čreva. To znamená disfunkčné mitochondrie vo výstelke čreva. To znamená, že voda, ktorá má byť vo Vašom distalnom čreve k dispozícii na tvorbu stolice tam nie je, pretože je tlačená do extracelulárneho priestoru výstelky čreva, kde by mali byť funkčné mitochondrie.

 
Publikované : 23. marca 2023 12:01
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @susily

Pocula som ze na tejto masovej strave nie je velky odpad v organizme preto clovek chodi menej na toaletu. Mam dobry spanok, snazim sa vela pit (2-3litre denne), doplnam draslik, magnezium, vapnik, skusala som 1-2 dni aj psyllium. Prosim vas co by mohol byt podla vas problem? Vraj na tejto strave je uplne normalne ze ludia nechodia aj niekolko dni na wc no aj tak som sa chcela opytat. Dakujem za odpoved   

A čo sa týka stolice, zdraví človek má pravidelnú stolicu takže nie, nie je to normálne. Ľudia, ktorí tvrdia, že je normálne nemať stolicu niekoľko dní sú práve tí, ktorí riešia iba "makrá" a nie svoj Redox. Aj preto to býva zvyčajne v úvode pri prechode na takúto stravu častý jav, no keď sa človeku zlepší redox, stolica príde nazad.

 

 

Pre Vás môže byt teda jednoduchým riešením to, čo ste si prečítala vyššie. Menej mäsa a viac DHA (ryby, morské plody...) A tiež dostatok sodíka aj jódu.

 

Tiež si stiahnite cirkadiánny protokol a ten pre začiatočníka je pre Vás ako vyšitý.

 

 

https://jaroslavlachky.sk/wp-content/uploads/2020/04/ZA%C4%8CIATO%C4%8CN%C3%9D-PROTOKOL-Level-1.pdf

 

 

 

 
Publikované : 23. marca 2023 12:01
(@susily)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky Ahoj dakujem za odpoved

"Pre Vás môže byt teda jednoduchým riešením to, čo ste si prečítala vyššie. Menej mäsa a viac DHA (ryby, morské plody...) A tiež dostatok sodíka aj jódu.

 

Tiež si stiahnite cirkadiánny protokol a ten pre začiatočníka je pre Vás ako vyšitý."

Z toho asi vychadza ze nemam dalej jest len maso a tuk? Prosim napisal by si co mozem jest? Mozem hovadzie maso, bravcove maso, vnutornosti, ryby, vajicka, tuk (oskvarky, slanina) a uvarenu zeleninu? Zo surovej zeleniny (salat, uhorka) ma nafukuje. Budem vdacna za nejaky jedalnicek co mam dodrziavat. 

Napisal by si aj aka strava je teda protizapalova?
Dakujem

 
Publikované : 23. marca 2023 12:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Publikoval: @susily

Napisal by si aj aka strava je teda protizapalova?
Dakujem

Nie strava. Ale prostredie v akom stravu ješ a tvoj Redox rozhodnú, či je nejaká strava protizápalová! 

 
Publikované : 1. apríla 2023 13:31
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

https://jaroslavlachky.sk/co-je-to-redox-a-preco-na-nom-zalezi/

 

 

 
Publikované : 1. apríla 2023 13:32
Zdieľať: