Hydrogen Sulfide SI...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Hydrogen Sulfide SIBO

5 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
47 Videní
(@dendo21)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahojte,

 

zaujímalo by ma či ma niekto s tímto skúsenosti (hydrogen sulfide SIBO). Takmer každý ide na SIBO cez carnivore diet ale mne to príde, že tento typ SIBO je horší na tejto strave.

Len tak v skratke, netolerujem skoro žiadne oxaláty, saliciláty sú tiež pre mna limitujúce. Histamín je na tom lepšie ale tiež to nieje žiadna sláva. Viem, že je to cele prepojené ale neviem presne ako.

 

Ďakujem za každú skusenost

 
Publikované : 16. decembra 2022 11:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@dendo21

Myslím, že k tejto téme by ti veľmi pomohla knižka od Nick Lane Power, sex, suicide. Hoci je to kniha o vzniku života, ako sa formoval eukaryoty a prečo obsahuje všetok komplexný život mitochondrie, no keď prečítaš prvú a druhú kapitolu, dozvieš sa k tvojmu problému podľa mna viac, ako čítaním bežných blogov. 
 
 
 
Tiež odporúčam pozrieť článok o sírovodiku na webe. Hod do vyhľadávača alebo tu:
 
 
 
H2S je sírovodik a je produkovaný baktériami, ktoré sú normálne anoxicke (žijú bez kyslíka = sú anaerobne). Tieto baktérie sa nazývajú sulfur reducing bacteria alebo aj síru redukujúce baktérie po Slovensky. 
 
Slovo redukujúce ti je po novom článku známe, pretože si sa tam dozvedel prvé vodíka k tomu, prečo je sira dôležitá a tiež, že má 6 voľných elektrónov. To znamená, že je podobne ako kyslík veľmi elektronegativna a chce elektróny získať, aby mala svoju valenčnu vrstvu plnú.
 

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-5-sira-cystein-glutation-a-detox-verzus-redox/

 
 
 
Problém SIBA môže byť buď v produkcii vodíka, metánu (vodík a uhllik) alebo sírovodika (vodík a sira), pričom druhé dve sa vyznačujú hypoxickymi podmienkami, prvé dokážu fungovať aj aj. Vodík produkukice baktérie totiž využívajú ETC a pomocou ATP syntäzy tvoria ATP, pričom vypúšťajú vodík (logicky). 
 
 
Methanogenne baktérie zasa produkujú metán (spoja vodík a uhlík z CO2), pričom sú to vlastne archae (nie baktérie).
 
 
Sírovodik je trochu iný, pretože ho produkujú baktérie aj zo siranu, ktorý má označenie SO2-4, ktoré na tvorbu využívajú kyslík. To znamená, že žijú v normálnych aeróbnych podmienkach, vo vode, kde Fotosynteza kyslík produkuje.
 
 
 
Dôvod pre ktorý ti to píšem je ten, že metanogenne a vodík produlujuce baktérie sú v skutočnosti veľmi dobrý "tímový hráči" a ak si prečítaš knihu od Nicka zistíš, ako práve tieto dva druhy života (archae + baktéria) mohli stať za vznikom eukaryota. Nick nevysvetľuje všetko, ale veľa veci sa tam dozvieš a hlavne aj k tomuto problému, pretože dane baktérie žijú v podobných podmienkach, bez prístupu ku kyslík, pričom metanogen je veľký, schopný konzumovať iné baktérie a vodík produkujucá baktéria je zasa malička. Navzájom sa dopĺňajú.
 
Avšak pri sírovodiku (H2S) a síru redukujúcich baktériach sa bavíme o inom tipe baktérie, ktorá môže bst niečo medzi pretože využíva Síran z vody a aerobnych podmienok na tvorbu sírovodiku, ktorý dokáže zvýšiť lokálne, ale aj globálne niečo, čo sa nazýva Kvantový vyťažok.
 
 
Keď si tieto riadky prečítaš zo 3 až 10 krát, veľa veci tu dôjde aj k problému. Toto je dôvod, prečo veľa ľuďom naozaj máš otrava potrava pomôže. Karnivorska diéta je pre SIBO veľmi vhodná, ak nie je problémov viac. 
 
 
 
Presne preto sa napríklad vegetariánske živočíchy ako Kravy vyznačujú produkciou metánu. Majú veľa metanogennych baktérií a naopak karnivory majú viac síru redukujúcich baktérií. Tiež ti je známe, že vegetariánske živočíchy žijú v slnečných podmienkach s veľa UV svetlom a prístupom k vode, pričom karnivory zvyčajne fungujú v chlade (alebo v tropoch) a vodu moc nepiju. Dokonca sa jej boja ako napríklad taký lev (Mackovita šelma), ktorá konzumuje iba mäso a ich tuk, vnútornosti, kosti, pričom produkuje veka sírovodika. 
 
Sírovodik je totižto dôvod, ako tvoje telo naozaj redukuje negatíva dočasného zlého prostredia (pomyslí na menej UV svetla) a tiež ti pomôže zadržať viac svetla dnu. Rovnako lokálne vír zvýšiť dopamin, čo je opäť dôvod, prečo je chlad, ketogenna Karnivorska strava s dostatkom DHA a jódu spojená s nižším kvnativym výťažkom (zima, chlad, ďaleko od rovníka). 
 
 
 
 
Možno teraz po prečítaní lepšie chápeš aj tomu, prečo na rozdiel od bežného SIBA, kde prevládajú baktérie produkujuce metán a iné plyny ako vodík, majú ľudia často zápchu, kdežto u tohto tipu prevláda hnačka.
 
Síran vyžaduje vodu a kyslík na tvorbu sírovodiku, ktorý môže následne dostať do krvi a mozgu (neurotransmiter), ale aj do mitochondrii. 
 
 
 
Publikované : 16. decembra 2022 14:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
 
Skôr by som sa teda zameral na CR (periférny aj centrálny), tvoju výstelku tvojho čreva a na to, ako dobre drží svoj náboj, koľko sodíka máš v krvi/moči/strave a akú stravu konzumuješ. 
 
Strava s menším obsahom kyslíka bude pre teba dôležitá, no mäso priorita nebude. Skôr kvalitný tuk, menej no kvalitná voda, dostatok sodíka a tiež Jódu s DHA. 
 
A samozrejme všetky ďalšie veci, ktoré sa týkajú toho, čo tvoje brucho vidí a cíti ako sú popísané v článkoch na blogu k téme. 
 
Publikované : 16. decembra 2022 14:08
(@dendo21)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj ,

v prvom rade dakujem za odpoveď.

 

V druhom rade by som to videl na dehydratáciu organizmu a teda nízky sodík v strave nakoľko ani moc nesolim.

Avšak ešte by som sa spýtal pár vecí:

1. je možné spraviť SIBO alebo iné patogény aj bez použitia nejakých antimikrobionálnych vecí ?
2. ja som presvedčený, že za moje problemy môže intoxikácia plesnou. Ako je potreba riešiť toto?

3. aký máš názor na to ked sa premnoží v čreve Bilophia wadsworthia, musí to mať nejaký význam, pre mna to znamená niečo ako ochranný "štít" kedže žlč v podstate služi na odvod škodlivín a následne je recyklovaná späť do obehu tak táto bakteria má asi úlohu zamedziť návrat žlče do pečene kde ju intoxikuje. Myslíš, že rozmýšlam nad tým zle?

 

úplne mi bude stačiť krátka odpoveď aby som ťa moc nezaťažoval. Ďakujem 

 
Publikované : 16. decembra 2022 14:48
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@dendo21 Ahoj Denis, nie je začo. 

K tvojím otázkam. S tým druhým bodom, ohľadom soli, myslím, že by si mal naopak soli pridať. Prirodzené slané potraviny a celkovo sodík. 

1. podľa mňa hej, ale záleží od veľa faktorov ako pri všetkom. Nie každý má rovnaké možnosti, rovnaké prostriedky, je rovnako odhodlaný, má rovnakú konzistenciu/chuť/ochotu,...

2. Môže byť. Určite sa nejakým spôsobom dané baktérie dostali dnu, no tak či onak, museli mať vytvorené prostredie, ktoré im to umožnilo, ktoré im dovolilo množiť sa a prežiť a zotrvať. 

3. Bilophia wadsworthia sú anaerobné baktérie (žijúce bez kyslíka), pričom veľa z nich súvisí s Ureázou, ktoré patria do rodiny amidohydroláz a fosfotriesteráz. Ureázy sa nachádzajú v mnohých baktériách, hubách, riasach, rastlinách a niektorých bezstavovcoch, ako aj v pôde ako pôdny enzým. Dôležité pre teba podľa mňa je, že sú to metaloenzýmy s vysokou molekulovou hmotnosťou obsahujúce nikel. Nikel je prechodný kov, ktorý súvisí s EMP, ako aj plesňami. Všade kde je nadbytok vlhkosti a uEMP, nájdeme aj veľa plesní, čo môže byť prípad teba. Poohliadol by som sa preto po prostredí (byte/dome,...) kde žiješ, kedy to začalo, ako dlho sú tieto problémy, spojil si čo sa dá dohromady a začal tam. 

 
Publikované : 18. decembra 2022 19:13
Zdieľať: