Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Antibiotika

7 Príspevky
2 Užívatelia
5 Likes
44 Videní
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahojky Jaro, mladsi 2,5leta ma od utery horecky, ted jsem s ni byla u lekare, videl ji cervene jedno ousko a dal poprve antibiotika amoxicilina na 7 dni!!. Ja to strasne nesu, protoze se bojim jejich negativnich nasledku. Mohl bys mi, prosim te, poradit jak telicku od nich co nejvice ulevit🙏🙏🙏 moc moc dekuji.    

 
Publikované : 1. apríla 2022 17:21
Lenka reacted
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Jaro, tak nakonec ty antibiotika jeste nedavam, mam z toho strach. Jeden znamy lekar mi doporucil probiotika a mazat ji ousko zahrarym oliv.olejem s hrebickem macerovanym. Tak vyzkousim jeste tohle. Dnes rano byla bez teploty uplne (jsem se radovala predcasne). Az do 13h kdy mela 37,4° a pak u lekare v 16h tech 38° az doted. Akorat me znervoznuje, ze ty teploty trvaji jiz 4.den, ale porad doufam, ze se jedna o zanet stredousi viroveho puvodu. 

 
Publikované : 1. apríla 2022 23:34
Lenka reacted
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Jaro a omlouvam se, ze v posledni dobe se ptam na reseni akutnich problemu, snad to nevadi. No jo, ustarana maminka, co ma malo casu na samovzdelavani🤦‍♀️  

 
Publikované : 2. apríla 2022 10:26
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

@jitkito1983 Vôbec nevadí Jitka, od toho je tu fórum 😊 

 
Publikované : 2. apríla 2022 10:33
Lenka and Jitka reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

@jitkito1983 A popravde, myslím, že si sa rozhodla zatiaľ dobre, no vždy je to na tebe a na dohovore s lekárom, ktorý vidí aktuálnu situáciu. 

Tiež nie som zástancom antibiotík, no niekedy sú nevyhnutné (to záleží na situácií a musí ju lekár posúdiť), no je pravda, že niekedy ich zas dávajú automaticky, aj keď nie sú na 100% potrebné. Taktiež, ak už sa vezmú takto orálne, musíme brať na vedomie, že či chceme alebo nechceme, celý mikrofilm, mikrobióm, atď., sa jednoducho radikálne zmení a zhorší na možno 3 až 9 mesiacov, čo je dosť.

 

Skôr ma napadá, že by som sa keď tak spýtal na ušné antibiotiká formou kvapiek alebo niečo také, ktoré by nešli orálne, teda cez trávenie 🤔 

 
Publikované : 2. apríla 2022 10:36
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky vcera jsem se ho ptala jestli by nesly lokalni antibiotika a rikal, ze potrebujeme zautocit vnitrne, rikal mi, ze lokalne kdyz je bolest kvuli vniknuti vody atd. 

No prave, ja se bojim tech nekolika mesicnich negativnich nasledku, proto bych rada se antibiotikum vyhla. 

Myslim si, ze je na dcerce videt zlepseni, na ucho si nestezuje, hraje si, ma apetit. 

 

V pondeli zajdu k lekari znova, jestli je zlepseni.

 

 
Publikované : 2. apríla 2022 10:46
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

@jitkito1983 to áno, záleží ako ochorenie vzniklo, či skrz dýchacie cesty, z vonku, atď., no aj tak si myslím, že pokým to nie je nevyhnutné a nebude sa stav zhoršovať, orálne antibiotiká sú veľké riziko. Skôr do budúcna, si dávať pozor 

 
Publikované : 2. apríla 2022 11:00
Jitka reacted
Zdieľať: