Viac tuku v starobe...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Viac tuku v starobe neznamená väčšie riziko úmrtia

7 Príspevky
3 Užívatelia
3 Likes
115 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Pripájam zaujímavú štúdiu (Zdroj dole), ktorá je pomerne aktuálna, koniec Januára 2022, ktorá tak trochu "nabúrava" zaužívaný paradox a to hlavne skrz média, celebrity, časopisy,... že starší človek potrebuje byť štíhli. Opak je pravdou.

 

Nadpis štúdie je: Predicted fat mass and lean mass in relation to all-cause and cause-specific mortality (v preklade: Predpokladané množstvo tuku a svalovej hmoty vo vzťahu k úmrtnosti zo všetkých príčin a špecifických príčin.)

 

V skratke o čo šlo: V štúdii sledovali cez 50 tisíc ľudí, po dobu cca 9 až 10 rokov, medzi rokmi 1988–1994 a potom 1999–2014, počas ktorých z týchto ľudí cez 10 tisíc zomrelo. V štúdii sledovali vzťah množstva ich prirodzenej svalovej hmoty a podkožného tuku ku riziku úmrtia.

Výsledok: ukázalo sa, že ľudia s väčším množstvom podkožného tuku nemali vyššie riziko úmrtia.

 

Bavíme sa však o prirodzenom podkožnom tuku, a nie viscelarnom, čo je tipický prípad napr. Cukrovky 2. tipu.

 

Toto je naozaj trochu v rozpočte s bežným, konvenčným prístupom, ktorý nám predkladajú roky, že je jedno čo robíme, čo jeme, ako žijeme, hlavne aby sme počítali prijaté a spálené kalórie, pretože ak nepriberieme, pripadne ešte schudnem (bežný prípad celebrity, obzvlášť vo vyššom veku), tak bude všetko fajn.

Ako vidieť, niečo tu nesedí a mnohé staré dogmy sa pomaly, ale isto "búrajú".

 

Dôvod prečo je viac podkožného tuku pre staršieho človeka prospešné je rovnaký ako ten, prečo sa narodí malé bábätko s 30% podkožného tuku a tiež rovnaký, prečo Príroda a Kvantová Evolúcia pred takmer 2 až 3 miliardami rokmi vybudovala ATP-syntazu tak, ako ju spravila. Dôvod je deuterium a jeho odlišné vlastnosti. Po včerajšom Webinári verím rozumiete zasa raz lepšie... 

 

Zdroj: Liu M, Zhang Z, Zhou C, Ye Z, He P, Zhang Y, Li H, Liu C, Qin X. Predicted fat mass and lean mass in relation to all-cause and cause-specific mortality. J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2022 Apr;13(2):1064-1075.

Alebo klikni pre zdroj sem >>

 
Publikované : 20. apríla 2022 10:55
Tomas reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Zamyslel sa niekedy niekto nad tým, čo každý pozná a to nad priberaním? Prečo ma naše telo mechanizmus s názvom denovo lipogenéza, pomocou ktorého konvertuje sacharidy na tuk? Prečo naše telo ukladá sacharidy ako nasýtené tuky a dáva ich pod kožu? 

 

V skratke preto, pretože nasýtené tuky sú ochudobnené o deutérium. SFA ruky majú najmenej deutéria. Preto. Je to kvantový dôvod a nemá žiadne dočinenie s kalóriami 

 

 

Beta oxidácia, pri ktorej dochádza k spaľovaniu tukov, má totižto takmer nulovú toleranciu pre deutérium v matrixe mitochondrie. Preto príroda uprednostňuje protium a nie deuterium. 

 

Pre všetkých členov, ktorí sú pozorní: teraz by ste mali chápať, prečo má tropické ovocie ako napr. palmový a kokosový olej obrovské množstvo nasýtených SFA tukov. 

 

Teplo zo slnka, aké je v danej lokalite, podporuje hromadenie deutéria v obehovom systéme rastlinky (podobne ako u nás v krvi) a zároveň zabezpečuje jeho elimináciu z tkanív (tuku plodu). 

 

 
Publikované : 20. apríla 2022 10:57
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

 
Publikované : 20. apríla 2022 11:03
Tomas
(@tomas)
Príspevky: 20
ČLENSTVO ZDARMA
 

@jaroslav-lachky píšu tam tiež že ti co mali menšie riziko úmrtia mali väčšie množstvo svalovej hmoty. Čo hovoríš na to Jaro?          

 
Publikované : 20. apríla 2022 12:37
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@tomas

Jj, nič prekvapivé.
Aktívne svalstvo = zabezpečenie BDNF pre mozog.

Je to však prirodzená svalová hmota (nie nafúknuté svalstvo).

 

Plus, keď sa zamyslíš nad tým, v akom roku ľudia žili, ktorých sledovali a koľko mali rokov (medzi 40 až 60 rokov) dôjde ti, že ich myelinacia centrálnej nervovej sústavy ako aj miechy prebehla v čase, kedy nebola ovplyvnená toľkým EMP v atmosfére a už vôbec nie v domácnosti ako teraz.

Rovnaká štúdia vykonaná na dnešných ľuďoch by o 10 rokov od teraz ukázala odlišný efekt.

 
Publikované : 20. apríla 2022 14:18
Tomas and Mirek Pramuka reacted
Tomas
(@tomas)
Príspevky: 20
ČLENSTVO ZDARMA
 

@jaroslav-lachky vdaka, to som si aj myslel. Je pravda ze veľké svaly nie sú fajn a rovnako keď sa niekto nehýbe tiež to nie je dobre.              

 
Publikované : 20. apríla 2022 17:19
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
Presne.
 
Aktívna prirodzená svalová hmota = funkčný fascialny systém (kolagén + voda).      
 
Toto je konštrukcia, ktorá prepája celé naše telo a všetko v ňom medzi sebou, aj na ňom s prostredím okolo. Je to presne ako pavučina.     
 
 
Ľudia, ktorí konštantne prichádzajú o elektróny, majú svoju štruktúru (kolagén, fascie) degradované, a ich celková pohyblivosť, ako aj citlivosť, vnímanie a ďalšie veci sa zhoršujú. To znamená, že aj svalová hmota nebude optimálna. Na druhej strane rovnako aj ľudia, ktorí budujú extrému svalovú hmotu trpia (stačí sa pozrieť na posledné 4 roky č kulturistike koľko navonok "FIT" ľudí zomrelo a obzvlášť mladých). Priveľa svalov v dnešnej dobe = menej elektrónov pre mitochondrie v mozgu a srdci. 
 
 
Keď človek konzumuje dostatok kvalitnej živočíšnej stravy a využíva Slnko a Chlad, jeho svalová hmota bude vždy adekvátna.
 
Publikované : 20. apríla 2022 19:27
Zdieľať: