Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Podvaha

18 Príspevky
5 Užívatelia
6 Likes
106 Videní
(@denisa)
Príspevky: 18
BRONZOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Jaro 

Myslíš si, že zdravá žena môže mať podvahu? Myslím keď podľa tej tabuľky ma nízke BMI a aj to na nej vidieť? Ako ma zdravo pribrať? Ja som párkrát skúšala vysadiť cukor a múku pre lepšiu imunitu a jesť len mäso, ryby, vajcia a zeleninu a kilá išli dole. Tak vždy som sa po čase vrátila k sacharidom, i keď k zdravsim... Tak neviem už ako jest a co jest. Co sa týka slnka, využívam ho keď je, už som sa stihla aj opáliť teraz v marci. V zime som bola každý deň pri infrapaneli 20 minút. Proste vyzerám choro kvôli mojej chudosti. Keď jem sacharidy, vyzerám ešte ako tak normálne, ale keď chcem kvôli imunite ci zdraviu jest bielkoviny a zeleninu, vyzerám choro, veľa tukov však nemôžem jest.   

 
Publikované : 31. marca 2022 22:16
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@denisa myslím, že tabuľkova hodnota je irelevantná. Otázne je reálne množstvo podkožného a visceralneho tuku. Ú mužov, ktorí sú aktívni a zdraviu, obzvlášť po nejakej tej adaptácii či už na chlad alebo ketogénnu stravu a ešte aj majú utlu kostru je časté, že môžu mať "podvahu", hoci reálne majú zasa viac svalovej hmoty a tabuľkova hodnota BMI je pre nich nepresná.

U žien, ktoré sú mladé a aktívne, môže byt tiež, no menej časté, obzvlášť keďže žena vždy a prirodzene potrebuje viac tuku a jej telo si ho drží. Ak má žena dlhodobo podvahu, jej telo začína "odstavovat" dôležité procesy, podobne ako to boli podané v článku Hormóny #7 pri kortizole. Bud jedno alebo druhé, nikdy nie oboje. 

 

No v takomto prípade, pri neschopnosti pribrať sa bavíme o leptinovej rezistencii. Ak je tvoje neschopné udržať a zvýšiť hmotnosť, mne to z pohľadu kvantovej biológie jasne hovorí, že je problém v mozgu. Nie periférne v tkanivách a pod kožou, ale v mozgu. Ak by sme ta dali pod špeciálny tip kamery, kde je napr. vidieť unikajúce UV svetlo z tela (tzv. Biofotony), pri obéznych by si videla ich telo veľmi rozžiarene, no pri takomto prípade je to naopak hlava a niektoré časti mozgu.

 

Jednoducho povedané, tvoj leptin v hypotalame nedokáže komunikovať so zvyškom tela.

 

Práve preto tie sacharidy aj potrebuješ, ako sama vidiš. Sacharidy ti naozaj prudko a akútne zvýšia leptin. 

 

Keďze však sama vidíš, že máš problém aj s tým, pretože máš iné "neduhy", jasne ti to hovorí, že musíš niečo vo svojom prostredí fixnut/zmeniť nejakú zmenu, aby si navodila telu stimul, aby mohlo pribrať.

 

Keď si vezmeš môj obľúbený príklad medveďa, ktorý v jeseni naberie veľa váhy, aj vďaka sacharidom, zamysli sa nad tým. Ten medveď sa vďaka strate UV svetla v okolí a malému akutnemu občasnému chladu, spolu s prístupom ku sacharidom stane mierne rezistentnym na inzulín v tom zmysle, že skrz glut 4 ich nebude toľko prenášať do bunky a oxidovať, ale naopak ukladať. Ten medveď má totižto funkčné mitochondrie, vie spustiť reverzný flow na membrane a tiež ma adekvátne diveezifikovany mikrobiom, ktorý mu umožňuje využívať FIAF. Daný mikrobiom má vďaka lokálnej strave a svetlu aké jeho brucho cíti. 

 

U teba toto nie je a ak vieš, že sacharidy na pribratie potrebuješ, je to znak toho, že ich máš jesť. No musíš tomu prispôsobiť aj prostredie a úpravu čreva, aby si tie adekvátne pre teba sacharidy zvládla.

 

Ak by si rapídne zvýšila tuky a chcela z nich pribrať, bolo by to veľmi náročné až nemožné, pretože my máme v mitochondrii rozpojovacie proteíny. 

Uvedom si, že toto sa v prírode bežne nedeje a keď tak, iba v chlade, kedy živočích oxiduje kvantá tuku a jednoducho zvýšený prísun tuku, či už z podkožia alebo stravy pomocou UCP premení na TEPLO, CO2 a VODU. 

 

 

 
Publikované : 1. apríla 2022 10:48
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Publikoval: @denisa

Co sa týka slnka, využívam ho keď je, už som sa stihla aj opáliť teraz v marci.

To je super, no hneď ma zaujíma tiež hladina vitamínu D. Pretože práve toto mi veľa ukáže. Opáliť sa človek totižto dokáže z uva. Na opálenie nepotrebuješ UVB, ako si to často ľudia mýlia, čiže opálenie ti dokonca môže zhoršiť tvorbu vitamínu D.

Preto potrebuješ v prvom rade poznať aspoň svoj údaj, pretože je veľmi dôležitý. Minimálne 25 OH, ideálne aj 1,25 OH u teba.   

 
Publikované : 1. apríla 2022 10:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Podváha je problém, ktorý síce verejne trápi menej ľudí, no je tu. V dnešnom novom článku sa mu zrejme po prvýkrát venujem síce iba trochu, no otvorene!

 

Prečo majú niektorí ľudiaproblém pribraťa naopak iní schudnúť? A prečo jedenpriberá do bruchaa iný dozadku? Ako sa to dá vysvetliť a akú úlohu v tomzohrávadeutérium

Vezmime si napr. malé vyvíjajúce sa dieťatko. Ono deutérium zhromažďuje viacej, od narodenia, respektíve od tehotenstva (aj preto mamina priberá), avšak zhromažďuje ho iba v niektorých častiach tela, ako napr. neuróny v mozgu. Malé bábätko má tiež veľa podkožného tuku, ktorý má veľa mitochondrií. Veľa Ľudí však nevie, že tieto mitochondrie nie sú maturované, čo znamená, že sú akoby „uspaté“. Preberú sa k životu až neskôr.

 

Teraz to vezmime ďalej. Čo mamina počas tehotenstva? Prečo priberá? A prečo zdravá žena ešte pred tehotenstvo priberá najmä do zadku a bokov?

Len sa pekne rozpamätaj. Všetko som ti rozprával roky dozadu v sériách o čreve a mozgu aj v starých webinároch (ak si prémium člen).

Zdravá žena priberá vždy najmä v týchto oblastiach, pretože tam ukladá viacej DHA a EPA. Toto je ten tuk, ktorý potrebuje pre rozvoj CNS malého dieťatka, ktoré raz počne, ak bude plodná. Takto evolúcia vyzbrojila ženu. Tiež nezabúdaj, z riadkov vyššie, že DHA EPA majú málo deutéria.

 

Presne preto žena v tehotenstve priberá následne trochu odlišne a začína deutérium zhromažďovať viac. Potrebuje ho na rast dieťatka. Prenesme to však do situácie mladých žien dnes. Prečo podľa teba priberajú už v mladosti a očividne do viscelárnej oblasti alebo na bruchu? Naznačuje nám to niečo?

Samozrejme, že áno. Presne preto sa ja osobne vždy pozerám trochu inak aj na ľudí, s ktorými prichádzam do kontaktu, hoci oni sami, si to neuvedomujú. Tvoje zvyky, návyky, pohyby, (ne)nosenie okuliarov, problémy so zrakom a iné, …všetko toto sú známky o tom, v akom tkanive sa v tebe hromadí viac deutéria.

 

Presne preto by si teraz mohol pochopiť, prečo majú niektorí mladí Ľudia problém váhu pribrať a naopak iný ju zhodiť (schudnúť). Tkanivo, kde sa deutérium za roky nahromadilo, určuje tento rozdiel.

V prvom prípade je to viac cievovka oka a CNS a v druhom prípade podkožný tuk, ktorý stratil schopnosť hnednúť, pretože jeho mitochondrie ostali „zaseknuté“ pod tlakom deutéria v cytoplazmatickej vode.

 

Tiež je to dôvod, prečo je pre cukrovkára 2. stupňa konzumácia častejšie za deň a ešte aj sacharidov totálny nezmysel. Jeho pečeň je preplnená deutériom, ktorého sa nedokáže zbaviť a sacharidmi ho tam iba pridáva. On potrebuje chlad, hlad a/alebo silné slnko, ktoré mu cez portálnu žilu deutérium prefiltruje a pomôže sa mu ho zbaviť. Presne preto aj často močia, hoci si to neuvedomujú.

 
Viac v novom Článku. 
 
P.S. Ak by niekto uvítal aj podcast, napíšte a nahrám dodatočne!
 

 
Publikované : 21. augusta 2023 21:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

 
Publikované : 21. augusta 2023 21:02
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky Já jsem spíše posluchač, tak hlásím jeden hlas pro podcast☺️ A budeš ukládat Jaro na Spotify pod novou složkou? Tam, jak je poslední díl?

 
Publikované : 21. augusta 2023 22:21
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz vďaka za feedback Jakub, nahrám.

Ohľadom podcastov, po pravde, ani neviem presne ako je to, no očividne to ukladá teraz inak. Aši mesiac dozadu som zistil, že platforma, kde som mal podcasty bola odkúpena spotify a už to funguje celé inak. Takže som to uložil síce pod rovnaký účet, no zobrazuje to mierne odlišne a aj sa to trochu zmenilo funkcionalitami.

Verím však, že odkazy na podcast fungujú, keď pridávam do blogov a ak by niečo, daj vedieť 🙏

 
Publikované : 22. augusta 2023 6:39
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslav-lachky budu se těšit ☺️🙂 Vložený odkaz funguje 👍🏽 Jen, já vždycky netrpělivě sleduju , jestli už tam není nový podcast, tak jen, kde mám čekat 😀 Já si počkám teda na upozorňovací mail, než si to sedne 😉🙂

 
Publikované : 22. augusta 2023 9:31
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky včera jsem kousek přečetl, tak jsem zvědavý na zbytek, děkujemeee🙏🙂

 
Publikované : 22. augusta 2023 20:29
Monca reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz aj jasom zvedavý na reakcie a prípadný posun ďalej na základe spätnej väzby. V týchto článkoch chcem napísať reálne ako podla mňa niektoré civilizačné choroby vznikajú a kde je problém, medzi ktoré spadá aj častá cukrovka, či problémy s brehom napríklad.... Uvidíme kam nás to zavedie 🙏

 
Publikované : 23. augusta 2023 13:34
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ešte doplnenie k článku. Otázka, ktorá mi prišla ako súkromne tak, ja v komentári, a tu je niečo aj pre ostatných, kto číta a patrí medzi členov ⤵️

Čo majú spoločné malé deti s pubertiakmi a čo majú rozdielne? 

Prečo mladý teenageri často, obzvlášť ak majú dlhšuu a utlejšiu kostru, ťažšie priberajú ale zároveň aj rýchlo rastú (aj keď nepriberajú toľko tuku, priberajú hmotu, svalstvo, kosti,...)?⠀


Odpoved je dobrá distribúcia deutéria v tele.⠀

Otázka znie - ako zdravý človek prirodzene a chcene kontroluje deuterium? Napríklad ráno, kedy ho v niektorých tkanivách schválne uvoľňujeme?⠀

Čo tak steroidné hormóny a viazacie globuliny?⠀

Napadlo niekoho prečo sú steroidy anabolické? Anabolizmus = rast = vyššia ubikvitinácia = budovanie proteínov a nových štruktúr. 

A prečo veľa ľudí ráno neje, pretože vedia, že im to (ak sú zdravý a citlivý na Leptín) zlepší rastový hormón? Čo vlastne rastový hormón robí? A ako to robí?⠀

Odpoved je deutérium. Rastový hormón aj pomocou SHBG prepravuje a distribuuje deuterium tam, kam ho telo potrebuje na to, aby rástlo (napríklad do štruktúry v kosti, svalu, atď.⠀) 


Toto je dôvod, prečo zdravý mladí človek ťažšie priberie no jeho steroidy budú vysoké verzus keď nájdeme podobneho človeka, ktorý bude mať všetko uložené len viscelárne (skrytý tuk), jeho steroidy budú úplne znížené, jeho hormonálny profil takmer žiadny a aj jeho zdravie a výkonnosť nižšie... ⠀

Po novom článku verím rozumiete lepšie! 

 
Publikované : 23. augusta 2023 13:39
Karol and Kuba Černý reacted
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Super blog Jaro, ako vždy!

Pripnem tu moju krátku poznámku. Možno niekoho inšpiruje a pomôže 🙂.

Budem rád, ak ju vyexcituješ, ako svetlo elektrón🌞.

Stratiť referenčný bod znamená pomaly stratiť život.

Odpojiť elektrický stroj od referenčného bodu znamená vyvolať chaos, t. j. začiatok porúch. Aj my ľudia sme elektrické stroje. Sme najdokonalejšie elektrické stroje na planéte. Čo znamená pre ľudí stratiť referenčný bod? Tiež to produkuje chaos alias zápal alias pozitívnu entropiu.

Čo je pre ľudí referenčný bod? To isté, ako pre všetky elektrické stroje: uzemnenie.

Odpojenie od zeme = zápal v tele.

Zapál v tele znamená chaos. Zápal znamená stres = poplach.

Chaos znamená stratu polohy = stratu času = stratu priestoru = strata peňazí = strata energie = strata elektrónov = hromadenie protónov (deutéria) = pomaly stratiť život a zdravie = …

 

Vesmír je elektrický aj naše telo je elektrické.

Naša hmota je len spomalená energia.

 

Vesmír je energia. Hmm, trochu to vylepším:

 

VESMÍR JE ENERGIA V POHYBE = DYNAMICKÁ ENERGIA 🙂

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 30. augusta 2023 6:25
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

A viete čo nás odlišuje od umelej inteligencie a od iných elektrických strojov?

EMÓCIE

Je to tiež energia. Voda má pamäť. Štrukturalizácia vody v našom tele je závislá od aj od emócií.

Dokáže emócia zničiť zdravie a vyvolať zápal, teda chaos atď.? Podľa mňa ÁNO.

Vesmír je o VIBRÁCIÁCH

Dokáže emócia opraviť zdravie? Podľa mňa ÁNO.

VEDOMIE A MYŠLIENKY NA TOM MAJÚ SVOJ PODIEL…

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 30. augusta 2023 6:36
Kuba Černý reacted
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

A čo narúša našu ENERGIU a tým pádom ničí aj našu VIBRÁCIU a ničí aj naše emócie a teda ničí aj naše ZDRAVIE???

Jeden z obrovských vplyvov na to  všetko má umelé umelé elektromagnetické žiarenie ale aj umelé modré svetlo. Je to ako katalyzátor=urýchlovač. Pravidla hry sa od roku 1879 zmenili a posledných 20 rokov ešte viac. A transfeneračne sa to prejavuje už 10ky rokov. 

Zmena emócií sa vždy prejaví aj na hormonálnej zmene to znamená zmenia sa nielen myšlienky ale zmenia sa hormóny a keď sa zmenia hormóny zmení sa aj zdravie ako som hore písal… emócie sú energia. Strata energie = chaos. Strata energie = zápal.

Dôkaz tvrdení je zakotvený v jednoduchej rovnici od pána EINSTEINA:

E=M.C2

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 30. augusta 2023 6:56
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@coach_empigo Na teraz aspoň takto: 

 
Publikované : 30. augusta 2023 18:47
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky  Rozumiem:) Inač pekný obrázok 🌞.

Nedávno som sa odhodlal na novú skúsenosť. Vstúpil som do sveta chladnej vody a zároveň som na seba z diaľky asi dva metre svietil pomocou inovatívneho infračerveného LED panelu.

Keď som otvoril oči, pred mojimi zrakom sa odohral ohromujúci lom svetla.

Tento zaujímavý efekt ma úplne pohltil. Spomenul som si vtedy na obrázok, ktorý som videl na fóre – jasne ukazoval, že infračervené svetlo sa hlboko nedostáva  do vody, na rozdiel od UV svetla.

Bol to fascinujúci zážitok, ktorý ma nadchol a určite si to skúsim znova.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 30. augusta 2023 20:28
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Čo ma na lome svetla nadchlo asi najviac? Obraz, ktorý som videl bol podobný tvojmu obrázku. Nebol to vôbec rozmazaný obraz, bol plne ostrý a dokonca som videl ihličky svetla. Treba vyskúšať 😀.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 30. augusta 2023 20:32
Zdieľať: