Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Cvičenie

25 Príspevky
4 Užívatelia
3 Likes
111 Videní
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Existuje nejake konkretne cvicenie, ktore by sa dalo povazovat a obecne prospesne? Alebo nieco co by minimalne mal clovek urobit denne/obden pre podporu zdravia? Premyslam nad niecim jednoduchym co sa da robit kdekolvek a zvladne to kazdy (neviem nieco ako napr. chodza, drepy...) ale mozno som uplne mimo. Vdaka 

 
Publikované : 27. augusta 2020 13:19
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3886
Admin
 

@zuzi

No samozrejme, ale je toho viac a trebalo by byť špecifickejší, no vo všeobecnosti každý PRIRODZENÝ POHYB, čo najviac VONKUBOSÝ (nie vo fitku) je vždy optimálny. Čím je teda človek na tom horšie (zdravotne aj s hmotnosťou), tým viac VONKU, BOSÝPRIRODZENE sa potrebuje hýbať. Ak bude takto človek trénovať, ublíži si. Jeho ATP-ázy totiž nepracujú ako majú.

 

Toto je dosť zle zaužívaný OMYL, ktorý propagujú bohužiaľ všetci FITNESSÁCI aj TRÉNERY s VÝŽIVOVÝMI PORADCAMI a lákajú ľudí DNU, aby schudli a zlepšili si zdravie aj kondíciu. Čas im čoskoro ukáže, prečo je to obrovská chyba. Ani s autom, ktoré má zlý MOTOR nepôjdeme predsa závodiť pokým mechanik nespraví MOTOR.

 

Najlepšie a to sa týka najmä RODIČOV, ktorí chcú svoje detičky viesť k POHYBUZDRAVIU, e aj pre každého dospelého človeka, je podľa mňa PLÁVANIE a obzvlášť v CHLADNEJ VODE. Nemusí to byť však ĽADOVÁ VODA, už len o niečo chladnejšia ako je teplota vzduchu je benefit. Detičky to dokonca zvyčajne aj samé chcú a aj zvládnu, ak ich rodičia v tomto nebrzdia a príliš sa o ne nestrachujú, keďže to máme v sebe od narodenia, respektíve od pôrodu. Jednak Cicavčí „diving reflex“ a tiež máme v génoch CHLADVODU, ale aj HNEDÝ TUK

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Diving_reflex

 

https://nutritiongenome.com/how-cold-water-can-positively-influence-your-genes/

 

 

http://siberiantimes.com/healthandlifestyle/others/news/like-ducks-to-water-in-the-snow-keeping-kids-healthy-siberian-style/

 
Publikované : 27. augusta 2020 19:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3886
Admin
 

Tiež striedaj počas dňa čo najviac polohy, ale opäť, nepotrebuješ k tomu nič extra, skôr naopak. Problém je ten, že ľudia sú natoľko vynaliezavý, že sme si vytvorili všemožné kreslá, lehátka a neviem čo, aby nám bolo všetko pohodlné, no je to viac na škodu. Naša KOSTRA potrebuje VŠESTRANNÝ POHYB, pretože takto sa z kostí uvoľňuje v periosteu SVETLO, ktoré sa pomocou VODYKOLAGÉNU dostane všade a tiež sa takto presúvajú dôležité minerály v kostiach.

 

Čiže klasicky DREP, ČUPENIE, chôdza, natiahnutie sa, atď. Proste nehľadaj zbytočne pohodlné polohy ani miesta, ktoré ťa nútia upadnúť do pohodlia na dlho. Skôr naopak a sprav si z toho rutinu. Ver mi, ide to a potom si na to zvykneš ľahko 😉

 

Taká posledná vec, určite pre každého človeka je VIS a potom STOJKA na rukách alebo nejaká iná forma výdrže (samozrejme postupne). Kvôli peknému natiahnutiu a stlačeniu platničiek, teda opačný POHYBvyvinutá SILA na ne.

 

Sám som to pred rokmi skúšal, ja som sa pohyboval niekde v čase, že som 15 minút denne strávil vo VISE (nie naraz, ale postupne počas dňa a popri práci a fungujem tak do dnes) a naozaj to funguje.

Poradím zo skúseností seba aj pár ľudí, sprav si z toho zvyk. Vytvorenie zvyku zaberie cca mesiac až tri mesiace a potpm je to autopilot, bez starosti. Ja som sa vždy, keď idem na WC, zavesil cca na minútku a takisto z WC. Na WC ide každý niekoľkokrát za deň, čože ma hneď vystarane. Využívam aj iné mentálne "finty", ale toto je asi najľahšia myslím. 

 

Ani nejde o to, že by to bolo niečo špeciálne, ale skôr o to, že Ľudia už sú tak modernizovaní a pohodlní, že už takmer na všetky úkony máme nejaký fígeľ. Naša kostra je však uspôsobená na rôzne pohyby, pretože ich potrebuje, aby sa vyvíjal mozog.

 

Čiže ak môžeš niekde na záhrade využiť nejaký strom, trám, alebo si zaves hrazdu, kruhy, atď. a začal by som týmto plus bežné pohyby ako tá chôdza, plávanie a striedanie polôh počas celého dňa.

 

Mám mimochodom aj nejaké videá nachystané ohľadom jednoduchých cvikov, ktoré môže každý kdekoľvek robiť, do toho E-KURZU zdarma, ktorý chcem niekedy vyhodiť v členskej zóne, ale ako vravím, najskôr treba sústrediť všetko do základov. Ako paretovo pravidlo 80:20 J

 

Ak sa cítiš fajn a budeš mať zvládnuté základy (možno aj nejaké krvné testy), určite by som šiel do vecí ako ŠPRINT, či ZDVÝHANIE ŤAŽKÝCH BREMIEN, obzvlášť pre ženy. Všetko by som ale robil krátko a iba občas, ako to aj v knihe popisujem. Sú tam také 3 TRÉNINGOVÉ TIPY.

 
Publikované : 27. augusta 2020 19:40
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3886
Admin
 

K tomu prirodzenému pohybu ešte doplním @zuzi, prečo je niekedy MENEJ VIAC a obzvlášť dnes, keď sa doba prudko vyvíja a máme „KRAJŠIE“ a lákavejšie fitká (bohužiaľ).  Keď kráčame bosí, máme prístup k flowu zo zeme. Tento FLOW elektrónov je to, čo „NABÍJA“ KOLAGÉN v našom tele. Slovo kolagén je tak často skloňované vo svete ŠPORTU, ZDRAVIA, FITNESS, či KRÁSY a PLETI, no opäť raz je nepochopené.

 

Kolagén je zložený z troch aminokyselín, ktoré reagujú s VODOU. Kolagén je najrozsiahlejší proteín v tele práve z toho dôvodu, pretože sa dotýka každej jednej MOLEKULY VODY, ktorú v tele máme.

 

Kolagén je teda najrozsiahlejší proteín v tele a VODA je zasa to, čo vypĺňa celé naše telo. Keď sa hýbeme, naše SVALY, KĹBY, KOSTI a teda aj KOLAGÉN sa lokálne DEFORMUJE, vďaka čomu sa z neho uvoľňuje SVETLOELEKTRICKÝ SIGNÁL. Originálne sa to nazýva PIEZOELEKTRICKÝ EFEKT alebo JAV.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Piezoelektrick%C3%BD_jav

 

TLAK, aký sa na danú štruktúru vyvíja ovplyvňuje ELEKTRICKÉ a MAGNETICKÉ POLE okolo kolagénu aj vody. Rovnako ich ovplyvňuje POLE z povrchu ZEMEPROSTREDIA, kde sme. Preto nie je jedno, či sa hýbeme alebo dokonca TRÉNUJEME vo FITKU okolo wifi, umelého svetla a miliónov KÁBLOV v stenách alebo VONKU a ešte aj BOSÝ.

 

Všetky tieto zmeny v TLAKU, ELEKTRICKOMMAGNETICKOM POLI sa vďaka KOLAGÉNU prenesú do celého tela, ale najmä do MOZGU a do MOZGOMIEŠNEHO MOKU. V novom článku na webe, VZNIK ŽIVOTA #7 MOZOG a JÓD si o tom čítala, tak už vieš, prečo je tento mok dôležitý.

 

https://jaroslavlachky.sk/vznik-zivota-7-jod-a-vyvoj-mozgu/

 

 

Aj preto je dnes dobre známe, že akákoľvek neurodegeneratívna CHOROBA je vždy pozitívne ovplyvnená POHYBOM. Čím viac KOMPLEXNÝVŠESTRANNÝ POHYB je, tým lepšie. Platí to však aj naopak. Čím menej sa hýbeme a čím viac sme pohodlný, tým viac náš MOZOG atrofuje. Aj preto sa malé dieťatko prirodzene rado hýbe, vždy si čupne, poskočí, no proste sa blázni. Keď do toho zarátame aj DOPAMÍN, o ktorom už tiež niečo vieš, veľa vecí to objasňuje.

 
Publikované : 27. augusta 2020 19:57
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3886
Admin
 

Pridávam aj sem, do tejto témy, video k téme, malo by to prehrať aj bez Instagramu keď je to tu prezdieľané. Taká malá ukážka, ako to u mňa vyzerá. Počas zimy aj ďalší benefit a to CHLAD  🙂 

 

 
Publikované : 27. augusta 2020 20:09
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj! Dakujem za super odpoved aj ukazku cvicenia! Vyzera to ako pozdrav slnka v joge. Praktikujes denne? Inak super ten detail s balkonom, ma zmysel taketo nieco robit aj dnu ak clovek nema ani balkon? 

Co sa tyka plavania- predpokladam ze myslis napr. jazero alebo more. V lete si to viem predstavit ale ty to myslis celorocne to kupanie? Poznam ludi co to robia ale pride mi to uz nieco take hranicne, mozno to prameni z mojej nevedomosti. 

K tym poloham- poznam typka co nema doma stolicky. Teraz uz chapem preco 🙂 ale inak v praxi- sedis teda na stolicke na gauci? Ako to robis napr. ked pracujes ci pozeras film? 

Preco je vesanie/visenie/stojka take prospesne? Je nejaka ina varianta ak sa clovek na toto uplne neciti?

a este- preco to dvihanie ciniek najma pre zeny? Ma to nieco spolocne s materstvom? Vdaka

 
Publikované : 28. augusta 2020 7:17
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi

Najskôr k tomu prvému. Áno, praktikujem úplne denne už niekoľko rokov, je to pre mňa automatické. Popravde, tréningu sa teraz už venujem veľmi málo (kedysi som veľa), ale POHYBU mám práveže veľa, počas celého dňa a moje telo aj kondícia a iné veci sú neporovnateľne lepšie. Čiže ide to ruka v ruke s tým ostatným, čo robím a čomu sa venujem, a o čom píšem 😊

 

Áno, pripomína to jogu, môže byt, síce to nijako nerobím. Ale kamarát by tu o tom vedel rozprávať. In jogu vyučuje, študuje, venuje sa jej celým srdcom a tiež sme o tomto mali debaty a veľmi pekne. Ja som napríklad predpokladal tiež, že pozdrav slbmu vznikol skutočne tak, že tým zdravili slnko a ukázalo sa, že je to omyl.

 

Joginy tento pozdrav slnku cvičia práveže v úplnej tme, ráno, aby tým "zapálili" svoj vnútorný oheň (on ti trochu inak opisoval, no nepamätám si presne slová) a vedia tým tiež ovplyvňovať svoj dych, okysličovanie aj tep srdca, no keď mi to všetko rozprával bol som až prekvapený, ako intuitívne opäť žili. Nejdem to teraz rozoberať, no ja som mu zasa povedal o našich črevách, čo v nich je a ako tam tie male baktérie (PROKARYOTY) pracujú, ako VYŽARUJÚ svetlo, prečo je obrovský benefit, keď to povodní Jogini robia v JASKINI UZEMNENÍ a ze takto naozaj dokážu zvýšiť kyslík v krvi aj inde v tele a o tom vnútornom OHNI? PFUUU, neskutočné 😁

Čiže k tej otázke či má zmysel robiť to aj dnu... ÁNO MÁ, už len roeto že ráno tvoje telo potrebuje roztiahnuť KOLAGÉN v tele, no tiež potom potrebuje INFRAČERVENÉ SVETLO. Čiže ak to robíš dbu, nevadí, super, o naťahuješ sa, no potom musíš ísť von a odhaliť svoje telo, aby mohol ten roztiahnutý KOLAGÉN spraviť to, čo má.

 

Tiež je obrovský rozdiel ak to robíš v miestnosti s veka EM HLUKU (teda s elektronikou, WiFi, apod.) toto by som vylúčil úplne.

 
Publikované : 28. augusta 2020 12:00
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

K tomu plávaniu, áno ideálne je vonku niekde v prírodnom, pripadne aj v bazéne keď si vonku a v horšom prípade aj v krytej plavárni a tak. Narážal som aj na to, že pri plávaní zapája krásne telo, tiež musíš pekne dýchať, tiež dávaš zabrať MITOCHONDRIÁM, pretože pri plávaní je človek dlhšie HYPOXICKÝ a STÚPA MU LAKTÁT V KRVI, a ak trrbarz len takto športuješ a máš dostatok dobrého spánku, tak je to mega 😁😊

 

 

VODA má nesmierne veľa benefitov, chlad a slnko s UZEMNENÍM taktiež, ale aj obyčajná sprcha, či namočenie tváre ale dokonca ja ZVUK FONTÁNY (a rôzne podobné veci) majú vplyv na tvoj nerv VAGUS a aj AUTONÓMNY NERVOVÝ SYSTÉM, pretože to proste máme v génoch rovnako ako všetky PLACENTOVÉ CICAVCE.

 

 

V zime ísť do ľadovej vody je samozrejme hraničné to máš pravdu, ale iba ak nevieš čo robíš. Ak vieš tak nie a určite by som to nikomu takto neradi a už vôbec nie cez INTERNET bez osobného KONTAKTU, tréningu a iných vecí 😊

 

 

Ale ver mi, že detičkom a aj tebe bohatí stačí povedzme sa občas vystaviť zime prebehnúť nachvilu po snehu, alebo sa do neho hodiť, atď., deti to dokonca robia často spontánne lebo sa HRAJÚ. Je to proste skvelé.

 

 

Ale keď si sa pýtala na ten šport, tak naozaj plávanie považujem za takú TOP, aj teda v zime niekde dnu, nemusí to byť ľadová voda, ak nechceš, no benefity má pre teba aj tak. 😊

 
Publikované : 28. augusta 2020 12:02
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Keď pracujem za notebookom (čo je bohužiaľ teraz viac ako by som chcel) tak áno, zvyčajne sedím alebo čupím alebo striedam tieto dve. Ale vždy sa občas prejdem, zavesím, spravím stojku a tak. Ale za posledné roky strávim väčšinu dňa v pohybe, niekedy som na nohách úplne celý deň, nemám ani túžbu si sadnúť, čiže toto ja osobne nejako nemusím riešiť. Práca doma za notebookom je pre mňa momentálne stále minoritná, čo sa stráveného času týka.

 

A keď pozeráme občas nejaký film, kľudne si sadnem, nemám s tým problém, že hodinu som tak, lebo viem že zvyšné hodiny cez deň sa hybem 😊 ale popravde keby si u nás asi by si sa občas pobavila keď napríklad priateľka pm vychádza z izby a ja na strede obývačky na rukách stojím a rozprávam na ňu 😁😂

 

 

Naposledy sa mi  trochu šmykľo a ešte že som obrátný, lebo som takmer zrkadlo rozbil, keď som z rúk padal na zem 😁😂😂

 

Ak má ale človek sedavé zamestnanie, že fakt je celý deň niekde takto, dnes už máme na Slovensku vďaka pánovi Zlatošovi aj stoličku, ktorá slúži na menené polôh. Môžeš na ned drep robiť a čokoľvek iné, akurát že je drahá. 

 

https://www.neseda.com/home/

 

Ale ak by som mal takúto prácu, určite by som do nej rád zainvestoval, alebo si spravil sám stolík aby som mohol stať a všeličo také, aby som nemusel sedieť stále 😊

 

Tiež si zapamätaj, že čím viac si DNU a menej spojená zo SLNKOM a ZEMOU, tým visc takéhoto pohybu potrebuješ, aby si si kompenzovali aspoň trochu niektoré veci. Teraz sa zamysli, čo s ľuďmi robia všetky tieto pohodlné veci ako gauče a podobne. Privádzajú nás dnu k čomu? K obrazovke. 

 

MÔJ najlepší príklad aký dávam časti ľuďom je LEV a hodí sa aj teraz. Keď sa zamyslíš že lev nemá až tak veľa pohybu, ani netrávi celý deň na slnku. Vie, koľko mu stačí a tiež sa schová do tieňa keď potrebuje. Ale ľahne si na KAMEŇ. Je stále ÚZEMNENÝ a BOSÝ

 

 

Lev nemá žiadne problémy, ani netrpí OSTEOPORÓZOU, no dnešní mladí ľudia, ktorí aj športujú áno. Prečo? Tento problém je rozvinútý paradoxne viac u ľudí, ktorí trénujú a športujú. Vsimni si MARATÓNCOV, ako umierajú. Alebo tristlonistov. Alebo mladí gymnasti, ktorí trénujú v pekných moderných telocvičniach a odíde im v 25 rokoch platnička. Poznám niekoľko takýchto ľudí. Nie je to náhoda, že sa ti deje viac a viac

 
Publikované : 28. augusta 2020 12:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

Preco je vesanie/visenie/stojka take prospesne? Je nejaka ina varianta ak sa clovek na toto uplne neciti?

a este- preco to dvihanie ciniek najma pre zeny? Ma to nieco spolocne s materstvom? Vdaka

Ako som napísal predtým, je to krásny "PROTIKLAD". NATIAHNUTIE a UVOĽNENIE.

 

Nám sa schválne vyvinula takáto chrbtica aj mozog, potom čo sme sa ocitli v Afrike na mokrej a chladnej zemi a zmenil sa nám PALEC, PANVA, potom aj vzpriamenIe, mozog, atď. a tým, že máme takúto chrbticu, dokážeme vykonať veľmi veľa pohybov, vďaka čomu nám rastie a vyvíja sa mozog. Všetko však musí byť spojené dohromady a prepája to DHA. Čiže, ak nie je ZÁKLAD, pohyb je k ničomu.

 

 

A samozrejme ze je náhrada k tomu 😁 už len obyčajná chôdza. Nemusíš robiť stojlu na rukách. To už je niečo ďalšie, ale nie potrebné. Aj pri stojí a chôdzi sa tvoje platničky stláčajú, no o tom by mali zažiť aj VJIS, aby sa zas uvoľnili, natiahli, kvapalina v nich aby sa poriadne "namazala", atď.

 

 

Čiže normálna chôdza, stoj, a tak a co sa visu týka, nemyslím si, že potrebuješ hľadať náhradu, aj nemáš väzby problém, kvôli ktorému nemôžeš visieť.

 

Ja osobne visim 80% z dňa na DVEROCH alebo STENE. Na hrazde len málo. Keď trénujem alebo som doma a RÁNO, tak vtedy visim na hrazde alebo kruhoch a robím rôzne veci. Inak STENA, DVERE aleb iné. Kľudne sa zavesím za prsty, dlane, môžeš to spraviť akokoľvek. Tvoje ruky, ramená aj chrbtica sa časom spevní to mi ver. Sú na to uspôsobené od narodenia, len potrebujú pravidelne stimuly, aké sme v minulosti mali, no dnes vďaka pohodlnosti, ktorú všetci okolo máme, tieto stimuly strácame.

 

 

A to dvíhanie ťažkých bremien som myslel v tom zmysle, že ŽENY majú od prírody schválne menej svalovej hmoty. Je to tak dobre. Dôvod som dokonca pred nedávnom na IG písal v spojitosti s KOMÁRMI 😁 no keďže ženy majú menej svalov, majú o trošku menej rastových hormónov ako muži a preto môže mať u nich väčší benefit, ak zaradia správny silový stimul.

 

Samkzrejme, nie v starobe a správne, aby si človek neublížil. Ale za mňa TOP, ako som písal aj v tomto je ŠPRINT. Je to aj silové, rýchlostné a pocítiš naozaj každý sval v tele 😁

 
Publikované : 28. augusta 2020 12:07
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky takze ty si taky neposedko 🙂 stolicka je super, pekny dizajn. Cena ma zamrazila, to snad nemozu mysliet vazne? Alebo ma nieco v sebe co je tak drahe?

A este taka sranda. Az teraz som pochopila ze ty nevisis za nohy 😂😂😂😂prosim ignoruj moju otazku v teme ranna rutina. Aj ked som citala tvoju odpoved tak som si cely cas hovorila ze ako sa preboha vystveram a s nohami zavesim na tie dvere. Stena to uz mi prisiel level superman 😂 potom mi doslo ze visis za ruky. Ano. Dava to zmysel. 

A preco teda mame schvalne menej svalov? To by ma zaujimalo. 

 

Inak s tou ruzovou- ok, nie je v spektre ale co to znamena? Su aj ine farby mimo spektra predsa. A napr. v Montessori je ruzova prva a zakladna farba pre najmensie deti. 

 
Publikované : 28. augusta 2020 15:07
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Hej, aj tak sa to dá nazvať @zuzi 😁

Ale popravde, ako píšem, šlo to nejak samo postupne. Keď si zoberiem napríklad minulosť, povedzme stredná škola, keď som nemal extra záťaž psichicky ani fyzicky, trénoval som cca 5 krát v týždni z činkami (plus nejaké športy popri tom), jedával som cca 5 krát za deň, taký fitness štýl a keď som býval na brigáde, tak normálna vec bola, že som si cez deň zdriemol, oči mi klepkali, proste som potreboval vypnúť, odpočinúť, pospať si a tak. Teraz za posledných 5 rokov, by som asi na dvoch rukách spočítal, koľkokrát sa mi pocas dňa oči zatvárali a spánok nula. A to 5 až 6 dní v týždni pracujem manuálne takmer 10 HODÍN denne, plus iné veci (aj mentálna práca popri tom ako písanie blogov, knihy, nejaký tréning, atď.)

 

Nie nie, veru za nohy nevisim, tak už sa rozumieme 😁😂😂 obyčajný vis za ruky 😁

 

A k tej stoličke, to máš pravdu, že je drahá, ale na druhej strane, rozumiem tomu, že ide o podnikanie a prišli s niečim, čo je úplne pre iný trh a má to nejaký účel, čiže si to nekúpi človek, ktorý to nechce. V tomto pohľade teda chápem, ako premýšľali. Je to podobné ako napríklad predražené Mcpody, Iphone, apod., ktoré tiež mnohokrát nemajú od rozdielnych značiek až tak navrch, no s cenou sú úplne inde. Jednoducho, ak to človek chce, pretože to má pre neho HODNOTU tak si to kúpi. Iphone majú hodnotu pre ľudí s nízkym DOPAMÍNOM (čo je pochopiteľné, bohužiaľ) a niečo takéto zas len pre ozajstných, zodpovedných a tak trochu "LENIVÝCH" ľudí 😀 

Osobne by som si tiež radšej ako píšem, sám spravil podľa seba, vlastný priestor, kanceláriu, alebo tak. Ale ak by som mal dostatok financií, málo času, tak by mi nerobilo problém za ňu zaplatiť. Prípadne, keby som v pozícií nejakého šéfa alebo manažéra a mám pod sebou ľudí v kancelárií, tiež by som investoval, ale takých asi moc nie je, lebo v týchto veciach moc ľudí zmysel zatiaľ nevidí.

 
Publikované : 28. augusta 2020 18:44
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

A preco teda mame schvalne menej svalov?

Odpoveď sú MITOCHONDRIE A PRÍRODNÉ FYZIKÁLNE ZÁKONY. 

 

ŽENY majú od prírody viac MITOCHONDRIÍ a viac PODKOŽNÉHO TUKU (zásobu VODÍKA), čo je pravdepodobne dôvod, prečo sú aj viac VNÍMAVEJŠIE a CITLIVEJŠIE. 

 

Tiež je to dôvod, prečo majú ženy vo vajíčku tisíce mitochondrií a muži v spermii iba zopár. Rovnako je to so spermiou nesúcou chromozóm X verzus Y. Spermia s X ("ženská") je väčšia, pretože má viac mitochondrií, pretože ich potrebuje. 

 

 

ŽENY potrebujú viac podkožného tuku, aby kompenzovali svoju menšiu TERMODYNAMICKÚ EFEKTIVITU, čím uspokoja druhú TERMODYNAMICKÚ VETU (majú väčšie úniky energie z tela) 

 

Na oplátku však preto ženy žijú dlhšie ako muži. Umožňuje im to väčšie množstvo tuku, ktorý si na sebe nesú. Preto keď vidíš slávne celebrity ženy, ktoré nasilu chudnú a obzvlášť po 40ke, miesto obdivu by si ich mala ľutovať. Iba si ubližuje, skracuje život, zhoršuje zdravie, kognitívne funkcie, atď. Preto keď si pozrieš štatistiky dlhovekosti zistíš, že všetci čo sa dožili vysokého veku a boli zdraví, mali cca 30% tuku (neboli vychudnutí), nikto z nich nemal extra svaly a všetkým to dobre MYSLELO. V hlave mame totižto najviac mitochondrií a hádaj na com fungujú najlepšie. Na mastných kyselinách, rovnako ako malé bábätko. 

 

 

Žena je proste z pohľadu evolúcie vzácnejšie STVORENIE a je veľmi potrebná pretože zabezpečuje ŽIVOT. Žena je tá, ktorá privedie nový život na svet. SVALY jej neumožnia PREŽIŤ a ani jej potomkovi, no podkožný TUK s hromadou uloženého DHA áno. Žena je tiež veľmi citlivá na všetko okolo. 

 

 

Už som to dávnejšie spomínal v nejakých diskusiách, no ŽENA v porovnaní s MUŽOM sa dá pekne porovnať k SVETLU. 

 

 

Predpokladám, že si počula, že SVETLO sa dokáže správať ako VLNA aj ako ČASTICA. V skratke ide o to, že keď sa na svetlo DIVAME (pozorujeme ho alebo meriame), vtedy sa správa ako ČASTICA. Teda je iba TU alebo TAMTO, no nikdy nie na oboch miestach súčasne. 

 

Keď ho NEPOZORUJEME (nemeriame), vtedy je však na všetkých miestach naraz. Akokoľvek sa to zdá niekomu nemožné, je to tak. Podobne fungovuju aj ELEKTRÓNY. 

 

Pointa však je, že ŽENA je presne ako VLNA. 

(Určite mi dáš za pravdu, obzvlášť ako MATKA, že sa tiež niekedy správaš tak ze robíš viac vegí naraz 😁). Žena sa správa v mnohom podobne ako VLNENIE a aj preto podľa mňa dostala od EVOLÚCIE do vienka tento dar, že si nesie viac TUKU na sebe. Aj keď v dnešnej modernej "estetickej" a "módnej" dobe sa na to pozerá úplne inak. To však neznamená, že je to správny pohľad 😊

 
Publikované : 28. augusta 2020 18:47
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

Inak s tou ruzovou- ok, nie je v spektre ale co to znamena? Su aj ine farby mimo spektra predsa. A napr. v Montessori je ruzova prva a zakladna farba pre najmensie deti. 

V skratke, ružová farba sa pri rôznych experimentoch ukázala ako nie moc vhodná. Tiež bola spojená (nie priamo) s RAKOVINOU.

Napríklad myši, ktoré mali v klietke ružové svetlo dostali rakovinu skôr ako tie, ktoré mali klasické denne svetlo z vonku, pre filtrovanie cez sklo.

Tiež myší, ktoré boli pod RUŽOVÝM OSVETLENÍM mali iba cca 2 mláďatá, zatiaľ čo ostatné mali normálne 6 až 15 mláďat.

Experimentov bolo viac, nejdem to nejako rozpisovať, ale môže to mať súvis s tým, ako táto farba vzniká. Keďže každý materiál, ktorý je akejkoľvek farby danú farbu VYSIELA, aj oblečenie, ktoré máme na tele, tuto farbu do pokožky vysiela.

V Ottovej knihe to bolo aj pekne písané ako STRESOVÁ REAKCIA, ktorá je dobrá, no iba na krátky čas. Teda keď je živočích vystavený ružovej farbe na krátko, spustí to v ňom stredovú reakciu, ktorá ho napríklad môže prebrať, zbystriť mu zamysli na chvíľku a podobne, no nie dlhodobo. Vtedy sa našli rôzne zaujímavé skutočnosti.

Ťažko povedať niečo takéto na 100 %, no veľa vecí tomu nasvedčuje, či už z experimentov pozorovaní a niečo málo z fyziky a ďalší STRES naviac, v dnešnej dobe je podľa mňa úplne nepotrebný.

 

http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/11/color-pink-doesnt-exist-can-see/

 

Inak niečo málo z knižky od Otta aj s mojim obsahom, nejakým popisom a screenshoty nájdeš aj v MOJA KNIŽNICA, je to v sekcii pre čitateľov 1 knihy.

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/citatelia-1-knihy/bonusy/moja-kniznica/

 

Pripájam jeden obrázok odtiaľ plus ešte dva, kde je ukázané niečo zrovna z tých pokusov s ružovým fluorescentným svetlom v klietke. 🤔

 
Publikované : 28. augusta 2020 18:56
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3886
Admin
 

Ešte som ozaj našiel toto staršie video, a celkom sa hodí k téme keď si sa už spýtala. Boli to také ukážky malého progresu a aj takto nejako vyzerá moje visenie cez deň a hlavne ráno. Úplne  postačuje to prvé, pekná práca s lopatkami, natiahnutie kĺbov a šliach a časom sa toho veľa zmení. Samozrejme každý začne ako môže. Niekto sa možno ledva udrží, no vždy sa dá pekne dopracovať, aj u ženy, cca do 3 mesiacov (kľudne aj skôr), aby si sa aspoň 30 a viac sekúnd udržala a popri tom aspoň niečo takéto s lopatkami robila. Je to ozaj skvelé 😀 

 

 
Publikované : 28. augusta 2020 19:13
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Super video. Dakujem. Ake benefity ma teda visenie- okrem vzhladovej stranky? Ja sa teda nezvladnem ani zavesit. Dvere su dost zradne 😂a sialene sa zaryvaju do ruk

 
Publikované : 15. septembra 2020 15:55
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Vdaka aj za ruzove vysvetlenie, alexaj by som zniesla este viac detailov lebo stale si hovorim co je zrovna na tej farbe tak nevhodne ze by nas mohla az takto ovplyvnit

 

plus- mam iphone 😂co to o mne vypoveda co sa tyka dopaminu? Ja som si ho kupila kvoli tomu ze neskape po 2 rokoch ale po starej nokii to bol aj tak dost risk 🙂

 
Publikované : 15. septembra 2020 16:02
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi nie je zač a áno, dvere sú veru zradné a obzvlášť kre ženu 😁😅

Ale mam kamarátku ktorá sa o toto veľmi zaujíma a poviem, že cca za rok sa pekne zlepšila. Tiež sa neudrží na prstoch ale vravela mi, že už v pohode zvládne na hrazde tak pol minúty visieť.

 

A benefit hlavný, natiahnutie stavcov a platničiek. Stlačené ich majú ľudia dosť keďže chôdza a sed prevláda, no tento opačný pohyb nám chyba. Je to ideálna kombinácia no pointa je robiť to radšej po menej ale počas celého dňa. Teda lepšie je zavesiť sa na 20 sekúnd 5 až 6 krát za deň, ako ísť na hrazdu spraviť 20 alebo 50 záhybov, ale iba RAZ za deň. 

 
Publikované : 15. septembra 2020 18:26
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ale myslí si, že sa dá rôzne množstvo vecí vymyslieť, tie dvere bol iba príklad 😁 ak máš nejaké miesto (doma, práca,...) kde tráviš veľa času, určite stojí za to, niečo tsketo ci už zakúpiť, namontovať alebo len nájsť. Osobne ešte využívam kruhy. Ak poznáš gymnastické kruhy.

 

Maju viac výhod a hlavne je, že sú lacné (cca 20 eur)  vydržia aj na vždy ak neznicis, môžeš si ich prenášať kde chceš a môžeš sa pekne chytiť ako ti vyhovuje a zavesiť sa. Alebo ak máš ozaj nejaký strom na záhrade, či niekde v parku a tak, isto sa dá niečo nájsť a naozaj je to veľmi príjemné a prospešné. Zvyčajne ak nemáš už problémy s chrbtom, tak to aj pocítiš keď sa zavesíš, ako príjemnú úľavu. 

 
Publikované : 15. septembra 2020 18:30
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi ta ružová, no naozaj sa viackrát ukázala zaujímavá korelacia medzi ružovou farbou a rakovinou. Korelacia síce neznamená kauzalitu, ale nemyslím si, že to stojí za to. Ak je to kus oblečenia, ktorí nie je stále na očiach, nemusí to byť extrém, no ak je to stále ešte aj na očiach, napríklad kabelka, či rifle, apod., nemyslím že z dlhodobého hľadiska to stojí za to, pridávať ďalší stres. 

 
Publikované : 15. septembra 2020 18:34
Stránka 1 / 2
Zdieľať: