Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vlasy

52 Príspevky
9 Užívatelia
22 Likes
432 Videní
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

povedzme ak niekomu vypadne polovica vlasom kvoli velkemu psychickemu stresu a zatazi (napr. narocne povolanie). Je mozne pomoct tomu aby zacali rast nove vlasy? Podla “odbornikov” to nejde. Ale napadlo ma ze mozno mas nejaky biohack 🙂 Je mi jasne ze sampon si uz na hlavu nikdy nedamale to akurat zamedzi nadmernemu padaniu. Vdaka.               

 
Publikované : 15. septembra 2020 16:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi

V prvom rade by mal človek poznať dôvod, prečo majú živočíchy na tele ochlpenie (aj vlasy), lebo to dosť samo o sebe naznačí k tvojej otázke.

Vitamín D predpokladám pozná každý. V skutočnosti je to hormón a má mnoho úloh. Jednou z nich je, že je to aj steroid ý hormón a riadi rast. Vitamín D sa tvorí z cholesterolu vďaka UV svetlu (konkrétne UVB).

Ďalší sterodiný hormón, ktorý určite každý pozná je TESTOSTERÓN. Teraz však rýchla pointa.

Vieš, čo ovláda tvorbu a reguláciu hormónov? Slnečné svetlo skrz OKO. Ranné slnečné lúče spustia ich produkciu. Vieš čo ich produkciu zastaví? UV SVETLO v momente, keď dopadne na pokožku živočícha.

UV svetlo, dopadajúce na našu POKOŽKU, vypína PRODUKCIU TESTOSTERÓNU. Čo ti to ako laikovi napovie? Bez nejakého premýšľania? Že náš RAST musí byť úzko kontrolovaný. Pretože ak je rast Nekontrolovaný, ľahko nastane problém ako NÁDOR, RAKOVINA, apod.

... Teraz sa opäť Laicky zamysli, prečo majú asi živočíchy na sebe ochlpenie. UV svetlo preniká iba kúsok pôv povrch. Našu pokožku penetruje iba milimeter (cca). Prenikne iba do prvej časti kože. Prečo by teda príroda s EVOLÚCIOU vytvorili živočíchom ochlpenie?

Pretože zachytávajú UV LÚČE ešte pred tým, ako dopadnú na POKOŽKU 👌

Teraz sa zamysli opäť, prečo majú opice CHLPOV viac AKO ĽUDIA? Vieš predsa, že náš predok mal chlpov viac, mame spoločného predka, no nám, homosapiens, chlpy zmizli a paradoxne vtedy, keď sme žili v Afrike pri rovníku.

OPICE nemajú komplexnú nervovú sústavu ako homo sapiens. Ony nepotrebujú absorbovať toľko UV a ani nemajú toľko DHA v tkanivách.

My ľudia áno a preto máme menej CHLPOV, pretože UV svetlo potrebujeme viac.

Aj preto mi príde mnohokrát vtipné, ako sa ANTROPOLÓGOVIA aj ARCHEOLÓGOVIA snažia vysvetliť náš vývoj iba vďaka VYKOPÁVKAM, no dodnes im chýba veľa odpovedí, pretože nepremýšľajú o FYZIKE a EPIGENETIKE

Ešte si dovolím zopár ÚVAH, ak nevadí 😁 vieš ako sa narodí malé, rozkošné dieťa? Ako taká rozkošná guľôčka obalená TUKOM, s veľkou HLAVOU aj OČAMI, no bez OCHLEPNIA. Prečo asi? 🤔

Malé dieťa rýchlo rastie, potrebuje rýchlejší rast a potrebuje mať nad rastom ale aj ANABOLIZMOM KONTROLU. Preto mu ako prvé vyrastú VLÁSKY na hlavičke. Malé dieťatko má tiež, narozdiel od dospelých, úplne PERMEABILNÉ ŠOŠOVKY a prepustí cez oči obrovské množstvo UV svetla. Aj preto má oči tak veľké a rýchlo sa mu po narodení vyvíja mozog. Čo však puberta?

Keď je človek v puberte, jeho POHLAVNÉ ORGÁNY potrebujú rýchlo RÁSŤ, čo je dôvod, prečo mu vtedy začne rásť ochlepnie v intímnych partiách, aby zachytili UV svetlo ešte pred dopadom na pokožku a rastové hormóny boli dlhšie vylúčené. ŽENÁM rastie ochlpenie zvyčajne skôr a teraz vieš, prečo aj skôr dospievajú. Teraz prejdem k vlasom a tvojej otázke.

Ak niekomu vypadajú vlasy, teraz poznáš biologický dôvod. Jeho hlava na to mala dôvod a je ním zvýšený RAST. Lepšie povedané vyššia potreba po raste. Odborné sa to nazýva UBIKVITINÁCIA.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Ubiquitin

Ide o to, že každá bunka vždy podstupuje všetko v cykle. To znamená, že tak ako sa opotrebúva potom potrebuje zas rast a dokola. Čím viac je človek v strese, tým viac prevláda ubikvitinácia a tým viac proteínov musí v tele nahrádzať a tým viac trpí jeho mozog, lebo prichádza o hromadu ATP. Tvorba nových proteínov je v celej biológii totižto najdrahší proces na spotrebu ATP.

Čiže s tým stresom si sa trafila, no je otázne o aký rôzny stres sa jedná, pretože zvyčajne je ze tým aj STRES z PROSTREDIA a samozrejme rodinné a pracovné stresy to už len urýchlia.

Určite by bolo fajn poznať nejaké konkrétne údaje, neviem či sa pýtaš pre niekoho konkrétneho, pre seba, alebo len tak všeobecne,...že kedy mu vypadali, ako žije, kde žije, kde pracuje, atď., a trošku teda vidieť aj kontext. Ale osobne si myslím, že je niekoľko vecí ktoré daný človek môže robiť.

1️⃣ Biohack číslo jeden, zmeniť prostredie alebo chodiť viac na slnko, pripadne ja by som začal okamžite v interiéri využívať aj infračervené plus UVA svetlo (žiarovky). Svietiť vždy oboma spolu a UVA nejakú slabú žiarovku, ďalej od tela (aspoň meter) a vždy vo vnútri mat zapnutú a namierenú na seba a hlavu. Samozrejme cez deň, keď je slnko už aspoň dve hodiny vonku, pred svitaním nie. Hoci po zatmeni to môže byť tiež fajn, ak doma človek potrebuje ešte svietiť, je to lepšia voľba ako bežné žiarovky a dokonca to môže pomôcť so zrakom. 

 

2️⃣ Ďalej je tu určite možnosť "hormonálna  terapia" pretože ak si spraví človek krvné testy, určite bude vidieť znížené sDHEA, vitamin D, testosterón a rovnako asi aj zvýšený inzulín a CRP s kortizolom najmä večer. Čiže dá sa dopomôcť hormonálnou liečbou, ale osobne by som nikdy nič také nikomu neradil, lebo je to krátkodobé a z dlhodobého hľadiska si zničí organizmus a naruší viac vlastnú tvorbu hormónov.

Skôr možno vhodný doplnok vitamínu D3 s K2 na krátky čas, ale nie v zime ale až na jar. A tiež možno jód. Rovnako kúpele s horčíkom (epsomská soľ napríklad). 

 

3️⃣ Radšej sa zamerať na citlivosť leptínu, teda sa začať stravovať podobne ako to opisujem v CIRKADIÁLNY PROTOKOL #1 OPTIMÁLNA STRAVA a popri tom zlepšiť svoju svetelnú hygienu, tráviť viac času vonku aj na slniečku a tiež zvýšiť prísun dobrých tukov.

U starších ľudí je konzumácia tuku naozaj veľmi vhodná a prospešná už len z toho hľadiska, že im to optimalizuje hormóny, keďže starší ľudia dnes skôr počúvajú aby jedli nejaké ľahké jedlá, kašičku, pečivo, apod. Samozrejme aj u mladších, pretože tuky sú veľmi vhodné stavebné jednotky. 

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/12/161202094340.htm

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2724002/#!po=5.29412

 

 
Publikované : 15. septembra 2020 18:19
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Priznám sa však, že táto téma ma naozaj zaujíma a určite by som rad počul časom, ak sa rozhodneš nejaké veci aplikovať, ako sa ti darí... alebo ak sa nájde niekto iný a dá vedieť. Pretože si naozaj myslím, že vlasy, ich rast aj vypadanie, rovnako ako šedivenie vlasov, má svoj CIRKADIÁLNY dôvod a je vyvolaný zvýšenou ubikvitináciou 🤔

 
Publikované : 15. septembra 2020 18:21
Martina reacted
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Dakujem za odpoved aj vysvetlenie. Este jedna vec co som nepochopila- ak teda UV spomaluje rast, aky ma zmysel ze vlasy vypadnu? To predsa logicky spomali rast este viac nie? Alebo teda tam mi to nedava zatial zmysel ze ako to je. 

Dakujem za biohacky. Uz som zacala na oprave stravy ale tie ziarovky, asi uplne stale neviem a nerozumiem ako presne by som ich mala vyuzivat vzhladom na to ze sa mi v domacnosti pohybuje zopar mladat a nerada by som im nejako uskodila. Vedel by si mi poradit? 

A este OT- vecer pred spanim (na umytie a prezlecenie) si svietime len svieckou. Je to dobry biohack alebo to nema zmysel? Dakujem

 
Publikované : 27. septembra 2020 8:34
Martina reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@zuzi

Ešte raz si prečítaj všetko a pomalšie, uniklo ti to najdôležitejšie.

RAST je v našom živote potrebný, no vždy musí byť kontrolovaný. Ak UV prenikne hlbšie, pretože tam nebude toľko vlasov, nekontrolovaný rast sa tým zmierni.

Ako keď napríklad malé dieťatko rastie, vtedy je rast veľmi veľký, rýchlo mu rastie hlavička, telíčko, atď. Preto mu potom narastú vlásky a neskôr v puberte ochlpenie. Vtedy rast musí byť „menší“ a vyvážený, pretože človek sa cca do puberty vyvíja aj telesne a potom do cca 25 roku už len posledné úpravy a meyelinácia mozgu. Ak je potom rast nekontrolovaný a prílišný, dôsledok je vždy RÝCHLEJŠIE STÁRNUTIE (vyššia ubikvitinácia) a sprievodné javy sú mnohé, vrátane rakoviny, rôznych nádorov, ale aj VYPADANIE VLASOV. Aj tie vlasy majú svoje proteíny, ktoré kontrolujú, AKO a KEDY sa obnovujú. Ak u nich prevláda RAST, pretože sú priliš stimulované, no chýba im „REGENERÁCIA“ a STOP, skôr sa opotrebujú a môžu vypadať.

 

K tvojej otázke teda, ak si si to prečítala všetko aj toto, mala by si vedieť, kde v myšlienkových pochodoch, si spravila chybu. Ak vlasy vypadnú, viac UV prenikne do lebky, ktoré spomalí NADMERNÝ RAST (teda ubikvitináciu), ktorá tam prebieha. Aj preto z môjho pohľadu môže byť jeden z dôvodov ako tomu dopomôcť, pridať UV.

 
Publikované : 27. septembra 2020 10:04
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
Publikoval: @zuzi

Dakujem za biohacky. Uz som zacala na oprave stravy ale tie ziarovky, asi uplne stale neviem a nerozumiem ako presne by som ich mala vyuzivat vzhladom na to ze sa mi v domacnosti pohybuje zopar mladat a nerada by som im nejako uskodila. Vedel by si mi poradit? 

A este OT- vecer pred spanim (na umytie a prezlecenie) si svietime len svieckou. Je to dobry biohack alebo to nema zmysel? Dakujem

Samozrejme, v každom obchode pre zvieratká predávajú UVA žiarovky, aj infračervené, pretože ich ľudia dávajú plazom do akvária. Aj to je taká sranda, že tým plazom ich dávajú, lebo vedia, že sú zvyknutí na iné podmienky, no Ľudia si pri tom neuvedomia, že aj my sme na niečo zvyknutí a 99% zo svojho času dnes priemerný človek strávi v interiéri. Ja osobne by som si kúpil ale aj infra aj UVA žiarovku a využíval spolu. Na nete som teraz našiel napr. toto a je to lacné: https://www.joom.com/cs/products/5b42cf0b1436d401351b0918

 

A tú infražiarovku, ak by si chcela, tiež nájdeš v týchto obchodoch, ale osobne odporúčam tú Therabulb radšej. Linky sú v tom Ebooku ZDARMA, ten máš stiahnutý J

 

Krpcom to nemá ako uškodiť, akurát si to určite umiestni niekde ďalej od tela, aspoň meter, kvôli ortuti a iným látkam, ktoré tieto žiarovky majú. Ja mám doma napríklad takéto obyčajné držiaky, ak to nechceš nahadzovať to stropného svietidla. https://www.aliexpress.com/item/32872951370.html?spm=2114.10010108.1000013.1.342734892BiEH5&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=7d23a5ad-d5ca-450c-98eb-4047644d6ef2

 

Iba to hocikde pripneš, niekde na skriňu ideálne, aby to detičky nemohli zhodiť a samozrejme iba cez deň by som to mal zapnuté, ideálne okolo obeda alebo neskôr. Skôr nie. Skús povedzme pár dní tak pol hodinku až hodinku, keď budeš niekde takto v interiéri, aby si to mala v dosahu.

 

A k tým sviečkam, samozrejme, že je to super. Určite lepšie ako silná modrá LED žiarovka. Za mňa osobne je oheň alebo červená žiarovka najlepšia možnosť, ak človek svieti večer, takže ak s tým nemáte problém, len super.

 
Publikované : 27. septembra 2020 10:06
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Mam este doplnkove otazky k teme vlasy. 

1. je mozne aby napr. niekomu kto povedzme zacina plesatiet alebo ma k tomu nabeh (za predpokladu ze to zacne riesit ako si pisal vyssie) vlasy nielen prestanu padat ale aj dorastu nove? (Ak je to povedzme clovek do 40 rokov a nema to geneticky)

2. Je jedno z rieseni zakryvat si hlavu v interieri alebo to nesuvisi?

dakujem

 
Publikované : 9. marca 2021 15:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@zuzi

1. Áno, je to možné. Ako som povedal, vlasy a celkovo ochlpenie je skvelým znakom toho, že dané miesto na tele, na ktorého povrchu rastú, má vysoký redox a teda kvantá energie. U ženy obzvlášť, keďže ak si pospájaš nejaké ďalšie vedomosti do súvislostí dôjde ti, že žena je citlivejšia kvantová anténa (stvorenie), a preto majú zvyčajne aj prirodzene krásne a husté vlasy. Tiež preto skôr zarastajú v destve, ako chlapci.

 

2. Áno, je to jedna z vecí, ktorá sa oplatí robiť. Teda povedzme nejaká štýlová baretka alebo niečo, čo žena môže využiť ako módny doplnok v interiéri a naopak vonku byť čo najviac odhalená.

 
Publikované : 9. marca 2021 19:24
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Vlasy musia absorbovať svetelnú energiu fotónov, aby zostali zdravé a úspešne „vzdorovali stárnutiu.

Asi nebudeš prekvapená, no aj na rast našich vlasov vplývajú do veľkej miery mitochondrie vo folikulách.

 

Rast vlasov možno dosiahnuť teda aj tým, keď pridáme schladenie prostredia (a teda aj hlavy, lebky a pokožky) a tiež množstvo červeného (aj IČ) svetla z dobrého zdroja, aby sme zvýšili náš motory v mitochondriách.

Vlasy rastú v dôsledku funkcie mitochondrií vo folikule. Toto tiež znamená, že čím viac povrchu tela osvietime a ochladíme, tým viac vlasov vám potencionálne vyrastie.

 

Toto je mimochodom dôvod, prečo mnohé zvieratá v zime dostanú zimné „kabátiky“ v podobe hustého kožuchu (len tak medzi nami).

 

Plešatosť alebo strata vlasov sa dá teda opísať aj ako strata mitochondriálnej účinnosti a efektivity z dôsledku moderného spôsobu života, epigenetiky a nedostatku slnka a chladu.

 
Publikované : 9. marca 2021 19:28
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky dakujem za super odpoved. Hlavne prakticku 👍. Este mi neni uplne jasne ako v praxi vyuzit to IC svetlo. Len vecer/rano alebo aj cez den? Nejak konkretne si ma dotycny pod to sadnut aby to svietilo tam kam ma? Dakujem

 
Publikované : 9. marca 2021 23:43
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

dakujem za super odpoved. Hlavne prakticku 👍.

Rado sa stalo 👍

 
Publikované : 10. marca 2021 8:29
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi

A áno, nejako tak. Ak využívaš žiarovku/ žiarovky v interiéri ako sme sa bavili, tak kľudne mať len v dosahu a keď si tam v interiéri, kľudne ju mať počas celého dňa zapnutú. Ale ak máš aj panel, tam by som zaradil aj konkrétnu dávku a terapiu (to záleží podľa intenzity panelu, potom by som napísal konkrétne). Pripadne aj ta therabulb inkadescentná sa takto dá trochu využiť. A čo najviac chodiť von, na slnko.

 

A ešte taká malá pomôcka, ak má človek doma umývadlo, nejaký lavor, apod., určite by som si začal počas dňa máčať tvár v studenej vode. Čo najchladnejšiu a ideálne aj kocky ľadu tam pridať.

Ponoriť si tvár tak dlho, pokým vydrží mat zapchatý dych a aspoň 5 krát zopakovať po sebe. A po tom si nechať takúto tvár chladnú a vlhkú práve pred tým, ako idem na chvíľu von, na terasu, záhradku,...

 
Publikované : 10. marca 2021 8:29
Erika and Zuzi reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Tiež je podľa mňa v tomto super finta zmerať si vitamín D (25-OH) a dostať sa na úroveň cca 50 až 60 ng/ml (alebo 125 až 150 nmol/l).

Momentálne, v tomto období kľudne na 4 až 6 týždňov zaradiť aj doplnok (ale nepovažujem to za nutné) za predpokladu, že bude človek budovať solárny mozoľ a tiež si strážiť hydratáciu (močovina/kreatinín). 

 
Publikované : 10. marca 2021 8:30
Martina reacted
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Dakujem, ohladom- ziaroviek, pozrela som si znovu ten 10-ty webinar, ale stale nemam jasno v tom ako to pouzivat v realite. Alebo da sa povedat ze pri IC svetle (ak to nie je panel) plati ze cim viac tym lepsie? 

A este k vit D- meria sa v krvi? Stale sa chystam na tie testy ale furt som sa neodhodlala. Tu ti to spravia zdarma len neviem co sa v tom klasickom standardnom teste sleduje a kedze tymto veciam az tak nerozumiem, musim sa pripravit na vysvetlovanie lekarovi co to vlastne chcem a na co...

 
Publikované : 10. marca 2021 12:06
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi

Ten vitamín D sa zvyčajne robí aj u nás. Ale keď sa spýtaš. 25-OH ti teda zmerajú. Nepotrebuješ nič k tomu vysvetľovať. Aj ten ti sám o sebe už aspoň napovie.

Ja napríklad poznám dievčatá ktoré skutočne majú hladiny vitamínu D úplne mizivé, až som bol prekvapený. Čiže ak by ti vyšiel naozaj maličký, vieš ze treba na tom okamžite zapracovať. No ak by si robila testy normálne takto u všeobecného, tak zvyčajne sa aj celkový cholesterol meria (nemusíš si teda hneď kompletný rozbor robiť) a kreatinín merajú tiež automaticky, akurát môžeš povedať, že chceš aj močovinu k nemu, lebo občas merajú iba kyselinu močovú a to je rozdiel.

 


(malá poznámka pod čiarou... Myslim že by k tomuto bolo fajn spísať neskôr aj krátky blog. Čo a prečo si zmerať, nejaké jednoduché základné krvné testy. 🤔)

 
Publikované : 10. marca 2021 13:58
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi

K tomu IČ nie, neplatí to tak. Vždy mysli na to, že dávka môže byť aj jed. Aj slnka alebo vody môže mať človek priveľa, ak nevie čo robí. Aj rastlinka bez vody zahynie, no ak ju moc budeš zalievať, tiež jej ublížiš.

 

S tým "čím viac, tým lepšie" to platí akurát v tom zmysle, že čím viac simuluješ podmienky vonku, tým lepšie. To znamená, že ak si napríklad niekde kvôli práci zavretá 12 hodín doma a v tomto ročnom období vonku svieti slniečko už od rána (no ty vonku nie si), tak skutočne je lepšie ak doma budeš mať aj nejaký zdroj IČ svetla a kľudne celý deň zapnutý. No intenzita (množstvo Joulov) je už niečo iné.

 

Intenzita znamená, akou "silou" na teba svetlo zo zdroja dopadá. Práve v tomto je ten háčik, čo som Vám aj vysvetľoval.

 

Intenzita znamená množstvo energie, aké na jednotku plochy na tvoje telo dopadne. Predstaviť si to môžeš laicky napríklad ako keď máš doma nejakú malú lampičku na čelo, kde je žiarovka.

 

Táto lampička motrebuje nejaký zdroj, napríklad tuskovu batériu. Bez zdroja nebude svietiť. Čiže musí byť na zdroj pripojená neustále. No ak by si ju miestictuskovej batérie zapojila napríklad priamo do zásuvky, kde je viac "sily", žiarovka exploduje. Chápeš? Na intenzite záleží.

 

Ak vezmeš napríklad solárne podmienky, tak už len v priebehu rána až večera sa mení. Napríklad cez deň je intenzita slnka cca 70 až 100 mW/cm2 zatiaľ čo ráno menej ako tretina.

 

 

 

Preto som prízvukoval, že pri tomto (pri simulácií podmienok vonku) sa riad radšej tým, že menšiu intenzitu, teda zdroj ďalej od tela, no pointou je, aby tvoje telo zachytávalo svetlo. Aj keď iba slabúčko, no aj tak tam je ten stimul. Rovnako aj pri UVA, Ktoré osobne velmi odporúčam, no taktiež ide o to, stimulovať neuropsin. Netreba veľkú intenzitu, iba stimul.

 

No pri konkrétnej terapii, alebo ak chceš využiť nejakú žiarovku či panel aj takto, mi musíš napísať presne aký je to zdroj a akú má intenzitu (koľko mW/cm2). Preto som vám tam aj ukázal obrázok s mojimi výpočtami pri žiarovke s tým, že ak by niekoho zaujímalo alebo chcel konkrétne riešiť aj takto, vie si to priblížiť, zastaviť a ideálne nech napíše na fórum kľudne s konkrétnymi údajmi 🙂

 

Čiže takto môžeš mať IČ, ale aj UVA žiarovku kľudne celý deň zapnutú, aby na teba dopadlo svetlo z nej vo veľmi malej intenzite (dostaneš iba malé množstvo Joulov) a popri tom kľudne využívať nejaký zdroj (panel,...) aj ako terapiu červeným svetlom (tzv. RLT alebo PBMT).

 

RLT je rozsiahly obor a využíva sa odlišne na rôzne zdravotné problémy. Maximálne dávky, ktoré majú zároveň preukázané zdravotné benefity sa pohybujú od 10 až 100 J/cm2 počas jednej aplikácie panelu. Napríklad na AKNÉ sa využíva vlnová dĺžka od 630 až 670 nm s dávkou 5,4 J/cm2 po dobu 8 týždňov, dvakrát denne. Na uzdravenie rán alebo kostí sa zas využíva vlnová dĺžka 830 nm s dávkou 10 J/cm2 cca 5krát týždenne po dobu dvoch týždňov a ako antibakteriálny efekt proti infekciám sa jednorazovo využíva svetlo s vlnovou dĺžkou 630nm a jednorazová dávka je až 160 J/cm2 . Čiže vždy musíš prispôsobiť podľa intenzity a zdroja danú dávku.

 

Pretože keď už dodáš telu veľa, môže to mať vedľajšie následky. Aj dobrého veľa škodí, podobne ako napríklad tréning.

 

Ku tej 150 W Therabulb som už viacerým ľuďom poslal aj konkrétne výpočty, medze ma vysokú intenzitu, dá sa využiť aj takto. Ja ju už teraz však posledné roky využívam iba ako stropné svietidlo a v diaľke. Teda svieti na nás v nízkej intenzite, no je super a pekne aj vidieť v miestnosti.

 
Publikované : 10. marca 2021 14:00
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 
  • @jaroslav-lachky to a blogom je vyborny napad! Som jedine za. 
  • Co sa tyka IC- dakujem, uz to chapem o cosi lepsie aj ked toto moje pochopenie stale ani zdaleka nieje pouzitelne na prakticke aplikacie 😂🙈. (V preklade- cakaj dalsie dotazy :))
 
Publikované : 10. marca 2021 22:11
Erika reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi super, tak si píšem blog do poznámok 👍  

 

A s tým IČ, aj o niečo lepšie chápanie je lepšie ako žiadne a samozrejme, pýtaj sa vždy kedd treba, inak sa to ani nedá. 😉 

 
Publikované : 11. marca 2021 8:06
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi

aj ked toto moje pochopenie stale ani zdaleka nieje pouzitelne na prakticke aplikacie 😂🙈. (V preklade- cakaj dalsie dotazy :))

Inak ten "preklad" od teba sa mi vždy páči 😃🙈, hned lepšie chápem 😅 

 

I'll be waiting...... 😁

 
Publikované : 11. marca 2021 8:07
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Kabátiky 😊😊😊

 
Publikované : 20. augusta 2021 16:31
Stránka 1 / 3
Zdieľať: