Skvelý podcast nie ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Skvelý podcast nie len o Rakovine a Ketogennej strave od Dominic D'Agostino

7 Príspevky
4 Užívatelia
3 Likes
87 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Pre tých, ktorí vedia trochu po anglicky, tu je skvelý podcast s Dr. Dominic D'Agostino. 

Odznejú v ňom myšlienky, nie len o mitochondriách ako o celku ale aj o ketogennej strave, rakovine a Warburgovom metabolizme. 

 

Pre vás však, ktorí ste tu dlhšie, je v ňom ukrytých veľa "perličiek", ktoré si ani sam Dominic neuvedomuje.

 

https://open.spotify.com/episode/7zxyvflYtfvzbOzAbq4CDq

 
Publikované : 17. augusta 2022 12:22
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Dominic je inteligentný človek, sám som jeho mnohé práce dávnejsie (cca7 až 8 rokov dozadu) čítal a sledoval, no ako aj sami uvidíte, je veľká škoda že sa v odborných kruhoch ostáva iba pri biochémii a fyziológii.

 

Je to však pochopiteľné. Ako sám cca v polovici podcastu hovorí, na svoju prácu ako aj na prácu ostatných vedcov a výskumných tímov, sú logicky potrebné peniaze a financovanie. No a vláda, či zdravotné a iné organizácie nefinancuju prevenciu a výskum prevencie rakoviny, ale potencionálnu liečbu, keď už je rakovina prepuknutá (financie > pravda).

 

Aj na základe tohoto je vidieť, prečo sa školské a odborné osnovy menia len veľmi málo a pomaly, a to aj na základe rýchlo pribúdajúcich nových výskumov a objavov. Dominic napr. ku koncu, pri otázke ohľadom Redoxu a elektro fyziologických vlastnostiach bunky hovorí o tom, že naše bunky a mitochondrie sú v skutočnosti ako súčiastky, ktoré generujú a udržujú elektrický potenciál = Redox.

 

Ako však sám hovorí, predpokladá, že je to kvôli ATP syntaze a sodno draselnej pumpe, čo však nie je pravda. Toto hovorí dogma a nie jeho vlastné pozorovanie, ktora dodnes nie je spochybňovaná, pretože sa neučí o práci napr. Gilberta Linga, Szant Gyiorgyiho.

 

Ling sodno draselnu pumpu vyvrátil a Gerald Pollack v jeho výskume pokračoval a doviedol ju ešte ďalej, kedy ukázal, že na redox bunky nie je sodno draselna pumpa potrebná. Stačí iba Termálna časť slnečného spektra alias IČ, vďaka čomu voda separuje Elektrický náboj a vytvorí elektromotorickú silu.

 

Aj preto je pre Vás všetkých potrebné, vždy sa na veci pozerať z nahľadu a prepájať si súvislosti a nikdy iba neveriť komukoľvek s oboru bez vlastného úsudku. Obzvlášť ľuďom, ktorí predávajú akékoľvek doplnky, lieky, či diéty.

 

Možno sa jedného dňa Gerald Pollack pri výskume vody dostane ešte o krok ďalej a uvedomí si aj dôležitosť deutéria a začne svoj výskum robiť s vodou zbavenú deutéria, pričom pokus prevedie na slnku a nie v labaku. V takom prípade uvidí ešte väčší rozdiel v generácií EZ a ďalším a ďalším ľuďom začnú dochádzať ďalšie a ďalšie súvislosti.

 

Podobne ako mohli dôjsť Dominikovi, keď rozprával o tom, Prečo rakovinové bunky využívajú uhlík z glukózy na diferenciáciu, rast a budovanie nových membrán ďalších rakovinových buniek. Tento uhlík je totižto radikálne odlišný. Uhlík v glukóze je totižto na špecifických miestach deuterovaný, čo znamená že obsahuje deuterium, pretože ho tam Fotosynteza pod kontrolou slnka uloží a bunky toto deuterium potrebujú na stabilitu membrán, ktoré musia byť pevné. Práve preto deuterium samo o sebe nie je zlé. No jeho pohyb v tele aj rastlinke musí byť úzko kontrolovaný a tiež filtrovany.

 

Starajú sa o to mitochondrie a ich krebsov "bicyklus". Toto je miesto, kde tento cyklus prebieha, ktoré je preplnene deutéria zbavenej vody, ktorá je veľmi "klzká", podobne ako keď vrie vývar. Túto VODU tvoria mitochondrie v CCO a vďaka fumaráze v krebsovom cykle ju vracajú do obehu, do cyklu. Ak je však mitochondria dehydratovaná, tento cyklus sa spomalí, mitochondria začne tvoriť ATP pomalšie, vďaka čomu klesne rotácia F0 hlavy, ktorá následne indukuje slabšie magnetické pole, ktoré priťahuje menej kyslíka, čím klesne napätie kyslíka dnu. Toto zapríčini pseudohypoxiu, bunka prichádza o proteín NAD a spúšťa reverzný flow elektrónov, vďaka čomu sa snaží generovat viac voľných radikálov na to, aby sa mitochondria zahubila skrz apoptozu.

 

Toto je to, o čom Dominik hovorí od 9 minúty po 16 minútu keď spomína že bol prekvapený pri výskume rakoviny, keď zistili, že v rakovinovych bunkách mitochondrie stále dobre fungujú a prekvapivo generujú skrz prvý komplex veľa superoxidu.... Nevie však prečo a ako. Mitochondria však potrebuje 2 veci na aktiváciu apoptozy:

 

1. Neustály flow elektrónov dnu
2. Inhibiciu ETC.

 

Druhý bod však nie je možné spustiť, z dôvodov, ktoré väčšina z vás už musí poznať (pretože som ho veľa krát spomínal).

 

Premýšľate nad tým + príjemné počúvanie. 

 
Publikované : 17. augusta 2022 12:33
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky Tu je to na youtube ak by niekto potreboval SK titulky ako ja 🙂 :

 
Publikované : 17. augusta 2022 12:43
Ivana reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@milka super Milka 👌         

 
Publikované : 17. augusta 2022 13:00
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky pekný podcast. Chce to viackrát vypočuť, ale super. A páčilo sa mi to o tom komplexe mitochondrie že stále pracujú a generujú volne radikály. Asi na tom ozaj niečo bude že sú tie mitochondria dôležité 😀  

 
Publikované : 18. augusta 2022 6:55
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@ivana málo ľudí si všíma súvislosti. Prvý komplex je kľúčový, je fluorescentný a zároveň je to dôvod, pre ktorý mitochondria ako jediný prokaryot toleruje UV a dokonca ho potrebuje. Toto je dôvod, prečo pri chorobe, infekcií ale aj rakovine človeku stupne glukóza v krvi a v istých častiach sa zvýši glykolýza. Glukóza nesie deuterium a vodík, na ktorých sú elektróny, ktoré na chrbte nesú UV svetlo, ktoré mitochondria potrebuje aj na tvorbu voľných radikálov na boj.

 

Zároveň je to tiež niečo, čo si každý jeden z Vás môže všímať v budúcnosti, pretože aj kvôli tomu osobne čakám v najbližších cca 30 rokoch vyšší nárast rakoviny hlavne u mladších ľudí, no iba v špecifických miestach (zrejme epitelove časti tela) a tiež v špecifických oblastiaxh na svete. U nás v Európe, vzhľadom na fajn lokalitu a menší/pomalší Technologicky rozvoj v porovnaní so západom, sa zrejme budú vysjutovat viac vo veľmi zaľúdnených miestach s výškovými budovami s vyšším počtom obyvateľov na m2.

Aj preto nie je jedno v tejto dobe, kde a aké bývanie si človek hľadá a čo robí pre svoju budúcnosť. Grounding je pre nesparovany haplotyp ako mame aj my Európania, veľmi dôležitá vec a to hlavne od jesene do jari, kedy je slabé solárne žiarenie. 

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/studie-a-umele-emp-emf/slovensko-ma-1-mrakodrap-riziko-pre-redox/

 
Publikované : 18. augusta 2022 10:41
Ivana reacted
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@milka jé, díky moc 🙏 🙂    

 
Publikované : 18. augusta 2022 13:23
Ivana reacted
Zdieľať: