Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Celulitida, lymfa

14 Príspevky
4 Užívatelia
10 Likes
97 Videní
Marketa
(@marketa)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Hezký den,

 

mně by moc zajímala problematika celulitidy, potažmo špatně cirkulující lymfy, lymfatické otoky atd. Jaký je princip vzniku těchto potíží a jak tělu pomoci, když už k nim dojde.

Předem moc děkuji!  

 

 
Publikované : 29. augusta 2022 19:51
Značky témy
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@marketa tato tema zaujima aj mna. U muzov celulitidu tolko nevidis ako u nas zien. Ja sama mam problem na stehnach a zadku. Mam ju roky, na prvy pohlad sa to nezda, ale pri pohybe na fotkach to fajnovo vidiet :-). Rada by som tiez tomu porozumela a teda keby to slo sa jej zbavit by bolo super, ale no nejak sa s nou snazim skamaratit :-).

Dufam, ze pomoze adaptacia na chlad, ktoru aplikujem, ale to zistim az o par mesiacov predpokladam, ak nie az po nejakom tom roku a tiez aj seznonne stravovanie. Sama som zvedava ako zvladnem zimne stravovanie bez sacharidov. Bude to chcie pevnu volu.

 
Publikované : 30. augusta 2022 10:20
Marketa reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@marketa ahoj Marketa.

K tej lymfe sa zatiaľ vyjadrovať nebudem, pretože sa k tomu dostanem v najbližších článkoch a webinaroch (cca najbližšie 2 mesiace), takže dovtedy to nechcem nejako rozoberať.

No čo sa týka celulitidy ako takej, myslím, že väčšina z Vás si musí uvedomiť dôsledok, keď sa nad tým zamysli z nadhľadu.

 

Celulitída je dôsledkom zlej životosprávy, a nesprávnych rozhodnutí v živote a nie ich príčinou.

 

Čiže to, čo robíme roky a ovplyvňuje našu citlivosť na hlavný hormón leptin (neskôr nasleduje aj horšia citlivosť na inzulín) ovplyvňuje aj zápal a telo následne akumuluje a zároveň nestíha detoxikovať. 

 

Ber to teda v prvom rade ako lepšiu variantu a v druhom rade je to dôsledok niekoľko ročného akumulovania a rovnako si vyžaduje aj čas na zmenu. 

 

Ak máš chuť a čas, opätovne prečítaj články myslím črevo a mozog #13 a #14.

Tam som písal o zápalových procesoch a hlavne o tom, ako rozdielne vplývajú na povrchové tukové tkanivo verzus pečeň a teda viscelarny tuk. Ukladanie viscelarneho tuku je vždy najhoršia voľba pre telo a často závisí práve od časti tela, ktorá stráca citlivosť na leptin a inzulín ako prvá a tiež stráca redox. Vo viscelarnej oblasti to býva ao prvé zvyčajne pečeň a pankreas.

 

Čiže keď telo ukladá naopak veci pod kožu, je to lepšie, pretože je to bezpečnejšie. 

 

Pod celulitídou rozumieme pre ženy typické nerovnomerné zmeny tukového tkaniva. Zmeny pri celulitíde vidíme na koži ako nerovný povrch pripomínajúci pomarančovú kožu. 

 

Z medicínskeho hľadiska rozumieme pod pojmom celulitída zápal podkožného tkaniva.

Ak má žena typický “hruškový” typ postavy, tak hormonálne najcitlivejšie miesta na tele má (zvyčajne) práve okolo zadku a na stehnách, takže ak sa nahromadia metabolické poškodenia a zápal, celulitíde žena zvyčajne neujde. 

Ak však máe ll žena “jabĺčkový” typ postavy, je tu malá šanca, že celulitídu nedostane, pretože najviac citlivé miesta na jej tele sú na bruchu a nie od pása dole. No vždy je to zdravotne rizikovejšie vtedy, ak sa zväčšujú zásoby tuku nie len medzi brušnou alebo inou stenou (svalom) a pokožkou, ale aj tie medzi orgánmi (viscelárny tuk).

 

Ono Laicky si uvedom, to čo sa v časopisoch a dermatologických klinikách snažia pred ženami zakryť, a to, že naše telo, ak je na tom pomerne dobre (nestratilo citlivosť na leptin a inzulín periférne všade) dokáže do podložia ukladať vla prevytocnej energie ak o ňu prichádza (mysli na tuk=hromada vodíka), no tiež tam dokáže ukladať rôzne toxíny.

Pod pokožkou je totiž najbezpečnejšie miesto. Aj preto často ženy keď začnú s nejakou diétou alebo zmenia životný štýl k lepšiemu, dostanú u nejaké vyrážky, apod., a hneď to vyhodnotila ako zle, hoci opak môže byť pravdou. Ak človek niečo roky akumuluje, môže čakať, že sa to odstráni mávnutím prútika alebo jedným kvalitným jedlom či tréningom. Telo sa toho zbavuje postupne a práve skrz pokožku a fistalne kanáliky, to býva najčastejšie.

 

Naša koža ma tiež ďalšiu zaujímavú vlastnosť, ktorú každý na tomto blogu už musí vedieť a to, že koža je rozlohou najväčší orgán na tele, ktorý je na povrchu tela a prichádza do kontaktu ako so svetlom tak aj s teplotou. Tiež je v kožu uložený hlavný hormón leptin a aj melanopsin.

 

Aj toto je dôvod, prečo práve tam príroda zariadila, aby sme ukladali toxíny, ale aj prebytočný vodík vo forme tuku. Práve tam ich totižto naše telo dokáže uskladniť, no tiež ich tam dokáže využiť (napr.,, v chlade na tvorbu tepla) a na slnku na tvorbu endogenneho UV. Poslednej vete ty zrejme Marketa zatiaľ nerozumieš, no Zuzka verím už áno.

 

Pointa však je, že áno, pokiaľ neprekročí celulitída istú hraničnú úroveň, určite sa ju dá eliminovať zmenou životosprávy, no musíš si uvedomiť, že podľa stupňa o aký sa jedná, môže eliminácia trvať mesiace až roky. Rovnako ako 200 kg vážia 8 človek nedokáže schudnúť za pár týždňov bez poškodenia, pretože sa jeho telo musí vyrovnať so zmenou postupne.

 

Celulitída teda nie je žiadna záhadná choroba pokožky, či genetický defekt. Je to v podstate veľmi hrubá kožná riasa okolo zadku alebo stehien, či inej časti tela, ktorá sa nachádza medzi svalom a pokožkou. Nahromadený tuk tlačí zospodu na pokožku, ktorá sa jednoducho deformuje pomarančovým efektom.

Odporúčam preto merať pokožku kaliperom, v rámci progressu lepšie od sleduješ či sa posúva alebo nie a lepšie ako váženim sa. 

A ak by si v skutočnosti na sebe pravidelne realizovali la merania kaliperom tak by si zrejme zistila, že celulitída začala vznikať niekedy, keď sa kožná riasa začala zväčšovať nad 2 až 4 centimetre, už podľa tipu postavy, čo mohlo byť kľudne už v puberte a prejavít sa to u ženy kože aj o 10 ci viac rokov neskôr.

 

Čiže kaliper a správne meranie odporúča ako prvú vec a ako druhú protokol Adaptácie na chlad. To e u nás myslím najjednoduchšie. Nemusíš možno celé telo ak nechceš, ale hlavne dane oblasti.

 

Úprava jedálnička, životného štýlu, dostatok K2, blokovanie umelého svetla aspoň večer, zlepšenie spánku,... sú samozrejmosťou.

 

 
Publikované : 31. augusta 2022 8:46
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi-2

U muzov celulitidu tolko nevidis ako u nas zien.

Áno Zuzi, muži a ženy sú veľmi rozdielne bytosti. Ženy majú od prírody viacej ruku ako svalstva a tiež sú citlivejšie na všetky stimuly prostredia a rovnako vedia rýchlejšie pribrať, pretože je to ich evolučná výhoda. 

 
Publikované : 31. augusta 2022 8:47
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @zuzi-2

Dufam, ze pomoze adaptacia na chlad, ktoru aplikujem, ale to zistim az o par mesiacov predpokladam, ak nie az po nejakom tom roku a tiez aj seznonne stravovanie. Sama som zvedava ako zvladnem zimne stravovanie bez sacharidov. Bude to chcie pevnu volu.

Áno, mala by veľmi pomôcť, no určite to vyžaduje čas. 

A s pevnou vôľou úplne súhlasím. To býva najťažšia časť. No najlepšie je, že čím má človek visc dopamínu vďaka slnku alebo chladu (no najmä slnko skrz UV), tým je jeho rozhodovanie ľahšie a lepšie a rovnako aj pevná vôľa, pretože dopamín sa priamo podieľa na tvorbe elektrických stimulov v mozgu, ktoré na naše rozhodovanie vplývajú. 

 
Publikované : 31. augusta 2022 8:51
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslav-lachky Jaro musim uznat, ze tu volu uz registrujem pri kupani v studenej vode. A ta strava mi chvilu ide chvilu nie (u mna je skor problem s mnozstvom jedla, ked jem. Nachystam si vyvazeny tanier, tak ako treba - to uz ovladam, ale potom mi este myslienky utekaju na jedlo a kedze viem, ze uz by som nemala jest aspon 3 hodiny alebo az na druhy den, tak este si dam to alebo ono a pokaslem ten skvely tanier s jedlom co som zjedla). A chystam jedlo pre celu rodinu a nie vzdy jedia to co ja, tak tie chute pridu pri ich priprave jedla, ale tiez si myslim, ze to casom zvladnem.

Pri spanku to je dobre. Sem tam sa to neda dodrzat, ale vacsinou ano do pol desiatej som v posteli. Naozaj neda sa vsetko naraz a netreba sa nechat odradit, ze je toho moc, co ma clovek aplikovat do zivota. Super je zacat jednou vecou a ked sa stava rutinou pridat dalsiu a dalsiu a ani sa nenazdame a dane veci uz robime mesiac, rok a viac.

Práve tam ich totižto naše telo dokáže uskladniť, no tiež ich tam dokáže využiť (napr.,, v chlade na tvorbu tepla) a na slnku na tvorbu endogenneho UV.

A este k tej celulitide ma napada, ze naozaj stehna a zadok su u zien kriticke aj kvoli tomu, ze ich malo vystavujeme slnecnym lucom. Ved kedy sme vyzlecene len v lete na kupalisku, ci pri mori....

A v studenej vode je mi na tychto castiach najmenej zima 🙂

Odkedy mam plavky kiniki a byvam na dome, tak kazde rano sa prejdem po zahrade, samozrejme naboso (ja sa uz vyzuvam snad vsade, kde je trava alebo aj v lese, mne to pride prirodzene, nerozmyslam nad tym), namocim sa do suda s vodou a opat sa prejdem, takto zacinam den skoro pravidelne a na vecer opat a to mam spojene uz s kupelom 10-15 min.

 
Publikované : 31. augusta 2022 11:07
Kuba Černý reacted
Marketa
(@marketa)
Príspevky: 3
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky 

Děkuju mockrát za odpověď! Vrhla jsem se do samostudia, objednala tvé knihy, postahovala příručky a musím říct, že tvé poznatky jsou opravdu fascinující. Kladu si otázku, zda je za tím, že jsou mainstreamově prezentované názory většinou úplně opačné, "jen" hloupost a nevědomost nebo krutý záměr?

Na lymfatický systém jsem se ptala proto, že se v rámci své práce masérky věnuju i manuální lymfodrenáži. Sama na sobě i na klientkách vidím, že lymfodrenáž částečně a krátkodobě pomáhá, ale když tak vidím, že je vše radikálně jinak, než je oficiálně prezentováno, zajímá mě, jestli ve výsledku spíše neškodí?  Těším se tedy na další informace, ať už ve formě chystaného článku či webináře 🙂

 
Publikované : 1. septembra 2022 18:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

@marketa Verím, že dané štúdium pomôže Markéta. Vždy ma teší keď sa človek rozhodne sám pre štúdium a nie len akékoľvek akceptovanie akýchkoľvek cudzích poznatkov, či názorov. Vždy je kľúčom (alebo by aspoň mal byť) v prvom rade náš vlastný úsudok, ktorý nadobudneme po tom, čo si informácie/poznatky ako preveríme, naštudujeme, tak aj overíme v praxi/u iných ľudí. 

Plus Knihy by dnes mali ísť na cestu do Čiech, ak mám dobré informácie. 

 

S tým zámerom,...myslím, že k tomu si musí každý spraviť vlastný názor, hoci tak či onak, čo sa deje už nezmeníme, no naše reakcie a AKCIE áno, a tie sú kľúčové. Osobne nechcem, aby tento web a info tu boli brané takýmto smerom, že sa snažím na niekoho útočiť, alebo hovoriť o nejakých "konšpiráciách", apod. (hoci niektorí ľudia to tak v minulosti vzali po niektorých zverejnených článkoch na isté témy), no čo nikto nepoprie a zrejme dá za pravdu je to, že internet a množstvo informácií aké dnes majú ľudia na dosah je na jednej strane dobré, no na strane druhej sa stáva veľmi silným nástrojom, ktorý môže byť použitý na rlzne účely (dobré aj zlé). A rovnako sa dá veľmi ľahko pomocou internetu rozšíriť nejaká informácia, napríklad v súvislosti s výživou ako tomu bolo povedzme s cholesterolom, ktorá sa dostane ku tak veľkému množstvu ľudí, až sa zrazu sama stane pravdou/dogmou, ktorú sa neskôr ľudia boja vôbec spochybňovať, alebo sa nad ňou zamýšľať. Berú ju skôr ako axiómu, no to je práve chyba. 

 

 

 
Publikované : 2. septembra 2022 11:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 
Publikoval: @marketa

Na lymfatický systém jsem se ptala proto, že se v rámci své práce masérky věnuju i manuální lymfodrenáži. Sama na sobě i na klientkách vidím, že lymfodrenáž částečně a krátkodobě pomáhá, ale když tak vidím, že je vše radikálně jinak, než je oficiálně prezentováno, zajímá mě, jestli ve výsledku spíše neškodí?  Těším se tedy na další informace, ať už ve formě chystaného článku či webináře 🙂

Jj, teraz je viacej techník, ktoré sa dokonca niekedy vracajú k dávnejším východným, či iným technikám, ktoré ako sa ukazuje majú benefity, no na teraz ti poviem toľko, že na ozajstné prečistenie lymfatických tekutín treba kvalitný jednosmerný elektrický prúd v axónoch a spánok (havne REM), pretože sa vtedy deje niečo neobyčajné. 

No to, čomu pochopíš aj teraz je to, že Becker objavil tento elektrický prúd u všetkých živočíchov a je asociovaný s regeneráciou tkanív a vedomím. Tento prúd nie je iónový, ako sa do dnes verejne predpokladá, ale polovodivý (dokázali to vďaka pokusu so zmrazovaním nervov) a prenáša skrz axón, no pod myelínom a nad samotným axónom, kde sa nachádza hádaj čo...interfasiálny tekutina, čo je v podstate štrukturovaný mozgomiešny mok (teraz prečítaj posledné 2 články na blogu KB #14 a KB #15 pre lepšie chápenie.) Táto kvapalina alias tekutý kryštál je to, čo sa dnes považuje za lymfatickú kvapalinu. Sú synonimá. 

No a to, akým smerom je táto kvapalina hnaná je určené predovšetkým tým, čo sa deje v mozgu a tretej mozgovej komore. O tomto budú najbližšie články a webináre. Ak je všetko v poriadku, a tento jednosmerný regeneračný elektrický prúd prebieha, naše tkanivá sa regenerujú. Ak je do toho zarátaný kvalitný spánok, ktorý prebehne iba ak je v súhre aj akcia epifýzy a tretej mozgovej komory, tento prúd, ktorý becker objavil, vtedy zmizne, respektíve sa zmení na niečo iné. No a práve toto "niečo" je to, čo je prvotným stimulom pre čistenie lymfy. Deje sa to v spánku, vďaka interfasciálnej tekutine a dobrému toku mozgomiešneho moku okolo neokortexu. 

 

Čiže v skratke, aby si na teraz pochopila, takéto masáže môžu naozaj veľa pomôcť, akútne, no z dlhodobého hľadiska to nemusí mať nijaký vplyv, ak je problém v CNS alebo PNS. 🙂

 
Publikované : 2. septembra 2022 11:54
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 
Publikoval: @zuzi-2

Jaro musim uznat, ze tu volu uz registrujem pri kupani v studenej vode. A ta strava mi chvilu ide chvilu nie (u mna je skor problem s mnozstvom jedla, ked jem. Nachystam si vyvazeny tanier, tak ako treba - to uz ovladam, ale potom mi este myslienky utekaju na jedlo a kedze viem, ze uz by som nemala jest aspon 3 hodiny alebo az na druhy den, tak este si dam to alebo ono a pokaslem ten skvely tanier s jedlom co som zjedla). A chystam jedlo pre celu rodinu a nie vzdy jedia to co ja, tak tie chute pridu pri ich priprave jedla, ale tiez si myslim, ze to casom zvladnem.

To je úplne normálne Zuzka. Nezabúdaj, že nejde ani tak o to zvyčajne byť perfektný, ale skôr byť konzistentný. Trvalý a pomalý úspech vždy tronfne krátkodobý výsledok. 

Aj preto sa často používa taká jedna technika, ktorá je úplne prirodzená a to, že najlepšie keĎ človek začína so zmenou je najskôr vziať čo najviac negatívneho zo života, svojich zvykov, vylúčiť nekvalitné veci/jedlo/gadgety,... a až potom pridávať a "cibriť" až nakoniec. Už len jednoduchými vecami, keď vyradíš niektoré negatíva a zaradíš veci, ktoré už robíš, máš o veľa vecí vystarané. Potom už skôr záleźí na akejktorej situácií, ktorú zvyčajne rozoznáš aj sama intuitívne ako žena. Ako silná žena. 

 

Ak budeš zrazu cítiť, že sa niečo deje, alebo že tvoji susedia, deti, či ty sama zrazu viacej priberáš alebo naopak rýchlo chudneš, nemáś energiu ako kedysi, nespíš dobre,... vtedy si musíš uvedomiť, že sa niečo začalo v prostredí okolo meniť a to, čo si robila a staČilo doteraz už asi nestačí. Práve v tomto máme u nás na SK stále pomerne peknú výhodu oproti západu a veĽkým mestám, pretože máme stále celkom fajn krajinu, prostredie, lesy,... a teda stále máme lepšie prostredie, magnetizmus zeme aj kvalitnejšiu vodu ako niekde inde. 

 
Publikované : 2. septembra 2022 11:59
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 
Publikoval: @zuzi-2

Práve tam ich totižto naše telo dokáže uskladniť, no tiež ich tam dokáže využiť (napr.,, v chlade na tvorbu tepla) a na slnku na tvorbu endogenneho UV.

A este k tej celulitide ma napada, ze naozaj stehna a zadok su u zien kriticke aj kvoli tomu, ze ich malo vystavujeme slnecnym lucom. Ved kedy sme vyzlecene len v lete na kupalisku, ci pri mori....

A v studenej vode je mi na tychto castiach najmenej zima 🙂

Odkedy mam plavky kiniki a byvam na dome, tak kazde rano sa prejdem po zahrade, samozrejme naboso (ja sa uz vyzuvam snad vsade, kde je trava alebo aj v lese, mne to pride prirodzene, nerozmyslam nad tym), namocim sa do suda s vodou a opat sa prejdem, takto zacinam den skoro pravidelne a na vecer opat a to mam spojene uz s kupelom 10-15 min.

Vidíš? Aj samá pozoruješ a objektívne vyhodnocuješ a to bez toho, aby si ako možno niekto iný, v prvom rade "pýtala štúdiu"...stačí že to vidíš a uvedomíš si súvislosť. Práve toto je inovácia, ako povedal Szant Gyiorgyi.

Vidieť veci, ktoré vidia všetci ostatní, no premýšľať o nich tak, ako nepremýšľa nikto iní!

 

Ten tuk má v daných miestach obrovský zmysel. Obzvlášť pre ženy. Aj preto je asociovaný správny pomer boku k pásu s množstvom DHA a zdravým ženy, ako sme si ukazovali dávnejšie. 

Tuk = izolácia voči chladu a tiež zdroj vodíka. Je preto zaujímavé vidieť obéznych ľudí, ako v zime vedia vísť v krátkom tričku (no málokedy sa odhalia celý zime alebo slnku), no sú neustále spotení. Ak je ich telo neustále zapálené a mitochondrie nedokážu oxidovať biely tuk a tvoriť vodu ani teplo, ich telo energiu neustále viac stráca a zároveň aj viacej uskladňuje. 

 

 
Publikované : 2. septembra 2022 12:03
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

 

 

↑↑↑

A nie len vodu, ale aj deutérium!

 
Publikované : 2. septembra 2022 12:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

 

 

 

Čím viacej deutéria odflitruješ, tým menej ho ostane kde? V oblasti bunky, kde sa "točí" krebsov bicyklus.

Čím menej deutéria, tým lepší kinetický efekt má voda a tým rýchlejšie cyklus ide. Čo to znamená? Že sa točí rýchlejšie ATP-syntáza = človek má viac energie aj kyslíka, pretože sa zvýši magnetické pole indukované hlavou rotora F0.

Zároveň, čím viac deutéria odflitruješ, tým viac ho ostane v krvnej plazme, kde má svoje miesto. Prečo? Pretože naša krv pri pobyte na slnku ide k povrchu pokožky. Preto žili na slnku vystúpia na povrch. Idú tam, kde je to skladisko tuku. A čo sa tam s deutériom stane? Pokožka sa pod tlakom UV stlačí a vyhreje, čím sa prótium priblíži k povrchu a koži a deutérium ostane naopak uprostred trubice (kapiláry), kde sa stlačí. Deutérium sa takto ocitne v okolí cholesterolu a sulfátu (síranu), čo sú vlastne 2 elektródy, vďaka čomu deutérium dostane elektrický "Šok", ktorý z neho spraví deutérium oblúkovú lampu.

Takto si Človek na slnku obnoví citlivosť leptínu v pokožke a schudne. Nie diétou tipu šaláty, ktorá je chudobná na vodík aj DHA a bohatá na deutérium. 

 

↑↑↑ Kvantová Biológia v praxi!

 
Publikované : 2. septembra 2022 12:11
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

Keď si teraz Zuzi pozrieš ešte raz príspevok zo včera a úvodný obrázok, pochopíš zase ďalšie dôležité súvislosti. A to aj bez toho, aby si sa extra snažila. Jednoducho sa stávaš lepším "pozorovateľom".

 

 
Publikované : 2. septembra 2022 12:12
Zdieľať: